נק' מוניטין:
803
- 700
- 457
אז למה אתה נקרא יהודי?בדיוק זה,
מה ההבדל בין יהודי חילוני למוסלמי חילוני? לבין נוצרי חילוני?
כולם בני אדם, זה הכל.
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
אז למה אתה נקרא יהודי?בדיוק זה,
מה ההבדל בין יהודי חילוני למוסלמי חילוני? לבין נוצרי חילוני?
כולם בני אדם, זה הכל.
כי אמא שלי יהודייה,אז למה אתה נקרא יהודי?
אבל מה הופך אותך במהות שלך ליהודי, לא מדבר על הגדרה יבשהכי אמא שלי יהודייה,
זו ההגדרה לפי היהדות.
אני אשאל אחרת,אבל מה הופך אותך במהות שלך ליהודי, לא מדבר על הגדרה יבשה
לא אכנס לכל אחד בנפרד, גם בגלל שאני לא מסכים עם כולם, אבל גם בגלל שזב לא יגמר.חוק איסור פתיחת בתי עינוגים בתשעה באב,
כל נושא הנישואים / גירושים,
תחבורה ציבורית בשבת,
חוק החזיר,
חוק החמץ,
חןק אימוץ ילדים,
פקודות צה"ל,
שידורי טלויזיה בכיפור,
ועוד...
מה אלה אם לא כפייה דתית?
אם כללי התחרות הם קטגוריות מסוימות, והפרט רוצה שיהיה אחרת, שיעזוב. אין שום הגיון שהפרט יוכל לשנות את החוקים לפי המחשבות שלו.
אבל מה הופך אותך במהות שלך ליהודי, לא מדבר על הגדרה יבשה
אני לא חשבתי יותר מידי על הנושא. ואני מקווה שדעתי לא נתפסת קיצונית לאף אחד.אני אשאל אחרת,
כשאתה מסתובב בעולם, ורואה אלפי אנשים ללא סממנים דתיים,
אתה מבדיל מי יהודי ומי לא?
אם אתה שואל מה גורם לי להרגיש יהודי,
התשובה היא שזה לא מה שאני חושב עליו כל היום.
חשבתי על זה קצת,
כדי להרגיש יהודי- אתה חייב לערב דת:
הנחת תפילין, שמירת שבת, בית כנסת...
ככה שמי ש100% חילוני, לא ירגיש יהודי,
אבל עדיין אנשים אחרים יגדירו אותו ככה (אנשי דת)
סוף סוף מישהו שידוע קצת היסטוריה יהודית אמיתיתאבל המושג יהודי הגיע מיהודה בנו של יעקב אבינו שהיה אמיץ להודות בטעות שלו עם תמר למרות הסיכונים
זו תפיסה שגויה נפוצה מאוד. דת היא בחירה אישית, ולכן כמו כל בחירה, האדם שבוחר אותה צריך לשאת בתוצאות.אם יש לך הרבה עבודות בשבת, אדם דתי שלא מוכן לעבוד בשבת יתקשה למצוא עבודה.
ין כאן כפיה דתית, מעולם לא הייתה כאן כפיה דתית ואף פעם לא תהיה כפיה דתית
חוק איסור פתיחת בתי עינוגים בתשעה באב,
כל נושא הנישואים / גירושים,
תחבורה ציבורית בשבת,
חוק החזיר,
חוק החמץ,
חןק אימוץ ילדים,
פקודות צה"ל,
שידורי טלויזיה בכיפור,
ועוד...
מה אלה אם לא כפייה דתית?
לפי החוק, אסור לממן בכספי ציבור אירוע בהפרדה. גם אם האירוע פרטי, כדי לקבל כספי ציבור אסור להם ליצור הפרדה מגדרית. אם הם רוצים לעשות אירוע כמו שהם רוצים, שיעשו את זה עם הכסף שלהם.זה היה אירוע פרטי מטעם חב"ד, אמנם העירייה ארגנה את זה אבל זה היה פרטי
אז אתה לא מבין מה כפיה אומרת, כפיה אומרת שאני מחויב לעשות משהו, או אסור לי לעשות משהו שלא לפי אורח החיים שלי.לא רואה בזה שום כפייה, אם לא תשמור כיפור אף אחד לא יהרוג אותך
יהודי הכוונה עושה מימונה אחרי פסח כמו יהדות המזרח? יהודי הכוונה לא מדליק אש בשבת או בגרסה המודרנית של לא להשתמש בחשמל? צריך להחליט יהודי לפי מיקום גיאוגרפי ותקופה, כי היהדות השתנתה המון לאורך השנים.לא יודע מה אנשים כמוך רואים במילה יהודי ואני בספק אם אתה יודע מאיפה המקור של המילה בכלל אבל במדינת ישראל תהיה יהודי
רוב החוקים בעל אופי דתי הם לא כדי לאפשר לדתי לבחור, היא כדי להפוך את החברה לאידאלית לדתיים, גם אם החילונים יצטרכו לסבול, כי כביכול להם אין ערכים לשימור.כפיה, זה לומר אסור "לך" לחלל שבת או כיפור, או ש"אתה" חייב לאכול כשר.
שום חוק לא אוסר עליך דבר, אלא רק רוצה לתת יכולת קיום מצוות בארץ הזאת.
בהקשר של גיור אני מסכים איתך, הוא צריך אמונה בדת היהודית, אבל במקרה של יהודי בן לאם יהודיה, ועוד במיוחד בישראל, אתה לא חייב להאמין בדת או באלוהים כדי להיחשב יהודי, אלא המורשת והקהילה שלך הם מה שהופכים אותך ליהודי, בן העם היהודיבעיני יהודי הוא אחד שנולד או גויר מרצונו לעם היהודי. וזהו.
במהות, זה אחד שבוחר להאמין באלוקי העם הזאת, ובאומץ מוכן לחיות על פי זה. ואוסיף, גם אם הוא לא מניח תפילין או שומר שבת.
עצם הקשר שהוא יוזם עם האלוקים מכניס אותו בעיני לאדם יהודי פעיל.
בגלל שאנחנו מדינה יהודית, אני לא מסכים איתך.זו תפיסה שגויה נפוצה מאוד. דת היא בחירה אישית, ולכן כמו כל בחירה, האדם שבוחר אותה צריך לשאת בתוצאות.
מוסלמים לא יכולים או מתקשים לעבוד ברמדאן, ועדיין הם חייבים, אבל הם בוחרים להמשיך בדתם וזו זכותם.
טבעוני יתקשה יותר למצוא מסעדה שמשרתת את צרכיו, אבל אם הוא יגיע למסעדה ואין לו מה לאכול, הוא פשוט ייקח את הכסף שלו למקום שכן עונה על צרכיו, כי זו הבחירה שלו להיות טבעוני
האמת שאנחנו מדינת הלאום היהודי, לא הדת היהודית, שזה בידיוק מתקשר לפסקה אחרונה שליבגלל שאנחנו מדינה יהודית, אני לא מסכים איתך.
אבל אין איסור על ביצוע של אירועים בהפרדה.אתה כותב שזה לגטימי שיהיה "אסור" לעשות ארוע בהפרדה בכספי ציבור, בלי לחשוב לרגע, מה אם הציבור רוצה בזה?
הלוא זה כפיה חילונית לכל דבר.
אסור לעבוד בשבת חוץ מעסקים מסויימים שיש להם היתרים מיוחדים, או שפשוט לא מפריע להם לספוג את הדוחות.מותר לעבוד בשבת לפי החוק, אסור לכפות עובד לעשות את זה על פי החוק. אם אני לא טועה.
זה לא נכון, זו מדינה יהודית בשביל הלאום היהודי, לא בשביל הדת.אבל בסופו של דבר זה מדינה יהודית בזכות התנ"ך.
אז אתה בעד חוקי שריעה במדינות ערביות? בהם עורפים ראשים ללהט"בים כי ככה זה מאפשר לאנשים לחיות לפי הספר הקדוש להם?ואם מתחשק לאזרחים מסוימים לחוקק חוק שיעזור להם לחיות על פי אותו תנ"ך, אני לא רואה בעיה בכך.
אז זהו, שלא, אין לי את האופציה לנהל את אורח החיים שלי כפי שאני רוצה.אם אתה חש שאין הבדל בינך לעמים אחרים זכותך לנהל את חייך לפי ראות עינך, אבל לא תוכל להתעלם מכך שהמדינה הזאת חיה על אנשים שרואים הבדל.
כדי שלא יהיה כפיה לעבוד בשבת.אבא שלי הוא בעל עסק ואסור לו לפתוח בשבת
כל עוד חוק לא פוגע בחירותו של אדם אחר זה לגטימי.אז אתה בעד חוקי שריעה במדינות ערביות? בהם עורפים ראשים ללהט"בים כי ככה זה מאפשר לאנשים לחיות לפי הספר הקדוש להם?
אני יודע שזו דוגמא קיצונית, אבל נכונה באותה מידה
לא באותה קלות.תראה לי חוק אחד בעל אופי דתי, שאדם דתי צריך כדי להמשיך לקיים את מצוותיו, שהוא לא יכול בלי החוק הזה?
לאסור נהיגה זה כפיה דתית. לתת לנהגים אפשרות לשמור שבת אם הם רוצים, בלי לחשוש שיפטרו אותם כי יש עובדים שמוכנים לעבוד בשבת זה לא כפיה.אם אני רוצה לטייל עם הילדים שלי בשבת כי שאר הזמן אני עובד, ואין לי רכב, אין לי איך - כפייה דתית.
אני לא בקי בחוק בדיוק, אבל בגדול לא תוכל להירשם ברבנות כזוג יהודי כדי שלא תטענו שהילד שלכם עומד בקרטריונים של ילד יהודי.אם אני רוצה להינשא לחברה שלי שאינה יהודיה, אסור לי - כפייה דתית.
זה לא קשור לדת, אשמח לנהל איתך דיון על זה בפרטי, ואני יודע שלצדיק (אליהו) יש המון להגיד על זה. אתה מוזמן לבוא למכון שלנו פעם הבאה שאתה בארץ, ונסביר לך בנסיון והרבה מקורות את הסיבה לחוק הזה.במידה והייתי הומוסקסואל ורוצה לאמץ ילד, אסור לי - כפייה דתית.
אין לי בעיה להביא לך דוגמאות לשרים ששינו טוב מאוד דברים...כל עוד ביבי ראש ממשלה, אף אחד לא ישנה כלום גם מתוך הממשלה. הבנאדם הזה בולם את ניסיונות היישום של השרים שלו- ליברמן בביטחון, ארדן בתקשורת.
דווקא עם גנץ ראש ממשלה פייגלין יכל ליישם דברים, וגם ליברמן.
אם בבחירות הראשונות הוא לא הצליח והוא ממש לא היה קרוב (הימין החדש היה קרוב לצורך הדוגמה) ובבחירות האלו ידעו שהוא לא עומד להצליח גם בבחירות הבאות אני לא רואה איך הוא היה מצליחיש תמיד בחירות הבאות. הוא יכול לחבור לעוד פוליטיקאים, לחזק את זהות. הוא הצליח יפה (כמעט) בבחירות הקודמות. אם היה רק נכנס לכנסת עם 4 מנדטים היה משיג ה-מ-ו-ן, כנראה כל מה שהיה רוצה כמעט.
האם יש כפייה חילונית בחוק?הרבה מדברים על כפיה דתית ומתעלמים מכפיה חילונית. שניהם קיימים.
אז אתה לא רואה טוב תעשה בדיקת ראיה ותחזור עלינו עם משקפייםלא רואה בזה שום כפייה
יהודי אשכנזי זה גזע מוצלח יותרמה ההבדל בין יהודי חילוני למוסלמי חילוני? לבין נוצרי חילוני?
למען האמת יש אפשרות להבדיל גם מבחינת מראה וגם מבחינת DNAכשאתה מסתובב בעולם, ורואה אלפי אנשים ללא סממנים דתיים,
אתה מבדיל מי יהודי ומי לא?
כבר עכשיו יש חוקים שמגנים מפני זה שאדם לא יחוייב לעבוד בימים שקדושים לו, אפשר בקלות להכיל את זה גם ליהדות.כדי שלא יהיה כפיה לעבוד בשבת.
אז נכון להיום הרבה חירויות של חילונים נפגעות.כל עוד חוק לא פוגע בחירותו של אדם אחר זה לגטימי.
מישהו אמר שדת אמורה להיות קלה? לטעמי זה לא אמונה אמיתית אם אתה לא צריך לעבוד לפחות ברמה מסויימת בשבילה.לא באותה קלות.
כמו שאמרתי קודם, יש חוקים שמגנים על זה.לאסור נהיגה זה כפיה דתית. לתת לנהגים אפשרות לשמור שבת אם הם רוצים, בלי לחשוש שיפטרו אותם כי יש עובדים שמוכנים לעבוד בשבת זה לא כפיה.
על הרישום ברבנות אני מסכים איתך, שאי אפשר יהיה להכיר בנישואים כדת משה וישראל אם זה לא עובר ברבנות (למרות שאפשר להכיר בעוד אירגונים, אבל זה כבר דיון אחר). העיה היא שבתור יהודי אסור לי בתכלית האיסור להינשא במקום אחר חוץ מהרבנות, גם אם לא אכפת לי שהנישואים לא יהיו כדת משה וישראל, ואם אני רוצה להינשא בנוסח יהודי, אני אשכרה עלול ללכת לכלא לשנתיים. אנחנו לא נוכל להירשם כזוג נשוי בישראל ללא תעודת נישואים מחו"ל.אני לא בקי בחוק בדיוק, אבל בגדול לא תוכל להירשם ברבנות כזוג יהודי כדי שלא תטענו שהילד שלכם עומד בקרטריונים של ילד יהודי.
מה שהיה עלול לגרום לכך שהילד שלכם היה מתחתן עם בחורה יהודיה שחפצה בבעל יהודי, ואתם הטעתם אותם.
זה בסך הכל עוזר לכלל היהודים שמעוניינים לא להתבולל, לשמור על זכותם לדעת.
זה שאתה רוצה להתבולל, זכותך, אבל נסיון שמירה על אלה שלא רוצים להתבולל זה לא כפיה.
אין לי בעיה עם דיון מעמיק יותר, אבל זו אפליה לכל דברזה לא קשור לדת, אשמח לנהל איתך דיון על זה בפרטי, ואני יודע שלצדיק (אליהו) יש המון להגיד על זה. אתה מוזמן לבוא למכון שלנו פעם הבאה שאתה בארץ, ונסביר לך בנסיון והרבה מקורות את הסיבה לחוק הזה.
בגלל שפוליטיקה זה לא באמת הדבר החזק שלי, ובאמת לא התעמקתי מספיק בחוקים שהמפלגות החרדיות מנסות לחוקק, אולי חלק גדול ממה שכתבתי היה פזיז מידי.כבר עכשיו יש חוקים שמגנים מפני זה שאדם לא יחוייב לעבוד בימים שקדושים לו, אפשר בקלות להכיל את זה גם ליהדות.
אז נכון להיום הרבה חירויות של חילונים נפגעות.
מישהו אמר שדת אמורה להיות קלה? לטעמי זה לא אמונה אמיתית אם אתה לא צריך לעבוד לפחות ברמה מסויימת בשבילה.
כמו שאמרתי קודם, יש חוקים שמגנים על זה.
על הרישום ברבנות אני מסכים איתך, שאי אפשר יהיה להכיר בנישואים כדת משה וישראל אם זה לא עובר ברבנות (למרות שאפשר להכיר בעוד אירגונים, אבל זה כבר דיון אחר). העיה היא שבתור יהודי אסור לי בתכלית האיסור להינשא במקום אחר חוץ מהרבנות, גם אם לא אכפת לי שהנישואים לא יהיו כדת משה וישראל, ואם אני רוצה להינשא בנוסח יהודי, אני אשכרה עלול ללכת לכלא לשנתיים. אנחנו לא נוכל להירשם כזוג נשוי בישראל ללא תעודת נישואים מחו"ל.
אין לי בעיה עם דיון מעמיק יותר, אבל זו אפליה לכל דבר
אני הכי נגד לכפות משהו על מישהו בעולם ובמיוחד דת.
זה לא מטרות החוק. מטרת החוק הוא לתת אפשרות למי שרוצה להיות דתי, להיות דתי.
אם יש לך הרבה עבודות בשבת, אדם דתי שלא מוכן לעבוד בשבת יתקשה למצוא עבודה.
ברגע שאין סתירה בין אורח חיים חילוני לדתי, לשניהם יש לגטימיות. אך ברגע שאחד מונע מהשני להתקיים, זה בעיה.
הרבה אנשים מגדירים מנהגי דת תמימים ככפיה דתית סתם, או הדרת נשים.
ראיתי אישה נלחמת על חירותה באוטובוס ציבורי שהיא דווקא רוצה לשבת ליד יהודי חסידי מבוגר שברור לכולם שהיהודי הזה לא מרגיש בנוח לשבת לידה. מה איכפת לה לשבת באחד מהעשר מקומות הפנוים באוטובוס.
כאן חלק מהאנשים יבינו אותו שהוא רוצה לשמור על הדת שלנו לפי התפיסה שלו, ואין טעם לכפות עליו אחרת אם בקלות יש אלטרנטיבה. ואולי חלק יבנו אותה שרוצה להילחם למען חירות הנשים החילוניות, ושזה לא אישי נגד האדם עצמו, אלא למען להראות דוגמה או משהו כזה.
בעיני היא חולנית עם שריטה. ניסיתי להסביר לה שיש עוד הרבה מקומות באוטובוס בשבילה, אבל נראה שזה בסך הכל היה נסיון לכפיה חילונית על אדם דתי.
הרבה מדברים על כפיה דתית ומתעלמים מכפיה חילונית. שניהם קיימים.
לא אכנס לכל חוק למה הוא טוב או לא. כי אני באמת לא מבין בזה, וכנראה שאני אסכים איתך על חלק מהם שהם מיותרים גם בתור דתי. אבל חשוב לתת לאשנם ולילדים את הידע הדרוש להם כדי לבחור בחיי דת או לא. לדעתי ללמד ילד את ההסטוריה שלו גם אם זה כולל את מנהגי הדת של אבותיו הוא חיוני לילד כדי שידע להחליט מה שירצה בחיו.
ואכן המדינה הזאת הולכת להיות מדינה דתית וערבית. אולי אז יהיה שלום. הרבה ערבים הצביעו למפלגות חרדיות, מי יודע?
מסכים עם כל מילה שלך ויש לי עוד הרבה מה להוסיף בנושא אבל לא אכנס לזה כרגע, אני אמנם דתלש וכיום האורח חיים שלי הוא חילוני לכל דבר ועניין ורק היום שאני בתור חילוני רואה איך חילונים מדברים על דתיים ועל הדת בגלל שטויות שמשמיעים להם שמאלנים מהטלוויזיה אני מבין עד כמה לכולם כאן נוח ללכת בעיניים עצומות אחרי מה שדוחפים להם לפה, הדבר היחיד שיש במדינה הזאת זה כפיה חילונית, אין כאן כפיה דתית, מעולם לא הייתה כאן כפיה דתית ואף פעם לא תהיה כפיה דתית, אני שומע אנשים מדברים וזה פשוט מרתיח אותי כמה שנאה וכמה שטויות יהודים אומרים על יהודים אחרים בגלל חוסר ידע ובגלל חוסר ברצון לדעת, עד לא מזמן היה אירוע פרטי לדתיים, באו הקבוצת נשים המשועממות האלו שאין להן כנראה יותר מידי עניין בחיים אז הן מחפשות ריגושים, אני מדבר כמובן על "הדרת נשים" ופשוט ניסו לגרום לביטול ההופעה כי לא נוח להן שגברים ונשים ישבו בנפרד ואני מסתכל מהצד ובאמת לא מבין מה אכפת להן, הרי זה אירוע פרטי, הנשים שיושבות שם אלו נשים דתיות שיושבות בנפרד מרצונן החופשי, אז מה העניין לעשות כאלו מהומות? וכאן בדיוק אפשר לראות אתה הכפיה החילונית, הם רוצים שבכל הבתי ספר ילמדו מקצועות ליבה, מישהו פעם שמע שהדתיים רוצים שבכל הבתי ספר ילמדו גמרא? בקיצור כמו שכבר אמרתי יש הרבה מה להאריך בנושא ולמסקנה אין בארץ כפיה דתית מה שכן יש זה כפיה חילונית, זה הכל
זה היה אירוע פרטי מטעם חב"ד, אמנם העירייה ארגנה את זה אבל זה היה פרטי
וכמו שהעירייה עושה מיליון מופעי קיץ לחילונים אז מותר גם פעם ב... לעשות אירוע לדתיים אחרי אינספור בקשות מטעם הציבור הדתי, אז מה קרה גם כשמקצים פעם ב... משהו לציבור מסויים אז כואב לכם וחייבים לעשות רעש ולהפריע? פשוט גועל נפש, חד משמעית בושה, מה קרה ללקבל את האחר ולכבד את הדת שלו? איפה כל הכביכול "נאורים" שכל השנה מתיפייפים ובלבלים את המוח על לקבל את כולם? הינה הפרצוף האמיתי של רוב המדינה הזאת
לא רואה בזה שום כפייה, אם לא תשמור כיפור אף אחד לא יהרוג אותך, חוץ מזה ברומא תהיה רומאי, מדינת ישראל זאת מדינת היהודים, לא יודע מה אנשים כמוך רואים במילה יהודי ואני בספק אם אתה יודע מאיפה המקור של המילה בכלל אבל במדינת ישראל תהיה יהודי, מי שלא טוב לו כאן תמיד מוזמן לקחת את החפצים שלו ולחפש מקום אחר, נראה איפה תמצאו משהו טוב יותר