עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
למה סומו לא מומלץ לתרגיל אימון ורק בשביל להפגין כוח? במה הוא שונה מהקלאסי?בהחלט הישג אישי מרשים.
אבל הייתי רוצה לתת לך כמה הערות בונות. אני מקווה שזה יעזור לך להגיע ל 200, כי אין סיבה שלא תגיע לשם.
זה היה נסיון לסומו דדליפט, בזמן שזה היה בעצם דדליפט בעמידה רחבה. בהונות הרגליים צריכות להצביע יותר כלפי חוץ. והאגן צריך להתקרב יותר למוט. בהתחלה זה יהיה יותר קשה לך, אבל תוריד משקל, ולאט לאט תעבור את ה 200.
המתיחה המיותרת כשאתה למעלה היא חסרת טעם, ופוגעת בך, במיוחד בסומו.
החגורה מידי גבוה בשביל הנוחות שלי, יכול להיות שיותר נמוך תצליח יותר, אבל זה נטו עניין של הרגשה.
ולגבי הזריקה, תמשיך עם זה. זה החלק הכי כייף בלהרים.
ממליץ לך לעבוד הרבה סקוואט כדי לחזק את הסומו, והרבה דדליפט קלאסי, כדי לחזק את הגב.
סומו לא מומלץ לדעתי כתרגיל אימון, הוא יותר לתחרות והפגנת כוח.
PR לא מומלץ יותר מידי. פעם ב.. זה בסדר, אבל תחזק את הביטחון עצמי שלך, ואל תתפתה לבדוק כל הזמן מה ה PR שלך.
אני לא יודע מה שלי, וזה מעל 250.
גם בוויטלפטינג אתה לא זורק?תזכיר לי לא לתת לך לעבוד עם מוטות של 5000 שקל כל אחד כמו שיש אצלי, הכייף שלך זה חוסר כבוד לציוד שאתה עובד איתו וזה עצוב.
אני עובד תמיד עם כבוד מלא לציוד מה שלא קיים פהגם אתה זורק בדדליפט בדיוק כמוהו, זה שאתה לא משחרר את האחיזה בזמן הנפילה לא משנה את המהירות של המוט.
עם מוטות של אליק שנועדו לזה, פלטות במפר ובמות שנועדו לזה - בהחלט זורק ולא, זה ממש לא אותו דבר.גם בוויטלפטינג אתה לא זורק?
מצטער אם פגעתי בך לא התכוונתי אך באמת שאלתי כדי להבין. אני בעצמי לא צורח אם מתנהג באופן מוזר ותאמת גם לא יצא לי לזרוק את המוט בסוף ביצוע דדליפט אך לא חושב שיש בעייה לזרוק את החזרה האחרונה שיש שימוש במפרים.אני עובד תמיד עם כבוד מלא לציוד מה שלא קיים פה
עם מוטות של אליק שנועדו לזה, פלטות במפר ובמות שנועדו לזה - בהחלט זורק ולא, זה ממש לא אותו דבר.
שניכם עם ניסיונות עלובים להתחכם.
בשורה התחתונה בתור בעלים של מועדון? את המניירות המסריחות האלה של פאוורליפטינג של ילדים מושפעים אני לא רוצה אצלי.
מעניין, כשולאד מתאמן אצלי במועדון, בתור פטוורליפטר מהעילית, אין לו כאלה מניירות. זה תמיד ילדודס בני 16-17 שחושבים שלזרוק ולצרוח זה מגניב.
סומו הוא תרגיל שעובד עם פחות גב מאשר דדליפט קלאסי. לכן אם המטרה שלך לדדלפיט הוא גם גב תחתון, מומלץ הקלאסי. אני מרים סומו בלי חגורה בגלל שאני לא מרגיש קושי בגב. הוא בקושי מתאמץ ביחס לקלאסי.למה סומו לא מומלץ לתרגיל אימון ורק בשביל להפגין כוח? במה הוא שונה מהקלאסי?
מכנים אותו סוג של ציט בגלל שכיוויכול מרימים בו יותר מאשר קלאסי? זה שהוא עובד פחות על הגב תמיד יהיה ניתן להגניס עוד תרגיל עזר לגב התחתון כדי לתת אקסטרה ועבטדה ממוקדת.סומו הוא תרגיל שעובד עם פחות גב מאשר דדליפט קלאסי. לכן אם המטרה שלך לדדלפיט הוא גם גב תחתון, מומלץ הקלאסי. אני מרים סומו בלי חגורה בגלל שאני לא מרגיש קושי בגב. הוא בקושי מתאמץ ביחס לקלאסי.
הסומו משתמש הרבה ברגליים בתנועה מאוד קצרה (יחסים לסקוואט), כך שעדיף להתאמן על סקוואט בשביל לקדם את הרגליים.
עם דדליפט קלאסי חזק, וסקוואט חזק, כנראה שתצליח סומו בלי הרבה אימונים.
אני לא רואה יתרון בסומו על פני סקוואט ודדליפט קלאסי, מלבד שהוא עובד על השרירים המקרבים ברגליים יותר מסקוואט, וזה היתרון היחיד של סומו לדעתי.
אבל זה נקודות שרלוונטיות רק למתאמן מתחרה שרוצה למצוא ווריאציה שבו הוא ירים יותר משקל בלי להיפסל. לא לאחד שרוצה לבנות שרירים חזקים.
הרבה יגידו שזה סוג של צ'יט.
במפרים זה לא מספיק, כשהציוד איכותי גם במה טובה חשובה כדי לספוג חלק מהזעזוע.מצטער אם פגעתי בך לא התכוונתי אך באמת שאלתי כדי להבין. אני בעצמי לא צורח אם מתנהג באופן מוזר ותאמת גם לא יצא לי לזרוק את המוט בסוף ביצוע דדליפט אך לא חושב שיש בעייה לזרוק את החזרה האחרונה שיש שימוש במפרים.
אני חושב שמרימים בו יותר רק המבנא גוף מתאים לזה, אחרת כולם היו עושים את זה.מכנים אותו סוג של ציט בגלל שכיוויכול מרימים בו יותר מאשר קלאסי?
למה לעשות אקסטרה? מה העניין של התרגיל בשבילך?זה שהוא עובד פחות על הגב תמיד יהיה ניתן להגניס עוד תרגיל עזר לגב התחתון כדי לתת אקסטרה ועבטדה ממוקדת.
מוט בדרך כלל לא מתעקם לדעתי מזריקה של דדליפט, העיקום בדרך כלל מגיע כשזה פוגע במגינים בסקוואט, או שהוא זבל של מוט, ומתעקם מעצם ההרמה.במפרים זה לא מספיק, כשהציוד איכותי גם במה טובה חשובה כדי לספוג חלק מהזעזוע.
אני חושב שכשאתה משקיע המון כסף במוט, אולי זה לא רק ההגיון שגורם לך לרצות שיתנהגו איתו ברגישות עליונה, אולי זה הרגשה גם לא הכי הגיונית.תחשוב שמישהו השקיע וקנה ציוד, בחלק מהמקומות ציוד ממש ממש יקר והלקוח הישראלי מרגיש בנוח להזיק לציוד כי "יש לו מנוי".
מה הפתרון? מוטות חרא ב700 שקל ופלטות מתכת פשוטות? זה הציוד שהיית רוצה לעבוד איתו?
יש לי אליקו בן 30 שנה במועדון שנקנה יד שניה. זריקות מיותרות וזלזול בציוד פוגעים בלאגרים לאורך זמן ושוב, זה גם עניין של כבוד לציוד שאתה עובד איתו. אם משהו משרת אותך - תן לו את הכבוד הראוי.אני חושב שמרימים בו יותר רק המבנא גוף מתאים לזה, אחרת כולם היו עושים את זה.
אני חושב שזה מתאים לאנשים עם זרועות ארוכות.
למה לעשות אקסטרה? מה העניין של התרגיל בשבילך?
זה עבודה קשוחה לרגליים, אבל בחצי תנועה, כך שעדיף סקוואט כדי לבנות שריר.
היתרון של הסומו הוא רק במשקלים הכבדים שאפשר להרים בו, לא בבנית שריר.
תוכל לעשות משקל דומה בדדליפט מוגבה, כשתעשה חצי תנועה, אני צורך בחצאי תנועה באימון. בשביל תחרות שמגדירה את זה חוקי, זה סיפור אחר.
מוט בדרך כלל לא מתעקם לדעתי מזריקה של דדליפט, העיקום בדרך כלל מגיע כשזה פוגע במגינים בסקוואט, או שהוא זבל של מוט, ומתעקם מעצם ההרמה.
אני לא ראיתי נזק למוט שניזרק עם משקל של 160. וגם לא של 260. אולי במשקלים כמו 500 יהיה משהו. אבל שוב, לדעתי יהיה יותר נזק מעצם ההרמה.
כשיש לחץ במרכז המוט, הוא מתעקם, לא כשהלחץ פוגע בשני צידי המוט.
אני חושב שכשאתה משקיע המון כסף במוט, אולי זה לא רק ההגיון שגורם לך לרצות שיתנהגו איתו ברגישות עליונה, אולי זה הרגשה גם לא הכי הגיונית.
לא יקרה כלום למוט יקר שניזרק במשקלים כאלה, ואני בספק גם במשקלים מעל 500.
אני לא אומר לזרוק מוטות, אני פשוט חושב שזה לא מה שמזיק להם.
אשמח לשמוע כיצד זה גורם נזק למוט יקר כשזורקים אותו על ריצפה ישרה.
אני דווקא מסכים עם מייק לגמרי,זה ציוד יקר ואיכותי,אז למה לא לדאוג שהוא יישאר במצב טוב?אני חושב שכשאתה משקיע המון כסף במוט, אולי זה לא רק ההגיון שגורם לך לרצות שיתנהגו איתו ברגישות עליונה, אולי זה הרגשה גם לא הכי הגיונית.
וגם עם זה אני מסכים לחלוטין,זה לא משנה עם המוט עולה 400 או 5000.יש לי אליקו בן 30 שנה במועדון שנקנה יד שניה.
אם מישהו במכון יגיד לי שזה כואב לו שאני זורק (ואני בדרך כלל לא זורק), אני לא אזרוק.כל אחד ומה שחשוב לו,זה כמו שאתה תתעצבן אם מישהו יזרוק תפילין על הרצפה.
אז לך חשוב הדת,לו חשוב הציוד.
(לא אני לא משווה בין אמונה ויהדות לבין ציוד בחדר כושר. אני פשוט מתאר מצב שלכל אחד חשוב משהו אחר)
אצלנו ביחידה נגיד,אנשים היינו נשארים בבסיס לבד ולא יוצאים לפעילות אם האפוד שלהם לא היה מסודר ולא היה נראה טוב..
מפקד היחידה באמת היה נעלב מזה שאנשים מתייחסים בזלזול
את זה אני מקבל בהבנה והסכמהאם מישהו במכון יגיד לי שזה כואב לו שאני זורק (ואני בדרך כלל לא זורק), אני לא אזרוק.
אבל אני לא חושב שזה הורס מוטות.
אני עובד תמיד עם כבוד מלא לציוד מה שלא קיים פה
גם ליטוף, אל תהיה חוצפןשזה אומר שאתה נותן נשיקה למוט אחרי כל סט? אומר לו סליחה?
תסביר את עצמך, מה אתה עושה שהוא לא עושה?
כמובן שאתה צודק אך היית אי הבנה לא התכוונתי לכך.במפרים זה לא מספיק, כשהציוד איכותי גם במה טובה חשובה כדי לספוג חלק מהזעזוע.
ולא נפגעתי, אני פשוט חושב שהמניירות האלה מיותרות במקרה הטוב ומזיקות לציוד במקרה הפחות טוב.
תחשוב שמישהו השקיע וקנה ציוד, בחלק מהמקומות ציוד ממש ממש יקר והלקוח הישראלי מרגיש בנוח להזיק לציוד כי "יש לו מנוי".
מה הפתרון? מוטות חרא ב700 שקל ופלטות מתכת פשוטות? זה הציוד שהיית רוצה לעבוד איתו?
התחת נשאר על הספסל מרגע פקודת ״סטארט״ עד פקודת ״ראק״.אבל הוא לא חייב שהתחת יישאר על הבנץ ? אני לא בקיא בחוקים של תחרויות אבל זה נראה לא תקין