הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

יותר נפח=יותר היפרטרופיה?

ASAFABADI

משתמש קבוע
1,847
105
נק' מוניטין:
134
1,847
105
באשכול הזה:שינוי תוכנית חוות דעת
אחרי שהמאמן בנה לי תוכנית FBW חדשה 3 פעמים בשבוע על בסיס תרגילים מורכבים בגלל שאני בחיטוב ובאמת האימון לא הצלחתי כבר לעלות בצורה לינארית במשקלי עבוד בבנץ' ובבפרס (רק 3 על הסט הראשון) הוא אמר לי אז להחליף ביניהם אימון אחד בנץ אימון אחד פרס, עכשיו אני שרגיל לAB עם 3 תרגילים של 3 סטים לכל שריר אמרתי לו איך זה הגיוני? גם ככה רק 9 סטים של בנץ' זה כלום בעיני ואני מפחד שזה קצת אז שיהיה אפילו שבוע של 3 סטים של בנץ', אין סיכוי לעלות ככה במסת שריר כי זה לא מספיק נפח בכלל.
ואז הוא אמר לי שיותר נפח לא אומר יותר היפרטרופיה וגם 3 סטים בשבוע מספיק ועובדה הוא בעצמו הגיע למשקלים מאוד גבוהים ככה ומסת שריר מכובדת מאוד ואני מחזיק ממנו בתור אחד שמאוד מבין וגם מתחרה בפאוורליפטינג

אפשר לשמוע דעות? האם זה באמת הגיוני בין 3-6 סטים בשבוע והאם זה מספיק נפח?

אפשר לשמוע דעות? האם זה באמת הגיוני בין 3-6 סטים בשבוע והאם זה מספיק נפח?
טקסס זה 6 סטים בשבוע.
יופי של תכנית.

כעקרון נפח=היפרטרופיה אבל עד גבול מסויים.
יש קורולציה עם העצימות.
אתה לא יכול לתת 30 סטים קלים ולצפות לתוצאות כמו 4 סטים של 10 נניח.
אתה צריך הרבה נפח,אבל בעצימות יחסית גבוהה.
בגלל זה מצאו את השילובים הנחמדים של 5x5,4x8 וכו'.
גם ככה רק 9 סטים של בנץ' זה כלום בעיני
למה?
אני מגיע ל8 סטים פרוס על 3 ימים
יום 4x8
יום 3x5
יום 1x5

אמנם הדגש שלי הוא קצת יותר לכיוון כוח,אבל 9 סטים זה לא "כלום" ואתה תתקדם יפה. אולי אפשר לשאוף ל12 סטים בשבוע במתכונת של 4x6-10

ואז הוא אמר לי שיותר נפח לא אומר יותר היפרטרופיה
פה חשדתי .

טקסס זה 6 סטים בשבוע.
יופי של תכנית.

כעקרון נפח=היפרטרופיה אבל עד גבול מסויים.
יש קורולציה עם העצימות.
אתה לא יכול לתת 30 סטים קלים ולצפות לתוצאות כמו 4 סטים של 10 נניח.
אתה צריך הרבה נפח,אבל בעצימות יחסית גבוהה.
בגלל זה מצאו את השילובים הנחמדים של 5x5,4x8 וכו'.

למה?
אני מגיע ל8 סטים פרוס על 3 ימים
יום 4x8
יום 3x5
יום 1x5

אמנם הדגש שלי הוא קצת יותר לכיוון כוח,אבל 9 סטים זה לא "כלום" ואתה תתקדם יפה. אולי אפשר לשאוף ל12 סטים בשבוע במתכונת של 4x6-10

פה חשדתי .

מה הבעיה עם 10*4? אפשר לנוח פחות בין הסטים. מה שכן, מן הסתם שיש הבדל בין 10*4 שאתה מסיים באמת בקלילות אפילו עם מנוחות קצרות לבין 10*4 שכבר בסט ה3 דיי קשה לסיים את החזרות האחרונות ולכן זמן המנוחה גם מתארך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית