עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
שכחת לציין משהו חשוב מאוד לגבי המחקרים האלה (או מי שזה לא יהיה שם בסרטון):
המודל שמסה אפשר לפתח בכל טווחי החזרות נכון אך ורק במידה ונפח העבודה שווה. אם נפח העבודה לא שווה אז בהחלט יהיה הבדל בין טווחי החזרות.
אם אני אעבוד 3X8 או 8X3 עם אותו המשקל באמת לא יהיה הבדל, אבל אם אני אעבוד ב-3X8 במשקל מסויים, או 3X3 עם משקל משמעותית יותר גבוה, הנפח לא יהיה שווה בכלל (בגלל שהמשקל על המוט הוא הגורם הכי פחות משפיע של נפח)
משוואת הנפח היא באמת משקלXחזרותXסטים.אם כבר עוסקים בתחום הזה
במידה ואמרו כי התקדמות בנפח היא הגורם האחראי להיפוטרופיה, האם נפח זה בהכרח
סטים*כפול*משקל? או
משוואה שכוללת סטים חזרות למשקל?
כלומר לדוגמא(משקל בריבוע * סטים * חזרות) זה משוואת נפח שבעיני יותר הגיונית..
לדוגמא מה יגרום ליותר היפרטרופיה?
4 סטים של 20 חזרות עם מוט אולימפי?
(נפח של 1600kg)
או 3 סטים של 5 חזרות עם 100 קילו
(נפח של 1500kg)
האם אופציה א יותר טובה עבור היפרטרופיה?!
מה זאת אומרת נפח עבודה שווה? ואם נפח העבודה לא שווה (מחכה לתשובה, בעזרת השם) אז אי אפשר להעלות מסת שריר בכלל? רק כוח? לא מבין.שכחת לציין משהו חשוב מאוד לגבי המחקרים האלה (או מי שזה לא יהיה שם בסרטון):
המודל שמסה אפשר לפתח בכל טווחי החזרות נכון אך ורק במידה ונפח העבודה שווה. אם נפח העבודה לא שווה אז בהחלט יהיה הבדל בין טווחי החזרות.
אם אני אעבוד 3X8 או 8X3 עם אותו המשקל באמת לא יהיה הבדל, אבל אם אני אעבוד ב-3X8 במשקל מסויים, או 3X3 עם משקל משמעותית יותר גבוה, הנפח לא יהיה שווה בכלל (בגלל שהמשקל על המוט הוא הגורם הכי פחות משפיע של נפח)
מה מפתיע בזה? הוא לא מחדש כלום.. היפרטרופיה תתממש כשנעבוד בנפח מתאים. וכן, יש הבדל בין 5/3/1 בעצימות גבוה לבין 8-12 חזרות - מהסיבה הפשוטה שמערכת עצבית עוזרת לנו להרים משקלים כבדים יותר. כבר הוכח שחזרות גבוהות יותר יגרמו להיפרטרופיה טובה יותר..
מצטרף לשאלה @kotzerאם כבר עוסקים בתחום הזה
במידה ואמרו כי התקדמות בנפח היא הגורם האחראי להיפוטרופיה, האם נפח זה בהכרח
סטים*כפול*משקל? או
משוואה שכוללת סטים חזרות למשקל?
כלומר לדוגמא(משקל בריבוע * סטים * חזרות) זה משוואת נפח שבעיני יותר הגיונית..
לדוגמא מה יגרום ליותר היפרטרופיה?
(נפח של 1600kg)
(נפח של 1500kg)
נפח עבודה שווה הכוונה שלא משנה מה צורת העבודה, כל עוד הנפח שווה בין הצורות (ומשקל העבודה מעל 60% מהמקסימום שלך), האפקט להיפרטרופיה יהיה שווה.מה זאת אומרת נפח עבודה שווה? ואם נפח העבודה לא שווה (מחכה לתשובה, בעזרת השם) אז אי אפשר להעלות מסת שריר בכלל? רק כוח? לא מבין.
: 21434"]נפח עבודה שווה הכוונה שלא משנה מה צורת העבודה, כל עוד הנפח שווה בין הצורות (ומשקל העבודה מעל 60% מהמקסימום שלך), האפקט להיפרטרופיה יהיה שווה.לדוגמא מה יגרום ליותר היפרטרופיה?
(נפח של 1600kg)
(נפח של 1500kg)
מה התשובה לדוגמא שהוא נתן? לא נשמע הגיוני ובהחלט לא מרגיש ככה[/QUOTE]: 21434"]נפח עבודה שווה הכוונה שלא משנה מה צורת העבודה, כל עוד הנפח שווה בין הצורות (ומשקל העבודה מעל 60% מהמקסימום שלך), האפקט להיפרטרופיה יהיה שווה.
אתה יכול לעבוד בחזרות גבוהות, חזרות נמוכות, משקלים גבוהים יחסית או נמוכים יחסית, אבל כל עוד הנפח יהיה מתאים אז אתה מסודר
מה התשובה לדוגמא שהוא נתן? לא נשמע הגיוני ובהחלט לא מרגיש ככה
צריך לפחות 60% מה1RM
נפח עבודה שווה הכוונה שלא משנה מה צורת העבודה, כל עוד הנפח שווה בין הצורות (ומשקל העבודה מעל 60% מהמקסימום שלך), האפקט להיפרטרופיה יהיה שווה.
אתה יכול לעבוד בחזרות גבוהות, חזרות נמוכות, משקלים גבוהים יחסית או נמוכים יחסית, אבל כל עוד הנפח יהיה מתאים אז אתה מסודר
תודהנפח עבודה שווה הכוונה שלא משנה מה צורת העבודה, כל עוד הנפח שווה בין הצורות (ומשקל העבודה מעל 60% מהמקסימום שלך), האפקט להיפרטרופיה יהיה שווה.
בנוסף גם הראו שחזרות נמוכות משפר יותר כוח לעומת גבוהות שמשפרות סיבולת
זה מסתדר בול, אם אני יכול לעשות סטים של 20, עם משקל שהוא 60% או יותר, והנפח יהיה שווה לסטים של שמיניות, אז ההיפרטרופיה תהיה שווהמה שכן לפי מחשבון יוצא ש60 אחוז זה משקל שאתה יכול להרים ל20 חזרות אבל ראיתי בעבר מחקרים שבדקו גדילת שריר בטווחי חזרות שונים ויצא שגם במספר נמוך גם בינוני וגם גבוה מעל 20 היתה את אותה גדילה בהנחה כמובן שהנפח שווה אז איך זה מסתדר?
אם המטרה שלך היא רק היפרטרופיה אז אין צורך לעלות מעל 80%-90% (תלוי במתאמן מה יהיה הרף העליון), אבל אני מאמין שפעם בכמה זמן כן מומלץ לעלות מעל לתקופה ואז לבדוק את המקסימום (2-3 פעמים בשנה) כי זה גם ישנה את המקסימום שלך, כי אחרת אם אתה עובד אחוזים אתה בסופו של דבר תעבוד תמיד עם אותם המשקלים, וגם זה טוב לגוף מדי פעם לשנות שיטת אימון, זה יחזיר את הרגישות של הגוף לאימוני היפרטרופיה כשתחזור אליהםברשותך שהשאלה נוספת, האם אני צריך איזהשהוא בסיס של כוח שיתמוך לי בהפיטוריפיה? כלומר האם ישלי איזה שהיא סיבה לעלות מעל 80% rm1
על מנת להעלות את המשקלים יותר מהר?
במחקר שם היו אבל חזרות מעל 20 משמע פחות מ60 אחוזזה מסתדר בול, אם אני יכול לעשות סטים של 20, עם משקל שהוא 60% או יותר, והנפח יהיה שווה לסטים של שמיניות, אז ההיפרטרופיה תהיה שווה
אם המטרה שלך היא רק היפרטרופיה אז אין צורך לעלות מעל 80%-90% (תלוי במתאמן מה יהיה הרף העליון), אבל אני מאמין שפעם בכמה זמן כן מומלץ לעלות מעל לתקופה ואז לבדוק את המקסימום (2-3 פעמים בשנה) כי זה גם ישנה את המקסימום שלך, כי אחרת אם אתה עובד אחוזים אתה בסופו של דבר תעבוד תמיד עם אותם המשקלים, וגם זה טוב לגוף מדי פעם לשנות שיטת אימון, זה יחזיר את הרגישות של הגוף לאימוני היפרטרופיה כשתחזור אליהם
אז כנראה הם עשו סטים של מעל ל-20 חזרות עם 60% או יותר. מחשבונים זה רק אינדיקציה, זה לא משהו בטוחבמחקר שם היו אבל חזרות מעל 20 משמע פחות מ60 אחוז