הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לשמר מצב בזמן הצבא

Yagel_cohen

משתמש מתחיל
78
10
נק' מוניטין:
10
78
10
שלום חברים, מתאמן קרוב ל9 חודש, מתגייס במרץ הקרוב לקרבי. (ככל הניראה לא יהיה שם חד"כ)
שתי שאלות:
1) איך אני יכול לשמור על מה שהשגתי ולמנוע כמה שפחות איבוד מסת שריר ותוצאות בזמן הזה?

2) למישהו יש טיפים איך להגיע לערכי חלבון מתאימים? ממה שאני יודע המנה בשרית מוגבלת לאחד, ולפעמים זה רק נקנקיה...

נתונים: גובה-183, משקל-75, ריצה 3 קילומטר-11:50, סקוואט ל5- 95,
דדליפט ל5- 115, בנץ ל5 70, לחיצת כתפיים בישיבה במשקוליות ל8- 27.5 כל צד.

אשמח לדעתך @kotzer

אתה יכול לשכוח מחדר כושר לפחות עד סוף ההכשרה.
תשלב אימונים בזמנים שיש(שעת טש, לפני ארוחות, זמנים מתים), כמעט בכל חור בצבא יש מתח מקבילים, אימונים עם משקל גוף/וסט.
דבר עם המפקד שלך בנוגע להקמת משקולות מאולתרות, החיילים שלי הכינו אחלה דברים שתכלס אפשר לעשות איתם אימון מלא(מוט עם ג'ריקנים בכל צד, שקי חול, גלגלים - בקיצר להיות יצירתי)
לגבי אוכל זה משהו שממש מקפידים עליו בהכשרה ככה שיהיה לך בבוקר תמיד גבינות וביצים, צהריים ב90 אחוז מהזמן בשרי, וערב פחות או יותר כמו בבוקר.
אם אוכלים בחדר אוכל אז אין בעיה להעמיס אוכל, בשטח קצת פחות אפשרי אבל לרוב יש לחם זמין ופירות.

קח בחשבון שכל זה נשמע יפה על הכתב אבל אתה תהיה גמור רוב הזמן ותקפיד שאתה לא מעמיס על עצמך כי זה מתכון לפציעות.

אישית הצלחתי לשמור פחות או יותר בזמן מסלול די ארוך
בשבועות שטח הרציניים אתה תרד במשקל אין מה לעשות (היו שבועות שהייתי יורד 2-3 קילו, שרובם נוזלים אבל עדיין מבאס)
הייתי 3/2 פעמים בשבוע בשעת טש עושה מתח, מקבילים, שכיבות סמיכה בכל מיני וריאציות, עם ירידה איטית/ווסט, בדרך כלל הייתי עושה סופר סט אחד ארוך של
מתח מקסימום
מקבילים עם ירידה איטית/משקל
שכיבות סמיכה עם 5-6 שניות ירידה
מנוחה של דקה
ככה 8 סטים
ואז קצת כתפיים עם גומיית התנגדות
היה לוקח לי סביבות ה25-30 דקות אימון ואז נשאר זמן להתקלח ולאכול קצת

בסופשים שהייתי בבית הייתי הולך למכון ושהייתי סוגר אז הייתי עושה אימון יותר רציני על המתח מקבילים

בתכלס גם בשטח בשבועות הלא מתגלגלים (יעני בשבועות קליעה וכל מה שליד מטווחים הייתי מצליח להכניס אימון של איזה 15 דקות (כמה שיותר מתח או מקבילים) בזמן של הארוחה ואז אוכל בזמן שנשאר

אם אתה רוצה את זה מספיק זה אפשרי

נערך לאחרונה:
את האמת אין לך יותר מדי מה לשמר פה, אתה תחזיר את זה מהר מאוד כשתהיה לך שוב גישה לחדר כושר. האימונים שתעשה שם והאוכל שתאכל יספיק לך.

כמו שאמרו לפני, במהלך ההכשרה תנסה קודם כל להתמקד על לעבור את ההכשרה בהצלחה, אם למשל בשעת ט"ש או משהו אתה יכול להשלים מעט חלבון וקלוריות זה יהיה עדיף, אבל יותר קריטי שתתמקד בהכשרה עצמה ופחות בשימור המסה.
גם אתה לא מתאמן כל כך הרבה זמן שצברת כמות עצומה של שריר, ויש סיכוי לא רע שמה שתעבור במסלול יהיה מספיק כדי לשמר את מה שיש לך, ואולי אפילו להוסיף מעט

כמו שכולם אמרו לפני.. תתמקד בהכשרה
אני כרגע בקורס אחיד ומשיל מעצמי קילו או שתיים כל שבוע..גם אם יתנו לך ללכת לחדר כושר(למרות שאני לא מאמין) אתה לא תוכל ללכת,פיזית לא תוכל.
אני גם חשבתי לפני הקורס שאני בסוף כל יום אלך להתאמן אבל אתה חייב את המנוחה הזאת. אל תעמיס על עצמך
קח בחשבון שכל זה נשמע יפה על הכתב אבל אתה תהיה גמור רוב הזמן ותקפיד שאתה לא מעמיס על עצמך כי זה מתכון לפציעות.

זה. בדיוק זה.

אתה יכול לשכוח מחדר כושר לפחות עד סוף ההכשרה.
תשלב אימונים בזמנים שיש(שעת טש, לפני ארוחות, זמנים מתים), כמעט בכל חור בצבא יש מתח מקבילים, אימונים עם משקל גוף/וסט.
דבר עם המפקד שלך בנוגע להקמת משקולות מאולתרות, החיילים שלי הכינו אחלה דברים שתכלס אפשר לעשות איתם אימון מלא(מוט עם ג'ריקנים בכל צד, שקי חול, גלגלים - בקיצר להיות יצירתי)
לגבי אוכל זה משהו שממש מקפידים עליו בהכשרה ככה שיהיה לך בבוקר תמיד גבינות וביצים, צהריים ב90 אחוז מהזמן בשרי, וערב פחות או יותר כמו בבוקר.
אם אוכלים בחדר אוכל אז אין בעיה להעמיס אוכל, בשטח קצת פחות אפשרי אבל לרוב יש לחם זמין ופירות.

חחח אם הוא יהיה בבאח גולני כל הטירונות הוא יאכל סנדוויצים עם שוקולד וריבה

לנושא... בהכשרה לדעתי אין לך מה להתעסק בזה, תתעסק בלעבור את ההכשרה יהיה לך מספיק דברים על הראש... פשוט תאכל הכי טוב שאפשר עם מה שיש + אתה יכול להביא אבקת חלבון ולהשתמש בה בימים שאתה ישן בבאח

בסדיר בדרך כלל יש חד"כ מאולתר בפלוגה... תלוי איפה תשרת

חכה עד סוף ההכשרה , אין טעם לחשוב בכלל להתאמן בשעת טש וכאלה אתה תהיה גמור לגמרי
בסדיר אתה תמצא את הזמן שלך אל תדאג
אצלי לפחות יש חדכ בפלוגה ואם יורדים לשטח מורידים מוטות וספה ומתאמנים בשטח

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית