הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מה קורה בימים של אי הגעה לערכים?

Tokowiw

משתמש קבוע
1,573
716
נק' מוניטין:
1,101
1,573
716
היי. רציתי לדעת,מה קורה לגוף כשלא מגיעים לערכים שצריך להגיע ועושים אימון באותו יום? הגוף יוכל לתקן את הנזק בשריר ולשקמו או לא? מה הגוף עושה בעצם כשאין לו את מה שהוא צריך כדי לבנות את השריר אבל בכל זאת נעשה נזק שרירי? האם ביום למחרת במידה והגעתי לערכים הגוף יבנה שריר או שאם לא באותו יום אז זה בעצם אבוד?
יוצא לי הרבה ימים של אי הגעה לערכים שלי ותהיתי לעצמי את כל זה

תחכה שהמקצוענים יענו לך כי אני קטונתי.
אבל רק טיפ שאני יכול לתת לך וזה שעל מנת לראות תוצאות צריך לעבוד קשה מאוד גם בחד"כ וגם במטבח.
אתה חייב להקפיד על תזונה בהתאם למטרות (בין אם זה לגדול או לחטב). אחרת לא תראה התקדמות ולא יהיו תוצאות רצויות וזה סתם בזבוז זמן.

• פותח/ת השרשור
תחכה שהמקצוענים יענו לך כי אני קטונתי.
אבל רק טיפ שאני יכול לתת לך וזה שעל מנת לראות תוצאות צריך לעבוד קשה מאוד גם בחד"כ וגם במטבח.
אתה חייב להקפיד על תזונה בהתאם למטרות (בין אם זה לגדול או לחטב). אחרת לא תראה התקדמות ולא יהיו תוצאות רצויות וזה סתם בזבוז זמן.
כמובן,יש לי תפריט מסודר ואני סופר קלוריות ועוקב אחר התזונה,פשוט יש לי ימים אתמול לדוגמא שהייתי בחוץ מהבוקר מוקדם עד 10 וחצי בלילה בקושי אכלתי ופשוט לא היה לי סיכוי להגיע לערכים לא משנה מה הייתי עושה

כמובן,יש לי תפריט מסודר ואני סופר קלוריות ועוקב אחר התזונה,פשוט יש לי ימים אתמול לדוגמא שהייתי בחוץ מהבוקר מוקדם עד 10 וחצי בלילה בקושי אכלתי ופשוט לא היה לי סיכוי להגיע לערכים לא משנה מה הייתי עושה
במקרים כאלה לדעתי כדאי לך לאכול דברים עתירי קלוריות ושקל לאכול, אפילו ג'אנק פוד (וכמובן הכרחי לצרוך מספיק חלבון)

אף פעם אל תצא מנקודת הנחה שהכל שחור או לבן, זה שתהליכים לא יכולים להתבצע בצורה אופטימלית לא אומר שהם לא יכולים להתבצע.
אם יום אחד לא תאכל כמו שצריך אז זה אולי יפגע בכמה אחוזים בודדים בהתאוששות, וכלל שהאוכל יהיה קרוב יותר למה שאתה צריך, אז הפגיעה תהיה פחותה יותר. אם אתה מדבר על תקופה, זה כבר סיפור אחר

• פותח/ת השרשור
אף פעם אל תצא מנקודת הנחה שהכל שחור או לבן, זה שתהליכים לא יכולים להתבצע בצורה אופטימלית לא אומר שהם לא יכולים להתבצע.
אם יום אחד לא תאכל כמו שצריך אז זה אולי יפגע בכמה אחוזים בודדים בהתאוששות, וכלל שהאוכל יהיה קרוב יותר למה שאתה צריך, אז הפגיעה תהיה פחותה יותר. אם אתה מדבר על תקופה, זה כבר סיפור אחר
בוא נגיד בשבוע יכול לקרות לי יומיים של אי הגעה לערכים,זה ככ קריטי?

בוא נגיד בשבוע יכול לקרות לי יומיים של אי הגעה לערכים,זה ככ קריטי?
קריטי זה לא, אבל אם זה משהו שקורה בקביעות תהיה לזה השפעה מסויימת. היא לא תהיה משמעותית, ואי אפשר לשים את זה בכמויות, אבל זה כן ישפיע

קריטי זה לא, אבל אם זה משהו שקורה בקביעות תהיה לזה השפעה מסויימת. היא לא תהיה משמעותית, ואי אפשר לשים את זה בכמויות, אבל זה כן ישפיע
אז אם השבוע פעמיים צרכתי פחות חלבון ממה שאני צריך - עלולה להיות לזה השפעה? אני בחיטוב.
והאם יש הבדלים בין יום אימון ליום ללא אימון בהקשר צריכת החלבון? דוגמה: אדם מסוים מחטב כרגע וצריך 200 גרם חלבון פר יום. הוא התאמן ביום ראשון ולא צרך מספיק חלבון. למחרת, הוא לא התאמן וצרך אותה כמות חלבון כמו אתמול (שהיא כמו שכתבתי, לא מספיקה). האם יש פגיעה משמעותית יותר ביום האימון ?

אז אם השבוע פעמיים צרכתי פחות חלבון ממה שאני צריך - עלולה להיות לזה השפעה? אני בחיטוב.
שוב, זה לא הבדל משמעותי. אולי אתה תראה את זה במעט יותר עייפות, מעט יותר כאבי שרירים, פחות כוח, אבל אתה לא תראה את זה בתור יום אחד איבדת 5 קילו שריר.

והאם יש הבדלים בין יום אימון ליום ללא אימון בהקשר צריכת החלבון? דוגמה: אדם מסוים מחטב כרגע וצריך 200 גרם חלבון פר יום. הוא התאמן ביום ראשון ולא צרך מספיק חלבון. למחרת, הוא לא התאמן וצרך אותה כמות חלבון כמו אתמול (שהיא כמו שכתבתי, לא מספיקה). האם יש פגיעה משמעותית יותר ביום האימון ?
צריך לראות את העניין הזה כתהליך ארוך, ולא נקודתי, פחות חלבון זה לא כדור לרגל, זה פשוט אומר שהתהליכים של הרס-תיקון יהיו פחות מאופטימליים

צריך לראות את העניין הזה כתהליך ארוך, ולא נקודתי, פחות חלבון זה לא כדור לרגל, זה פשוט אומר שהתהליכים של הרס-תיקון יהיו פחות מאופטימליים[/QUOTE]
אז אתה אומר שביום אימון זה טיפה יותר פוגע מיום בלי אימון (כמובן שאם זה מקרה חד פעמי אמורה להיות פגיעה מינורית מאד)?

צריך לראות את העניין הזה כתהליך ארוך, ולא נקודתי, פחות חלבון זה לא כדור לרגל, זה פשוט אומר שהתהליכים של הרס-תיקון יהיו פחות מאופטימליים
אז אתה אומר שביום אימון זה טיפה יותר פוגע מיום בלי אימון (כמובן שאם זה מקרה חד פעמי אמורה להיות פגיעה מינורית מאד)?[/QUOTE]
שוב, לא מקרה נקודתי.
יכול להיות שתרגיש את זה יותר ביום אימון, אבל זה לא אומר שזה משמעותי יותר

אז אתה אומר שביום אימון זה טיפה יותר פוגע מיום בלי אימון (כמובן שאם זה מקרה חד פעמי אמורה להיות פגיעה מינורית מאד)?
שוב, לא מקרה נקודתי.
יכול להיות שתרגיש את זה יותר ביום אימון, אבל זה לא אומר שזה משמעותי יותר[/QUOTE]
אה סבבה אחי תודה רבה!
כל הציטוטים התבלגנו חחחחח

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית