הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האם יש תרופות שמעוררות תאבון?

ivar the boneless

משתמש מתחיל
248
36
נק' מוניטין:
16
248
36
רציתי לדעת האם יש תרופות שיכולות לסייע לי בהגדלת התאבון,

אומרים שתאבון זה עניין של הרגל וככל שתרגיל את הגוף לכמות מזון גדולה יותר כך הוא ידרוש יותר וכך כביכול התאבון יגדל
למרות שאני מנסה להרגיל את הגוף לכמות מזון גדולה באופן יחסי ישנם פעמים שהגוף שלי פשוט דוחה כל ניסיון שלי להכניס מזון לגוף

ברצוני לדעת האם ניתן להשתמש בתרופות מסוימות על מנת להגדיל את התאבון ולקבל "פוש" מבחינת כמות המזון שביכולתי להכניס אל הגוף ולאחר מכן להפטר מהתרופות ולהמשיך את התהליך בכוחות עצמי.

אומרים שתאבון זה עניין של הרגל וככל שתרגיל את הגוף לכמות מזון גדולה יותר כך הוא ידרוש יותר וכך כביכול התאבון יגדל
למרות שאני מנסה להרגיל את הגוף לכמות מזון גדולה באופן יחסי ישנם פעמים שהגוף שלי פשוט דוחה כל ניסיון שלי להכניס מזון לגוף

ברצוני לדעת האם ניתן להשתמש בתרופות מסוימות על מנת להגדיל את התאבון ולקבל "פוש" מבחינת כמות המזון שביכולתי להכניס אל הגוף ולאחר מכן להפטר מהתרופות ולהמשיך את התהליך בכוחות עצמי.

לצערי אין לי תוסף לתת לך.
אבל אתה יכול להשתמש בהתחלה בשייקים שמכילים הרבה קלוריות, על בסיס שיבולת שועל וחלבון, הם יקלו עליך להגיע לערכים בתקופת ההתחלה, כשאין מספיק תיאבון,ושההרגלי אכילה משתנים,עד שהקיבה תתרחב מעט.
אחרי תקופה מסוימת אתה תתרגל לכמויות ולא תרגיש במאבק יותר מידי, זו השיטה שלי בכל פעם שאני חוזר למסה, למאבק שאתה מתאר.
אם יכול לעניין אותך מתכונים תעדכן

מעט פעילות אירובית יכולה לעורר תיאבון, וגם אכילה של אוכל חריף אם אתה אוהב.

נערך לאחרונה:
בתור בן שלא מסוגל גם לאכול כמויות מסוימות במסה אין לי בררה מלבד להכניס שייקים של שיבולת שועל או גיינרים(ממליץ על גיינר רק עם אתה חטוב מהטבע שלך)

עזוב אל תעשה שיימינג הוא לאט לאט יבין
לא עושה שיימינג,המטרה שלי זה שהוא ינסה להסביר בעצמו מה ההבדל בין גיינר לבין אורז.
הוא ייכשל בלהסביר ואז יבין לבד שפחמימה זה פחמימה,לא חשוב איך היא נראית.

זה tough love,אבל זה עובד

תפסיקו לזיין את המח עם פחמימה זה פחמימה גיינר זה מלא סוכר וזה ישמין אותו זה לא טוב כמו פחמימה מורכבת איך שלא תסתכלו על זה עשיתי על עצמי את זה ותאמין לי התוצאות היו שמיים וארץ
עם באמת פחמימה זה פחמימה למה מקצוענים לא אוכלים סוכר??? תענה לי על זה ואני שותק
אתם אומרים רק חשוב הכמות וזה לא נכון .
אני ניסיתי שלושה חודשים מסה על אותו קצב עליה (בידיוק לאחר חיטוב) וכאשר התפריט היה עם סוכר עליתי הרבה יותר משומן וגם הייתי חלש יותר באימונים .
בגלל זה אמרתי לו להשתמש רק עם הוא חטוב מהטבע שלו כי עם לא הוא סתם ישמין מגיינר
גם עם יהיה אותו עודף קלורי מבחינתי אתם יוכולים להגיד שאני טועה אבל ניסיתי פעמים ופעמים את שתי השיטות ואת ספק לדעתי על הגוף שלי אישית הרבה יותר טוב פחמימות מורכבות זאת היתה העצה שלי מי שחושב אחרת שיעשה על הגוף שלו
Frozen אני יודע שאתה בעל ידע רב אבל אישית על עצמי הגבתי חרא עם פחמימות פשוטות

תפסיקו לזיין את המח עם פחמימה זה פחמימה גיינר זה מלא סוכר
סוכר זה שם נרדף לפחמימה..

לא טוב כמו פחמימה מורכבת
ההבדל בין פחמימה פשוטה למורכבת זה רק זמן הפירוק

אתה לא תשמין על גרעון קלורי,גם אם כל הקלוריות שלך באות מנוטלה ושמן.

לדעתי אתה כנראה לא חישבת נכון את הכמות בגיינר,או לא החשבת את החלב או לא יודע מה.

הכישלון מספר אחד אצל אנשים בדיאטות זה שהם בטוחים שהם סופרים קלוריות כמו שצריך אבל בפועל טועים בכמה מאות

נערך לאחרונה:
גיינר זה מלא סוכר וזה ישמין אותו
שאלה, ואם הוא יהיה על גירעון קלורי הוא עדיין ישמין?
מה הופך סוכר למשמין? איך הפחמימה בסוכר משמינה יותר מפחמימה אחרת?

עשיתי על עצמי את זה ותאמין לי התוצאות היו שמיים וארץ
אתה מה שנקרא אנקדוטה, מקרה אחד עם פעולה א' ותוצאה ב'. אין שום דרך לדעת אם א' הוביל לב' או שאין קשר בין הדברים, ויכולות להיות 1000 סיבות ללמה קיבלת תוצאה מסויימת, שלא בהכרח קשורה למה שאתה חושב שהוא הגורם הישיר.

מישהו אמר שהם לא צורכים סוכר? איך אתה יודע את זה?
לרוב הם צורכים מעט סוכר כדי לאפשר להם לאכול יותר מזון חכם ומזין יותר. מקורות פחמימה עם סיבים וויטמינים, יותר חלבון, או שומן.
אף מקצוען לא צורך כמויות גבוהות של סוכר מהסיבה הפשוטה שהם יכולים וצריכים להרשות לעצמם קלוריות חכמות יותר.
אבל הגוף לא יודע להבדיל בין סוכר ללא סוכר, כי גם ככה פחמימה מורכבת מתפרקת לסוכר במערכת העיכול

תפסיקו לזיין את המח עם פחמימה זה פחמימה גיינר זה מלא סוכר וזה ישמין אותו זה לא טוב כמו פחמימה מורכבת איך שלא תסתכלו על זה עשיתי על עצמי את זה ותאמין לי התוצאות היו שמיים וארץ
אתם אומרים רק חשוב הכמות וזה לא נכון .
אני ניסיתי שלושה חודשים מסה על אותו קצב עליה (בידיוק לאחר חיטוב) וכאשר התפריט היה עם סוכר עליתי הרבה יותר משומן וגם הייתי חלש יותר באימונים .
בגלל זה אמרתי לו להשתמש רק עם הוא חטוב מהטבע שלו כי עם לא הוא סתם ישמין מגיינר
גם עם יהיה אותו עודף קלורי מבחינתי אתם יוכולים להגיד שאני טועה אבל ניסיתי פעמים ופעמים את שתי השיטות ואת ספק לדעתי על הגוף שלי אישית הרבה יותר טוב פחמימות מורכבות זאת היתה העצה שלי מי שחושב אחרת שיעשה על הגוף שלו
Frozen אני יודע שאתה בעל ידע רב אבל אישית על עצמי הגבתי חרא עם פחמימות פשוטות

כל מה שרשמת פה זה רצף של טעויות, כולל הגישה שלך בהתחלה, אם תרצה הסברים פיזיולוגים לתהליכים של הפירוק/השפעות אני אשמח לשלוח לך בפרטי, שתוכל להבין את הנקודה.
עריכה: מלטודקסטרין היא הפחמימה שנמצאת ברוב הגיינרים היא פחמימה שנחשבת בין פחמימה פשוטה למורכבת מה זנקרא ״פולמרים של סוכר״,
היא כן עם אינדקס גליקמי גבוה ונחשבת פחמימה זולה בשוק, אבל באופן עקרוני לא שונה באינדקס שלה
מאורז יסמין וקמח לבן וכד' היא "לא איזה אבקת השמנה", אבל אכן לא המקור הכי איכותי לפחמימה ביחס לאפשרויות אחרות שיש.

לי אישית ירקות פותחות לי את התאבון. גם פירות.
אני חש שכל מזון שמגביר פעילות מעיים מגביר לי תאבון.
אז פירות שמלאות באשלגן ומגנזיום וויטמין C וסיבים תזונתיים שכולם מגבירים פעילות מעיים, מגבירים תיאבון.
גם ירקות שמכילות לא פחות סיבים תזונתיים עוזרים לי.

לכן שייק עם 4 בננות, 10 תותים, 3 תמרים, אבקת חלבון, חמאת בוטנים, קואקר, דבש. זה דרך מעולה להכניס המון קלוריות ב 3 דקות ותוך שעה שעתיים התאבון חוזר בשביל סלט ירקות ענקית, עם 2 חזה עוף וצלחת אורז מלא.

נהיה לי תאבון עכשיו. אבל לא סיימתי.

תיקח חמאת בוטנים, שמן קוקוס, דבש, אגוזים, צימוקים, אבקת חלבון, קוואקר, תמרים רכים, גרעני צ'יה או פשתן ואבקת קקאו, תוסיף מעט מים לפי הצורך תערבב בקערה ענקית, תפרוס על תבנית, תכסה ותקפיא. קיבלת חטיף בגודל של פלאפון עם ערך חלבונים של 40 גרם והמון קלוריות שיורד ב 2 דקות ומשאיר לך מקום לעוד.

עכשיו סיימתי, אני כבר ממש רעב, אני לא יכול להחליט עם ללכת על החטיף חלבון שלי או שייק.

נערך לאחרונה:
זה אבקה לניפוח
תקשיב (וזה משהו שחשוב לדעת אם אתה אי פעם רוצה להיות טוב ב...ללמד אנשים משהו).
-יש הרבה דברים שלך (שיש לך מושג) הם מובנים מאליהם....אבל לאחרים (שאין להם מושג) - הם לא.

כראייה לכך - נפתחים פה לא מעט אשכולות עם שבתכלס? - עבורנו הן "שאלות מטופשות" (ויש לשם כך אפילו אשכול נעוץ).
יתרה מזאת - אין לנו גישה לכמות ה-"Lureker"-ים שגולשים פה מבלי להשתתף בנושאים (ואולי אפילו מבלי שיהיה להם משתמש) - אבל הן עדיין קוראים ולומדים.

הפואנטה שלי, היא שכשאתה כותב תגובה כזו בפורום פתוח - היא לא מגיעה רק למי שאתה עונה לו -
היא מגיעה לכולם. גם אלה שאין להם מושג, וגם לאלה שממש אין להם מושג...

אז אתה אולי חושב שאתה מצחיק פה איזה מישהו שהגיב פה בדיון,
אבל אתה עלול להפיל עם הבדיחה הזו (שלדעתי גם מצחיקה רק אותך) הרבה אנשים שיכולים לקחת אותך ברצינות.

אפילו משתמש פה ניסה "ליישר" את מה שאמרת, והמשכת העם הקו של הבדיחה הלא מצחיקה הזו "בכוח".

אם בא לך להיות טרול שלא אכפת לו מאנשים אחרים -סבבה...יש אחלה פלטפורמות לטרולים.
אבל קבלתי את הרושם שפה זה פורום שלפעילים בו...די אכפת.

אז יש מצב שאתה מתחיל לגלות קצת יותר אכפתיות,
ומתנהג קצת פחות כמו, אממם, זין?

יש תרופות שהמטרה שלהן היא להגדיל תיאבון, והשימוש בהן הוא בעיקר עבור אנשים שחולים בכל מני מחלות, מוכרחים לאכול אחרי ניתו, או מתמודדים עם הפרעות-אכילה.

בנוסף, יש כל מני תרופות (שנועדו לטפל בדברים אחרים) - שכתופעת לוואי הן מעוררות-תיאבון - ויכול להיות שרופא יבחר לעשות שימוש דווקא בהן (במקום בתרופות אחרות), אם תופעת הלוואי היא..."על הדרך" - רצויה.

על כל פנים, באופן כללי - הגישה המבקשת לאנשים ש-"סתם רוצים לעלות קצת במשקל, ולא הכי מצליח להם" היא לפתח אסטרטגיות-אכילה, ואורח חיים שכן מאפשר להם לעשות את זה...ובשביל זה יש תזונאים.

ה-"ישועה" כנראה תגיע ממזון שהוא: דחוס קלורית (כל מני מאכלים שיש בהם הרבה קלוריות, והם לא "ממלאים"), יחד עם כל מני הרגלים (שהם לגמרי עניין אינדיבידואלי), שעשויים לעזור לך להצליח לאכול יותר...למשל - להוסיף ארוחה, או לקום מוקדם בבוקר ולאכול ישר, או אולי לצרוך קלוריות דרך מאכלים "כיפיים" שקל לאכות מהם הרבה...וכו'.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית