צודק, טעות שליימין
בגין
חזק
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
צודק, טעות שליימין
בגין
חזק
אני רק רוצה להזכיר לכם כמה דברים:
התכוונת לימין אני מאמין בעניין של סיני, זה התחיל להיות באופנה לרוץ ולספר על זה שהימין ויתרו על השטחים ושלכוח את ההיסטוריה של השמאל
- השמאל נתן את סיני בתמורה להסכם שלום, הימין נפרד מעזה בשביל כלום (לא אומר שזה היה טוב או רע, פשוט עשינו את זה בצורה חד צדדית בלי להרוויח מזה כלום).
הסכם אוסלו של יצחק רבין (שמאל) 1993 כלל נסיגת ישראל מרצועת עזה, יריחו, והקמת הרשות הפלסטינית בתוך שטח ישראל, נסיגה מהגדה יהודה ושומרון והקמת ה"משטרה הפלסטינית", החזיר יותר מ500 "כפרים" ל"רשות הפלסטינית" חילק את שטחי יהודה ושומרון לשטחי ABC כמו שאנו מכירים אותם היום, וגייס יותר מ 10,000 ערבים וחילק להם נשקים, הסכם חד צדדי שהרג אלפי אנשים "קורבנות השלום" אעלק, הכניס את הטרור ללב מדינת ישראל והביא את מדינת ישראל לנקודת אל חזור בעניין של נסיגה משטחים.
אני יכול לתת לך עוד אלפי דוגמאות מההיסטוריה של השמאל בשלטון של ה"הגנה" וה"מערך" בשלטון.
סמוטריץ לא מחבל מורשע, סמוטריץ' הפגין נגד ההתנקות ונכלא למספר שבועות כי פחדו שימשוך צומת לב,
- אם מדברים על מחבלים בממשלה, מזכיר לכם שיש מחבל אחד מורשע שקוראים לו סמוטריץ'.
הסכם חד צדדי שעקר אנשים מהבית והתקשורת דאגה להשתיק את הימין, אם אלו היו הפגנות של השמאל אף אחד לא היה נכלא ובטח שלא לכמה שבועות.
הצחקת אותי טיפה, האוכלוסיה הערבית אומנם מופלת אבל רק לטובה, הם נכנסים ללימודים אקדמאים ללא מבחני קבלה "הפליה מתקנת"
- כרגע אני לא מדבר על הפלסטינים שגרים בשטחים, כי זה כבר סיפור אחר שאני תכף אדבר עליו, אבל עיקר המרמור והשנאה של הערבים שגרים בישראל הוא לא שנאה של היהודים כפי שהם, אלא שנאה כלפי מי ששונא אותם ומפלה אותם, שצר לי לומר את זה, היא שנאה מוצדקת. הם לא נלקחים ברצינות במדינה, והם צריכים לשמוע בחדשות כמה הממשלה שלהם כביכול מגדירה אותם כאוייבים מבית וכמה זה נורא שהם נמצאים פה. אולי הגיע הזמן שניקח אותם ברצינות ונתייחס אליהם כמו חברי צוות של אותה ספינה וניתן להם להיות חלק מאיתנו.
הכפרים הערביים מקבלים הטבות מס על הכל, 0 תשלום למדינה, בזכות זה המצרכים שלהם זולים הרבה יותר, אפילו מצרכים ישראלים, התרי בניה שאף יהודי לא יקבל אפילו בקיבוץ או מושב, הנשים שעושות ילדים לאדם שכבר נשוי מקבלות הטבות ל10 ילדים שלהם ונחשבות "אם חד הורית" בפני המדינה, ועוד אין ספור הטבות בגלל ה"הפליה המתקנת".
כדי לקבל צריך גם לתת, כמו הדרוזים שגם הם מוסלמים בסופו של עניין, עמדו על שלהם לתרום למדינה ולתת מעצמם השיגו חוק גיוס חובה לגברים למרות שלא היו חייבים, מגיעים לרמות הכי גבוהות בצה"ל, טייסים, מפקדי חטיבות ועוד. מבטיח לך בתור אחד שהיה ביחידה לא רעה, היו לי קצינים בדרגות גבוהות ערבים מוסלמים, ששרו את התקווה בגאווה והצביעו למפלגות לא מהרשימה המשותפת.
אבל כשאתה מדבר על, איימן עודה, אחמד טיבי, מנסור עבאס, ועופר כסיף שיום יום צועקים שהמחבלים שרוצחים ילדים ומשפחות הם "לוחמי חופש", ויום יום קוראים להשמדת מדינת ישראל, הזכות היחידה שמגיעה להם זה לקבל בתחת, וגם זה יותר מידי.
הערבים הקיצוניים לא רוצים את השטחים שאתה רוצה לתת, הם רוצים את ירושלים, הם רוצים את ארץ ישראל, כל יום שישי על הגדר הם צועקים אתזה לא?
- הפלסטינים זה כבר סיפור אחר. הם כבר יישות נפרדת לחלוטין מאיתנו. אנחנו לא חולקים שום דבר ביחד, ולכן אין שום סיבה שנחייה איתם, בשלום או לא. זה למה צריך למצוא את הדרך להיפרד מהם כמה שיותר מהר ובצורה כמה שיותר יעילה. הפחד הגדול הוא איבוד האדמה, אבל גם ככה היא לא באמת בשליטתנו ברובה ובלי צבא שנמצא שם כל הזמן ובכמויות, אי אפשר לחיות שם בשלום, ככה שזה לא משנה באמת.
- כמו שזה נראה עכשיו, ממשלת הימין של ביבי מכוונת לסיפוח השטחים, שלעתי זה האסון הביטחוני הכי גדול של ישראל אי פעם. תחשבו שכשאתה מספח שטחים אתה מספח את האנשים, ותחשבו שהפלסטינים שקודם היו צריכים לעבוד בדיקות ביטחוניות כדי להיכנס לשטח ישראל, עכשיו יוכלו לקחת פצצה ולעלות על אוטובוס בתל אביב בלי שום בדיקה ביטחונית. אז באמת נהיה בצרות
אבל אני זורם איתך, נתת את עזה, נתת את יהודה ושומרון, היום בעזה יש 2 מיליון תושבים על שטח מאוד קטן, עוד כמה שנים לא יהיה להם מקום איפה לבנות, לאן הם ירוצו את חושב? למצריים איפה שטובחים בהם על הגבול? או לישראל?
נתינת שטחים זה לא הפיתרון וכבר ראינו אתזה בהתנתקות.
אני רק רוצה להזכיר לכם כמה דברים:
- השמאל נתן את סיני בתמורה להסכם שלום, הימין נפרד מעזה בשביל כלום (לא אומר שזה היה טוב או רע, פשוט עשינו את זה בצורה חד צדדית בלי להרוויח מזה כלום).
- אם מדברים על מחבלים בממשלה, מזכיר לכם שיש מחבל אחד מורשע שקוראים לו סמוטריץ'.
- כרגע אני לא מדבר על הפלסטינים שגרים בשטחים, כי זה כבר סיפור אחר שאני תכף אדבר עליו, אבל עיקר המרמור והשנאה של הערבים שגרים בישראל הוא לא שנאה של היהודים כפי שהם, אלא שנאה כלפי מי ששונא אותם ומפלה אותם, שצר לי לומר את זה, היא שנאה מוצדקת. הם לא נלקחים ברצינות במדינה, והם צריכים לשמוע בחדשות כמה הממשלה שלהם כביכול מגדירה אותם כאוייבים מבית וכמה זה נורא שהם נמצאים פה. אולי הגיע הזמן שניקח אותם ברצינות ונתייחס אליהם כמו חברי צוות של אותה ספינה וניתן להם להיות חלק מאיתנו.
- הפלסטינים זה כבר סיפור אחר. הם כבר יישות נפרדת לחלוטין מאיתנו. אנחנו לא חולקים שום דבר ביחד, ולכן אין שום סיבה שנחייה איתם, בשלום או לא. זה למה צריך למצוא את הדרך להיפרד מהם כמה שיותר מהר ובצורה כמה שיותר יעילה. הפחד הגדול הוא איבוד האדמה, אבל גם ככה היא לא באמת בשליטתנו ברובה ובלי צבא שנמצא שם כל הזמן ובכמויות, אי אפשר לחיות שם בשלום, ככה שזה לא משנה באמת.
- כמו שזה נראה עכשיו, ממשלת הימין של ביבי מכוונת לסיפוח השטחים, שלעתי זה האסון הביטחוני הכי גדול של ישראל אי פעם. תחשבו שכשאתה מספח שטחים אתה מספח את האנשים, ותחשבו שהפלסטינים שקודם היו צריכים לעבוד בדיקות ביטחוניות כדי להיכנס לשטח ישראל, עכשיו יוכלו לקחת פצצה ולעלות על אוטובוס בתל אביב בלי שום בדיקה ביטחונית. אז באמת נהיה בצרות
אתה בעצם טוען שעראפת היה לא לגיטימי?גם יש בממשלה חבר אש"ף שכיהן בתור יועץ של עראפת לענייני ישראל
כל, אבל כל מי שמגיע לשלטון, לא משנה אם מימין (בגין, שמיר, שרון, וכן גם נתניהו) או שמאל מגיע לתובנת שתי המדינות.מי שמסר את עזה אולי היה בעברו איש ימין, המשך דרכו הפוליטית מעידה על כך שבאותה עת הוא כבר לא היה כזה.
אתה בעצם טוען שעראפת היה לא לגיטימי?
אז למה נתניהו חיבק אותו וסיפר לנו ש"הוא מצא לעצמו חבר וידיד"?
אתה בעצם טוען שעראפת היה לא לגיטימי?
אז למה נתניהו חיבק אותו וסיפר לנו ש"הוא מצא לעצמו חבר וידיד"?
כל, אבל כל מי שמגיע לשלטון, לא משנה אם מימין (בגין, שמיר, שרון, וכן גם נתניהו) או שמאל מגיע לתובנת שתי המדינות.
על זה נאמר:
"דברים שרואים מכאן, לא רואים משם".
אוסלו היה ב1993הוא נותן לציבור את מה שהוא רוצה לשמוע ובאותם ימים שאופוריית אסולו ריחפה מעל המדינה וכולם חשבו שהשלום בפתח גם ביבי רצה להיות חלק מזה.
אוסלו היה ב1993
נאום בר אילן 2009
16 שנים אחרי
נתניהו מסר לידי המרצח את חברון ולא קיבל כלום.
גם שחרר 78 מחבלים בלי לקבל כלום.
האשמות שלי פשוטות מאוד,נאום בר-אילן (בנימין נתניהו) – ויקיטקסט
אשמח שתצטט לי אמירות כאלה, זה הנאום המלא.
אני מרגיש שאני מתייחס בצורה עניינית מדי לתגובות מלאות בציניות חסרות פואנטה שלא מתייחסות לשאלות שלי (שעליהן כנראה אין לך תשובה) ושבאות ללעוג לאדם שלא הגנתי עליו פעם אחת בדיון הזה.
ביבי רחוק מלהיות פוליטיקאי מוערך בעיניי, כך שאין לי עניין לנסות להגן עליו מההאשמות שלך. אמר או לא אמר את הדברים האלה זה לא מעניין אותי, כשתתייחס לשאלות שבאמת מעניינות אותי לגבי איך אפשר ליישם את מתווה שתי מדינות לשני עמים שאתה כל כך תומך בו אשמח להמשיך להתדיין.
ומקומו בכלא. אני לא מתווכח על זה שפושעים צריכים ללכת לכלא, אני טוען פשוט שלערבים כן מגיע ייצוג הולם בכנסתגם יש בממשלה חבר אש"ף שכיהן בתור יועץ של עראפת לענייני ישראל, והיה גם מבריח פלאפונים לאסירים ביטחוניים בכלא ושותפה במשט המרמרה. מה יותר גרוע לדעתך?
אני לא טוען שביבי היה אמור לפתור את הכל, אבל היה אפשר לעשות מהלכים שיובילו לשלום, והוא עשה רק את ההפך.4. אם הייתה דרך להיפרד מהם בלי לאיים על ביטחונה של מדינת ישראל זה היה נעשה כבר מזמן. עם מי בדיוק תחתום על הסכם כזה? עם אבו מאזן שיותר שנוא ברחוב הפלסטיני מביבי? אולי עם חאלד משעל?
חבל שעראפת מת אחרת היינו משלימים את הסכמי אוסלו אה?
חלומות באספמיה שלא יקרו במאה הקרובה.
זה ברור לי, אבל כרגע הממשלה שהוא רוצה להקים כולם שם רוצים סיפוח, ורובם אפילו סיפוח מלא, בסופו של דבר לא תהיה לו ברירה.5. רק בנאדם ממש תמים יחשוב שביבי יספח את הגדה המערבית.
ביבי הוא פופוליסט מאוד ערמומי, וככזה הוא בסך הכול הכריז שאם יבחר שוב הוא יספח את בקעת הירדן וצפון ים המלח.
בקעת הירדן וצפון ים המלח זה רחוק מאוד מלספח את כל הגדה המערבית, וגם ביבי עצמו יודע שזה מהלך טיפשי שהוא התנגד לו בעבר.
זה היה סך הכול ניסיון לקחת קולות מעוצמה יהודית שכנראה הצליח כי הם לא עברו את אחוז החסימה, בדיוק כמו שבמערכת הבחירות הקודמת הוא התחפש לבוב מארלי והצהיר שהוא פועל לקידום לגליזציה בדיוק בזמן שהלגליזציה הזניקה את פייגלין בסקרים.
ביבי גאון פוליטי, נותן לציבור את מה שהוא רוצה לשמוע בלשון שלא מתחייבת לכלום ואחר כך שיחפשו אותו.
האשמות שלי פשוטות מאוד,
הוא מדבר על שתי מדינות לשני עמים. אז מה ההבדל בינו לבין השמאל החלש?
@AntonB
הסכם אוסלו של יצחק רבין (שמאל) 1993 כלל נסיגת ישראל מרצועת עזה, יריחו, והקמת הרשות הפלסטינית בתוך שטח ישראל, נסיגה מהגדה יהודה ושומרון והקמת ה"משטרה הפלסטינית", החזיר יותר מ500 "כפרים" ל"רשות הפלסטינית" חילק את שטחי יהודה ושומרון לשטחי ABC כמו שאנו מכירים אותם היום, וגייס יותר מ 10,000 ערבים וחילק להם נשקים, הסכם חד צדדי שהרג אלפי אנשים "קורבנות השלום" אעלק, הכניס את הטרור ללב מדינת ישראל והביא את מדינת ישראל לנקודת אל חזור בעניין של נסיגה משטחים.
על תוצאות הסכם יש מקום לדיון, אבל ללא ספק הוא הביא להמון בעיות, הוא היה אופטימי מדי. הדבר היחיד שאפשר לומר הוא שלפחות היה ניסיון לעשות משהו. בסופו של דבר טעויות עושים גם הטובים ביותר וגם הגרועים ביותר, אבל העיקר לנסות להביא לשינוי, משהו שביבי מעולם לא ניסה.
סמוטריץ לא מחבל מורשע, סמוטריץ' הפגין נגד ההתנקות ונכלא למספר שבועות כי פחדו שימשוך צומת לב,
צודק, בטרור הוא לא הורשע, אבל הוא כן נתפס עם 700 ליטר דלק, פשוט לא הייתה תשתית ראייתית להרשיע אותו, אבל אף אחד לא מחזיק 700 ליטר דלק בשביל צחוקים.
הצחקת אותי טיפה, האוכלוסיה הערבית אומנם מופלת אבל רק לטובה, הם נכנסים ללימודים אקדמאים ללא מבחני קבלה "הפליה מתקנת"
הכפרים הערביים מקבלים הטבות מס על הכל, 0 תשלום למדינה, בזכות זה המצרכים שלהם זולים הרבה יותר, אפילו מצרכים ישראלים, התרי בניה שאף יהודי לא יקבל אפילו בקיבוץ או מושב, הנשים שעושות ילדים לאדם שכבר נשוי מקבלות הטבות ל10 ילדים שלהם ונחשבות "אם חד הורית" בפני המדינה, ועוד אין ספור הטבות בגלל ה"הפליה המתקנת".
זו הפליה מתקנת, ולא בהכרח אחת שמבוצעת כראוי, אבל זה לא מתקן באמת את האפליה כנגד הערבים, וזה בטוח לא הופך אותם לאזרחים עם יותר אפשרויות וזכויות מאזרח יהודי.
ככל שנכיר מוקדם יותר בעובדה שערבים במדינה שלנו מקבלים יחס של אזרחים סוג ב' (גם אם מבחינת החוק הם לא), יהיה יותר טוב.
אני לא טוען שהם כולם מסכנים שמתייחסים אליהם רע בלי שום סיבה, אבל בהחלט הם מקבלים יחס של מצורעים בחברה.
כדי לקבל צריך גם לתת, כמו הדרוזים שגם הם מוסלמים בסופו של עניין, עמדו על שלהם לתרום למדינה ולתת מעצמם השיגו חוק גיוס חובה לגברים למרות שלא היו חייבים, מגיעים לרמות הכי גבוהות בצה"ל, טייסים, מפקדי חטיבות ועוד. מבטיח לך בתור אחד שהיה ביחידה לא רעה, היו לי קצינים בדרגות גבוהות ערבים מוסלמים, ששרו את התקווה בגאווה והצביעו למפלגות לא מהרשימה המשותפת.
מסכים איתך לחלוטין, אבל בשביל לבקש מהם צריך קודם כל סיבה להרגיש הזדהות עם המדינה. כשהפוליטיקאים אומרים שהערבים הם האויב ושאין להם מקום לייצוג בממשלה, אין סיבה שהאזרח הערבי הממוצע ירגיש רצון להיות חלק פעיל במדינה. דבר ראשון צריך להפסיק עם שיח השנאה, ואז אפשר לנסות לשלב אותם. אי אפשר לבוא אליהם בדרישות ולקרוא להם אויבים באותו זמן.
אבל כשאתה מדבר על, איימן עודה, אחמד טיבי, מנסור עבאס, ועופר כסיף שיום יום צועקים שהמחבלים שרוצחים ילדים ומשפחות הם "לוחמי חופש", ויום יום קוראים להשמדת מדינת ישראל, הזכות היחידה שמגיעה להם זה לקבל בתחת, וגם זה יותר מידי.
משהו חשוב לזכור הוא שההיסטוריה נכתבת ע"י המנצח. גם היהודים בתקופת המנדט הבריטי היו טרוריסטים, בין אם אנחנו מוכנים לומר את זה בגלוי או לא, אבל עובדה שזה עבד לנו ועכשיו יש לנו מדינה.
בין אם אני מסכים איתם או לא זה לא רלוונטי, אבל בסופו של דבר הם לא טועים ולא צודקים.
כרגע הפלסטינים הם חברה מדוכאת, תחת משטר צבאי, וחסרת הרבה זכויות. כשדינם יקבע, אז נדע האם הם צדקו או לא.
הערבים הקיצוניים לא רוצים את השטחים שאתה רוצה לתת, הם רוצים את ירושלים, הם רוצים את ארץ ישראל, כל יום שישי על הגדר הם צועקים אתזה לא?
והיהודים הקיצוניים רוצים לטבוח בכל הערבים, אז מה? לא אכפת לי מהקיצונים, להם יש מקום וזה כלא או גרדום. הרעיון הוא איך לדאוג שהרוב יחיו בשלום, ואיך למזער את כמות הקיצונים.
אבל אני זורם איתך, נתת את עזה, נתת את יהודה ושומרון, היום בעזה יש 2 מיליון תושבים על שטח מאוד קטן, עוד כמה שנים לא יהיה להם מקום איפה לבנות, לאן הם ירוצו את חושב? למצריים איפה שטובחים בהם על הגבול? או לישראל?
אז בוא ניפרד מהם סופית. כרגע אנחנו שולטים ברוב הדברים שמגיעים לעזה - חשמל, מים, אוכל, חומרי בניה וכמעט הכל תכלס. אנחנו מתילים עליהם סגר ימי ואווירי. או שנפרדים או שלא.
ומקומו בכלא. אני לא מתווכח על זה שפושעים צריכים ללכת לכלא, אני טוען פשוט שלערבים כן מגיע ייצוג הולם בכנסת
אני לא טוען שביבי היה אמור לפתור את הכל, אבל היה אפשר לעשות מהלכים שיובילו לשלום, והוא עשה רק את ההפך.
זה ברור לי, אבל כרגע הממשלה שהוא רוצה להקים כולם שם רוצים סיפוח, ורובם אפילו סיפוח מלא, בסופו של דבר לא תהיה לו ברירה.
הזמן ממשיך לרוץ, בסופו של דבר לא תהיה לנו ברירה לספח בין אם נרצה או לא. השטחים יהיו מאוכלסים יותר ויותר ע"י יהודים, יותר לא יהיה אפשר להגן עליהם בלי לספח שטחים נרחבים, ונגיע למצב שבו אנחנו חייבים לקחת את כל החבילה או לוותר עליה, ואנחנו פשוט נהיה במצב שלא תהיה אופציה לפנות את היהודים מהגדה, ואנחנו נתקע עם כולה בתוך שטח ישראל
אני מסכים איתך שכרגע אין קרקע לשלום, ואבו מאזן הוא אחת הסיבות המרכזיות.אתה לא שולל את מה שאני אומר ולכן זה נראה שאנחנו די באותו קו, אני מבין קו המחשבה שלך שככל שהזמן יעבור המצב יהיה יותר גרוע אבל במצב הנוכחי אין קרקע יציבה תחתום עליה הסכם שתי מדינות.
הרחוב הפלסטיני מפולג ורובו המוחלט שולל את קיומה של המדינה, אין שם שום יציבות שלטונית, אין להם שום בסיס כלכלי להקים מדינה, כל הדברים האלה יתנקמו בנו ויסכנו את ביטחוננו בסופו של דבר אם וכאשר נחתום איתם על הסכם במצב הזה. שלא נדבר על זה שהם בעצמם לא רואים ברעיון שתי מדינות לשני עמים כפיתרון שמקובל עליהם, המוטו של הגוף הפוליטי השולט בחברה הפלסטינית זה מדינה פלסטינית מהירדן עד הים. ועם הא שים האלה אתם מבקשים לעשות שלום.
לצערי השלום תלוי בפלסטיניים יותר מאשר בנו, ולא צריך יותר מלהציץ במצב החברה הפלסטינית כדי להתפכח ולהבין שזה לא יקרה בזמננו.
אני מסכים איתך שכרגע אין קרקע לשלום, ואבו מאזן הוא אחת הסיבות המרכזיות.
אבל כן צריך לעשות מאמצים כן לנסות להפריד בינינו לביניהם, דבר ראשון יהיה למשל הפסקת בניית מאחזים. בידיוק כמו שסרטן ברגע שהוא שלח מספיק גרורות אי אפשר להציל יותר את החולה, אותו הדבר כאן, ברגע שיהיו יותר מדי התנחלויות בשטחים, לא נוכל יותר להפריד ביניהם.
אפשר גם ליצור הסכמי ביניים, שיעודדו שיטוף פעולה אזרחי שימריץ את הכלכלה הפלסטינית.
הסכם אוסלו היה ניסיון ליצור תקווה ויציבות, אבל הוא היה קיצוני מדי ואופטימי מדי, אבל זה לא סיבה להימנע לחלוטין מכל הסכם עם הפלסטינים
אף אחד לא רוצה את טיבי בממשלה. אף אחד.אני לא מבין למה טיבי זה בסדר אבל סמטוריץ
זה רע , הרי טיבי גם מריץ נאומים אנטי ציונים כמו שסמטוריץ מריץ נאומים אנטי ערבים.
הם שני אותו צד של המטבע
ואני לא רוצה את אחמד טיבי בממשלה לא כי כי הוא ערבי אלא כי הוא אנטי ציוני
רוצים להכניס ערבי לממשלה?
בקשה רק שיהיה ערבי לוחם למען ישראל
אף אחד לא רוצה את טיבי בממשלה. אף אחד
אני יודע שזו לא דעה פופולרית, ואכן יש הרבה ח״כים ערבים מאוד בעייתיים, אבל הגיע הזמן שהערבים יהיו חלק מהשלטון, בדיוק כמו שהם חלק מהמדינה. אני מאמין ואופטימי ברגע שיתנו להם כוח להשפיע הם יפסיקו לצעוק ״נכבה!״ ויתחילו לפעול בצורה חיובית.
אפשר לדבר עד מחר על מה היה אמור ויכול להיות. אולי בוא נעלה באוב גם את ממלכת יהודה. בפועל מה שיש לנו זה מה שיש.אתה תמים, אנחנו קיבלנו את מדינת ישראל מהמנדט הבריטי שכלל בתוכו את הירדן, רק בגלל חולשת המנהיגים שלנו הסכמנו לוותר על השטח החשוב בירדן, מדיניות ישראל מאז הרעיון להקמתה הייתה במדיניות של ויתור, תיקח את כתב המנדט ב- 1920 ותשווה ולמדינה שיש לך היום, וזה אף פעם לא עזר.
אולי כי אנחנו לא צריכים קברים בשביל קברים. אנשים לא צריכים למות בשביל אנשים שמתו לפני אלפי שנים. היהדות לא מתבססת על קברי המתים, זה לא חלק ששייך לבסיס היהדות, אלה סתם פיסות אדמה.למה מדינת ישראל שהיא קודם כל מדינת היהודים צריכה לוותר על שכם שבוא קבור "יוסף הצדיק"? או על חברון ומערת המכפלה שכל ההיסטוריה התנכית קבורה שם, על מחצית מירושלים הבירה?
פתר את בעיית הטרור, אבל לא פתר את שורש הבעיה, שמוליד בעיות אחרות.מבצע "חומת מגן" לקח 6 שבועות בלבד, ופירק את איו"ש "בירת הטרור" לרסיסים, כל תשתית הטרור נעלמה. אפשר הכל רק צריך ממשלה עם ביצים.
נו באמת, עכשיו אתה סתם מדבר שטויות ואי אפשר לקחת אותך ברצינות.אני לא דתי ולא מסורתי, אני פשוט מאמין שעם שמוחק ומוותר על ההיסטוריה שלו, גם לא יהיה לו עתיד. וזה מה שהשמאל מנסה לעשות.
למחוק את ההיסטוריה, לשנות את ההמנון, למחוק את היהדות, ואז מה שנשאר זה פירורים של מדינה.
חח ומי מאיתנו שטוף המוח?נו באמת, עכשיו אתה סתם מדבר שטויות ואי אפשר לקחת אותך ברצינות.
צר לי לומר, כל מי שאומר שטויות כאלה הוא במקרה הטוב שטוף מוח.
כאילו שהימין רוצה לשמור על המדינה והשמאל רק רוצה למחוק אותה, תעשה לי טובה
אתה גם פעם שעברה הצבעת כחול לבן....????זו הסיבה שאני מצביע לכחול לבן על אף שהייתי שמח לאלטרנטיבה אחרת.
הוא לא הצביע זהות הוא רק אמר בפורום ואז הלך להצביע לכחול לבןאני בספק אם ההסכם יתממש בממשלה בראשות הליכוד, אז בממשלת אחדות בראשות כחול לבן יהיו לליכוד כל כך הרבה אילוצים אחרים שאין שום סיכוי שמשהו יתממש מההסכם הזה.
אתה עכשיו מצביע למפלגה שכל מה שהיא אומרת זה חרטא, אתה בתור מצביע זהות לשעבר כנראה מבין את זה אז אין טעם שאסביר.
למה הוא שקרן?בנט הוא השקרן היא גדול בפוליטיקה אחרי ביבי.
ימינה היא מפלגה שמיועדת רק להדתה ומדינה אחת ל-2 עמים.
אולי אם יהיו להם 80 מנדטים הם יתפנו לדברים אחרים, אבל עם מעט מנדטים מגיע מעט כוח, ולכן הם הולכים להשקיע את כל המעט כוח שיש להם בזה
אחרי איחוד הימיןככל הנראה זה יהיה משחק של מי ישבור את המילה שלו:
- כחול לבן יתפשרו וישבו עם נתניהו
- ליכוד יתפשרו וישבו עם כחול לבן ויעיפו את נתניהו
- ליברמן יתפשר וישב בממשלת שמאל-ערבים
- חרדים יתפשרו וישבו בממשלת שמאל-ערבים
- עבודה יתפשרו וישבו בממשלת ימין-חרדים
- ליברמן יתפשר וישב בממשלת ימין-חרדים
אלו הבחירות הכי חמקמקות שיצא לי לראות... באמת שהכל יכול לקרות.
ההרגשה שלי שאו שיקימו ממשלת אחדות בלי נתניהו (ליכודניקים יבגדו בו) או שיקימו ממשלת שמאל-ערבים עם ליברמן.
המשותפת הם המפלגה השלישית בגודלה, אי אפשר להתעלם מהם בשיקולים של כניסה לממשלה.
אני יודע שזו לא דעה פופולרית, ואכן יש הרבה ח״כים ערבים מאוד בעייתיים, אבל הגיע הזמן שהערבים יהיו חלק מהשלטון, בדיוק כמו שהם חלק מהמדינה. אני מאמין ואופטימי ברגע שיתנו להם כוח להשפיע הם יפסיקו לצעוק ״נכבה!״ ויתחילו לפעול בצורה חיובית.
אתה תמיםהבעיה שבארץ אתה מתחנך ככה, שאוי ואבוי אם הערבים יהיו בממשלה.
אבל יש לך שופטים ערבים, שוטרים ערבים, חיילים ערבים, רופאים ערבים וכו׳ וכו׳ וכו׳. למה לא פוליטיקאים בממשלה?
הרי היו לך כבר ערבים בממשלה, פשוט לא מפלגות ערביות.
כל עוד ביבי בשלטון אפשר לקחת את הרעיונות של זהות ולזרוק לפח.אתה גם פעם שעברה הצבעת כחול לבן....????
במגללך ואנשים כמוך פייגלין לא עבר כי העיקר לא ביבי בהצלחה עם זה
הבנאדם משקר בלי להניד עפעף לגבי תהליך ההדתה שהוא עשה בחינוך, ולכסף שהוא הזרים לעמותות דת.למה הוא שקרן?
ולמה אתה ממציע דברים?