הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

3-4 דקות מנוחה בין סטים,האם תקין?

Tokowiw

משתמש קבוע
1,573
716
נק' מוניטין:
1,101
1,573
716
היי,אני בתוכנית ss ואני נח 3-4 דקות בין סט לסט ואמרו לי שזה לא טוב...המטרה שלי פשוט זה לבוא במקסימום כוח לסט הבא...מה דעתכם האם זה בסדר או לא

תשמע, אם זה מגיע כבר למנוחות של יותר מ10 דקות אז עדיף לעשות דילואד או להחליף תכנית במקום לשבת 3 שעות בחדר כושר שמהן אתה מתאמן אולי חצי שעה.
לדעתי זה פשוט לא יעזור יותר מעשר דקות, אם אחרי 10 דקות מנוחה אתה לא מצליח להשלים את הסט הבא אז כנראה שלא היית מצליח גם עם יותר מנוחה.

לדעתי זה פשוט לא יעזור יותר מעשר דקות, אם אחרי 10 דקות מנוחה אתה לא מצליח להשלים את הסט הבא אז כנראה שלא היית מצליח גם עם יותר מנוחה.
חולק עליך. לוליק אמר שהוא נח רבע שעה בין סט לסט בסקוואט. אתה חושב שאם הוא היה נח 5 דקות, הוא היה מצליח לעשות את כל הסט הבא?

חולק עליך. לוליק אמר שהוא נח רבע שעה בין סט לסט בסקוואט. אתה חושב שאם הוא היה נח 5 דקות, הוא היה מצליח לעשות את כל הסט הבא?
לא מכיר את לוליק, שמעתי את השם זה מישהו שיש לו מכון בבת ים לא? אני מניח שזה מישהו רציני עם משקלי עבודה גבוהים. אם מישהו עושה נגיד 3X5 עם 300 קילו זה עומס אחר לגמרי על הגוף מאשר מישהו ברמה של SS אז אולי הוא צריך יותר מנוחה. בכל מקרה לדעתי כן, לא 5 דקות אולי אבל נגיד אם אחרי 15 דקות הוא מצליח את הסט הבא אני חושב שגם אחרי 10 דקות הוא היה מצליח. אבל זה רק מחשבה שלי, באמת קטונתי מלייעץ לבן אדם שהגיע רחוק ועם ותק ונסיון

חלק ממייל שיוסי קלמנוביץ (מכון act) כתב.

3.לקחת מנוחות ארוכות מדי בין הסטים.
שלא תחשבו לרגע שחזרתי לשנות ה-80, ואני מדבר על לנוח 45 שניות בין סט לסט.
כמובן שצריך להגיע טרי יחסית לכל סט, כדי להבטיח ביצועים טובים ונפח עבודה גבוה.
אבל אני רואה המון מתאמנים שלוקחים את זה לקיצון שני. נחים 7-8 דקות בין סטים,
ולא כשמדובר בניסיונות מקסימליים...
ריאלית במיוחד ברמה בינונית, מה שלא קרה ב 3-5 דקות כבר לא יקרה בעוד מנוחה,
ואתם מפחיתים את הכושר שלכם לעמוד בעומסים.
בנוסף, ככל שהמשקל עולה תצטרכו אפילו יותר מנוחה.
אל תהיו אלה שעושים 15 סטים בשעתיים וחצי.

חלק ממייל שיוסי קלמנוביץ (מכון act) כתב.

3.לקחת מנוחות ארוכות מדי בין הסטים.
שלא תחשבו לרגע שחזרתי לשנות ה-80, ואני מדבר על לנוח 45 שניות בין סט לסט.
כמובן שצריך להגיע טרי יחסית לכל סט, כדי להבטיח ביצועים טובים ונפח עבודה גבוה.
אבל אני רואה המון מתאמנים שלוקחים את זה לקיצון שני. נחים 7-8 דקות בין סטים,
ולא כשמדובר בניסיונות מקסימליים...
ריאלית במיוחד ברמה בינונית, מה שלא קרה ב 3-5 דקות כבר לא יקרה בעוד מנוחה,
ואתם מפחיתים את הכושר שלכם לעמוד בעומסים.
בנוסף, ככל שהמשקל עולה תצטרכו אפילו יותר מנוחה.
אל תהיו אלה שעושים 15 סטים בשעתיים וחצי.
עם כל הכבוד,אני מרגיש הבדל בין לנוח 5 דקות לבין לנוח 8, וכשאתה עושה 5×5 עם משקלים גבוהים אז אתה לא תתקדם כמו שצריך אם תנוח עד 5 דקות בלבד. מעבר ל8 ובמקרים בודדים אולי 10 אני באמת מסכים שכבר לא יעזור להגדיל את המנוחה.

עם כל הכבוד,אני מרגיש הבדל בין לנוח 5 דקות לבין לנוח 8, וכשאתה עושה 5×5 עם משקלים גבוהים אז אתה לא תתקדם כמו שצריך אם תנוח עד 5 דקות בלבד. מעבר ל8 ובמקרים בודדים אולי 10 אני באמת מסכים שכבר לא יעזור להגדיל את המנוחה.
זה כמובן אישי ותלוי במשקל אותו מרימים.
אבל אפשר לוותר על קצת משקל על המוט לטובת מנוחה קצרה יותר

זה כמובן אישי ותלוי במשקל אותו מרימים.
אבל אפשר לוותר על קצת משקל על המוט לטובת מנוחה קצרה יותר
בהחלט אפשר לוותר ובמקום זה לעשות ריסט או לעבור תכנית. ההבדל במשקלים שתרים לא היה כל כך גדול, ואם המנוחות הארוכות האלה כבר מתחילות לתסכל עדיף לעבור הלאה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית