הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תזונה עשירה סיבים/ חלבון

• פותח/ת השרשור sahf1l
  • פורסם בתאריך

sahf1l

משתמש מתחיל
22
0
נק' מוניטין:
0
22
0
היי,

1. מבחינת ארוחת ביניים :
1.יוגורט פרו 13 גרם חלבון + פייבר 1 מנה של 30 גרם עם חמאת בוטנים או שקדים או אגוזים
2. יוגורט הנ״ל , דייסת שיבולת שועל 3-4 כפות . לפעמים חמאת בוטנים או שקדים .

השאלה בעצם- מה עדיף? ערכי הסיבים של הפייבר הרבה יותר גבוהים משיבולת שועל וכך גם ערך הפחמימות נמוך יותר . לעומת זאת - יש טוענים ששיבולת שועל לא מעובד ועדיף.

2. ארוחת הביניים השניה שלי ודי קבועה- פייבר 1 עם משקה חלבון של פרו / סקופ מיי פרוטאין עם מים .

איזה עדיף? משקה פרו או סקופ אבקה?
לא יותר מדי סיבים ביום? 2 הארוחות עם פייבר לדוגמט
ובנוסף אוכל המון ירקות .
שותה 3 ליטר מים ביום.

חייב לציין שיציאות בין פעם ב 4-6 ימים, אבל סה תמיד היה כך ללא קשר לסיבים תזונתיים - נוטל תרופה שמרככת צואה (אבילק) .

ממתין לתשובה ;)

היי,

1. מבחינת ארוחת ביניים :
1.יוגורט פרו 13 גרם חלבון + פייבר 1 מנה של 30 גרם עם חמאת בוטנים או שקדים או אגוזים
2. יוגורט הנ״ל , דייסת שיבולת שועל 3-4 כפות . לפעמים חמאת בוטנים או שקדים .

השאלה בעצם- מה עדיף? ערכי הסיבים של הפייבר הרבה יותר גבוהים משיבולת שועל וכך גם ערך הפחמימות נמוך יותר . לעומת זאת - יש טוענים ששיבולת שועל לא מעובד ועדיף.
אני לא חושב שיש הבדל, תעשה מה שנוח או שאתה אוהב.
איזה עדיף? משקה פרו או סקופ אבקה?
לא יותר מדי סיבים ביום? 2 הארוחות עם פייבר לדוגמט
ובנוסף אוכל המון ירקות .
שותה 3 ליטר מים ביום.

חייב לציין שיציאות בין פעם ב 4-6 ימים, אבל סה תמיד היה כך ללא קשר לסיבים תזונתיים - נוטל תרופה שמרככת צואה (אבילק) .

ממתין לתשובה ;)
הרבה חושבים שכמות יציאות ביום או בשבוע זה לא חשוב.
אבל לדעתי וממה שקראתי, אני חושב שצריך יציאה אחת ביום אם לא 2. ממליץ לך יותר סיבים, ואולי מגנזיום.

• פותח/ת השרשור
אני לא חושב שיש הבדל, תעשה מה שנוח או שאתה אוהב.

הרבה חושבים שכמות יציאות ביום או בשבוע זה לא חשוב.
אבל לדעתי וממה שקראתי, אני חושב שצריך יציאה אחת ביום אם לא 2. ממליץ לך יותר סיבים, ואולי מגנזיום.

אני אוכל פעמיים ביום פייבר וואן, או שיבולת שועל. שותה 3 ליטר מים, ו 3 ארוחות עם ירקות. זה עובר את ה 100 אחוז היומי שנדרש בכיף..
בגלל זה שאלתי אם זו בעיה

אני אוכל פעמיים ביום פייבר וואן, או שיבולת שועל. שותה 3 ליטר מים, ו 3 ארוחות עם ירקות. זה עובר את ה 100 אחוז היומי שנדרש בכיף..
בגלל זה שאלתי אם זו בעיה
אתה אכן עושה הכל לפי הספר, זה באמת מוזר שיש לך יציאות רק פעמיים בשבוע.
אני מאמין שעם כדור או 2 של מגנזיום ציטריט, יהיה לך לפחות יציאה ביום. אולי זה כל מה שחסר לך.

קשה מאוד מאוד לעקוף את הכמות המותרת של סיבים תזונתיים רק על ידי אוכל.

לגבי יציאות - ממש לא תקין, בדקת את העניין עם רופא?

לגבי יציאות - ממש לא תקין, בדקת את העניין עם רופא?
בחיים לא שמעתי רופא שמודאג מכמות יציאות שונות (ואני מכיר המון רופאי גסטרו). לצערי, אני לא חושב שרוב הרופאים מבינים או שלא איכפת להם יותר מידי מבריאות ומניעת מחלות.
קראתי כמה ספרים על תזונה ובריאות, ושם כן מתיחסים על המצב הזה כ"לא תקין".

אבל אולי תמצא רופא שכן מעניין אותו התחום, ותוכל להעזר בו.

• פותח/ת השרשור
בחיים לא שמעתי רופא שמודאג מכמות יציאות שונות (ואני מכיר המון רופאי גסטרו). לצערי, אני לא חושב שרוב הרופאים מבינים או שלא איכפת להם יותר מידי מבריאות ומניעת מחלות.
קראתי כמה ספרים על תזונה ובריאות, ושם כן מתיחסים על המצב הזה כ"לא תקין".

אבל אולי תמצא רופא שכן מעניין אותו התחום, ותוכל להעזר בו.
אז מה ההמלצה פה בעצם?

המצב הנוכחי מפריע לך שבגללו אתה צורך סיבים תזונתים בצורה כזאת?
במידה וכן, סובין חיטה יותר זול, נוח לצריכה ביחד עם עוד מזון ובעל ערך קלורי נמוך יותר. תכלס, זה 100% סיבים.

• פותח/ת השרשור
המצב הנוכחי מפריע לך שבגללו אתה צורך סיבים תזונתים בצורה כזאת?
במידה וכן, סובין חיטה יותר זול, נוח לצריכה ביחד עם עוד מזון ובעל ערך קלורי נמוך יותר. תכלס, זה 100% סיבים.
כמובן שמפריע. להכנס לשירותים פעם ב 4-6 ימים זה לא נחמד ולא נעים. כמובן שגורר איתו מלחמה .

איך אפשר לשלב אותו נגיד? אשמח לרעיונות. דוגמאת דייסה וכו

מה ההבדל בינו לבין סובין כוסמת/ שיבולת שועל?

איך אפשר לשלב אותו נגיד? אשמח לרעיונות. דוגמאת דייסה וכו
מה ההבדל בינו לבין סובין כוסמת/ שיבולת שועל?
מעבר לזמן ההכנה, מנת שיבולת שועל יחד עם החלב יכול להגיע בקלות ל- 400 קלוריות ומעלה, כאשר הרוב זה פחמימות. אם המטרה שלך היא לצרוך סיבים תזונתיים, משלמים על מנה כזאת ערך קלורי גבוה יחסית לתמורה של הסיבים המתקבלים.
לסובין חיטה אין ממש טעם, הוא בעל מרקם של נסורת עדינה, לכן אם צורכים אותו, אז אפשר לערבב כמה כפות שלו ביחד עם יוגורט. המרקם יהפוך לסמיך יותר כתוצאה מכך.

ההגדרה של סובין זה קליפת גרעין של צמחים ממשפחת הדגניים, כוסמת לא שייך למשפחה, אבל הכוונה בסובין כוסמת זה קליפה של זרעי צמח הכוסמת. מכיוון שצמח זה לא מכיל גלוטן, הוא מומלץ בעיקר לרגישים לגלוטן. מכיוון שהמנעות מגלוטן זה אופנתי היום וחומר הגלם מעט יקר יותר, המחירים של סובין כוסמת הרבה יותר יקרים בהשוואה לסובין חיטה.

• פותח/ת השרשור
מעבר לזמן ההכנה, מנת שיבולת שועל יחד עם החלב יכול להגיע בקלות ל- 400 קלוריות ומעלה, כאשר הרוב זה פחמימות. אם המטרה שלך היא לצרוך סיבים תזונתיים, משלמים על מנה כזאת ערך קלורי גבוה יחסית לתמורה של הסיבים המתקבלים.
לסובין חיטה אין ממש טעם, הוא בעל מרקם של נסורת עדינה, לכן אם צורכים אותו, אז אפשר לערבב כמה כפות שלו ביחד עם יוגורט. המרקם יהפוך לסמיך יותר כתוצאה מכך.

ההגדרה של סובין זה קליפת גרעין של צמחים ממשפחת הדגניים, כוסמת לא שייך למשפחה, אבל הכוונה בסובין כוסמת זה קליפה של זרעי צמח הכוסמת. מכיוון שצמח זה לא מכיל גלוטן, הוא מומלץ בעיקר לרגישים לגלוטן. מכיוון שהמנעות מגלוטן זה אופנתי היום וחומר הגלם מעט יקר יותר, המחירים של סובין כוסמת הרבה יותר יקרים בהשוואה לסובין חיטה.

בעיקרון אם אני הולך על מנה של 3-4 כפות ועושה את הדייסה ממים - אגיע לכ 150-170 קלוריות . על זה מוסיף יוגורט ועדיין מסיים בארוחת ביניים בערכים אחלה . זה גיוון למדי פעם, לרוב הולך על הפייבר אך באמת אנסה את הסובין חיטה.
המון תודה !
חושב שהוא גם מתנפח כמו סולת ושיבולת שועל כדייסה?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית