בתסביך של לפני תואר - תעשיה וניהול הפתוחה.

• פותח/ת השרשור touro
  • פורסם בתאריך
לסיים את הלימודים אני אסיים..אבל מה שמפחיד אותי זה אפשריות העסקה בסיום התואר,אם מישהו סיים תואר בניהול וכלכלה באוניברסיטת תל אביב יעדיפו לקחת אותו למשרה על פני אחד כמוני שיסיים לימודים באוניברסיטה הפתוחה?? זה מה שמלחיץ אותי..
מישהו פה מכיר מישהו שסיים לימודים באוניברסיטה הפתוחה ומצא משרה בתחום אותו למד??? בשורה התחתונה זה מה שמעניין אותי,אני לא רוצה לעשות תואר שנחשב לתואר "זול" ושלאחר סיום התואר לא יהיה לי שימוש בו

מעבר לזה אני אחד האנשים היותר חרוצים שיצא לכם להכיר..בגלל זה סיום התואר בזמן סביר זה לא מה שמדאיג אותי..
אני לומד בפתוחה תואר במדמח , בפועל ייקח לי לסיים אותו חמש שנים (כרגע ממש בסוף), בתכלס הייתי יכול לסיים הרבה יותר מהר , פשוט התחלתי אותו תוך כדי צבא והיו סמסטרים שלא לקחתי אף קורס בגלל עומס מצד שני הגמישות בלימודים הייתה פלוס ענק, אני יכול להגיד שהרמה די סבבה ( לפי דעתי גבוהה ממכללות) ואתה לומד עצמאות בלמידה. הבעיה בתואר ( לא רק בפתוחה אלא בכל אוניברסיטה ) היא שהוא לא באמת מכשיר אותך לעבודה פרקטית , הוא כן נותן המון כלים, חשיבה בריאה, ועקרונות בסיסיים ששווה להכיר.. אבל בשביל להשתלב בשוק צריך גם ללכלך את הידיים ולקודד. את המעסיק יעניין הערך הפרודקטיבי שלך ופחות האם אתה יודע להוכיח משפט באינפי. לי באופן אישי זה הסתדר נהדר כי את הניסיון רכשתי בצבא.
לא סגור מה המצב בכלכלה וניהול אבל אני חושב שבכל מקרה פרט לתואר אתה צריך לחתור לפרקטיקה ולמגע עם התחום בחיים האמיתיים כדי למנף את התואר..

למדתי תעו״נ אבל לא בפתוחה (אלא ברופין).
כמו שאמרו, תואר בפתוחה לא ״שווה פחות״.

קל להגיד עכשיו ״אני אשקיע ואסיים בזמן״ אבל בפועל שנותנים לך את האפשרות להוריד הילוך, אתה תוריד הילוך כי תמיד יהיו דברים בחיים שיפתו אותך לעשות את זה. כמו שאמרו יש סיבה שהסטטיסטיקה של האונ׳ הפתוחה כל כך גרוע מבחינת אחוז מסיימי תואר וזמן ממוצע שלוקח לסיים.

לגבי תעו״נ, אומנם לא עבדתי בזה בארץ (וטכנית גם לא בחו״ל, כי העבודה שלי שונה לחלוטין מהתואר), אבל אני יכול לראות שהמון בוגרים עובדים בהיי-טק / משרות של מדעי מחשב / הנדסת מחשבים / הנדסת תוכנה. באופן כללי התואר בדר״כ מתחלק ל2 מסלולים (תלוי במוסד) - שרשרת אספקה ומערכות מידע. שרשרת אספקה (שם ג׳נרי שאמור לכלול את כל האספקטים של המקצוע בתכל׳ס) זה מה שתעו״נ אמור להיות - תכן מוצר, ניהול קו ייצור, ניהול מלאי, שרשרת אספקה וכו׳ וכו׳. מערכות מידע (לדעתי) זה כמו מיני-הנדסת תוכנה, אני לא רואה שום סיבה שמעסיק יעדיף בוגר תעו״נ על בוגר הנדסת תוכנה למשל. דעה סובייקטיבית.

אתה צריך לנסות לחשוב בערך איזו תעשייה או סוג תפקיד אתה רוצה לעשות.

ללכת ללמוד כדי לצאת מבור כלכלי בטווח הקצר בינוני - טעות. עדיף ללמוד קורס יותר קצר סטייל ג׳ון ברייס ולמצוא משרה שמכניסה יותר כסף.

• פותח/ת השרשור
אני מבין אותך למען האמת. לדעתי גיל פחות שיקול, נכון אתה בן 25, אבל עדיין מה זה עוד שנה לעומת עתיד של החיים שלך (עשרות שנים). בנוגע למצב הכלכלי הבעייתי זה באמת הגיוני לגמרי, אתה לא ממש יכול להרשות לעצמך להתמסר לפסיכומטרי/שיפור בגרויות בעצימות גבוהה עם סבירות סבירה שתועיל לך בכלל.

אתה נשמע כמו אחלה בחור בכל אופן, מעניין אותי לשמוע איך הגעת למצב שכשבעים אחוז משכורת יורד לך באופן אוטומטי?

ובנוסף, הייתי ממליץ לך לברר טוב מה אתה רוצה ללמוד, שלא ילך לשווא ההשקעה והזמן. בסופו של דבר תצטרך כנראה לשלב בין עניין שלך בתחום, לבין הסבירות לעשות בו סכום כסף נכבד, בעקבות המצב הכלכלי שלך והשאיפה שהעבודה שתבוא בעקבות התואר תועיל.

לא יודע עד כמה זה ריאלי, אבל הייתי חושב על מדעי המחשב, ואפילו משפטים, וכן גם תעשייה וניהול היא אופציה ככל הנראה
תודה רבה, אפרט לך על המצב שלי בפרטי. בנוגע למקצועות הצעת.. והאמת שזה תקף גם לתעשיה וניהול - אין משהו שאני באמת יודע להגיד שאני רוצה בלב שלם.
זה מה שמעניין אותי,עד כמה התואר נחשק ועד כמה התואר נחשב ליוקרתי,אני לא רוצה למצוא את עצמי ללא עבודה בתחום אותו למדתי רק בגלל שבחרתי ללמוד במוסד לימודי x ולא במוסד לימודי Y .. כך שאשמח אם מישהו יכול לענות לי על השאלה במידה ויש לו מידע על כמה התואר נחשב יוקרתי והאם הוא נופל מתואר שנעשה במוסד לימודי שונה
אח יקר, כשמסיימים תואר בפתוחה המעסיקים רק יותר מתלהבים בדר"כ כי זה מוכיח משהו על אותו אדם.
כבר שאלו, אבל מה לגבי מדעי המחשב? נמשך לתחום? אהבת מתמטיקה ופיזיקה בתיכון?
לא יודע אם אני יכול להגיד ש"אהבתי", אבל כן הייתי מגיע לשיעורים האלה פחות שבוז מלהסטוריה, ספרות וכו'. מצד שני למדתי ברמה נמוכה (3 מת', 3 פיזיקה, 3 חשמל ו4 אנגלית) כי לא היה לי כוח להשקיע, ממה שהמורים בבי"ס והפרטיים אמרו זה שאני יכול הרבה יותר מזה, אבל אני די בטוח שאומרים את זה לכולם, חחח. לגבי משיכה למקצועות.. לא יכול להגיד בלב שלם שזה מעניין אותי, המשכורות אבל מעניינות אותי.. אני ברמת העקרון מחפש תחום יותר בשטח מאשר להיות תקוע כל היום מול המחשב. אין בעיה לעבודה משרדית בכלל, אבל שהיא גם תכלול יציאה מהמשרד במסגרת העבודה.
למדתי תעו״נ אבל לא בפתוחה (אלא ברופין).
כמו שאמרו, תואר בפתוחה לא ״שווה פחות״.

קל להגיד עכשיו ״אני אשקיע ואסיים בזמן״ אבל בפועל שנותנים לך את האפשרות להוריד הילוך, אתה תוריד הילוך כי תמיד יהיו דברים בחיים שיפתו אותך לעשות את זה. כמו שאמרו יש סיבה שהסטטיסטיקה של האונ׳ הפתוחה כל כך גרוע מבחינת אחוז מסיימי תואר וזמן ממוצע שלוקח לסיים.

לגבי תעו״נ, אומנם לא עבדתי בזה בארץ (וטכנית גם לא בחו״ל, כי העבודה שלי שונה לחלוטין מהתואר), אבל אני יכול לראות שהמון בוגרים עובדים בהיי-טק / משרות של מדעי מחשב / הנדסת מחשבים / הנדסת תוכנה. באופן כללי התואר בדר״כ מתחלק ל2 מסלולים (תלוי במוסד) - שרשרת אספקה ומערכות מידע. שרשרת אספקה (שם ג׳נרי שאמור לכלול את כל האספקטים של המקצוע בתכל׳ס) זה מה שתעו״נ אמור להיות - תכן מוצר, ניהול קו ייצור, ניהול מלאי, שרשרת אספקה וכו׳ וכו׳. מערכות מידע (לדעתי) זה כמו מיני-הנדסת תוכנה, אני לא רואה שום סיבה שמעסיק יעדיף בוגר תעו״נ על בוגר הנדסת תוכנה למשל. דעה סובייקטיבית.

אתה צריך לנסות לחשוב בערך איזו תעשייה או סוג תפקיד אתה רוצה לעשות.

ללכת ללמוד כדי לצאת מבור כלכלי בטווח הקצר בינוני - טעות. עדיף ללמוד קורס יותר קצר סטייל ג׳ון ברייס ולמצוא משרה שמכניסה יותר כסף.
אני לא אמרתי שאסיים בזמן, נהפוך הוא, נתתי לעצמי 5 שנים לסיים.. אבל שוב, אני באמת לא סגור על כלום, סגור רק על העניין שאני רוצה ללכת ללמוד, הבעיה שלא סגור על שום מקצוע.

לגבי קורסים, אני די מסכים איתך, אבל אני באמת לא יודע אם אני רוצה להיות תקוע מול מחשב כל החיים.. אני מאוד אוהב את השטח, את הלהסתובב ולהתנהל מול אנשים, זה בעצם מה שאני עושה היום בעבודה שלי, פשוט בעבודה שלי אין לאן להתקדם וקצת נמאס לי לעבוד 230 שעות בחודש ולהרוויח בין 8K ל9K נקי.. יש לי מוסר עבודה מאוד גבוה (היו גם חודשים שהגעתי ל290 שעות עד ששמו לב שזה לא חוקי חחח), אני פשוט רוצה להיות מתוגמל ואין לי בעיה ללמוד כמה שצריך בשביל זה.

תודה רבה, אפרט לך על המצב שלי בפרטי. בנוגע למקצועות הצעת.. והאמת שזה תקף גם לתעשיה וניהול - אין משהו שאני באמת יודע להגיד שאני רוצה בלב שלם.

אח יקר, כשמסיימים תואר בפתוחה המעסיקים רק יותר מתלהבים בדר"כ כי זה מוכיח משהו על אותו אדם.

לא יודע אם אני יכול להגיד ש"אהבתי", אבל כן הייתי מגיע לשיעורים האלה פחות שבוז מלהסטוריה, ספרות וכו'. מצד שני למדתי ברמה נמוכה (3 מת', 3 פיזיקה, 3 חשמל ו4 אנגלית) כי לא היה לי כוח להשקיע, ממה שהמורים בבי"ס והפרטיים אמרו זה שאני יכול הרבה יותר מזה, אבל אני די בטוח שאומרים את זה לכולם, חחח. לגבי משיכה למקצועות.. לא יכול להגיד בלב שלם שזה מעניין אותי, המשכורות אבל מעניינות אותי.. אני ברמת העקרון מחפש תחום יותר בשטח מאשר להיות תקוע כל היום מול המחשב. אין בעיה לעבודה משרדית בכלל, אבל שהיא גם תכלול יציאה מהמשרד במסגרת העבודה.

אני לא אמרתי שאסיים בזמן, נהפוך הוא, נתתי לעצמי 5 שנים לסיים.. אבל שוב, אני באמת לא סגור על כלום, סגור רק על העניין שאני רוצה ללכת ללמוד, הבעיה שלא סגור על שום מקצוע.

לגבי קורסים, אני די מסכים איתך, אבל אני באמת לא יודע אם אני רוצה להיות תקוע מול מחשב כל החיים.. אני מאוד אוהב את השטח, את הלהסתובב ולהתנהל מול אנשים, זה בעצם מה שאני עושה היום בעבודה שלי, פשוט בעבודה שלי אין לאן להתקדם וקצת נמאס לי לעבוד 230 שעות בחודש ולהרוויח בין 8K ל9K נקי.. יש לי מוסר עבודה מאוד גבוה (היו גם חודשים שהגעתי ל290 שעות עד ששמו לב שזה לא חוקי חחח), אני פשוט רוצה להיות מתוגמל ואין לי בעיה ללמוד כמה שצריך בשביל זה.
אחוז מאוד גבוה מהעבודות כיום אתה תקוע מול מחשב כל היום. תעשייה וניהול גם.

אני ממש לקראת הרשמה לתואר תעשיה וניהול באוניברסיטה הפתוחה.
למה פתוחה? אין לי בגרות מלאה, ואני כבר בן 25 ואין לי זמן לבזבז עוד שנה על מכינה ופסיכומטרי,
כמו כן אני קצת עם קשיים כלכליים אז אני אצטרך להמשיך לעבוד פול טיים ובפתוחה זה אפשרי.

מכירים את התואר? אני לא סגור עליו 100%,
מצד שני אני לא באמת יודע מה היכולות שלי בתחומים שיש לנו בחיים,
ואני באמת לחוץ על להתחיל ללמוד כבר.. עצות? דעות על התואר הנ״ל?
השנה הזאת היא כלום ושום דבר, יש עוד חיים שלמים לפניך.
ובכל זאת מדובר בתעשייה וניהול, לא מדמח/רפואה. תנאי הקבלה סבירים לגמרי

@touro
8-9 נקי זה שכר יפה , לא בטוח שהשכר שלך בסיום לימודים בשנים הראשונות יהיה הרבה יותר גבוה אם בכלל.

גיל 25 זה לא גיל מאוחר להתחיל ללמוד, אבל אני חושב שאתה לא מבין את ההשקעה הנדרשת מבחינת זמן וכסף כדי לסיים את הלימודים וגם לא בטוח שאתה יודע מה ללמוד ומה תשיג מכך.

בגדול אני הייתי משתדל לחשוב על דרכים להגדלת הכנסה שיאפשרו לך לצמצם את היקף המשרה הנוכחית שלך.

אני לא יודע מה ההכשרה המקצועית שלך בתחום האבטחה אבל בהחלט סביר שתוכל למצוא משרות פחות תובעניות ועם שכר מתגמל יותר.
ללמוד תעשיה וניהול... אוי.. 🤦‍♂️
בהצלחה בניהול סניף של Yellow
חבל שלא ידעתי את זה. אני סתם אחמ״ש ב am:pm

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית