הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לא מצליח להוריד במשקל

matan1127

משתמש מתחיל
82
4
נק' מוניטין:
4
82
4
היי אני בן 22, שוקל 94 והגובה 173
כבר המון זמן שאני מנסה ואין אני לא מצליח לא יעזור, כל הזמן זה נסיונות ואז אני נשבר.. אני לא מצליח להתנתק מהמאכלים השמנים כמו שווארמה המבורגר רביולי פיצות, אוכל בריא פשוט משעמם ולא מספק אותי, וגם לא משביע.
אני משתגע כבר, גם עוד פחות מארבע חודשים אחותי מתחתנת ואני רק הולך ותופח..
ואני יודע שכל השומן הזה זה מקור גדול לבעיות שלי בחיים, אם זה עם בנות או אם זה שאני עייף רוב היום..
וזה כבר לא קשור ללקבל את עצמי כי כבר השלמתי עם העובדה המגעילה הזאת שאני שמן אבל די אני מת להוריד לפחות 25 קילו ואין לי תמיכה מאף אחד..
פתחתי את הפוסט הזה בתקווה שמישהו יעזור לי וילווה אותי כי אני כבר שבור מכל הקטע הזה אני בדיכאון מזה

היי אני בן 22, שוקל 94 והגובה 173
כבר המון זמן שאני מנסה ואין אני לא מצליח לא יעזור, כל הזמן זה נסיונות ואז אני נשבר.. אני לא מצליח להתנתק מהמאכלים השמנים כמו שווארמה המבורגר רביולי פיצות, אוכל בריא פשוט משעמם ולא מספק אותי, וגם לא משביע.
אני משתגע כבר, גם עוד פחות מארבע חודשים אחותי מתחתנת ואני רק הולך ותופח..
ואני יודע שכל השומן הזה זה מקור גדול לבעיות שלי בחיים, אם זה עם בנות או אם זה שאני עייף רוב היום..
וזה כבר לא קשור ללקבל את עצמי כי כבר השלמתי עם העובדה המגעילה הזאת שאני שמן אבל די אני מת להוריד לפחות 25 קילו ואין לי תמיכה מאף אחד..
פתחתי את הפוסט הזה בתקווה שמישהו יעזור לי וילווה אותי כי אני כבר שבור מכל הקטע הזה אני בדיכאון מזה

אם קשה לך להתמודד לבד, פנה לאיש מקצוע. @Mike דבר איתו

אתה פשוט לא רוצה את זה מספיק....אולי זה נשמע כמו קלישאה אבל אם היו שמים לך עכשיו דד ליין בו אתה חייב לרדת 25 קילו בשנה ולא אתה תחטוף סוכרת או מחלה רצינית אחרת. אתה חושב שלא היית מוותר על השווארמה? או הפיצות והרביולי? היית שוכח מזה מהר מאוד ורק חושב איך אתה יורד 25 קילו ומגיע למטרה שלך כי אתה מבין את החשיבות (הרצון להישאר בריא בוודאות) תוציא את זה מהמוח שאוכל זה מרכז החיים, זה לא יקרה תוך יום אבל תקבל את ההחלטה ותנסה לעשות משהו לגבי זה. סך הכל אוכל עוזר לך להמשיך להתקיים, אם אתה משתמש בו בהגזמה בכדי להזיק לעצמך בריאותית / חיי חברה / בנות / עייפות, אתה די סותר את המטרה בשבילה אתה אוכל וזה לחיות..אפשר לאכול גם ''טעים'' בשביל הנפש ורצוי אבל לא במחיר של פגיעה קשה באיכות חיים.

הכל טוב ויפה שאתה מבין שזה דבר שלילי שפוגע בך באופן רציני, אבל תתחיל לפעול. תתחיל לחשוב כמו שחיף ולא להגיד לעצמך ''אני שמן אני שמן אני לא מסוגל אני חייב רביולי'' נשמע די פתטי לא? בכל מקרה אם אתה מרגיש שאתה צריך ליווי אז לך על זה, כבר תייגו פה את מייק. אולי זה באמת מה שאתה צריך כי המנטליות שלך נשמעת לי די מובסת, אולי אתה צריך איזו כאפה ו''לחץ'' שתתבייש לאכזב את הבן אדם שמלווה אותך.

בהצלחה.

• פותח/ת השרשור
אם קשה לך להתמודד לבד, פנה לאיש מקצוע. @Mike דבר איתו

אתה פשוט לא רוצה את זה מספיק....אולי זה נשמע כמו קלישאה אבל אם היו שמים לך עכשיו דד ליין בו אתה חייב לרדת 25 קילו בשנה ולא אתה תחטוף סוכרת או מחלה רצינית אחרת. אתה חושב שלא היית מוותר על השווארמה? או הפיצות והרביולי? היית שוכח מזה מהר מאוד ורק חושב איך אתה יורד 25 קילו ומגיע למטרה שלך כי אתה מבין את החשיבות (הרצון להישאר בריא בוודאות) תוציא את זה מהמוח שאוכל זה מרכז החיים, זה לא יקרה תוך יום אבל תקבל את ההחלטה ותנסה לעשות משהו לגבי זה. סך הכל אוכל עוזר לך להמשיך להתקיים, אם אתה משתמש בו בהגזמה בכדי להזיק לעצמך בריאותית / חיי חברה / בנות / עייפות, אתה די סותר את המטרה בשבילה אתה אוכל וזה לחיות..אפשר לאכול גם ''טעים'' בשביל הנפש ורצוי אבל לא במחיר של פגיעה קשה באיכות חיים.

הכל טוב ויפה שאתה מבין שזה דבר שלילי שפוגע בך באופן רציני, אבל תתחיל לפעול. תתחיל לחשוב כמו שחיף ולא להגיד לעצמך ''אני שמן אני שמן אני לא מסוגל אני חייב רביולי'' נשמע די פתטי לא? בכל מקרה אם אתה מרגיש שאתה צריך ליווי אז לך על זה, כבר תייגו פה את מייק. אולי זה באמת מה שאתה צריך כי המנטליות שלך נשמעת לי די מובסת, אולי אתה צריך איזו כאפה ו''לחץ'' שתתבייש לאכזב את הבן אדם שמלווה אותך.

בהצלחה.

אני באמת חושב שזה מה שיעזור לי
והמנטליות שלי באמת אני מרגיש שהיא חלשה
כאילו לא יודע איך לתכנן את זה איך להרגיש שבע אני משתגע לבד ולא הולך לי

אני באמת חושב שזה מה שיעזור לי
והמנטליות שלי באמת אני מרגיש שהיא חלשה
כאילו לא יודע איך לתכנן את זה איך להרגיש שבע אני משתגע לבד ולא הולך לי

אז תפנה לייעוץ, בסופו של דבר (אחרי שתהיה במשקל הרצוי) אתה תצטרך ללמוד לשמור עליו. זה לא רק להרזות להרזות ולעלות הכל בחזרה
לכן אתה מוזמן לפנות לעזרה בתנאי שאתה מקבל משם הסברים וכלים להמשך, סך הכל אם אתה אומר בעצמך שאתה חושב שזה יעזור אז לך על זה.

אי אפשר לעזור לבן אדם שלא רוצה לעזור לעצמו.
שב עם עצמך, תכין רשימה של יתרונות וחסרונות של המצב שלך, תלה מעל המיטה/מקום מרכזי שתראה את זה כל הזמן.
יש בפורום הזה את הידע ואת האנשים שרוצים לעזור, זה בידיים שלך. תמיד.

בתור מישהי שעברה תהליך עם עצמה.
התחלתי אלפי פעמים דיאטות ללא הצלחה..
רק ברגע שהבנתי שזה שינוי באורח חיים
שזה לא דיאטה,דיאטה זה משהו זמני,רק אז בא השינוי הגדול. ממצב של כל יום ״ג׳אנק״ אני נשבעת שברגע שבא לי משהו מתוק בא לי תמר או תפוח. ואם היית שואל אותי לפני חצי שנה אם זה יהיה המצב? כנראה הייתי צוחקת לך בפנים תוך כדי מנגבת טחינה מהלאפה...
וזה לא שאני במקום טוב עכשיו,יש לי עוד דרך ארוכה,אבל לפחות אני בתחילת התהליך,ולא יושבת על הספה ומפנטזת על ועל ועל.
אתה לא חייב לחתוך הכל מהחיים שלך.איזון זה שם המשחק...אל תעשה משהו שאתה יודע שלא תתמיד בו, הרי זה לא שפתאום ביום אחד תאכל רק סלטים ותשתה רק מים(אתה לא אמור גם) אבל אם אתה לא תרצה את זה מספיק,נראה לי שגם אף אחד אחר לא ירצה..

אני חושב שהבעיה מתחילה בזה שאנשים חושבים שחייבים להפסיק עם ״הג׳אנק פוד״ ברגע שמתחילים דיאטה/חיטוב. אבל מה שהם לא מבינים זה שאפשר להנות מהתהליך במידה ועושים הכל בצורה נכונה. אני בחיטוב האחרון שלי לא סבלתי לרגע ופשוט נהנתי. נכון שלא סיימתי חיטוב מטורף אבל ירדתי אשכרה 16 קילו ובחיים לא האמנתי שאני יכול לוותר על כמויות כאלה של אוכל. ברגע שמבינים שבסופו של דבר הכל עיניין של מאזן קלורי, הכל ניהיה קל יותר.

בהתחלה הייתי בדיכאון רציני. הייתי בטוחה שאני לא הולכת לאכול יותר דברים שאני אוהבת והולכת לחיות על חזה עוף וברוקולי.. אבל עם הזמן העשרתי את הידע שלי והבנתי שאפשר לאכול הכל והכל תלוי כמות ושילוב נכון. אני אישית אוהבת ההרגשה של ״להיות בריאה״ וברגע שה״ג׳אנק״ הוא לא אסור,הוא כבר לא מושך...
ואני יכולה להגיד בלב שלם שאני נהנית להתמיד,וכיף לי לאכול אוכל שהוא בריא אבל לא מתפריט חונק.משלבת דברים שאני אוהבת ושומרת על ערכים..

אחי לפי דעתי כאחד שירד 16 קילו והתמכר לספורט ולאורח החיים הזה תשקיע את הכסף ביעוץ נורמאלי כמו שמספקים כאן שווה כל שקל יתן לך את הבסיס והכלים להמשיך גם אחרי ובאמת להפוך את החיים שלך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית