נק' מוניטין:
2
- 48
- 4
~בכותרת~
תודה!
תודה!
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
זה ממש לא נכון, שניהם יהיו קשים במידה שווה לחזרות כל עוד אתה יעיל במידה שווה בשניהםכי סומו ידוע שטוב לחזרות גבוהות..
אתה יכול לתת חמישייה עם 170 ולא לנתק 180.
בקלאסי זה לא יקרה..
דדליפט 230 בערך, סקוואט 150. בנצ' 145. וכולם בטכניקה הרבה פחות טובה מהיום.מה המשקלים שלך היו לפני? אם אתה זוכר
כי סומו ידוע שטוב לחזרות גבוהות..
אתה יכול לתת חמישייה עם 170 ולא לנתק 180.
בקלאסי זה לא יקרה..
סומו הוא תרגיל לאנשים עם מבנא גוף מסוים (רגליים קצרות וידיים ארוכות). לכל אדם יהיה יתרון אחר בסוג שונה של דדליפט.זה ממש לא נכון, שניהם יהיו קשים במידה שווה לחזרות כל עוד אתה יעיל במידה שווה בשניהם
תכלס זה יתרון גם לדדליפט קלאסי, זה לא אקסקלוסיבי לסומו, ודווקא בסומו רגליים קצרות יכול להיות חיסרון, כי יש סיכוי טוב שתצטרך להעלות את המשקל בסקוואט ממש, כשאתה מתחיל מתחת למקבילרגליים קצרות וידיים ארוכות
ברגע שאתה שולט בסומו שיווי משקל הופך למשהו לא רלוונטי בכלל, יהיה לך שיווי משקל בידיוק כמו בקלאסי, ואולי אפילו יותר כי יהיה לך בסיס רחב יותר.בסומו היה לי קל לחזרות אמנם וקשה בסינגלים. כי אין הרבה שיווי משקל.
מסכים שהבמנא גוף של סומו הוא לא רק רגליים קצרות, אבל אנשים עם ידיים קצרות יתקשו בסומו יותר מהקלאסי.תכלס זה יתרון גם לדדליפט קלאסי, זה לא אקסקלוסיבי לסומו, ודווקא בסומו רגליים קצרות יכול להיות חיסרון, כי יש סיכוי טוב שתצטרך להעלות את המשקל בסקוואט ממש, כשאתה מתחיל מתחת למקביל
ראתי אנשים בתחרות נופלים עם סומו, לא ראיתי שנופלי עם קלאסי. אני אישית נפלתי כמה פעמים עם סומו, אף פעם לא עם קלאסי.ברגע שאתה שולט בסומו שיווי משקל הופך למשהו לא רלוונטי בכלל, יהיה לך שיווי משקל בידיוק כמו בקלאסי, ואולי אפילו יותר כי יהיה לך בסיס רחב יותר.
רק במצב בו הם צריכים לרדת כל כך שהם עושים סקוואט, כל מצב אחר לאאבל אנשים עם ידיים קצרות יתקשו בסומו יותר מהקלאסי.
זה נדיר מאוד וכמעט ולא קורה, לפחות אצל אנשים עם ניסיון וטכניקה טובה, מי שאין לו את אלה אני לא מצפה כלום ממנוראתי אנשים בתחרות נופלים עם סומו, לא ראיתי שנופלי עם קלאסי. אני אישית נפלתי כמה פעמים עם סומו, אף פעם לא עם קלאסי.
ותכלס, כמה ניסיון יש לך עם סומו?מהנסיון שלי, שיווי המשקל משמעותית יותר קשה בסומו.
כמה חודשים. אבל הגעתי למשקלים יפים. 220 לחמישיות.ותכלס, כמה ניסיון יש לך עם סומו?
המשקל מכובד, אבל הניסיון לא משמעותי כדי לתת דעה משמעותי. הוא מספיק כדי לדעת האם מתאים לך או לא, אבל לא כדי לתת דעה גורפתכמה חודשים. אבל הגעתי למשקלים יפים. 220 לחמישיות.
זה ממש לא נכון, שניהם יהיו קשים במידה שווה לחזרות כל עוד אתה יעיל במידה שווה בשניהם
הסיבה שסומו אסור בסטרונגמן זה בגלל שהמקצה הוא דדליפט קונבנציונלי, בזמן שיש להם מקצים אחרים של "תרים איך שבא לך", ובפאוורליפטינג יש לך רק מקצה אחד של "תרים את זה"יש גם תאוריה שזאת הסיבה שסומו אסור בסטרונגמן, לא יודע עד כמה זה נכון
בחזרות גבוהות אולי כן, כי השרירים העיקריים של הסומו, שהם הרגליים, מתעייפים לאט יותר מהזוקפים והגב של הקונבנציונלי, אבל חזרות גבוהות זה לא יותר מדי יעיל לאף אחד מהםאבל כן משפיע על חזרות גבוהות(פחות עבודה).
תודה רבה שאתה כותב פה שהדעה שלי לא מספיק משמעותי בשבילך.המשקל מכובד, אבל הניסיון לא משמעותי כדי לתת דעה משמעותי. הוא מספיק כדי לדעת האם מתאים לך או לא, אבל לא כדי לתת דעה גורפת
אני חושב שזה די מוסכם.סומו הוא תרגיל לאנשים עם מבנא גוף מסוים (רגליים קצרות וידיים ארוכות). לכל אדם יהיה יתרון אחר בסוג שונה של דדליפט.
זה פשוט הנסיון שיש לי עם זה.בסומו היה לי קל לחזרות אמנם וקשה בסינגלים. כי אין הרבה שיווי משקל.
הדרך האפקטיבית ביותר להרים סומו זה בלי שיווי משקל משהו (הבהונות של הרגליים מצביעים כלפי חוץ ועמידה רחבה).
אבל כשמקבלים שליטה בטכניקה, אני חושב שאפשר להרים בסומו לסינגלים משקלים יפים.
בכלל לא באתי לזלזל בך ואני מתנצל אם זה נשמע ככה.תודה רבה שאתה כותב פה שהדעה שלי לא מספיק משמעותי בשבילך.
אני לא חושב שזה ראוי לתת ציון לדעה שלי בכלל, במיוחד לא על סמך הכמות חודשים שאני עובד סומו.
ואני קורא שוב את ההודעות שלי, ולא מצליח לראות איפה הייתי גורף.
האם זה נשמע גורף?
אני חושב שזה די מוסכם.
או זה?
זה פשוט הנסיון שיש לי עם זה.
ההודעה שלך לטעמי לא נשמעת כל כך מכבד.
אתקן את זה.בכלל לא באתי לזלזל בך ואני מתנצל אם זה נשמע ככה.
אבל ההודעות שלך היו מנוסחות בלשון גורף, כהצהרה שסומו מתאים לסוג אנשים מסויים (או לא מתאים), ושהסומו הוא מטבעו הרמה לא יציבה, ואלה דברים שהם לא נכונים בצורה גורפת. על מה שטענת שהוא ניסיונך האישי לא התווכחתי, על ההצהרות הגורפות כן
אתקן את זה.
לדעתי ולדעת כל הספורטאים שפגשתי, סומו דדליפט עלול לא להיות יתרון לאנשים בעלי זרועות קצרות.
מנסיוני, סומו דדליפט אינו תרגיל יציב.
תראה את הדדליפט של הבחור כאן, היה לי אישית מצבים כאלה, וזה לא אחר מכשל עקב חוסר שיווי משקל, כתוצאה מכך הוא איבד גם גריף
זו הצהרה מגוחכת.ועדיין בקלאסי לא היה לו שום סיכוי
אתה כותב שההצהרה שלי מגוחכת ואז חוזר עליהזו הצהרה מגוחכת.
לא מגיעים למשקלים האלה בטעות, והמיקום של כפות הרגליים שלך מחבר לך מנועי סילון לרגליים.
אתה צריך להיות חזק בכל מקרה. כנראה הוא לא היה עושה את אותם המשקלים, אבל אם הוא היה מתאמן על הקלאסי במקרה הגרוע ביותר היה לו 50 קילו פחות, רוב היכויים אבל ש-20 קילו פחות
יש הבדל בין אין סיכוי למעט חלש יותר.אתה כותב שההצהרה שלי מגוחכת ואז חוזר עליה
לא כתבתי שבקלאסי הוא חלש כתבתי בקלאסי הוא היה מצליח פחות מסומו
אם הRM1 שלך זה 200 בסומו ובקלאסי אתה יותר חלש משמע אתה לא מרים 200 בקלאסי אז אין לך שום סיכוי להרים 200 בלקאסייש הבדל בין אין סיכוי למעט חלש יותר.
תכלס יש גם סיכוי שלא היה שום הבדל במשקל בין הקלאסי לסומו
חוץ מההבדל של טווח תנועה קצר יותר, שהוא די חסר משמעות בגלל המורכבות הנוספת של הסומו, הסיבה העיקרית לבצע סומו ולא קלאסי היא שלרוב קלאסי יהיה קשה יותר להתאושש ממנו, ולכן אתה לא יכול להתאמן עליו באותה אינטנסיביות שאתה יכול עם סומו. כשאתה מנסה להתחזק כמה שיותר, כמה שיותר מהר, לרוב אתה תבחר בסומו. דווקא רוב הדדליפטים הכי גבוהים בעולם היום נעשו בקלאסי, כי קלאסי דורש יותר כוח ופחות טכניקה, מה שמאפשר לך להרים יותר לרוב. זה למה אנשים על חומרים שיכולים להתאושש טוב מאוד מקלאסי, או אנשים עם פרופורציות שמאפשרות להם להיות יחסית אנכיים בדדליפט, יכולים להתחזק יותר בקלאסי מאשר בסומואם הRM1 שלך זה 200 בסומו ובקלאסי אתה יותר חלש משמע אתה לא מרים 200 בקלאסי אז אין לך שום סיכוי להרים 200 בלקאסי
אוקיי אין הבדל בין סומו לקלאסי והוא סתם עושה סומו ולא מצליח כי זה מאתגר אותו
מסכים עם כל מילה.חוץ מההבדל של טווח תנועה קצר יותר, שהוא די חסר משמעות בגלל המורכבות הנוספת של הסומו, הסיבה העיקרית לבצע סומו ולא קלאסי היא שלרוב קלאסי יהיה קשה יותר להתאושש ממנו, ולכן אתה לא יכול להתאמן עליו באותה אינטנסיביות שאתה יכול עם סומו. כשאתה מנסה להתחזק כמה שיותר, כמה שיותר מהר, לרוב אתה תבחר בסומו. דווקא רוב הדדליפטים הכי גבוהים בעולם היום נעשו בקלאסי, כי קלאסי דורש יותר כוח ופחות טכניקה, מה שמאפשר לך להרים יותר לרוב. זה למה אנשים על חומרים שיכולים להתאושש טוב מאוד מקלאסי, או אנשים עם פרופורציות שמאפשרות להם להיות יחסית אנכיים בדדליפט, יכולים להתחזק יותר בקלאסי מאשר בסומו
להגיד את זה, זה כמו להגיד שלאדי הול לא היה שום סיכוי בסומו.ועדיין בקלאסי לא היה לו שום סיכוי