הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כאבי דומס מוזרים באמצע סקוואט

Duality

משתמש קבוע
1,277
574
נק' מוניטין:
772
1,277
574
אני עושה SS, עכשיו בגלל שאני בצבא יוצא מצב שאני עושה סקוואט פעם בשבועיים וזה גורם לארבע ראשי שלי לכאבי דומס שנמשכים כמה ימים, אני מצליח להתמודד איתם אבל באימון עצמו שאני מגיע לסט עבודה (102.5) הכאבים מורגשים בקטנה אבל זה לא כל כך מפריע, ואז בסט השני הם מורגשים בצורה מאוד חדה וכואבת ואז הסט עצמו קשה הרבה יותר מהראשון בצורה משמעותית עד כדי כך שאני לא מצליח לתת יותר מ3 חזרות. וזה גורם לי לקרוס קדימה כי הרגליים לא עומדות בעומס בגלל הכאבים ואז הגב התחתון לוקח הרבה יותר עומס ואני מרגיש אותו פועל יותר מדי בעלייה. חשבתי שהבעיה היא שאני לא מתחמם מספיק אבל לא יודע עד כמה זה באמת בגלל זה. אשמח לעזרה כי היום הייתה הפעם השנייה שזה קרה לי וזה דופק לי את כל ההתקדמות בסקוואט.

• פותח/ת השרשור
התשובה בגוף השאלה, אתה מנסה לעשות ss בתנאים לא אידיאלים, תחליף תוכנית
על איזו תוכנית היית ממליץ? כרגע אני מעדיף לפחות לעבוד במתכונת של ss כי בכל שאר התרגילים אני מצליח להתחזק, ואחרי שאני מרגיש שאני נתקע אני פשוט אעבור לתוכנית עם נפח יותר גבוה ואנסה להתקדם ככה, זה לפחות התכנון עד שאשתחרר. גם הוספתי בנט אובר באימון B ואת המתח שמתי באימון A, בעיקר בגלל שהגב העליון שלי חלש ורציתי לחזק אותו יותר מהר.

אני עושה SS

אני עושה סקוואט פעם בשבועיים
אז אתה לא עושה SS. התוכני בנויה על התקדמות מהירה בעזרת 3 אימונים בשבוע, אם אתה עושה אימון בשבועיים אז אתה לא עושה את התוכנית

חשבתי שהבעיה היא שאני לא מתחמם מספיק אבל לא יודע עד כמה זה באמת בגלל זה
אני מניח שזה משחק חלק, אבל הבעיה שאתה פשוט מנסה להכריח התקדמות, למרות שאתה לא עובד על התקדמות. כואב לך כי אתה מנסה משקלים שהגוף שלך לא מסוגל להתמודד איתם

• פותח/ת השרשור
אז אתה לא עושה SS. התוכני בנויה על התקדמות מהירה בעזרת 3 אימונים בשבוע, אם אתה עושה אימון בשבועיים אז אתה לא עושה את התוכנית

אני מניח שזה משחק חלק, אבל הבעיה שאתה פשוט מנסה להכריח התקדמות, למרות שאתה לא עובד על התקדמות. כואב לך כי אתה מנסה משקלים שהגוף שלך לא מסוגל להתמודד איתם
אני מתאמן 3 פעמים בשבוע, בזמן שאני בצבא אני עושה הכל חוץ מסקוואט כי אין אפשרות, אני יוצא לבית פעם בשבועיים ואז יוצא לי לעשות סקוואט כי אני מתאמן במכון.
מה אתה ממליץ לי לעשות אם אני רוצה להתקדם בסקוואט במצב כזה? כי בשאר התרגילים אני מתקדם ואני לא רוצה שהסקוואט יפגר מאחורה יותר מדי.

בזמן שאני בצבא אני עושה הכל חוץ מסקוואט כי אין אפשרות
אז את הסקוואט אתה לא עושה במתכונת SS

מה אתה ממליץ לי לעשות אם אני רוצה להתקדם בסקוואט במצב כזה?
תעשה את הווריאציה הכי קרובה שאתה יכול לסקוואט רגיל, אם זה פרונט סקוואט, גובלט סקוואט, או אפילו מכרעים, תנסה לעבוד עם הדבר הכי קרוב שאתה יכול, במתכונת הכי קרובה (למשל אני לא מצפה שבמכרעים תעלה ב-5 קילו כל אימון)

כי בשאר התרגילים אני מתקדם ואני לא רוצה שהסקוואט יפגר מאחורה יותר מדי.
הסקוואט יהיה בפיגור, וככל שתפנים את זה מהר יותר ככה יותר טוב. מה שכן אתה יכול לצמצם נזקים כמה שיותר.

מה הסיבה דרך אגב שאתה לא יכול לעשות סקוואט בבסיס? מחסור בראק? ניסית להשתמש במקבילים כראק?

• פותח/ת השרשור
אז את הסקוואט אתה לא עושה במתכונת SS

תעשה את הווריאציה הכי קרובה שאתה יכול לסקוואט רגיל, אם זה פרונט סקוואט, גובלט סקוואט, או אפילו מכרעים, תנסה לעבוד עם הדבר הכי קרוב שאתה יכול, במתכונת הכי קרובה (למשל אני לא מצפה שבמכרעים תעלה ב-5 קילו כל אימון)

הסקוואט יהיה בפיגור, וככל שתפנים את זה מהר יותר ככה יותר טוב. מה שכן אתה יכול לצמצם נזקים כמה שיותר.

מה הסיבה דרך אגב שאתה לא יכול לעשות סקוואט בבסיס? מחסור בראק? ניסית להשתמש במקבילים כראק?
אני עושה גובלט סקוואט באימון עם דדליפט ומכרעיים באימון של פרס, פרונט סקוואט יותר בעייתי כי אני לא יודע פאוור קלין אז אני לא יכול לעשות אותו עם משקל גבוה מדי, בגלל זה אני רוצה ללמוד פאוור קלין כדי להניף את המוט לפוזיציה של פרונט סקוואט. ויש מחסור בראק, אני לא ממש יכול להשתש במקבילים כי זה דורש ממני להתאמן בחוץ, ואיפה שאני משרת כרגע (הר דב) הטמפרטורות בערב מגיעות ל5 מעלות ומטה על בסיס קבוע.

איזה נפח בסקוואט אתה מציע לי לעשות שאני מתאמן במכון?

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
בסקוואט? קח מה שאתה יכול. אם אתה יכול להתקדם 5 קילו או יותר כל אימון אז סבבה, אם לא אז לא
זה מה שעשיתי עד עכשיו ואני מניח שזה גם מה שגרם לבעיה, כנראה שהארבע ראשי שלי לא מתמודד עם ההתקדמות כי אני פשוט לא עושה סקוואט מספיק.

גובלט ופרונט סקוואט לחזרות גבוהות יכולים לעזור למצב?

זה מה שעשיתי עד עכשיו ואני מניח שזה גם מה שגרם לבעיה, כנראה שהארבע ראשי שלי לא מתמודד עם ההתקדמות כי אני פשוט לא עושה סקוואט מספיק.
אז תעשה התקדמות שמרגישה טוב, לא להכריח את עצמך להתקדם עם כאבים, לא צריך להיות גאון כדי לדעת שאם זה כואב כנראה זה לא טוב

גובלט ופרונט סקוואט לחזרות גבוהות יכולים לעזור למצב?
מה אתה חושב שחזרות גבוהות יעשו בלעזור לך להתמודד עם חזרות נמוכות?
אני הייתי עושה את שניהם באותו אימון ל-2-3 סטים כל אחד ל-5 חזרות, ומוסיף גוד מורנינג ב-8-10 חזרות. זה כביכול יפצה על המחסור בסקוואט, ויאפשר לך להתקדם בצורה טובה יחסית

• פותח/ת השרשור
אז תעשה התקדמות שמרגישה טוב, לא להכריח את עצמך להתקדם עם כאבים, לא צריך להיות גאון כדי לדעת שאם זה כואב כנראה זה לא טוב

מה אתה חושב שחזרות גבוהות יעשו בלעזור לך להתמודד עם חזרות נמוכות?
אני הייתי עושה את שניהם באותו אימון ל-2-3 סטים כל אחד ל-5 חזרות, ומוסיף גוד מורנינג ב-8-10 חזרות. זה כביכול יפצה על המחסור בסקוואט, ויאפשר לך להתקדם בצורה טובה יחסית
כמו שאמרתי אבל אין לי מאיפה להוציא את המוט בפרונט סקוואט, אני עושה אותו במשקל יחסית נמוך לחזרות גבוהות יותר כי אני לא יודע להניף משקל שכבד לי. גם לגבי הגובלט, הדאמבל הכי כבד שיש לי זה אולי 30 וזה לא משקל שמאתגר אותי אלא אם אני עושה אותו ללפחות 20 חזרות כל סט.

כמו שאמרתי אבל אין לי מאיפה להוציא את המוט בפרונט סקוואט, אני עושה אותו במשקל יחסית נמוך לחזרות גבוהות יותר כי אני לא יודע להניף משקל שכבד לי. גם לגבי הגובלט, הדאמבל הכי כבד שיש לי זה אולי 30 וזה לא משקל שמאתגר אותי אלא אם אני עושה אותו ללפחות 20 חזרות כל סט.
אז תשים 2 דאמבלים, אחד על כל כתף, ויש לך קומבינציה בין גובלט לפרונט

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית