הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בדיקת טכניקה

• פותח/ת השרשור
זה שיפור משמעותי מהדדליפט הקודמים שלו, והגב היה לא ישר רק בהוצאה הראשונה מעט (אני מסתכל על הגב תחתון, לא עליון. כי יש לו מבנא גוף טיפה שונה).

נראה בסדר, אולי אתה תרגיש שתצטרך לפתוח רגליים יותר בהמשך.

לא ראיתי מתחרים עושים דדליפט רחב, הם כנראה עשו סומו דדליפט, שזה תרגיל שלא מתאים לך לדעתי.
הדדליפט שאתה עושה, הוא דדליפט רחב.

זה לא סומו, ולא נסיון לסומו. זה קלאסי רחב עם רגליים מבחוץ. הוא מתאים לאנשים בעלי רגליים ארוכות וטורסו קצר וידיים יחסית קצרות.
המאמן שלי מביא את זה להרבה ספורטאים. יש מצב שזה רק בהתחלה שהם עושים את זה, עד שהם יכולים לעבור לדדליפט צר.
אבל זה אמור להיראות כמו סומו, כי האגן כאן לא מגיע לכיוון המוט.

היום עבדתי שעה וחצי על טכניקה ,הצלחתי לשפר את הדדליפט הצר אבל אשמח לקצת עצות.

כמו תרגלי מתיחות במיוחד לדדליפט
תרגלים שיעזרו לי לשפר .
וכל עצה שיש אשמח לקבל אני לא בן אדם שמוותר לעצמי.

תרגלים שיעזרו לי לשפר .

נראה הרבה יותר טוב .אתה בדרך הנכונה ניב,רק בסוף התנועה לכווץ את שרירי הישבן

תרגלים שיעזרו לי לשפר .

היה יותר טוב כשעמדת רחב.

תודה אבל אני יודע שזה לא טוב פשוט רציתי לשמוע דרכים להגיע לתנוע הנכונה תרגלים מתיחות מוכן לעשות הכל
לדעתי, עמידה רחבה טובה ומתאימה לך.
אבל יש כאלה שחושבים אחרת, אז תצטרך להחליט מה שבא לך.

בסרטון הראשון של הדדליפט הקלאסי שפירסמת הטכניקה הייתה זוועת עולם ולכן הגיוני מאוד שלא הצלחת להרים כמו שצריך שם.
בסרטון השני הטכניקה הרבה יותר טובה, אבל יש לך שם את אותן הבעיות שיש לך בסומו, שהן חוסר סבלנות וחוסר שימוש מוחלט ברגליים.
אתה צריך לזכור שבדדליפט אתה אמור לדחוף את הרצפה למטה, ולא למשוך את המוט למעלה, זה למה הגב שלך קופץ למעלה, כי אתה מנסה למשוך את המוט במקום לנסות לקום עם המוט ביד.
החלק של הסבלנות הוא שכדי לנתק את המוט מהרצפה דרוש ממך להיכנס לסט אפ טוב, שמבחינת מיקום יש לך את זה, אבל מבחינת מתח בשריר לא. אתה אמור במיקום של הסט אפ ליצור מתח בשרירים עד שהמוט מתנתק מהרצפה, ואז אתה דוחף עם הרגליים.

זכור לי שרשמת איפושהו שאתה מתאמן אצל פאוורליפטרית מפורסמת בארץ, ואתה לא הראשון, אבל למען האמת לא מוכרת לי פאוורליפטרית מפורסמת שמאמנת בהיקף גדול, ואני רואה מלא טעויות גדולות מאוד אצל אנשים שטוענים שהם מתאמנים איתה. מי זאת? (אם אתה לא מעוניין לחשוף את השם אני אשמח אם לפחות תשלח לי את השם בפרטי)

• פותח/ת השרשור
בסרטון הראשון של הדדליפט הקלאסי שפירסמת הטכניקה הייתה זוועת עולם ולכן הגיוני מאוד שלא הצלחת להרים כמו שצריך שם.
בסרטון השני הטכניקה הרבה יותר טובה, אבל יש לך שם את אותן הבעיות שיש לך בסומו, שהן חוסר סבלנות וחוסר שימוש מוחלט ברגליים.
אתה צריך לזכור שבדדליפט אתה אמור לדחוף את הרצפה למטה, ולא למשוך את המוט למעלה, זה למה הגב שלך קופץ למעלה, כי אתה מנסה למשוך את המוט במקום לנסות לקום עם המוט ביד.
החלק של הסבלנות הוא שכדי לנתק את המוט מהרצפה דרוש ממך להיכנס לסט אפ טוב, שמבחינת מיקום יש לך את זה, אבל מבחינת מתח בשריר לא. אתה אמור במיקום של הסט אפ ליצור מתח בשרירים עד שהמוט מתנתק מהרצפה, ואז אתה דוחף עם הרגליים.

זכור לי שרשמת איפושהו שאתה מתאמן אצל פאוורליפטרית מפורסמת בארץ, ואתה לא הראשון, אבל למען האמת לא מוכרת לי פאוורליפטרית מפורסמת שמאמנת בהיקף גדול, ואני רואה מלא טעויות גדולות מאוד אצל אנשים שטוענים שהם מתאמנים איתה. מי זאת? (אם אתה לא מעוניין לחשוף את השם אני אשמח אם לפחות תשלח לי את השם בפרטי)
אתה מאמין לי שזה לא עצלנות בטכניקה הרמתי 130 קילו רק עם הגב בקלות אני חושב לדחוף עם הארבע ראשי ולדחוף מהריצפה אבל לפעמים זה על אוטומט ,שאני משתמש יותר ברגליים המשקל שלי צונח אולי בגלל זה בלי מודעות אני משתמש בגב .
אבל אני עובד על זה אני מתאמן על מוט ריק מוגבה וכל הזמן חושב לדחוף עם הרגליים .
אני באמת לא מתעצל בטכניקה זה מתסכל אותי שאני לא מצליח את הטכניקה .

נגיד סקוואט למדתי פעם ראשונה שהראו לי דדליפט
לא משנה כמה אני לומד משהו דפוק בגוף שלי,יש לי חזה רחב ידיים קצרות רגליים גדולות בטן קטנה ,רציתי לשמוע על דרכים יצרתיות לשפר אתצ זה יש לי זמן ואני לפעמים נשאר במכון שעות נוספות רק לעבוד טכניקה אני באמת שלא מתעצל בטכניקה אני מוכן להשקיע אפילו יותר בשביל ללמוד את התרגיל הזה בעמידה צרה אין אצלי דבר כזה לוותר.

אשמח לכל עצה .
אירנה פורמצוב

אתה מאמין לי שזה לא עצלנות בטכניקה
אני מאמין לך שזו לא עצלות, אתה פשוט נותן פול גז בניוטרל. אתה מתאמן לא בצורה שתשפר לך את הטכניקה או את הכוח. אתה מתאמן או כבד מדי או קל מדי, ולא בטווחים שיעזרו לך יותר מדי כנראה

הרמתי 130 קילו רק עם הגב בקלות
130 עם הגב זה אמור להיות קל

אבל לפעמים זה על אוטומט
זה למה אמרתי סבלנות, אוטומט לא צריך להיות בכלל שיקול. אתה כל כך ממהר להרים את המשקל, שאתה לא דואג למתח בשרירים, והמתח מגיע רק בצורה פסיבית אחרי שהמשקל לא זז יותר משניה, אז האגן עולה ונוצר מתח בגב ובשרשרת האחורית כי פשוט אתה בעמדה מתוחה

שאני משתמש יותר ברגליים המשקל שלי צונח אולי בגלל זה בלי מודעות אני משתמש בגב .
זה בגלל חוסר יעילות מוטורית בטווח התנועה הנכון, כי אתה לא מתרגל אותו כמו שצריך עם משקל, וכנראה השרירים הנכונים לא מספיק חזקים

אבל אני עובד על זה אני מתאמן על מוט ריק מוגבה וכל הזמן חושב לדחוף עם הרגליים .
כמו שאמרתי קודם, לא יעיל ברגע שהבנת את הטכניקה, עכשיו הזמן לתרגל את זה עם משקלים שבהם אתה יכול להשתמש בטכניקה טובה

לא משנה כמה אני לומד משהו דפוק בגוף שלי,יש לי חזה רחב ידיים קצרות רגליים גדולות בטן קטנה ,רציתי לשמוע על דרכים יצרתיות לשפר אתצ זה
אלה תירוצים. יש לך בעולם הפאוורליפטינג אינספור אנשים חזקים במיוחד עם אינספור ווריאציות וסוגי גוף שונים. נכון שהפרופורציות השונות ייתנו לך נקודות חזקות שונות, אבל זה לא אומר שאתה לא יכול לבצע כל תרגיל בטכניקה כמעט מושלמת, אתה פשוט צריך להבין מה מושלם בשבילך

אירנה פורמצוב
וואלה אין לי מושג מי זאת, בחיים לא שמעתי עליה, ואולי הצלחתי להבין מי זאת דרך פייסבוק, אבל גם בזה אני לא בטוח

זה הסרטון הכי טוב כדי ללמוד את הדדליפט כמו שצריך. תתחיל מללמוד את 5 הצעדים האלה ואז תעלה במשקל לאט לאט תוך כדי האימון עד שתגיע למשקל שנותן לך התנגדות אבל לא מרגיש כבד. משם תתחיל להוסיף 5 קילו כל אימון ולעשות כל פעם את הדדליפט לפי השלבים האלה. תראה את הסרטון כל פעם לפני אימון דדליפט אם צריך.
*כשהוא אומר שהמוט צריך להיות אינץ׳ מהרגל זה 2.5-3 סנטימטר. יותר חשוב לראות שהוא מעל מרכז כל כף הרגל.

• פותח/ת השרשור
אני מאמין לך שזו לא עצלות, אתה פשוט נותן פול גז בניוטרל. אתה מתאמן לא בצורה שתשפר לך את הטכניקה או את הכוח. אתה מתאמן או כבד מדי או קל מדי, ולא בטווחים שיעזרו לך יותר מדי כנראה

130 עם הגב זה אמור להיות קל

זה למה אמרתי סבלנות, אוטומט לא צריך להיות בכלל שיקול. אתה כל כך ממהר להרים את המשקל, שאתה לא דואג למתח בשרירים, והמתח מגיע רק בצורה פסיבית אחרי שהמשקל לא זז יותר משניה, אז האגן עולה ונוצר מתח בגב ובשרשרת האחורית כי פשוט אתה בעמדה מתוחה

זה בגלל חוסר יעילות מוטורית בטווח התנועה הנכון, כי אתה לא מתרגל אותו כמו שצריך עם משקל, וכנראה השרירים הנכונים לא מספיק חזקים

כמו שאמרתי קודם, לא יעיל ברגע שהבנת את הטכניקה, עכשיו הזמן לתרגל את זה עם משקלים שבהם אתה יכול להשתמש בטכניקה טובה

אלה תירוצים. יש לך בעולם הפאוורליפטינג אינספור אנשים חזקים במיוחד עם אינספור ווריאציות וסוגי גוף שונים. נכון שהפרופורציות השונות ייתנו לך נקודות חזקות שונות, אבל זה לא אומר שאתה לא יכול לבצע כל תרגיל בטכניקה כמעט מושלמת, אתה פשוט צריך להבין מה מושלם בשבילך

וואלה אין לי מושג מי זאת, בחיים לא שמעתי עליה, ואולי הצלחתי להבין מי זאת דרך פייסבוק, אבל גם בזה אני לא בטוח

אני לא מוותר לעצמי ולא חושב שאני לא ילמד טכניקה נכונה פשוט אני צריך לדעת איך אני משפר את הגמישות שלי בשביל להצליח להתאים את הפורפציות למשיכה לא משנה כמה סרטונים ראייתי וכמה ניסו להסביר לי אני פשוט לא מספיק גמיש בשביל למשוך קלאסי רגיל,נכון שזה תנוע טבעית פשוט זה מאוד קשה שיש לך עם הגוף שלי,הייתי שמח לשמוע מה עושים במכון שלך לאנשים שיש להם בעייה כמו שלי איזה תרגלי גמישות צריך לעשות .

ואתה צודק לגבי המשקל אני לא יעלה משקל עד שאני לא יצליח 10 חזרות בטכניקה מעולה .
אני יתחיל עם 70 ולא יזוז משם.

הכוונה של 130 במשיכה בגב זה לא להתנשאות זה פשוט זה שאני יודע לנצל כח בפלג גוף עליון הרבה יותר מתחתון .
שנים של ישיבה ממושכת וחוסר מעש עשו את שלהם ואני עושה הכל כדי לתקן את זה.

בכל מקרא אשמח לשמוע כל דבר שבסופו של דבר יתן לי לעשות טכניקה נכונה.

אם אתה שואל אני דיי גמיש בהמסטרינג כל הזמן עושה שם מתיחות החוסר גמישות נובע ממשהו שקשה לשים את אצבע עליו.
זה הסרטון הכי טוב כדי ללמוד את הדדליפט כמו שצריך. תתחיל מללמוד את 5 הצעדים האלה ואז תעלה במשקל לאט לאט תוך כדי האימון עד שתגיע למשקל שנותן לך התנגדות אבל לא מרגיש כבד. משם תתחיל להוסיף 5 קילו כל אימון ולעשות כל פעם את הדדליפט לפי השלבים האלה. תראה את הסרטון כל פעם לפני אימון דדליפט אם צריך.
*כשהוא אומר שהמוט צריך להיות אינץ׳ מהרגל זה 2.5-3 סנטימטר. יותר חשוב לראות שהוא מעל מרכז כל כף הרגל.

קודם כל תודה רבה על עזרה אחי.

ראייתי כל סרטון אפשרי אני יודע איך זה אמור להיות אני פשוט לא מצליח להסתדר בתנוע .
זה קשה לי באמת קשה לי אבל אני לא יוותר.

אני לא מוותר לעצמי ולא חושב שאני לא ילמד טכניקה נכונה פשוט אני צריך לדעת איך אני משפר את הגמישות שלי בשביל להצליח להתאים את הפורפציות למשיכה לא משנה כמה סרטונים ראייתי וכמה ניסו להסביר לי אני פשוט לא מספיק גמיש בשביל למשוך קלאסי רגיל,נכון שזה תנוע טבעית פשוט זה מאוד קשה שיש לך עם הגוף שלי,הייתי שמח לשמוע מה עושים במכון שלך לאנשים שיש להם בעייה כמו שלי איזה תרגלי גמישות צריך לעשות .
אין כזה דבר חוסר גמישות לקלאסי אצל אדם בריא עם גמישות מינימלית ביותר, זה יותר בעיה שאתה לא מצליח להכניס את עצמך לפוזיציה הנכונה.
עם חוסר הניסיון שלך בטכניקה נכונה זה הגיוני מאוד, לוקח זמן למצוא את הפוזיציה הנכונה.
תנסה לתת יותר זווית עם כפות הרגליים ולפתוח את הברכיים יותר ככה, זה אולי יאפשר לך להכניס את האגן יותר בנוחיות.
גם העובדה שאתה יכול להיכנס לסט אפ מבחינת פוזיציה אומרת שיש לך את הגמישות

הכוונה של 130 במשיכה בגב זה לא להתנשאות זה פשוט זה שאני יודע לנצל כח בפלג גוף עליון הרבה יותר מתחתון .
הבנתי שזה לא התנשאות, אני פשוט אומר שזה לא משקל שאמור להוות בעיה אמיתית גם בטכניקה גרועה, ככה שזה לא אינדיקציה לכלום

• פותח/ת השרשור
אין כזה דבר חוסר גמישות לקלאסי אצל אדם בריא עם גמישות מינימלית ביותר, זה יותר בעיה שאתה לא מצליח להכניס את עצמך לפוזיציה הנכונה.
עם חוסר הניסיון שלך בטכניקה נכונה זה הגיוני מאוד, לוקח זמן למצוא את הפוזיציה הנכונה.
תנסה לתת יותר זווית עם כפות הרגליים ולפתוח את הברכיים יותר ככה, זה אולי יאפשר לך להכניס את האגן יותר בנוחיות.
גם העובדה שאתה יכול להיכנס לסט אפ מבחינת פוזיציה אומרת שיש לך את הגמישות

הבנתי שזה לא התנשאות, אני פשוט אומר שזה לא משקל שאמור להוות בעיה אמיתית גם בטכניקה גרועה, ככה שזה לא אינדיקציה לכלום
אני יחפש את הפוציזה 5 חודש אני לא מצליח לעשות דדליפט כמו שצריך 😭

ואתה צודק לגבי המשקל אני לא יעלה משקל עד שאני לא יצליח 10 חזרות בטכניקה מעולה .
אני יתחיל עם 70 ולא יזוז משם.

שנים של ישיבה ממושכת וחוסר מעש עשו את שלהם ואני עושה הכל כדי לתקן את זה.

בכל מקרא אשמח לשמוע כל דבר שבסופו של דבר יתן לי לעשות טכניקה נכונה.

אם אתה שואל אני דיי גמיש בהמסטרינג כל הזמן עושה שם מתיחות החוסר גמישות נובע ממשהו שקשה לשים את אצבע עליו.

קודם כל תודה רבה על עזרה אחי.

ראייתי כל סרטון אפשרי אני יודע איך זה אמור להיות אני פשוט לא מצליח להסתדר בתנוע .
זה קשה לי באמת קשה לי אבל אני לא יוותר.
לראות יותר מדי סרטונים לא יעזור לך כי כל אחד מלמד שונה וזה סתם יבלבל אותך. תסתמך רק על מקור אחד תקופה ותלמד ממנו. לדעתי זאת ההדרכה הכי טובה לדדליפט. אם תעשה הכל כמו שאומרים שם אתה תצליח. בנוסף אני חושב שאתה לא עושה ברייסינג כמו שצריך ובגלל זה הגב שלך מתעגל.

לראות יותר מדי סרטונים לא יעזור לך כי כל אחד מלמד שונה וזה סתם יבלבל אותך. תסתמך רק על מקור אחד תקופה ותלמד ממנו. לדעתי זאת ההדרכה הכי טובה לדדליפט. אם תעשה הכל כמו שאומרים שם אתה תצליח. בנוסף אני חושב שאתה לא עושה ברייסינג כמו שצריך ובגלל זה הגב שלך מתעגל.
דווקא לראות הרבה מקורות זה טוב, כי לא כולם מכסים הכל, אבל ככה אתה יכול לראות מה משותף לכולם, וללמוד דגשים או דברים שהתפספסו מכמה שיותר מקורות

דווקא לראות הרבה מקורות זה טוב, כי לא כולם מכסים הכל, אבל ככה אתה יכול לראות מה משותף לכולם, וללמוד דגשים או דברים שהתפספסו מכמה שיותר מקורות
כן, אבל אתה לא יכול ללמוד סקוואט על פי ריפטו ועל פי שייקו בו זמנית. אתה יכול אם אתה יודע לסנן מידע ולהתאים אותו לצרכים שלך. אבל כשאתה תשמע שריפטו אומר להסתכל למטה ושייקו אומר להסתכל קדימה זה רק יבלבל. ויש עוד דגשים שונים.

כן, אבל אתה לא יכול ללמוד סקוואט על פי ריפטו ועל פי שייקו בו זמנית. אתה יכול אם אתה יודע לסנן מידע ולהתאים אותו לצרכים שלך. אבל כשאתה תשמע שריפטו אומר להסתכל למטה ושייקו אומר להסתכל קדימה זה רק יבלבל. ויש עוד דגשים שונים.
זה בגלל שרק ריפטו מלמד בצורה הזאת, אם תסתכל על איך הרוב מלמדים, תראה שכולם די נותנים את אותם הדגשים.
גם בסופו של דבר לא הכל מתאים לכל אחד, חלק יצטרכו לעבוד בשיטה אחת, וחלק בשיטה אחרת, וככל שאתה מכיר יותר שיטות, ככה אתה יכול לבדוק מה עובד לך ומה לא

מה הסיבה לעזאזל לא לעשות קלאסי?
כל אחד עם 4 גפיים יכול לעשות דדליפט קלאסי בטכניקה טובה אם ישקיע. יש כאלה עם פרופורציות יותר נוחות ופחות נוחות, אבל כולם יכולים.

צר לי, אבל בהיעדר הסבר יותר משכנע - אני חושב שהגישה שלו לא נכונה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית