הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

למי אתם מצביעים בבחירות הקרובות ?

למי תצביעו בבחירות לכנסת ?

• סה"כ מצביעים
    124
שוב, אתה חי בבועה שחורה ומאכילים אותך סיפורים שבעולם המצב אותו דבר. חרטא. מי שמשתכר כאן שכר ממוצע חוסך שנה שנתיים עם בת זוג שם פקדון וקונה דירה ברמה מאוד טובה.

גם בארה"ב אנשים עם משכורת ממוצעת חוסכים כמה שנים וקונים דירה, אח"כ משדרגים לבית.
אני כבר עכשיו יכול לקנות בית אבל מחכה לדירוג אשראי טוב יותר ולגרין קארד (בתהליכים).

אני רוצה שתשווה בין תא/ירושלים מקומות טובים לניו יורק/לונדון/פריז וכו/לוס אנג'לס תא לא נמצאת במקום כזה גרוע כמו שאומרים

בדר"כ מי שגר בלוס אנג'לס גם מרוויח הרבה יותר, אותו דבר אפשר לומר גם על ה-Bay area - אז זה קצת מטעה להסתכל על מחירי דיור בלבד.
ובלי שום קשר, לוס אנג'לס היא כמו "תל אביב" בשבילי כאן (העיר הגדולה, שעתיים נסיעה צפונה - הייתי שם כבר לא מעט פעמים) ולא הייתי רוצה לגור שם.

מסכים איתך וצריך לעשות עם זה משהו אבל בכל מדינה כמעט יש כאלו אוכלוסיות באמריקה אלו השחורים

לא יודע, השחורים שאני מכיר עובדים כמו כולם. אולי התכוונת למקסיקנים אבל גם הם עובדים ועובדים ממש קשה.

תה מדבר על דירות מתפרקות בת״א (שבארצות מערביות לא היה מותר בחוק להשכיר אותן למשל)

זה נכון לגמרי, את הדירות שמשכירים בת"א לא היה חוקי להשכיר כאן.

סליחה , אבל לא כיף לי שכל חודש 4000 ש"ח נעלמים לי מהמשכורות בשביל לממן את אותם אוכלוסיות שלא מוכנות לעבוד/לתרום לחברה.

4000 ש"ח זה עוד בסדר, מהמשכורת שלי ושל אשתי לקחו הרבה, הרבה יותר. בחודשים של בונוסים (ינואר/פברואר) אתה מוצא את עצמך בוהה בתלוש בהלם.

אופיר שאלה לי אלייך. המס הכנסה באוסטרליה, גבוה כמו בארץ?

בשרשור שפתחתי על החיים בקליפורניה יש גרף השוואה בין המיסים של אוסטרליה, ארה"ב וישראל - אבל זה רק חלק מהתמונה כי בדר"כ רוב המוצרים גם זולים יותר והמע"מ הוא 7.5% במקום 17% (ובסטייטים מסויימים הוא אפילו 0%).

לא יודע, השחורים שאני מכיר עובדים כמו כולם. אולי התכוונת למקסיקנים אבל גם הם עובדים ועובדים ממש קשה.
מסכים עם כל מה שכתבת רק רוצה לחדד (ולהגיב על מה שציטטתי) אנשים משווים את העיר הכי גדולה בישראל למקומום לא מרכזיים בחול ואומרים שישראל הרבה יותר יקרה (והדיור כן יקר אבל ממש לא כמו שעושים אותו)

השחורים והמקסיקנים שאתה מכיר...

מסכים עם כל מה שכתבת רק רוצה לחדד (ולהגיב על מה שציטטתי) אנשים משווים את העיר הכי גדולה בישראל למקומום לא מרכזיים בחול ואומרים שישראל הרבה יותר יקרה (והדיור כן יקר אבל ממש לא כמו שעושים אותו)

המקסיקנים שלא עובדים נשארים במקסיקו ולא מקבלים אשרת כניסה, באופן כללי אני לא רואה כאן אוכלוסיות שחיות על חשבון האנשים שעובדים - ארה"ב זה לא המקום להיות בו אם שני בני הזוג לא עובדים, הוצאות הרפואה יכולות לחסל אותך.

לאנשים עובדים הוצאות הרפואה הן כסף כיס לעומת ביטוח לאומי ודמי בריאות שלוקחים בארץ ישירות מהמשכורת שלך. אז נכון - אני צריך לשלם על כל בדיקה רפואית (עד הגעה לmax out of pocket) - אבל זה משמעותית פחות ממה שהייתי משלם בארץ ואתה רואה על מה אתה משלם.

זה לא כל כך נכון.
הדוגמאות שאני הבאתי כאן הן מסידני ומלבורן לצורך השוואה. ערים הרבה יותר מרכזיות והרבה יותר גדולות מת״א.
הסדרי גודל של ערים בארץ לעומת ערים בארצות מערביות הם מעט שונים אבל אני תמיד מתחשב בזה, יש מקומות שנחשבים בתוך סידני (אבל שעה וחצי נסיעה מהמרכז) שיעלו גרושים (יחסית) אבל אני כמובן לא מזכיר אותם כי הם לא רלוונטים כי זה כמו לגור בגליל או ב״ש ולנסוע לת״א. שאני משווה מחירים לארץ אני אפילו לא לוקח בחשבון את ת״א כי זה מיקום מרכזי ״מדי״ ולא כל כך ריאלי בכלל לשקול לגור שם אם אתה לא רווק / זוג.

אני מסכים איתך שזה לא רלוונטי להשוות עיירה נידחת בגרמניה לעומת ת״א. מנהטן לצורך העניין, הרבה יותר יקרה מת״א. מצד שני בארצות מערביות יש לך מערכת תחבורה ציבורית הרבה יותר יעילה מהארץ ואפשר להסתמך על זה בתור נסיעה לעבודה. את האמת דווקא בסידני התחבורה ציבורית יחסית פח (עדיין טובה מהארץ).

לגבי שחורים ומקסיקנים שלא עובדים בארה״ב - אתה מודע לזה שארה״ב היא מדינה מאוד קפיטליסטים עם מדיניות קצבאות שכמעט לא קיימת כן? מי שלא עובד מסיים ברחוב או נטל על המשפחה (תסכים עם זה או לא).

מדינות עם מדיניות הגירה קשיחה (כמו אוסטרליה) נותנות לאנשים להגר רק אם הם בריאים, כשירים לעבוד, אנגלית ברמה טובה ויש להם רקע מקצועי. כאן דווקא המדיניות קצבאות היא די שערורייתית (לדעתי) ויש הרבה אנשים שחיים מדמי אבטלה במשך עשורים שלמים (התשלום נמוך אבל עדיין). מנגד, מבחינת אחוזים באוכלוסיה זה מאוד מאוד זניח, לעומת אחוז מאוד משמעותי בארץ שחי על קצבאות (גם אם בני הזוג עובדים אבל יש 15 ילדים ומקבלים אלפי שקלים בחודש בגלל זה).

כאן באופן כללי הייתי אומר שמהגרים עובדים יותר קשה ממקומיים כי הם צריכים להוכיח שהם שווים. אני מנחש שבארה״ב המצב דומה.

אני רק אניח את זה פה...

חברים בואו לבדוק את עצמכם בשעשועון: ״ביבי או טיבי״:

1. מי הצביע 4 פעמים בעד ההתנתקות מעזה? ביבי או טיבי?
2. מי חתם על הסכם וי ולחץ את ידו של ערפאת? ביבי או טיבי?
3. מי החזיר את חברון לפלשתינים? ביבי או טיבי?...
4. מי שיחרר אלפי מחבלים עם דם הידיים? ביבי או טיבי?
5. מי שיחרר את מנהיג חמאס השייח' אחמד יאסין? ביבי או טיבי?
6. מי הפקיר את ביטחון ישראל באינתיפאדת הסכינים? ביבי או טיבי?
7. מי נותן לחמאס לירות על ישראל אלפי טילים? ביבי או טיבי?
8. מי נותן לחמאס לשרוף את כל הדרום? ביבי או טיבי?
9. מי נמנע מלהכריע את חמאס? ביבי או טיבי?
10. מי מעביר מילוני דולרים במזומן לחמאס כפרוטקשן? ביבי או טיבי?
11. מי משתף פעולה עם החמאס? ביבי או טיבי?

חברו את כל הנקודות ותבינו לבד, ביבי חלש, הימין חלש -
ביבי זה טיבי!

שעשועון טריויה בחסות Dan Dovrat

הזוכה יקבל אספקת סיגרים ושמפניה ורודה לשנה... וצי צוללות חדש ומושכלל!!

אני רק אניח את זה פה...

חברים בואו לבדוק את עצמכם בשעשועון: ״ביבי או טיבי״:

1. מי הצביע 4 פעמים בעד ההתנתקות מעזה? ביבי או טיבי?
2. מי חתם על הסכם וי ולחץ את ידו של ערפאת? ביבי או טיבי?
3. מי החזיר את חברון לפלשתינים? ביבי או טיבי?...
4. מי שיחרר אלפי מחבלים עם דם הידיים? ביבי או טיבי?
5. מי שיחרר את מנהיג חמאס השייח' אחמד יאסין? ביבי או טיבי?
6. מי הפקיר את ביטחון ישראל באינתיפאדת הסכינים? ביבי או טיבי?
7. מי נותן לחמאס לירות על ישראל אלפי טילים? ביבי או טיבי?
8. מי נותן לחמאס לשרוף את כל הדרום? ביבי או טיבי?
9. מי נמנע מלהכריע את חמאס? ביבי או טיבי?
10. מי מעביר מילוני דולרים במזומן לחמאס כפרוטקשן? ביבי או טיבי?
11. מי משתף פעולה עם החמאס? ביבי או טיבי?

חברו את כל הנקודות ותבינו לבד, ביבי חלש, הימין חלש -
ביבי זה טיבי!

שעשועון טריויה בחסות Dan Dovrat

הזוכה יקבל אספקת סיגרים ושמפניה ורודה לשנה... וצי צוללות חדש ומושכלל!!
להגיד לך תאמת אני לא מעריץ של ביבי אבל אני לא מאמין שכחול לבן נגיד היו פועלים בצורה הרבה יותר תקיפה בהכרח..
לדעתי כל המפלגות האלו לא בהכרח מייצגות תפיסה נורא שונה של ביטחון כי בסופו של יום בא הרמטכ"ל,ראש המוסד וכו' ואומרים
יש לנו הזדמנות לעשות ככה וככה וככה ואנחנו ממליצים על זה ולרוב זה מה שיעשו המנהיגים.
מה שלי משנה זה מה יעשו בקטע הכלכלי חברתי כי שם זה כבר סיפור אחר ולדעתי שינויים דרסטיים יכולים לפגוע הרבה יותר
בישראל מאשר איום בטחוני כרגע(שגם ככה כל זרועות הביטחון עובדות עליו בלי שום קשר למנהיגות בישראל ויטפלו בו בהתאם).
מה שכן מפריע לי מאוד עם ביבי זאת הקואליציה שהוא מתכנן להרכיב קשה לי אפילו לדמיין שסמוטריץ' יהיה שר החינוך...
אני ממש ממש לא תומך של העבודה אבל התמונה הזאת שהם פרסמו תפסה ללא ספק את תשומת ליבי:
3476258.PNG

לא עברתי על השירשור. אבל אני מצביעה זהות.

אני רוסי חילוני, ימני. עובד בהייטק.
בחירות קודמות הצבעתי לפיד ולפני זה ביבי.

ליכוד בראשות נתניהו לפי דעתי כבר מת. הוא מתחיל להזכיר את סטאלין שהתחיל להיות פרנואיד. השמאל רודף אותי השמאל מנסה ככה וככה.
כמובן יש את עניין הכתבי אישום. ובכלל השנים האחרונות לא מרגיש שינוי לטובה ולפי דעתי צריך להכניס קצת שינוי לראות מה יקרה.

גנץ ולפיד כרגע זה פשוט בדיחה. אין להם תוכנית אין כלום כל מה שהם מציאים זה רק לא ביבי. שזה לפי דעתי שיקול גרוע. גם זה שהם עושים רוטציה זה בדיחה. יאנו כל מה שהם רוצים זה פשוט לשבת בכיסא.
בנוסף יש להם אנשי ועד שכנראה רק יעצימו את חוזק של ההסתדרות וכל ועדי העובדים שזה לפי דעתי אחת המכות במדינה.

כל השאר לא רלוונטים מבחינתי.

למה זהות ?
קודם כל יש להם מצא מסודר מאוד.
הם קפיטליסטים.
הם בעד הפרדת דת מדינה
הם ימניים (אולי קצת קיצוני אבל לא מפריעה לי כי זה לא יקרה)

שזה 3 הנקודות שהכי חשובות לי בחיים יש עוד כמה נקודות פחות חשובות לי אבל זה העיקר 😃

בעזהי"ת

אהרן ברק את שי ניצן. מידע לציבור אודות האופנים בהם אבירי שלטון החוק יכולים להשתין מהמקפצה.

חשבתי שכדאי להזכיר ולשאול:
1. מה נחשב הדבר הזה ששי ניצן ואהרון ברק עשו?
2. האם היה כאן "היסוד הנפשי"?
3. מה הוא למד משיטת המשפט ההודית?

53413527_2638657586161440_6047385859110469632_n.jpg

אני מתעב את בנימין נתניהו. ב-1994, כבן נוער, תמכתי בו נלהבות לנוכח החזון שהוא פרש בספר "מקום תחת השמש" - ואשר כמובן מעולם לא יצא לפועל ולו כמלוא הנימה. לא אומר שהוא ראש הממשלה הגרוע ביותר שהיה אי פעם במדינת ישראל (אפשר לחשוב שאהוד ברק או אולמרט הרקיעו שחקים), אבל אין ספק שהוא חלק נכבד מתיאטרון האבסורד שהמדינה שלנו הפכה להיות.

מנגד ה"רק לא ביבי" הפנאטי מזכיר את "הכו ביהודים והצילו את אמא רוסיה" של הצאר הרוסי בימי הסופות בנגב. גנץ את אשכנזי את לפיד לא מסוגלים להנהיג את מדינת ישראל לשום דבר, היות ואין להם שום חזון משותף או בכלל, מעבר לסיסמה המשיחית "רק לא ביבי", אלא אם כן אנחנו מחשיבים את ניסנקורן והאלימות החזירית של ועדי העובדים החזקים לחזון כלשהו.

תצביעו עבודה, תצביעו ימין חדש. תצביעו זהות או בית יהודי, תצביעו מרץ. תצביעו למפלגות נורמליות עם מצע אמיתי, ועזבו אתכם מכל החרא המניפולטיבי של ליכוד מול כחול לבן.

לימין החדש אין מצע,כנ''ל לבית היהודי, הם מצביעים כדי לשמור על הכיסא ולא עם העקרונות שלהם.
מרץ הם דו פרצופיים,ראה ערך עזרא נאווי.

בעזהי"ת

לימין החדש אין מצע,כנ''ל לבית היהודי, הם מצביעים כדי לשמור על הכיסא ולא עם העקרונות שלהם.
מרץ הם דו פרצופיים,ראה ערך עזרא נאווי.

הייתי נזהר בלשוני טרם הגדרת נשים כמו איילת שקד, קרוליין גליק או תמר זנדברג, בד בבד גם: איתמר בן גביר לצורך העניין, כחסרי מצע.
יודע מה, בא לא נתעקש על המילה מצע - קאנון כתוב שבלאו הכי לא מחייב משפטית במאומה, ונדבר על אג'נדה. דווקא פייגלין בהקשר זה, אחריו אני עוקב עוד מימיו כחוסם כבישים המוני ב-1995, הינו בעל אג'נדה הפכפכה למדי - ולמרות זאת מניתי אותו כאן היות והוא עדיף לחלוטין מביביגנץלפיד.

בעזהי"ת

הייתי נזהר בלשוני טרם הגדרת נשים כמו איילת שקד, קרוליין גליק או תמר זנדברג, בד בבד גם: איתמר בן גביר לצורך העניין, כחסרי מצע.
יודע מה, בא לא נתעקש על המילה מצע - קאנון כתוב שבלאו הכי לא מחייב משפטית במאומה, ונדבר על אג'נדה. דווקא פייגלין בהקשר זה, אחריו אני עוקב עוד מימי כחוסם כבישים המוני ב-1995, הינו בעל אג'נדה הפכפכה למדי - ולמרות זאת מניתי אותו כאן היות והוא עדיף לחלוטין מביביגנץלפיד.
לאיתמר בן גביר יש אג'נדה,והוא יהיה מוכן לשבת בגללה באופוזיציה,בניגוד לאנשים שהוא חבר אליהם.
אג'נדה יכולה להשתנות עם הזמן, וזה בסדר, כל עוד אתה נאמן לה,שטייניץ לדוגמה.
פעם גם אני חשבתי שמרץ נאמנים לאג'נדה, אחי גר בדרום הר חברון,ידעו טוב מאד מה קרה עם עזרא נאווי ועם הילדים הפלסטינים המסכנים, אם טובת הפלסטינים הייתה לעיניה של מרץ הם היו מוקיעים אותו,אבל הם השתיקו את החלק השני של תחקיר עובדה.

בעזהי"ת

לאיתמר בן גביר יש אג'נדה,והוא יהיה מוכן לשבת בגללה באופוזיציה,בניגוד לאנשים שהוא חבר אליהם.
אג'נדה יכולה להשתנות עם הזמן, וזה בסדר, כל עוד אתה נאמן לה,שטייניץ לדוגמה.
פעם גם אני חשבתי שמרץ נאמנים לאג'נדה, אחי גר בדרום הר חברון,ידעו טוב מאד מה קרה עם עזרא נאווי ועם הילדים הפלסטינים המסכנים, אם טובת הפלסטינים הייתה לעיניה של מרץ הם היו מוקיעים אותו,אבל הם השתיקו את החלק השני של תחקיר עובדה.

אין ספק שעזרא נאווי מסמל את אחת מנקודות העניות של אג'נדת זכויות האדם של מפלגות השמאל, ומציג אותה כהבל ורעות רוח: לא באמת זכויות ולא באמת אדם, אלא אמצעי להשגת מטרות פוליטיות. קרל פון קלאוזביץ', מדינאי ואיש צבא פרוסי הנחשב כאחד מאבות התקופה הצבאית המודרנית, סבר שהעימות הצבאי אינו אלא המשך דיפלומטיה באמצעים אחרים, ובהשאלה לדבריו ניתן לומר ששיח זכויות האדם הצבוע של לא מעט גורמים אינו אלא המשך הרדיפה אחרי הון-שלטון באמצעים אחרים.

(עזרא נאווי הינו פעיל שמאל ידוע שהורשע בפדופיליה, ובעת האחרונה נשמעו האשמות מבוססות כנגדו על הסגרת פלסטינים לחקירות עינויים בנוסח דעאש, במרתפי הרשות הפלסטינית. בחור חביב וכמובן אביר זכויות אדם).

למרות זאת, למרצ יש אג'נדה.

לא היו צריכים לפרסם את מצע כחול לבן היום מתישהו?

גילוי נאות - אני תומך כחול לבן. במקור תומך של יש עתיד.
אני מודה, גנץ לא פרסם שום דבר מרעיש מבחינת עמדות / מצע.

מנגד, יש עתיד במשך שנים על גבי שנים בנו תכניות עבודה, מדיניות, חזון, וכו׳ וכו׳ וכו׳. הייתי אומר שזו המפלגה עם התוכניות הכי פרקטיות שיש כרגע (יש עתיד).

שהתאחדו, כמובן המטרה הייתה להחליף את השלטון ולהתחיל לשנות כאן משהו. לפיד לא היה נכנס עם גנץ אם לא היו שותפים לאותם רעיונות. עיקר הדיונים היו על מצע ודרכי פעולה ולא על שריון ג׳ובים X שר חינוך וY שר רווחה (כן היו צריכים להסדיר מי עומד בראש המפלגה כמובן..).

בסופו של יום צריך להסתכל אכן מי אתם מאמין שיש לו אידיאולוגיה ומי באמת אכפת לו מארץ ישראל. אומנם אני לא חסיד של גנרלים, לא ראיתי מצע מסודר שלהם, אבל אני בהחלט מאמין שאכפת להם מהמדינה והם רוצים לעשות טוב לאזרחים.

הייתי אומר שזו המפלגה עם התוכניות הכי פרקטיות שיש כרגע (יש עתיד).

זה הדבר האחרון שאפשר להגיד עליהם.
נכון שיש להם מצע ארוך, השני בגודלו אחרי זהות, אבל הוא פשוט מלא בכלום.
הכל פופוליזם זול בלי שהוא מציג שום נתונים והסברים, חיפשתי שם הרבה ולא מצאתי שום דבר פרקטי.

למשל, לפיד כתב הרבה על משרד החינוך ולא הזכיר אפילו פעם אחת שתקציב החינוך הוא התקציב הכי גדול במדינה (מקום רביעי בעולם בהשקעה על חינוך באופן יחסי לתקציב, כשבהישגים אנחנו עברנו את המקום ה-40).
כל הפתרונות שלו למערכת החינוך דורשים הוספת תקציב ושום דבר שם לא מדבר על קיצוצים שזה מה שמערכת החינוך צריכה כרגע.
אם מסתכלים על הגרף כל שנה אנחנו מוסיפים תקציב למערכת החינוך ובקורלציה מושלמת ההישגים יורדים.
הוא פשוט מנותק מהמציאות, רואים שהוא לא עשה מספיק שיעורי בית.

עוד דוגמא (ועכשיו זה כבר נהיה מצחיק), לפיד אומר שהוא יגדיל את כמות המועסקים בהייטק מ-9% ל-30%.
עזוב את זה שאיך לעזאזל הוא מתכוון לעשות את זה.
הוא בכלל יודע מה זה אומר שכל בן אדם שלישי במדינה יעבוד בהייטק? מה עם שאר המשק?

אני מציע לך לקרוא את המצע של זהות, שתבין מה זה מצע אמיתי.
מצע זהות - זהות

גילוי נאות - אני תומך כחול לבן. במקור תומך של יש עתיד.
אני מודה, גנץ לא פרסם שום דבר מרעיש מבחינת עמדות / מצע.

מנגד, יש עתיד במשך שנים על גבי שנים בנו תכניות עבודה, מדיניות, חזון, וכו׳ וכו׳ וכו׳. הייתי אומר שזו המפלגה עם התוכניות הכי פרקטיות שיש כרגע (יש עתיד).

שהתאחדו, כמובן המטרה הייתה להחליף את השלטון ולהתחיל לשנות כאן משהו. לפיד לא היה נכנס עם גנץ אם לא היו שותפים לאותם רעיונות. עיקר הדיונים היו על מצע ודרכי פעולה ולא על שריון ג׳ובים X שר חינוך וY שר רווחה (כן היו צריכים להסדיר מי עומד בראש המפלגה כמובן..).

בסופו של יום צריך להסתכל אכן מי אתם מאמין שיש לו אידיאולוגיה ומי באמת אכפת לו מארץ ישראל. אומנם אני לא חסיד של גנרלים, לא ראיתי מצע מסודר שלהם, אבל אני בהחלט מאמין שאכפת להם מהמדינה והם רוצים לעשות טוב לאזרחים.
חחחחח, נעשה נעשה נעשה זה לא מצע.
לכתוב ש"תעשה" כל דבר פופוליסטי שאפשר בלי לפרט מאיפה התקציב, מה יבוא במקום מה וכו' זה חסר משמעות בדיוק כמו ה"עמדות" של המפלגה הזאת.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית