הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דדליפט 150kgx4

• פותח/ת השרשור Benj
  • פורסם בתאריך

Benj

משתמש מתחיל
282
83
נק' מוניטין:
237
282
83
משקל גוף כרגע 62kg...
נתתי 2 דאבלים עם אותו משקל לפני הסט הזה.
בעקרון המטרה הייתה 3x5 , נדפקה לי הטכניקה ורק בסט השלישי הבנתי מה הבעיה (נכנסתי לסט אפ הרבה יותר מידי רחב ביחס לאורך של הרגליים שלי... הרגשתי את השריר במשפעה שלי נקרע עוד שנייה כשניסיתי להרים בסטים הראשונים)

באמצע הסט יצאתי מהסט אפ ונאלצתי להיכנס אליו מחדש... למרות שחזרה אחת לא עלתה המשכתי וניסיתי לסחוט עוד אחת.. הייתי נחוש לא לוותר על החזרה הזאת בגלל הכשלונות ב2 הסטים קודמים.
מי יודע, אולי אם לא הייתי יוצא מהסט אפ הייתי מצליח לסגור חמישייה...

למרות שמדובר בכשל מבחינתי אני בכל זאת משתף כי המשקל הזה היה ה1rm שלי לפני משהו כמו 3 חודשים על מ.ג 63... ככה שזה סימן להתקדמות מבחינתי:)

• פותח/ת השרשור
סחתיין על הנחישות! תותח

תודה רבה(:

יפה מאוד.
אם אני זוכר נכון את הקודמים שלך, הטכניקה השתפרה משמעותית.

תודה רבה(: אכן מנסה כל הזמן לשפר את הטכניקה עוד ועוד... תמיד מפתיע אותי כמה שאין סוף לכמה שאפשר לשפר את הטכניקה וללמוד עוד ועוד...
זה שלידך בגופיה לבנה סתם בא לעשות כאילו הוא מתאמן ולהצטלם?

סיפור מצחיק אבל ביום הראשון שהגעתי להתאמן בחדכ הזה הוא ניגש אלי משום מקום וביקש ממני לעקוב אחריו באינסטגרם

תודה רבה:) אכן מנסה כל הזמן לשפר את הטכניקה עוד ועוד... תמיד מפתיע אותי כמה שאין סוף לכמה שאפשר לשפר את הטכניקה וללמוד עוד ועוד...
נראה לי שלהוזיז את המוט אחורה וקדימה מיותרת, אין לך חליפת לחץ.
אני גם חושב שכדאי לך לנסות לפתוח יותר את הברכיים. אבל זה אכן יכאב יותר במפשעה.

• פותח/ת השרשור
נראה לי שלהוזיז את המוט אחורה וקדימה מיותרת, אין לך חליפת לחץ.
אני גם חושב שכדאי לך לנסות לפתוח יותר את הברכיים. אבל זה אכן יכאב יותר במפשעה.

מסכים איתך... אני חושב שהדבר היחיד שזה עושה במקרה שלי זה לעזור קצת פסיכולוגית

בלפתוח את הברכיים אתה מתכוון לעמידה רחבה יותר או בלפתוח את זווית כפות הרגליים?

בלפתוח את הברכיים אתה מתכוון לעמידה רחבה יותר או בלפתוח את זווית כפות הרגליים?
להשאיר כפות הרגליים איפה שהן, רק את הברכיים להביא יותר החוצה, עדיף שהן יהיו מעל הקרסול כשהמוט מתחיל לעלות.
בכל מקרה כל הכבוד על המשקל, אבל כמובן יש עוד הרבה מה לעבוד על הטכניקה

להשאיר כפות הרגליים איפה שהן, רק את הברכיים להביא יותר החוצה, עדיף שהן יהיו מעל הקרסול כשהמוט מתחיל לעלות.
זה בדיוק כוונתי, תשאיר את הרגליים בדיוק כמו שהם.
רק תביא את הברכיים יותר אחורה, וממילא את האגן יותר פנימה.
תילחם להביא את האגן כמה שיותר מעל המוט.

• פותח/ת השרשור

זה בדיוק כוונתי, תשאיר את הרגליים בדיוק כמו שהם.
רק תביא את הברכיים יותר אחורה, וממילא את האגן יותר פנימה.
תילחם להביא את האגן כמה שיותר מעל המוט.

אז הצלחתי את לתת 150kg ל2 חמישיות (ועוד רבעייה) לפני שבוע... והיום היה לי ניסיון כושל לתת חמישיות עם 152.5 שנגמר בשלישיות (לדעתי פשוט היה יום לא טוב שלי... בעיקר מנטאלית... השלשה עלתה ממש מהר ואחריה כלום לא עלה)

אני מצרף סרטונים כי אשמח לקבל מכם פידבקים לגבי הטכניקה (חבל לי לפתוח סתם עוד אשכול)

150kg x5

152.5kg x3

בסרטון השני אתה באמת נראה סחוט מנטלית, וגם הטכניקה שלך נראית מתישה מאוד, היא לא ממוקדת ממש והיא יותר כוח ברוטו.
תנסה לזכור להתרכז על הרגליים. מההתחלה אתה ממהר מאוד להגיע לשלב הסגירה עם הגב, ולכן מהר מאוד הברכיים שלך קורסות פנימה כדי שבאמת תוכל להשתמש בגב, אבל תשקיע מאמץ בלהתרכז על הרגליים, לנסות להעביר כוח מהברך לקרסול ומשם לכף הרגל, זה יעיף את המשקל למעלה

• פותח/ת השרשור
בסרטון השני אתה באמת נראה סחוט מנטלית, וגם הטכניקה שלך נראית מתישה מאוד, היא לא ממוקדת ממש והיא יותר כוח ברוטו.
תנסה לזכור להתרכז על הרגליים. מההתחלה אתה ממהר מאוד להגיע לשלב הסגירה עם הגב, ולכן מהר מאוד הברכיים שלך קורסות פנימה כדי שבאמת תוכל להשתמש בגב, אבל תשקיע מאמץ בלהתרכז על הרגליים, לנסות להעביר כוח מהברך לקרסול ומשם לכף הרגל, זה יעיף את המשקל למעלה

הכל היום באמת בדדליפט לא הרגיש לי במקום, לא יכלתי להצביע בידיוק על מה אבל אתה מבהיר לי את העניין...

אתה רואה את אותה בעיה גם בסרטון הראשון?

הכל היום באמת בדדליפט לא הרגיש לי במקום, לא יכלתי להצביע בידיוק על מה אבל אתה מבהיר לי את העניין...

אתה רואה את אותה בעיה גם בסרטון הראשון?
כן, ולמען האמת זה לא היה בסרטון בפוסט המקורי, זה משהו חדש שהתפתח, כנראה שזה הרגל שפיתחת כשהמשקלים התחילו להיות כבדים מדי.
במצב כמו שלך הייתי מצר את העמידה, בערך 10-20 ס"מ פנימה כל כף רגל

שמח על ההתקדמות שלך.
בהחלט שיפור.
אבל עדיין צריך לפתוח ברכיים יותר.

נראה לי שתוכל להתקדם בדדליפט קלאסי יותר מהר.

• פותח/ת השרשור
כן, ולמען האמת זה לא היה בסרטון בפוסט המקורי, זה משהו חדש שהתפתח, כנראה שזה הרגל שפיתחת כשהמשקלים התחילו להיות כבדים מדי.
במצב כמו שלך הייתי מצר את העמידה, בערך 10-20 ס"מ פנימה כל כף רגל

להצר את העמידה לא יגרום לגב להיות יותר דימננטי ואז בעצם יקשה עוד יותר להשתמש ברגליים?

שמח על ההתקדמות שלך.
בהחלט שיפור.
אבל עדיין צריך לפתוח ברכיים יותר.

נראה לי שתוכל להתקדם בדדליפט קלאסי יותר מהר.

תודה רבה על התמיכה 😃
במשך שנה עשיתי דדליפט קלאסי ועברתי לסומו לפני כמה חודשים... משום מה מרגיש לי הרבה יותר נוח וטבעי בצורה הזאת וגם ההתקדמות יותר טובה ממה שהייתה בקלאסי

להצר את העמידה לא יגרום לגב להיות יותר דימננטי ואז בעצם יקשה עוד יותר להשתמש ברגליים?
לא בהכרח, אם זה יאפשר לך ליצור מבנה יציב יותר עם הרגליים, תוכל להשתמש בהן יותר ביעילות

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית