הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תוספים פוגעים בגוף

• פותח/ת השרשור alex_r
  • פורסם בתאריך

alex_r

משתמש מתחיל
115
0
נק' מוניטין:
-69
115
0
שאלתי את הרופא שלי אם זה בסדר שאני אקח אחרי האימונים גיינר/חלבון, בקיצור הוא נתן לי שם הרצאה למה לא.. הוא אמר שבטווח הרחוק כל התוספים פוגעים בכבד ובאיזורים דומים..
מה אתם אומרים על זה? לקחת או לא? אני לא יודע אם ממש להקשיב לו כי גם הרבה רופאים אומרים שסקוואט לא טוב..

מהרפרנסים הרלבנטי ביותר הוא אכן 14, המחקר מדבר על תופעות לוואי קצרות טווח כמו התכווצויות או התייבשות. זה נחמד שאם אני לוקח קריאטין בין גיל 20 ל30 הוכח מחקרית שלא אסבול מקרמפים או התייבשות אבל אלה תופעות לוואי לטווח קצר.

השאלה מה יקרה בהנתן שלקחתי קריאטין במשך 10 שנים כשאגיע לגיל 60?
תשובה: אף אחד לא יודע.
אין עדיין מחקרים על השפעות ארוכות טווח שלו כי הוא קיים מעט מדי שנים בשוק , אף אחד לא מבטיח ש30 שנה אחרי שהפסקת לצרוך הכל תקין.

(ניסיתי להכנס למאמר המלא אבל דורשים עליו $$$)

אף מחקר כמעט לא עושים 10 שנים, אלו יהיו בד"כ מחקרים על מחלות לב עם מימונים גדולים ממוסדות גדולים, כמה אנשים כבר לוקחים בעולם קריאטין? לא הרבה מכלל האוכלוסיה לכן לא יהיה מימון למחקר של 10 שנים, לרוב המחקרים הכי טובים שתמצא הם שנה עד 3 בנושאים הללו וגם שם בספק, בד"כ מדברים על עד 12 חודשים.
בכל מקרה כדי להסיק משהו ממחקר נדרש לקרוא את המלא, באבסרקט יכול להיות רשום X ובמלא Y, זה קורה המון פעמים ואם משהו באמת מעניין אותך נדרש לעשות עליו מחקר וקריאה יותר מעמיקה.
בכל מקרה יש לך כאן מחקר של 5 שנים:
http://journals.lww.com/acsm-msse/A...oral_creatine_supplementation_does_not.5.aspx

אוקיי מקובל אבל שורה תחתונה אף אחד לא יודע מה יהיה עוד 30 שנה...

נקודה שצריך לקחת בחשבון

איפה הבעייתיות?

כל הפרה של האיזון הטבעי בגוף עלולה לגרור שינויים לא רצויים ארוכי טווח גם אם נצפה שיפור בטווח הקצר

זה נוגע לא רק לקריאטין , גם לדברים אחרים

פעם מאוד המליצו על ויטמינים למשל והיום כבר לא כ"כ בטוחים

אף אחד לא יגיד לך או לפותח השרשור תיקח\אל תיקח...בסופו של דבר ההחלטה שלו ועליו יהיה לשאת בהשלכות אם יהיו כאלה

התכוונתי שזה קצת בעייתי להגיד את זה רק על קריאטין. אפשר להגיד את זה על כל דבר. למשל אומגה 3 וכו'

איפה הבעייתיות?

כל הפרה של האיזון הטבעי בגוף עלולה לגרור שינויים לא רצויים ארוכי טווח גם אם נצפה שיפור בטווח הקצר

זה נוגע לא רק לקריאטין , גם לדברים אחרים

פעם מאוד המליצו על ויטמינים למשל והיום כבר לא כ"כ בטוחים

אף אחד לא יגיד לך או לפותח השרשור תיקח\אל תיקח...בסופו של דבר ההחלטה שלו ועליו יהיה לשאת בהשלכות אם יהיו כאלה

אתה מצחיק ממש .
מה זה טבעי ?
אתה חושב שאיזה שהיא התנהגות שלך היום היא טבעית ?

מי לא בטוח לגבי ויטמינים? אתה חושב שזה משנה אם אתה אוכל דג או בולע אומגה?

בוא ננסח את זה מחדש כי אכן יש בעיית ניסוח

הכוונה הייתה להפרה של האיזון בגוף
הגוף למשל מייצר כמות מסויימת של קריאטין במצב רגיל
הפרת המצב הטבעי שלו תהיה לצרוך קריאטין ממקור חיצוני הרבה מעבר ליכולת הייצור הבסיסית שלו
אנחנו לא יודעים איך הפרת האיזון הזה תשפיע בעתיד ...

אותו דבר לגבי ויטמנים וכו'....לזה התכוונתי

הפרת המצב הטבעי שלו תהיה לצרוך קריאטין ממקור חיצוני הרבה מעבר ליכולת הייצור הבסיסית שלו

אתה יודע מה כמויות הבשר האדום שהיו צורכים לפני כמה אלפי שנים ?
הנימוק הזה הוא לא נכון , כי הדרך היחידה לדבר על משהוא כ"טבעי" היא לדבר על תקופה
שאנשים היו מתים בגיל 30 , אם אתה עובר את הגיל זה בריא ?

לא מבין מה אתה טוען בכלל. הגוף מסתגל למה שאתה עושה. אם אתה לוקח הרבה קריאטין, הגוף מייצר פחות, אבל ברגע שתפסיק לקחת, הוא חוזר לרמות הנורמליות. ולמה נראה לך שלקיחת קריאטין מהווה איזשהי "הפרה" של המצב הטבעי (מה זה בכלל?) של הגוף? גם לאכול סטייק מהווה הפרה כזו?

הגוף גם מייצר חומצות אמינו. אתה לא מתחיל לדאוג כשאתה אוכל כל היום את החומצות אמינו האלה

EMZ

הגוף מייצר חלק מחומצות האמינו, את שאר חומצות האמינו אתה צורך ממזון ולכן לא רק שאני לא דואג, אני שמח מאוד לאכול אותן כי אחרת אתה תתפגר

COLDFIRE

מזון הוא בהחלט הדרך המקובלת לצריכה של כל מה שהגוף זקוק לו כדי להתקיים. אבל יש הבדל בין צריכה בכמות של 10 גרם קריאטין ליום וצריכה של סטייק פרה 300 גרם ליום...
יש כמויות מסוימות שהגוף צריך כדי להתקיים בצורה בריאה

DEUX

אל תתפס למילה פה או מילה שם
הרעיון שאתה לא באמת צריך כ"כ הרבה קריאטין (אם אתה לוקח) כדי להתקיים ולא יודע לאן זה יוביל בעוד שנים

EMZ

הגוף מייצר חלק מחומצות האמינו, את שאר חומצות האמינו אתה צורך ממזון ולכן לא רק שאני לא דואג, אני שמח מאוד לאכול אותן כי אחרת אתה תתפגר

COLDFIRE

מזון הוא בהחלט הדרך המקובלת לצריכה של כל מה שהגוף זקוק לו כדי להתקיים. אבל יש הבדל בין צריכה בכמות של 10 גרם קריאטין ליום וצריכה של סטייק פרה 300 גרם ליום...
יש כמויות מסוימות שהגוף צריך כדי להתקיים בצורה בריאה

DEUX

אל תתפס למילה פה או מילה שם
הרעיון שאתה לא באמת צריך כ"כ הרבה קריאטין (אם אתה לוקח) כדי להתקיים ולא יודע לאן זה יוביל בעוד שנים
אתה יוצא בהצהרות בלי לגבות אותם , מה זה "בצורה בריאה" "להתקיים" .
זה להיות דמגוג בשקל , ולדבר על נושאים בלי להבין אותם .

EMZ

תאמין לי שאני יודע את זה. אבל אתה גם אוכל חומצות אמינו שהגוף כן מייצר. ואני לא רואה שאתה דואג לגבי זה.
ממה בדיוק אתה פוחד? נזק לכליות? חוסר יכולת לייצר קריאטין? מה?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית