הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שרירים תפוסים

Mr. Protein

משתמש מתחיל
256
113
נק' מוניטין:
166
256
113
שאלה:
כששריר נתפס לאחר האימון (יום אחרי) מה זה אומר ? שהאימון היה טוב? יותר מידי ? לא מספיק מתיחות ?
כי אחרי אימון רגליים וחזה תמיד תפוס לי יום-יומיים והרבה פעמים גם אחרי אימון גב, יד אחורית ....
להוריד נפח או שזה טוב?
עשיתי מסה במשך 5 חודשים ותמיד היה לי שריר תפוס והיה לי מסה ממש טובה ולא הרגשתי שזה פוגע בי או משהו...
אשמח לתגובות

אני חושב שזה לא יתאים לי מכיוון שאין לי זמן לאימון כלכך ארוך וממש לא בא לי את התוכנית FBW (אני יודע שאני נשמע קטנוני).
חשבתי על תוכנית - ABCxABx
תוכנית ABC חמש פעמים בשבוע ונגיד C שעשיתי פעם אחת אני מתחיל איתו בשבוע הבא, כלומר זה ממשיך ככה - CABxCAx
ואז בשבוע השלישי BCAxBCx
וככה זה מחזור של שלושה שבועות שחוזר על עצמו.
A - גב ויד קדמית
B - חזה ויד אחורית
C - רגליים וכתפיים

אני יודע שלפי דעתכם זאת לא התוכנית שמתאימה לי לגמרי אבל השאלה שלי היא האם אתם חושבים שהיא תתן לי תוצאות טובות יותר ממה שאני עושה עכשיו? (ABCDE)
תתפלא, אני חושב שזה רעיון טוב.
רק שאני מציע שינוי קטן,
תעשה
A - גב ויד קדמית
B - חזה ויד אחורית
C - רגליים וכתפיים
ואז
D - חזה וכתפיים (יד אחורית לא חובה)
E - רגליים וגב (יד קידמית לא חובה)

• פותח/ת השרשור
תתפלא, אני חושב שזה רעיון טוב.
רק שאני מציע שינוי קטן,
תעשה
A - גב ויד קדמית
B - חזה ויד אחורית
C - רגליים וכתפיים
ואז
D - חזה וכתפיים (יד אחורית לא חובה)
E - רגליים וגב (יד קידמית לא חובה)
אפשר להבין את החשיבה שמאחורי התוכנית הזאת?
זה יוצא לי שאני עושה אימון כתפיים לוקח יום מנוחה ועושה אימון כתפיים שוב, וגם חזה יש לי רק יומיים להתאושש שאני אומר לך בוודאות שזה לא יספיק לי (במיוחד שאני רגיל לקבוצת שריר פעם בשבוע ).
אבל תודה על ההצעה!! 😉
אני אקח את התוכנית שרשמתי ואחזור אליכם עם תוצאות ותובנות עוד בערך כמה חודשים ...

אני אישית עושה בנצ' סקוואט ודדליפט כל יומיים (ראשון, שלישי, וחמישי), לא דרוש יותר מ 48 שעות מנוחה. ולבנץ' יהיה לך 72 שעות מנוחה.
במיוחד בגלל שתוריד סטים עכשיו בגלל שאתה הולך לעשות 2 שרירים ביום ולא אחד, תהיה חייב להתאמן שוב על השרירים שלך באותו שבוע.

באימון של פחות סטים עם יותר מ 6 או 8 חזרות לכל סט, אין סיבה שלא תעבוד על השרירים שוב פעם באותו שבוע.

• פותח/ת השרשור
אני אישית עושה בנצ' סקוואט ודדליפט כל יומיים (ראשון, שלישי, וחמישי), לא דרוש יותר מ 48 שעות מנוחה. ולבנץ' יהיה לך 72 שעות מנוחה.
במיוחד בגלל שתוריד סטים עכשיו בגלל שאתה הולך לעשות 2 שרירים ביום ולא אחד, תהיה חייב להתאמן שוב על השרירים שלך באותו שבוע.

באימון של פחות סטים עם יותר מ 6 או 8 חזרות לכל סט, אין סיבה שלא תעבוד על השרירים שוב פעם באותו שבוע.
אז אולי כדאי להוסיף למשוואה את זה שאני עוד מעט רק בן 16 ובגיל ההתבגרות וגובה עוד וכו' וההתאוששות שלי איטית משלך על בטוח וגם אני ישן בלילה 7-8 שעות (שאתם אומרים שזה מספיק אבל לילד בגיל ההתבגרות שמתאמן חזק וגובה זה ממש לא מספיק ) וזה גורם לכך שאני מתאושש הרבה יותר לאט ממך מאימונים...
כרגע באימון חזה למשל אני עושה - 16 סטים ושאני אתחיל את התוכנית שלם ה-ABC אני מתכוון לעשות בערך 12 סטים ולעלות לאט לאט גם בסטים וגם במשקל ולכן אני לא חושב שההתאוששות שלי מהאימונים תספיק לי ולכן אעשה את התוכנית שרשמתי ...🤣

אז אולי כדאי להוסיף למשוואה את זה שאני עוד מעט רק בן 16 ובגיל ההתבגרות וגובה עוד וכו' וההתאוששות שלי איטית משלך על בטוח וגם אני ישן בלילה 7-8 שעות (שאתם אומרים שזה מספיק אבל לילד בגיל ההתבגרות שמתאמן חזק וגובה זה ממש לא מספיק ) וזה גורם לכך שאני מתאושש הרבה יותר לאט ממך מאימונים...
זה לא נראה לי קשור, אני מכיר ואימנתי ילדים קטנים ממך.
ו7-8 שעות שינה זה בהחלט מספיק (כמובן שמותר יותר).
תמיד אפשר לחפש סיבות למה מה שעובד לאחרים לא יעבוד לך, אבל בדרך כלל אלו סתם חחששות חסרי בסיס.
כרגע באימון חזה למשל אני עושה - 16 סטים ושאני אתחיל את התוכנית שלם ה-ABC אני מתכוון לעשות בערך 12 סטים ולעלות לאט לאט גם בסטים וגם במשקל ולכן אני לא חושב שההתאוששות שלי מהאימונים תספיק לי ולכן אעשה את התוכנית שרשמתי ...🤣
בסופו של דבר לומדים הכי טוב מנסיון אישי, אז תעשה מה שאתה חושב לנכון, ותעדכן אותנו איך זה הלך בסוף.

שאין לי זמן לאימון כלכך ארוך
זה לא אימון שאמור לקחת הרבה זמן, שעה-שעה וחצי

מש לא בא לי את התוכנית FBW
אז לך על AB, כל מה שמעבר יביא לך תוצאות, אבל רחוק מהתוצאות שאתה יכול להשיג

תוכנית ABC חמש פעמים בשבוע ונגיד C שעשיתי פעם אחת אני מתחיל איתו בשבוע הבא, כלומר זה ממשיך ככה - CABxCAx
ואז בשבוע השלישי BCAxBCx
לא מומלץ, בגלל שבצורה הזאת אין התקדמות מתוכננת, אתה לא בשלב שאתה יכול להרוויח ממשהו כזה (קיים שלב כזה, אבל הוא לא עכשיו

אתם חושבים שהיא תתן לי תוצאות טובות יותר ממה שאני עושה עכשיו? (ABCDE)
בטוח שתשיג תוצאות טובות יותר, אבל האם זה יהיה מה שמתאים לך? אני מאוד בספק

(במיוחד שאני רגיל לקבוצת שריר פעם בשבוע ).
ברגע שאתה מאמן קבוצת שרירים בתדירות גבוהה יותר, אתה יכול לפזר מעט את הנפח ולא לגמור את עצמך כל אימון

בגיל ההתבגרות וגובה עוד וכו' וההתאוששות שלי איטית משלך
בגיל ההתבגרות ההתאוששות שלך בשמיים, טוב יותר מזה אתה לא יכול לבקש. אתה יכול לישון רק בשיעורים ולאכול חצץ ואתה עדיין תגדל משמעותית

כרגע באימון חזה למשל אני עושה - 16 סטים ושאני אתחיל את התוכנית שלם ה-ABC אני מתכוון לעשות בערך 12 סטים
16 ו-12 סטים לאימון זה הרבה מאוד, עדיף לפזר את זה יותר, לי יש בערך 15 סטים בשבוע, מפוזרים לאורך 4 אימוני בנצ', ויש לי מעל ל-160 קילו בנצ'

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית