הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

למי תצביעו בבחירות לכנסת ה-21 ? (סקר מעודכן)

למי תצביעו בבחירות לכנסת ה-21 ?

• סה"כ מצביעים
    83
כשפייגלין דיבר על ליגליזציה פתאום כל המפלגות תומכות בצמח ,פתאום ניסנקורן אמר שהוא מאמין בכלכלה חופשית, פתאום יש כנס ליברלים של הליכוד.
לאט לאט ,גם בפעם הבאה אשים זהות, אנשים יבינו את הטעות שלהם בקדנציה הנוכחית.
מבחינתי, כחלון שר אוצר זה גרוע מאד, באותה רמה של ניסנקורן
אני מאוד מקווה שזהות יחזיקו עד לבחירות הבאות, לפי דעתי הם צריכים להחליף את פייגלין, במישהו פחות קיצוני להיות בראש. לקבל יותר מנדטים.

בכל מקרה לא מבין איך אנשים הצביעו כחלון, פשוט גרוע. הגרעון גדל. פרט לרולטה של דירות לא עשה כלום. וגם הרולטה זה אחד הדברים הגרועים. מה שלב הבא ? רולטה לבדיקות MRI ?

עובדה שרוב העם כן רוצה אותו אז הוא נבחר
אי אפשר להגיד שרוב העם רוצה אותו, 35 מנדטים זה לא רוב העם. השיטה כאן דפוקה,
בארה"ב אתה יכול להגיד שרוב המצביעים רצו טראמפ.

אגב אם אתה מתעסק ב"גושים"
ש"ס למשל, שכולם מחשיבים אותם ל"גוש" הימין, ישבה בממשלת רבין והעבירה את הסכם אוסלו.

עוד 5 מנדטים מהליכוד עדיין לא נותן להם קואליציה, תסתכל על המפה הפוליטית. הם פשוט לא היו מרכיבים אותה, ואז הליכוד היה מרכיב, או בחירות חוזרות.
כחול לבן - 40
העבודה - 6
מרצ - 4
כולנו - 4
ישראל ביתנו - 5
סה"כ - 59 מנדטים. זה קרוב מאוד להקמת קואליציה ובהחלט סביר ואפשרי. במיוחד אם מצביעי מפלגות קטנות כמו זהות, גשר והפיראטים היו מצביעים לכחול לבן. בומקרה הכי גרוע, גנץ היה לוקח חרדים כנראה, אבל אולי רק מפלגה אחת והיה להם פחות כוח.

לא רואה איך אופוזיציה תורמת.
לשם כך אמרתי שתלמד פוליטיקה.
ואני לא אומר זאת מתוך התנשאות חלילה. מודה שעד הבחירות הקודמות גם אני לא ידעתי. לא בושה. תתחיל מזה:
אופוזיציה – ויקיפדיה

אני לא חושב שזה גישה טובה להצביעה רק לא ביבי, גנץ לא הציעה שום דבר פרט לזה שהוא לא ביבי.
אתה טועה. לכחול לבן יש מצע מפורט לכל תחום ותחום. לביבי אפילו מצע אין. אז אם כבר ביבי מציע "לא גנץ". לגנץ יש תוכנית ואידיאולוגיה.
תקרא את המצע שלהם ותראה בעצמך.

לא חשוב לי בחיים מי ראש ממשלה. מה שחשוב לי זה מי שר האוצר. מי יוריד לי מיסים.
אז יש לך טעות בתפיסה. גם שר האוצר הכי תותח בעולם מרוסן בסוף ע"י ראש הממשלה, והוא לא יכול לעשות כלום מבלי אישור של ראש הממשלה. ראה ערך אביגדור ליברמן שכשהיה שר ביטחון כל דבר שהוא רצה לעשות ביבי לא אישר לו.
לדעתי הדבר הכי טוב שיכול לקרות כרגע למדינה זה שהממשלה תתפרק בגלל השימוע של ביבי ויהיו בחירות חדשות, ותיהיה ממשלת אחדות של הליכוד בלי ביבי עם כחול לבן.

סה"כ - 59 מנדטים
לא מספיק. וגם 61 זה כלום. לא יחזיק מים.

חרדים לא היו יושבים בממשלה עם לפיד. וסוג של לפיד לא איתם.

לצורך שלי, אופוזיציה לא שווה כלום. החרדים יקבלו כספים. מיסים יכול להיות שיעלו או במקרה הטוב לא ירדו. עדיין השוק לא יהיה פתוח והכל יהיה יקר פה.

אתה טועה. לכחול לבן יש מצע מפורט לכל תחום ותחום. לביבי אפילו מצע אין. אז אם כבר ביבי מציע "לא גנץ". לגנץ יש תוכנית ואידיאולוגיה.

כל מי שמרכיב את הממשלה שם אין להם מחנה משותף כל כך. מאמין שהם יתפרקו.

זה דעות סוביקטיביות, לא מתווכח אליהם.

אתה מאמין בהם, אני לא.

כחול לבן - 40
העבודה - 6
מרצ - 4
כולנו - 4
ישראל ביתנו - 5
סה"כ - 59 מנדטים. זה קרוב מאוד להקמת קואליציה ובהחלט סביר ואפשרי. במיוחד אם מצביעי מפלגות קטנות כמו זהות, גשר והפיראטים היו מצביעים לכחול לבן. בומקרה הכי גרוע, גנץ היה לוקח חרדים כנראה, אבל אולי רק מפלגה אחת והיה להם פחות כוח.

ואני לא אומר זאת מתוך התנשאות חלילה. מודה שעד הבחירות הקודמות גם אני לא ידעתי. לא בושה. תתחיל מזה:
אופוזיציה – ויקיפדיה

אז יש לך טעות בתפיסה. גם שר האוצר הכי תותח בעולם מרוסן בסוף ע"י ראש הממשלה, והוא לא יכול לעשות כלום מבלי אישור של ראש הממשלה. ראה ערך אביגדור ליברמן שכשהיה שר ביטחון כל דבר שהוא רצה לעשות ביבי לא אישר לו.
לדעתי הדבר הכי טוב שיכול לקרות כרגע למדינה זה שהממשלה תתפרק בגלל השימוע של ביבי ויהיו בחירות חדשות, ותיהיה ממשלת אחדות של הליכוד בלי ביבי עם כחול לבן.
הדבר היחיד שטוב בממשלה של ביבי זה ביבי

רגע, אנשי האיש סגול רע, הבעיה שלכם היא עם האיש הסגול או הקואליציה שלו?

לכחול לבן לא היה עוזר גם עוד 5 מנדטים. תסתכל על הגושים.

הדתיים הם גוש גדול בכל מקרה.

לפי דעתי הטעות של כחול לבן הייתה להיות לא רק ביבי. אם הם היו מנסים להיכנס לקואליציה עם ביבי המצב שלנו היה טוב (של חילונים) כנראה לא היו מקבלים 35 בגישה הזאת. אבל לפי דעתי יכלו לעבור את ה 16 של החרדים.

ניראה איזה שינוי יגיעה.

אה וכל מי שאומר שפתק לזהות זה פתק לפח, במצב היום גם פתק לכחול לבן (מיליון פתקים כאלו) הכלו לפח. הוא ישב באופוזיציה ותאכלס לא יקדם שום דבר, ולא ימנע שום דבר.

לגנץ לא היה סיכוי, תן לו עוד 5 מנדטים מהליכוד, ועדיין אין לו קואליציה. מי ישב איתו ? מרץ ועבודה. חרדים לא, ערבים גם לא.

ומקווה שאתה לא חיי בסרט שהחרדים היו יושבים איתו, קודם כל יש שם את לפיד דבר שני הם יודעים שביבי יתן להם יותר ברגע שלא יצליח להרכיב קואליציה.

תקשיב כמו שיאיר לפיד הערס יש לומר אמר:
הם הולכים למרר את החיים של ביבי ושל הקואליציה, יותר גרוע מגנון הכנסת הזאת..

חכם? על מה אתה מדבר? שאלתי אותך שאלה ואתה רק בורח מהתשובה כי בתכלס אין לך משהו הגיוני וחכם להגיד. העם הזה פראייר ואתה יודע את זה. המחירים פה הזויים אבל היי העיקר העלו תשכר בכמה שקלקלים בודדים. והביטחון ואי ואי אני מרגיש נורא בטוח לגדל פה את הילדים שלי מה אני יגיד לך.. אז בוא תענה לי מה הוא עשה בישביל המדינה הזאת חוץ מלזיין תשכל על כמה הוא תותח עחי אני עדיין מחכה לתשובה.

ביבי הראה לעולם את הבעיה של איראן, עד שהוא לא בא ואמר שיש בעיה שצריך לעצור אף אחד לא חשב על זה וכל הזמן אמרו שביבי מקשקש עד שהבינו את גודל הבעיה.
עוד דבר, שיתוף הפעולה וההכרה של ארצות הברית, מעצמה ענקית במצב הכי טוב שהיה אי פעם.
מלא מדינות מעבירות את השגרירויות שלהם לירושלים.
הכרה בגולן, הכרה בזכות של ישראל להתגונן, עם כמה שזה נשמע מצחיק שצריך לשאול בכלל מישהו מה אנחנו עושים, אז גם את זה ביבי הצליח להשיג.
לדבר באוויר כמו כל פוליטיקאי זה יפה מאוד, להגיד: שאני אהיה בממשלה אני אתקן את הכל, לערבים נתן את מה שהם רוצים ויהיה שלום, עם זאת לא לוותר על שטחים בכלל, עם זאת להכניע את החמאס, עם זאת שלום עם החמאס.. כל מני הבטחות נוגדות שגנץ זורק חופשי.
אז לדבר זה קל ויפה, אשכרה לעשות שינוי זה כבר מבחן התוצאה.
לתת לבן אדם שלא מבין כלום בפוליטיקה להיות ראש ממשלה לאחר חודש חודשיים בפוליטיקה (לא באמת בתוך הפוליטיקה אפילו) זאת שטות. מילא בן אדם שיש לו כושר מנהיגות שיודע להתנהל ברמה של ראש ממשלה, אבל עם כל הכבוד לגנץ, עם זה שהיה רמטכל אין לו את הדברים האלה.

אני מאוד מקווה שזהות יחזיקו עד לבחירות הבאות, לפי דעתי הם צריכים להחליף את פייגלין, במישהו פחות קיצוני להיות בראש. לקבל יותר מנדטים.

בכל מקרה לא מבין איך אנשים הצביעו כחלון, פשוט גרוע. הגרעון גדל. פרט לרולטה של דירות לא עשה כלום. וגם הרולטה זה אחד הדברים הגרועים. מה שלב הבא ? רולטה לבדיקות MRI ?
הייתי משקיף בקלפי,ראיתי מי המצביעים של כחלון,לא האנשים הכי חכמים בעולם,אמרו לי שהוא הוריד את מחירי הדירות,נלחם בבגץ על החלב,ושהוא עוזר לחלשים.
כל זה שקר,הוא רק יודע איך להרוס לעשירים ואיך לא לעזור לחלשים,משחק בקזינו על הזכות לקניית דירה,אחלה עזרה.

בקיצור, נסכם את הדיון הפורה הזה ב3 מילים:
רק לא ביבי

52FED098-1DB0-4AD4-8E1F-F45B894166CE.jpeg

ש"ס למשל, שכולם מחשיבים אותם ל"גוש" הימין, ישבה בממשלת רבין והעבירה את הסכם אוסלו.
עם כל חיברתי לאיש הכתום, אאלץ לתקן אותך - רוב העם האמריקאי בחר בהילרי.

בגלל שיטת הבחירות בארה״ב (אלקטורלית) טראמפ זכה.
הוא התחיל וכן אני כמו ילד קטן
זה לא מעניין, תתווכחו עד מחר אבל אל תשמש בירידות אישיות, לקרוא למישהו קוף, טמבל, טיפש וכו׳.

עם כל חיברתי לאיש הכתום, אאלץ לתקן אותך - רוב העם האמריקאי בחר בהילרי.

בגלל שיטת הבחירות בארה״ב (אלקטורלית) טראמפ זכה.

זה לא מעניין, תתווכחו עד מחר אבל אל תשמש בירידות אישיות, לקרוא למישהו קוף, טמבל, טיפש וכו׳.
שוב פעם הוא התחיל עם "ירידות אישיות"

כבר אמרו לך שמה שכתבת על טראמפ לא נכון

אבל על איזה שיטה אתה ממליץ?
כי לכל שיטה יש את היהתרונות והחסרונות שלה

אני חושב שהשיטה בארץ לא בעייתית, עם כמה שאני לא אוהב את התוצאות של הבחירות, זה לא אומר שהשיטה בעייתית.

מנגד, אומנם העלו את אחוז החסימה לפני כמה שנים, אבל אני חושב שצריך להעלות עוד.
אני חושב שהצבעה צריכה להיות חובה, לאפשר הצבעה באינטרנט מרחוק ולכל הפחות לא לשלם יום חופש למי שלא מצביע.

הבעיה היא יותר בין שברירי מפלגות עם רעיונות מאוד דומים, כולנו ויש עתיד בזמנו לא באמת שונות אחת מהשניה. צריך איחודים כמו כחול לבן, מפלגות הימין. הנה תראו בנט התפצל והתרסק. אני לא חושב שזה היה חכם. ברוב העולם יש 2-4 מפלגות ופחות או יותר זהו.

אין בעיה עם כל השקפה פוליטית אבל ככה שאתה מפצל השקפות דומות יחסית אתה מאבד את האינטרס של הבוחר. אומנם אני לא אוהב את המפלגות הערביות אבל תראו כמה מנדטים הם הביאו ביחד ושרצו לחוד הייתה אפשרות ריאלית שאף אחת מהן לא תהיה בכנסת בכלל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית