הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

איך אני מחשב 1RM משוער עם יותר מ10 חזרות?

כי סומו ידוע שטוב לחזרות גבוהות..
אתה יכול לתת חמישייה עם 170 ולא לנתק 180.
בקלאסי זה לא יקרה..
זה ממש לא נכון, שניהם יהיו קשים במידה שווה לחזרות כל עוד אתה יעיל במידה שווה בשניהם

מה המשקלים שלך היו לפני? אם אתה זוכר
דדליפט 230 בערך, סקוואט 150. בנצ' 145. וכולם בטכניקה הרבה פחות טובה מהיום.
כי סומו ידוע שטוב לחזרות גבוהות..
אתה יכול לתת חמישייה עם 170 ולא לנתק 180.
בקלאסי זה לא יקרה..
זה ממש לא נכון, שניהם יהיו קשים במידה שווה לחזרות כל עוד אתה יעיל במידה שווה בשניהם
סומו הוא תרגיל לאנשים עם מבנא גוף מסוים (רגליים קצרות וידיים ארוכות). לכל אדם יהיה יתרון אחר בסוג שונה של דדליפט.
בסומו היה לי קל לחזרות אמנם וקשה בסינגלים. כי אין הרבה שיווי משקל.
הדרך האפקטיבית ביותר להרים סומו זה בלי שיווי משקל משהו (הבהונות של הרגליים מצביעים כלפי חוץ ועמידה רחבה).
אבל כשמקבלים שליטה בטכניקה, אני חושב שאפשר להרים בסומו לסינגלים משקלים יפים.

היחס בין סומו לקלאסי משתנה בין אנשים.

רגליים קצרות וידיים ארוכות
תכלס זה יתרון גם לדדליפט קלאסי, זה לא אקסקלוסיבי לסומו, ודווקא בסומו רגליים קצרות יכול להיות חיסרון, כי יש סיכוי טוב שתצטרך להעלות את המשקל בסקוואט ממש, כשאתה מתחיל מתחת למקביל

ברגע שאתה שולט בסומו שיווי משקל הופך למשהו לא רלוונטי בכלל, יהיה לך שיווי משקל בידיוק כמו בקלאסי, ואולי אפילו יותר כי יהיה לך בסיס רחב יותר.

תכלס זה יתרון גם לדדליפט קלאסי, זה לא אקסקלוסיבי לסומו, ודווקא בסומו רגליים קצרות יכול להיות חיסרון, כי יש סיכוי טוב שתצטרך להעלות את המשקל בסקוואט ממש, כשאתה מתחיל מתחת למקביל
מסכים שהבמנא גוף של סומו הוא לא רק רגליים קצרות, אבל אנשים עם ידיים קצרות יתקשו בסומו יותר מהקלאסי.
ברגע שאתה שולט בסומו שיווי משקל הופך למשהו לא רלוונטי בכלל, יהיה לך שיווי משקל בידיוק כמו בקלאסי, ואולי אפילו יותר כי יהיה לך בסיס רחב יותר.
ראתי אנשים בתחרות נופלים עם סומו, לא ראיתי שנופלי עם קלאסי. אני אישית נפלתי כמה פעמים עם סומו, אף פעם לא עם קלאסי.
מהנסיון שלי, שיווי המשקל משמעותית יותר קשה בסומו.

אבל אנשים עם ידיים קצרות יתקשו בסומו יותר מהקלאסי.
רק במצב בו הם צריכים לרדת כל כך שהם עושים סקוואט, כל מצב אחר לא

ראתי אנשים בתחרות נופלים עם סומו, לא ראיתי שנופלי עם קלאסי. אני אישית נפלתי כמה פעמים עם סומו, אף פעם לא עם קלאסי.
זה נדיר מאוד וכמעט ולא קורה, לפחות אצל אנשים עם ניסיון וטכניקה טובה, מי שאין לו את אלה אני לא מצפה כלום ממנו

מהנסיון שלי, שיווי המשקל משמעותית יותר קשה בסומו.
ותכלס, כמה ניסיון יש לך עם סומו?

כמה חודשים. אבל הגעתי למשקלים יפים. 220 לחמישיות.
המשקל מכובד, אבל הניסיון לא משמעותי כדי לתת דעה משמעותי. הוא מספיק כדי לדעת האם מתאים לך או לא, אבל לא כדי לתת דעה גורפת

יש משהו בזה שסומו קצת יותר יעיל בחזרות גבוהות(יש גם תאוריה שזאת הסיבה שסומו אסור בסטרונגמן, לא יודע עד כמה זה נכון).
גרג נאקל כתב על זה במאמר שהוא מדבר על כך שסומו לא בהכרח קל יותר מקונבנציונלי, ושהטווח הקצר יותר לא כל כך משמעותי לRM1, אבל כן משפיע על חזרות גבוהות(פחות עבודה).

יש גם תאוריה שזאת הסיבה שסומו אסור בסטרונגמן, לא יודע עד כמה זה נכון
הסיבה שסומו אסור בסטרונגמן זה בגלל שהמקצה הוא דדליפט קונבנציונלי, בזמן שיש להם מקצים אחרים של "תרים איך שבא לך", ובפאוורליפטינג יש לך רק מקצה אחד של "תרים את זה"

אבל כן משפיע על חזרות גבוהות(פחות עבודה).
בחזרות גבוהות אולי כן, כי השרירים העיקריים של הסומו, שהם הרגליים, מתעייפים לאט יותר מהזוקפים והגב של הקונבנציונלי, אבל חזרות גבוהות זה לא יותר מדי יעיל לאף אחד מהם

המשקל מכובד, אבל הניסיון לא משמעותי כדי לתת דעה משמעותי. הוא מספיק כדי לדעת האם מתאים לך או לא, אבל לא כדי לתת דעה גורפת
תודה רבה שאתה כותב פה שהדעה שלי לא מספיק משמעותי בשבילך.
אני לא חושב שזה ראוי לתת ציון לדעה שלי בכלל, במיוחד לא על סמך הכמות חודשים שאני עובד סומו.
ואני קורא שוב את ההודעות שלי, ולא מצליח לראות איפה הייתי גורף.
האם זה נשמע גורף?
סומו הוא תרגיל לאנשים עם מבנא גוף מסוים (רגליים קצרות וידיים ארוכות). לכל אדם יהיה יתרון אחר בסוג שונה של דדליפט.
אני חושב שזה די מוסכם.
או זה?
הדרך האפקטיבית ביותר להרים סומו זה בלי שיווי משקל משהו (הבהונות של הרגליים מצביעים כלפי חוץ ועמידה רחבה).
אבל כשמקבלים שליטה בטכניקה, אני חושב שאפשר להרים בסומו לסינגלים משקלים יפים.
זה פשוט הנסיון שיש לי עם זה.

ההודעה שלך לטעמי לא נשמעת כל כך מכבד.

תודה רבה שאתה כותב פה שהדעה שלי לא מספיק משמעותי בשבילך.
אני לא חושב שזה ראוי לתת ציון לדעה שלי בכלל, במיוחד לא על סמך הכמות חודשים שאני עובד סומו.
ואני קורא שוב את ההודעות שלי, ולא מצליח לראות איפה הייתי גורף.
האם זה נשמע גורף?

אני חושב שזה די מוסכם.
או זה?

זה פשוט הנסיון שיש לי עם זה.

ההודעה שלך לטעמי לא נשמעת כל כך מכבד.
בכלל לא באתי לזלזל בך ואני מתנצל אם זה נשמע ככה.
אבל ההודעות שלך היו מנוסחות בלשון גורף, כהצהרה שסומו מתאים לסוג אנשים מסויים (או לא מתאים), ושהסומו הוא מטבעו הרמה לא יציבה, ואלה דברים שהם לא נכונים בצורה גורפת. על מה שטענת שהוא ניסיונך האישי לא התווכחתי, על ההצהרות הגורפות כן

בכלל לא באתי לזלזל בך ואני מתנצל אם זה נשמע ככה.
אבל ההודעות שלך היו מנוסחות בלשון גורף, כהצהרה שסומו מתאים לסוג אנשים מסויים (או לא מתאים), ושהסומו הוא מטבעו הרמה לא יציבה, ואלה דברים שהם לא נכונים בצורה גורפת. על מה שטענת שהוא ניסיונך האישי לא התווכחתי, על ההצהרות הגורפות כן
אתקן את זה.
לדעתי ולדעת כל הספורטאים שפגשתי, סומו דדליפט עלול לא להיות יתרון לאנשים בעלי זרועות קצרות.
מנסיוני, סומו דדליפט אינו תרגיל יציב.
תראה את הדדליפט של הבחור כאן, היה לי אישית מצבים כאלה, וזה לא אחר מכשל עקב חוסר שיווי משקל, כתוצאה מכך הוא איבד גם גריף

אתקן את זה.
לדעתי ולדעת כל הספורטאים שפגשתי, סומו דדליפט עלול לא להיות יתרון לאנשים בעלי זרועות קצרות.
מנסיוני, סומו דדליפט אינו תרגיל יציב.
תראה את הדדליפט של הבחור כאן, היה לי אישית מצבים כאלה, וזה לא אחר מכשל עקב חוסר שיווי משקל, כתוצאה מכך הוא איבד גם גריף

ועדיין בקלאסי לא היה לו שום סיכוי

זו הצהרה מגוחכת.
לא מגיעים למשקלים האלה בטעות, והמיקום של כפות הרגליים שלך מחבר לך מנועי סילון לרגליים.
אתה צריך להיות חזק בכל מקרה. כנראה הוא לא היה עושה את אותם המשקלים, אבל אם הוא היה מתאמן על הקלאסי במקרה הגרוע ביותר היה לו 50 קילו פחות, רוב היכויים אבל ש-20 קילו פחות

זו הצהרה מגוחכת.
לא מגיעים למשקלים האלה בטעות, והמיקום של כפות הרגליים שלך מחבר לך מנועי סילון לרגליים.
אתה צריך להיות חזק בכל מקרה. כנראה הוא לא היה עושה את אותם המשקלים, אבל אם הוא היה מתאמן על הקלאסי במקרה הגרוע ביותר היה לו 50 קילו פחות, רוב היכויים אבל ש-20 קילו פחות
אתה כותב שההצהרה שלי מגוחכת ואז חוזר עליה
לא כתבתי שבקלאסי הוא חלש כתבתי בקלאסי הוא היה מצליח פחות מסומו

אתה כותב שההצהרה שלי מגוחכת ואז חוזר עליה
לא כתבתי שבקלאסי הוא חלש כתבתי בקלאסי הוא היה מצליח פחות מסומו
יש הבדל בין אין סיכוי למעט חלש יותר.
תכלס יש גם סיכוי שלא היה שום הבדל במשקל בין הקלאסי לסומו

יש הבדל בין אין סיכוי למעט חלש יותר.
תכלס יש גם סיכוי שלא היה שום הבדל במשקל בין הקלאסי לסומו
אם הRM1 שלך זה 200 בסומו ובקלאסי אתה יותר חלש משמע אתה לא מרים 200 בקלאסי אז אין לך שום סיכוי להרים 200 בלקאסי

אוקיי אין הבדל בין סומו לקלאסי והוא סתם עושה סומו ולא מצליח כי זה מאתגר אותו

אם הRM1 שלך זה 200 בסומו ובקלאסי אתה יותר חלש משמע אתה לא מרים 200 בקלאסי אז אין לך שום סיכוי להרים 200 בלקאסי

אוקיי אין הבדל בין סומו לקלאסי והוא סתם עושה סומו ולא מצליח כי זה מאתגר אותו
חוץ מההבדל של טווח תנועה קצר יותר, שהוא די חסר משמעות בגלל המורכבות הנוספת של הסומו, הסיבה העיקרית לבצע סומו ולא קלאסי היא שלרוב קלאסי יהיה קשה יותר להתאושש ממנו, ולכן אתה לא יכול להתאמן עליו באותה אינטנסיביות שאתה יכול עם סומו. כשאתה מנסה להתחזק כמה שיותר, כמה שיותר מהר, לרוב אתה תבחר בסומו. דווקא רוב הדדליפטים הכי גבוהים בעולם היום נעשו בקלאסי, כי קלאסי דורש יותר כוח ופחות טכניקה, מה שמאפשר לך להרים יותר לרוב. זה למה אנשים על חומרים שיכולים להתאושש טוב מאוד מקלאסי, או אנשים עם פרופורציות שמאפשרות להם להיות יחסית אנכיים בדדליפט, יכולים להתחזק יותר בקלאסי מאשר בסומו

חוץ מההבדל של טווח תנועה קצר יותר, שהוא די חסר משמעות בגלל המורכבות הנוספת של הסומו, הסיבה העיקרית לבצע סומו ולא קלאסי היא שלרוב קלאסי יהיה קשה יותר להתאושש ממנו, ולכן אתה לא יכול להתאמן עליו באותה אינטנסיביות שאתה יכול עם סומו. כשאתה מנסה להתחזק כמה שיותר, כמה שיותר מהר, לרוב אתה תבחר בסומו. דווקא רוב הדדליפטים הכי גבוהים בעולם היום נעשו בקלאסי, כי קלאסי דורש יותר כוח ופחות טכניקה, מה שמאפשר לך להרים יותר לרוב. זה למה אנשים על חומרים שיכולים להתאושש טוב מאוד מקלאסי, או אנשים עם פרופורציות שמאפשרות להם להיות יחסית אנכיים בדדליפט, יכולים להתחזק יותר בקלאסי מאשר בסומו
מסכים עם כל מילה.

אני אישית עושה קלאסי, רציתי כמה חודשים לפני התחרות להתחיל סומו בתקווה שזה יוסיף לי 20-40 ק"ג למוט.
לפי המאמן שלי ומה שקראתי סומו פשוט תפור עלי, יש לי זרועות ארוכות והתנועה תהיה אפסית ביחס לקלאסית.

תירגלתי כמה חודשים. מהנסיון שלי, הסומו יותר קל לחזרות כי זה לא קשה פיזית לגוף כמו הקלאסית, אבל לחזרה בודדת על RM1 זה לוקח המון תרגול וריכוז לשמור על הטכניקה שתאפשר לך להרים, וזה עוד יותר קשה ככל שהדדליפט הקלאסי יותר חזק, כי אז אתה מבלבל את הטכניקות וזה לא זז.

במשקלים נמוכים, הסומו יהיה יתרון לרוב המתאמנים, אבל ככל שהמשקל עולה, הטכניקה נהיית יותר ויותר מאתגרת, אז לאנשים בעלי משקל גוף נמוך, ידיים ארוכות, סקוואט סבבה, ודי מתחילים, אני חושב שזה מאוד מומלץ לעבוד סומו בלי להזניח את הקלאסי.
להגיד את זה, זה כמו להגיד שלאדי הול לא היה שום סיכוי בסומו.

בדדליפט יש שני סוגי תרגילי תחרות שלא כל אחד מתאים לכל אחד.
זה התחרות, זה כמו בנצ' רחב ביחס לצר, או קימור גבוה ביחס לנמוך.
סקוואט לואו קיצוני ביחס לגבוה, ורוחב פתיחת רגליים.
זה פשוט תרגיל שונה שנכנס לאותה קטגורית הרמה.

לא הייתי ממהר להכריז לפי מה מישהו יתאים לסומו יותר מקלאסי.
החבר׳ה שאתה רואה עם סומו דדליפט מטורף לרוב ירימו גם קלאסי עם טכניקה מעולה ומשקל מרשים.

כל דדליפט ירוויח ידיים ארוכות ורגליים קצרות. דווקא סומו אפשר לשחק עם הרוחב עמידה שרגליים ארוכות לא יוסיפו המון לטווח תנועה. יש כמה חבר׳ה מאוד חזקים עם רגליים ארוכות שמושכים סומו.

הקושי והאתגר בסומו הוא בדר״כ תנועה וגמישות, אני למשל לא משנה כמה שלא ניסיתי לא יכולתי להגיע למנח התחלתי תקין, ברגע שלא מצליחים להגיע לזה, אין ממש סיכוי לטווח הארוך למשוך סומו כמו שצריך.

יכול להיות מישהו עם ״פרופורציות מעולות״ אבל אם אין לו גמישות באגן, שום דבר לא יעזור לו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית