הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ סוכרים בהעמסת פחמימות

• פותח/ת השרשור Snir_y
  • פורסם בתאריך

Snir_y

משתמש קבוע
1,894
0
נק' מוניטין:
215
1,894
0
מי שעוקב אחרי הלוג שלי יודע שמחר ובחמישי אני מבצע יומיים העמסת פחמימות.. את ההעמסות הקודמות שלי ביססתי בעיקר על דגנים כמו קינואה/אורז.. לחמים מקמח מלא ודגני בוקר ללא סוכר.

בתוכנית שאני עושה, הכותב (Kelly Baggett) אומר שצריך להמעיט בצריכת פרוקטוז וסוכרוז בהעמסות. פרוקטוז כי זה ממלא מאגרים בכבד יותר מאשר גליקוגן וסוכרוז בגלל שהוא מכיל חצי פרוקטוז ומאותה סיבה יש להמעיט.

השאלה שלי היא עד כמה זה קריטי? אני פשוט רוצה לגוון קצת בפחמימות בהעמסה הקרובה ובכל פעם שאני רואה "סוכר" ברשמית מרכיבים אני נמנע מלהכניס את אותו מאכל להעמסה.

אני יודע שצריך להעמיס כמה שיותר גלוקוז ועמילנים אך יש איזשהו גבול לכמות הסוכר (מדובר על סוכרוז שמורכב מחצי גלוקוז חצי פרוקטוז) בהעמסה?

ממש לא נורא קריטי. אתה לא אמור להתבסס על סוכר לבן אבל כל עוד אתה אוכל את העמילן והגלוקוז שאתה צריך, צריכה סבירה של לקטווז/פרוקטוז/אלכוהול לא אמור לעשות בעיות

• פותח/ת השרשור
כן את זה הבנתי, בוודאי שלא אבסס את העמסה על סוכר לבן ופרוקטוז (דבש פירות וכדומה..).. התכוונתי יותר מה זה "צריכה סבירה", למשל אם אני מכניס להעמסה 200 גרם דגני בוקר ביום עם 30 גרם סוכר- זה סביר? במידה וזה הסוכר היחיד שאני מכניס להעמסה. (אם 30 גרם סוכר אני מניח שבערך 15~ גרם פרוקטוז)

ומה הבעיה עם לקטוז? לא חשבתי שיש עם זה בעיה.. אני צמחוני ככה שהתזונה שלי היא רובה מורכבת מגבינות למקור חלבוני.

• פותח/ת השרשור
אני מקפיץ את הנושא בשביל לשאול שאלה נוספת על ההעמסה: יש כמות מסויימת של פחמימות פר שעה שצריך להגביל? כלומר יש מקסימום פחמימות שאפשר לאכול בשעה? או שאין דבר כזה?

למשל אם אני אוכל 200 גרם פחמימה בשעה וחצי נגיד מתוך 280 גרם של כל ההעמסה.. יש עם זה בעיה כלשהי?

• פותח/ת השרשור
בטוח?
פשוט לא זוכר איפה קראתי, אני חושב באחד הספרים של לייל, אולי UD2 שיש להגביל את הפחמימות בהעמסה ל-100-150 גרם.

חוץ מאלכוהול בכמויות גדולות ואולי פרוקטוז אין לך מה להמנע מכול סוג של סוכר בהעמסה,גם גליקוגן בכבד צריך למלא כך ש ממש לא הייתי מסתמך על פרוקטוז כמקור ראשי למפחמימות אבל גם ממש לא הייתי נמנע ממנו לחלוטין בהעמסה.

גם אלכוהול אפשר, בסופו של דבר משהו כן נכנס לגליקוגן אבל המכניזם שלו מוזר ולא ידוע, חלק מנוצל לאנרגיה ואולי חלק גם הולך לשומן, למרות שאין שום הוכחה שאלכוהול גם במאזן קלורי חיובי שפוי יעלה אותך בשומן, מה שיעלה אותך בשומן זה החרא שתאכל ליד זה.
יש מחקר על גברים ונשים ששותים, גברים עלו במשקל בצורה ניכרת בתום המחקר ונשים ירדו במשקל, הסיבה לכך לפי החוקרים כי גברים נוטים לאכול (וגם להיות רעבים) עם האלכוהול שלהם (לדוגמה בירה ובוטנים או ג'אנק אחר), ונשים בד"כ רק שותות ולא אוכלות (משטרללות במקום).

גם אלכוהול אפשר, בסופו של דבר משהו כן נכנס לגליקוגן אבל המכניזם שלו מוזר ולא ידוע, חלק מנוצל לאנרגיה ואולי חלק גם הולך לשומן, למרות שאין שום הוכחה שאלכוהול גם במאזן קלורי חיובי שפוי יעלה אותך בשומן, מה שיעלה אותך בשומן זה החרא שתאכל ליד זה.
יש מחקר על גברים ונשים ששותים, גברים עלו במשקל בצורה ניכרת בתום המחקר ונשים ירדו במשקל, הסיבה לכך לפי החוקרים כי גברים נוטים לאכול (וגם להיות רעבים) עם האלכוהול שלהם (לדוגמה בירה ובוטנים או ג'אנק אחר), ונשים בד"כ רק שותות ולא אוכלות (משטרללות במקום).
מסכים בגלל זה רשמתי אלכוהול בכמויות גדולות,יש מצב אתה מביא לינק למחקר הזה:s13:?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית