הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

קיימת דרך טבעית להגברת רגישות לאינסולין?

כן, לשמור על אחוז שומן נורמלי, לאכול אוכל בריא ומגוון, ולעסוק בפעילות גופנית.
יותר מזה אתה לא צריך

אם זה עובד על הרגישות לאינסולין של חולי סכרת כנראה שבאמת אין לזה השפעה על אנשים שלא חולים בסכרת?
apple cider vinegar insulin resistance - Google zoeken

יש מחקר עם 3 קבוצות שאני לא מצליח למצוא כרגע. שקבוצה אחת היא אנשים בריאים וזה השפיע על כל הקבוצות.
אבל מה זה משנה..אני יכול להביא את כל המחקרים בעולם...

הם מראים ירידה בסוכר בדם ובתגובה האינסולינית מיד אחרי ארוחה, אבל זה לא אומר כלום על רגישות לאינסולין שזה מנגנון נפרד. וההשלכות הקליניות לאנשים בריאים לא קיימות

• פותח/ת השרשור
בשביל מה אתה שואל?

לפי מה שהבנתי רגישות גבוהה לאינסולין מאפשרת לאוכל שאנחנו אוכלים להתפרק לשריר או משהו כזה במקום לשומן. ככה שאם יש דרכים טבעיות להגביר רגישות לאינסולין אז מעניין לנסות

או שזה סתם בלבול שכל?

אין דרכים טבעיות לשנות שום דבר בגוף באופן דרסטי.
בשביל שינוי משמעותי לוקחים הורמונים חיצוניים

לפי מה שהבנתי רגישות גבוהה לאינסולין מאפשרת לאוכל שאנחנו אוכלים להתפרק לשריר או משהו כזה במקום לשומן. ככה שאם יש דרכים טבעיות להגביר רגישות לאינסולין אז מעניין לנסות

או שזה סתם בלבול שכל?
סתם בלבול שכל.
רגישות טובה לאינסולין היא חשובה לבניית שריר ללא ספק, אבל אתה יכול להסתפק ברגישות בריאה.
אתה יכול לבדוק את זה ע"י בדיקת דם פשוטה. אם הסוכר שלך בדם בצום נמצא מתחת ל-100 אז אתה בריא, אבל כמובן תכוון לערכים נמוכים יותר, כי 90-100 זה אומר שאתה מתקרב למצב לא אידאלי. 100-120 נחשב פרה-סכרתי, כלומר אין סכרת, אבל כבר הרגישות לאינסולין יכולה להיפגע, אבל זה מצב הפיך, וירידה במשקל ואחוז השומן לרוב תפטור את זה.

שימו לב אבל שפעילות גופנית ותזונה נכונה תועיל רק לסכרת סוג 2, לסכרת סוג 1 לא יעזור כלום חוץ מהשלמה חיצונית של אינסולין.
סתם בלבול שכל.
רגישות טובה לאינסולין היא חשובה לבניית שריר ללא ספק, אבל אתה יכול להסתפק ברגישות בריאה.
אתה יכול לבדוק את זה ע"י בדיקת דם פשוטה. אם הסוכר שלך בדם בצום נמצא מתחת ל-100 אז אתה בריא, אבל כמובן תכוון לערכים נמוכים יותר, כי 90-100 זה אומר שאתה מתקרב למצב לא אידאלי. 100-120 נחשב פרה-סכרתי, כלומר אין סכרת, אבל כבר הרגישות לאינסולין יכולה להיפגע, אבל זה מצב הפיך, וירידה במשקל ואחוז השומן לרוב תפטור את זה

מאיפה הבאת את זה?

70 עד 100 זה תקין

סתם בלבול שכל.
אתה יכול לבדוק את זה ע"י בדיקת דם פשוטה. אם הסוכר שלך בדם בצום נמצא מתחת ל-100 אז אתה בריא, אבל כמובן תכוון לערכים נמוכים יותר, כי 90-100 זה אומר שאתה מתקרב למצב לא אידאלי. 100-120 נחשב פרה-סכרתי, כלומר אין סכרת, אבל כבר הרגישות לאינסולין יכולה להיפגע, אבל זה מצב הפיך, וירידה במשקל ואחוז השומן לרוב תפטור את זה.

מה לגבי הבדיקה שבודקת את רמת הסוכר ב3 חודשים האחרונים? (A1C) כי הבדיקות סוכר האלו די משתנות, הבדיקה האחרונה שלי יצאה 83...אם כי זה קצת משתנה

זה לא יותר מדויק?
שימו לב אבל שפעילות גופנית ותזונה נכונה תועיל רק לסכרת סוג 2, לסכרת סוג 1 לא יעזור כלום חוץ מהשלמה חיצונית של אינסולין.

מאיפה הבאת את זה?

70 עד 100 זה תקין

תקין זה לא אידיאלי.

נערך לאחרונה:
מאיפה הבאת את זה?

70 עד 100 זה תקין
לא אמרתי שפחות מ-100 זה לא תקין, אבל זה לא אידאלי במידה ועלית לשם

מה לגבי הבדיקה שבודקת את רמת הסוכר ב3 חודשים האחרונים? (A1C) כי הבדיקות סוכר האלו די משתנות, הבדיקה האחרונה שלי יצאה 83 אבל אני רואה שכמה חודשים לפני כן היה לי קצת יותר גבוה, אם כי אני לא יודע בכולם אם צמתי או כמה זמן צמתי והם סתם בדקו בכלליות....
כל עוד הן תקינות והסוכר בדם תקין אין מה להתייחס, אבל במידה וזה לא תקין צריך לבדוק

לא אמרתי שפחות מ-100 זה לא תקין, אבל זה לא אידאלי במידה ועלית לשם

כל עוד הן תקינות והסוכר בדם תקין אין מה להתייחס, אבל במידה וזה לא תקין צריך לבדוק

מתחת ל90 אתה אומר אין טעם להתייחס לבדיקה הזו

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית