הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האם צריך לאמן את הבטן

ASAFABADI

משתמש קבוע
1,847
105
נק' מוניטין:
134
1,847
105
יש לי שתי שאלות:
1.אני יודע שריבועים זה נטו אחוז שומן אבל אם אנילא מאמן בכלל את הבטן בעבודה ישירה הריבועים שלי יראו טוב או שיראו ריבועים של שחיף? אני שומע מקורות סותרים חלק אומרים שבתרגילים המורכבים הבטן עובדת די חזק וחלק אומרים שבקושי ושזה לא מספיק. אם כן צריך לאמן אותה באיזו תדירות וכמה?
2.אם כרגע אני שוקל 57 ואני בין 15-17 א.ש עכישו אשמח לדעת אם חישוב שאני עושה נכון, אם ניקח את ההנחה היותר זהירה שאני 17 0.17*57=9.69 קילו שומן בגוף שלי, אם אני מוריד 4 קילו ל53 ובגלל שאני מתאמן מתחיל אני יכול לדעתי להגיד די בודאות שזה רק שומן שירד יהיה לי 5.69 קילו שומן וחלקי 53 זה 0.107 משמע אני אהיה 10% שומן זה נכון? נראה לי לא הגיוני כי כרגע אני עדיין בקושי רואה הכנה לריבועים ואיך עוד 4 קילו אני אראה ריבועים ממש?

אני יודע שריבועים זה נטו אחוז שומן
זה לא. זה תלוי גם באחוזי השומן שלך, כמו כן גם בגנטיקה ובמסת השריר שקיימת באיזור.

אם אנילא מאמן בכלל את הבטן בעבודה ישירה הריבועים שלי יראו טוב או שיראו ריבועים של שחיף?
כאמור, תלוי בגנטיקה שלך, באחוזי השומן ובמסת השריר שיש לך בבטן. אי אפשר לתת לך תשובה לזה כי אין לזה תשובה כללית. אצל אדם א' יכולים להופיע ריבועים באחוז שומן X מבלי שהוא מתאמן על הבטן באופן ישיר, ואצל אדם ב' עם אותו אחוז שומן X שמתאמן אותו דבר יכולים לא להופיע. כי הגנטיקה שלהם שונה.

אני שומע מקורות סותרים חלק אומרים שבתרגילים המורכבים הבטן עובדת די חזק וחלק אומרים שבקושי ושזה לא מספיק.
שני הטיעונים לא נכונים, או לפחות לא מדויקיים בצורה שאתה מציג אותם. מה זה "די חזק" ? ומה זה "לא מספיק" . וגם זה כמובן תלוי באיזה תרגיל.

אם כן צריך לאמן אותה באיזו תדירות וכמה?
לא צריך בכלל לאמן את הבטן. אם אתה רוצה "ריבועים" אתה יכול לאמן את הבטן בדיוק כמו שאתה מאמן כל שריר אחר. אני לדוגמא מתאמן בתוכנית A/B והכנסתי את הבטן לתוך קבוצת השרירים B.

2.אם כרגע אני שוקל 57 ואני בין 15-17 א.ש עכישו אשמח לדעת אם חישוב שאני עושה נכון, אם ניקח את ההנחה היותר זהירה שאני 17 0.17*57=9.69 קילו שומן בגוף שלי, אם אני מוריד 4 קילו ל53 ובגלל שאני מתאמן מתחיל אני יכול לדעתי להגיד די בודאות שזה רק שומן שירד יהיה לי 5.69 קילו שומן וחלקי 53 זה 0.107 משמע אני אהיה 10% שומן זה נכון? נראה לי לא הגיוני כי כרגע אני עדיין בקושי רואה הכנה לריבועים ואיך עוד 4 קילו אני אראה ריבועים ממש?
תלוי בגנטיקה שלך ובמסת השריר בבטן.

• פותח/ת השרשור
זה לא. זה תלוי גם באחוזי השומן שלך, כמו כן גם בגנטיקה ובמסת השריר שקיימת באיזור.

כאמור, תלוי בגנטיקה שלך, באחוזי השומן ובמסת השריר שיש לך בבטן. אי אפשר לתת לך תשובה לזה כי אין לזה תשובה כללית. אצל אדם א' יכולים להופיע ריבועים באחוז שומן X מבלי שהוא מתאמן על הבטן באופן ישיר, ואצל אדם ב' עם אותו אחוז שומן X שמתאמן אותו דבר יכולים לא להופיע. כי הגנטיקה שלהם שונה.

שני הטיעונים לא נכונים, או לפחות לא מדויקיים בצורה שאתה מציג אותם. מה זה "די חזק" ? ומה זה "לא מספיק" . וגם זה כמובן תלוי באיזה תרגיל.

לא צריך בכלל לאמן את הבטן. אם אתה רוצה "ריבועים" אתה יכול לאמן את הבטן בדיוק כמו שאתה מאמן כל שריר אחר. אני לדוגמא מתאמן בתוכנית A/B והכנסתי את הבטן לתוך קבוצת השרירים B.

תלוי בגנטיקה שלך ובמסת השריר בבטן.
כן אבל השאלה זה האם בהנחה שכן יראו לי את הריבועים, אם אני אאמן אותם בעבודה ישירה הם יראו יותר טוב ובולטים וגדולים על אותו אחוז שומן אצלי?
ובנוגע לשאלה השניה זה נטו חישוב מתמטי ואם אני באמת אהיה 10 א.ש לא נראלי שלא יראו אצלי ריבועים גם בגנטיקה הכי רעה בעולם

תאמן את הבטן בעבודה ישירה. לא צריך להסתבך עם זה יותר מדי. הרמות רגליים בתלייה, גלגל בטן, אלכסונים. 2-3 פעמים בשבוע, 10 דקות.

שרירי בטן הם גם שרירים, תאמן אותם הם יתחזקו ויגדלו, אל תאמן אותם אז לא יקרה כלום אבל הם עדיין יהיו שם. כמו כל שריר בגוף.
ברור ששרירי בטן לא יגדלו כמו חזה, כמו שתאומים לא יגדלו כמו יריכיים. אבל לדעתי לא שווה הזנחה.
כך או כך תקבל עצות לפה ולשם. יש אנשים שאומרים שאימוני חזה מספיקים ולא צריך לאמן יד אחורית, ואומרים שסקואט זה מספיק ולא צריך בטן.
אני דוגל בשיטה ההפוכה, שכל שריר צריך גירוי יותר משמעותי, כמובן בגבול שצריך, ולדעתי אימון השריר "הקטן" עוזר בתרגילים יותר מרכזיים

לרדת בשומן לבד, לפעמים לא מספיק, אם מסת השריר בבטן כל כך נמוכה, יראו צורה מסוימת, אבל לא משהו חזק.
חשוב גם לבנות בבטן מסת שריר.
אישית מצאתי שאימוני בטן בצורה הקונבנציונלית שלה (כפיפות וכל זה), לא בנא לי יותר מידי את הבטן.
לעבודת בטן עם תוספת משקל, ועבודה כמו שריר אחר בגוף היה בה יותר הצלחה.
אבל הפסקתי לעבוד על הבטן, ועברתי לתוכנית של רק סקוואט בנצ' ודדליפט. והבטן נראה הרבה יותר טוב.
אני חושב שלפעמים תרגילים מורכבים הם הטובים ביותר לבטן.

אבל זה אינדבדואלי.
תראה מה עובד לך, תנסה אופציות שונות.

הבטן עובדת גם בתרגילים המורכבים אבל לדעתי לא מזיק להוסיף איזה כמה סטים של עבודה ישירה על הבטן בסוף אימון פעם בשבוע.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית