הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האם הכתבות האלה נכונות?

ASAFABADI

משתמש קבוע
1,847
105
נק' מוניטין:
134
1,847
105
1.
מה הולך פה? יש איזשהו שביב של אמת במה ששתי השיטות האלו שם אומרות? מצד אחד נשמע לי לא הגיוני ומוזר או שפשוט לא הסבירו את זה טוב בכתבה אבל מצד שני זה לא סתם זה מכון ויצמן אחד מהם ולא סתם אחד שלא מבין מה הוא אומר. בתקציר: דיאטה שמותאמת לכל אחד לפי הגנטיקה של חיידקי המעיים שלו, אומרים על ניב גלבוע שם למשל שהוא פחות סופג קלוריות משומנים ופחמימות ולכן בהשוואה לאדם אחר (כמובן עם אותו BMR) אם יאכל אותה כמות ישמין פחות ובנוסף יש שם עוד שיטה שמראה אילו מאכלים גורמים לעליה של סוכר אצלו ולכן הם כאילו ה"משמינים" יודע עכשיו שכל הערך גליקמי וכל זה והקפצת אינסולין לא משפיע אבל יש שם מחקרים של מכון ויצמן ולא רוצה לבטל את מה שהם אומרים בכזה קלות בלי לשמוע קודם הסבר למה הם טועים
2.מחקר ישראלי: ממתיקים מלאכותיים גורמים לסוכרת
כנ"ל פה מכון ויצמן

נערך לאחרונה:
1.
מה הולך פה? יש איזשהו שביב של אמת במה ששתי השיטות האלו שם אומרות? מצד אחד נשמע לי לא הגיוני ומוזר או שפשוט לא הסבירו את זה טוב בכתבה אבל מצד שני זה לא סתם זה מכון ויצמן אחד מהם ולא סתם אחד שלא מבין מה הוא אומר
2.מחקר ישראלי: ממתיקים מלאכותיים גורמים לסוכרת
כנ"ל פה מכון ויצמן

תגיד מה נסגר איתך? מוגשים לך על מגש כסף מיליון מחקרים ומאמרים בפורטל ואתה מביא לנו כתבות חרטא מynet??
ממתיקים מלאכותיים – הפחד הגדול מכולם - קילוגרם - כושר, תזונה ופיתוח הגוף

אתה לא מעדיף לתמצת במקום להכריח אנשים לראות סרטון של 13 דקות?
הרוב יעדיפו לא להתייחס בגלל האורך,ממליץ לך לסכם בקצרה בשביל לקבל התייחסות
תגיד מה נסגר איתך? מוגשים לך על מגש כסף מיליון מחקרים ומאמרים בפורטל ואתה מביא לנו כתבות חרטא מynet??

פעם שניה שאני לא מצליח לתת לך מוניטין היום. תן לי לחלק לאחרים קצת ואחזור אליך

אתה לא מעדיף לתמצת במקום להכריח אנשים לראות סרטון של 13 דקות?
הרוב יעדיפו לא להתייחס בגלל האורך,ממליץ לך לסכם בקצרה בשביל לקבל התייחסות

פעם שניה שאני לא מצליח לתת לך מוניטין היום. תן לי לחלק לאחרים קצת ואחזור אליך

גם אני לא מצליח לתת לך משום מה. אלך להתלונן ב״משוב״ ואעדכן.

• פותח/ת השרשור
קראתי כבר את המאמרים האלה בפורטל אבל וואלה אני לא רוצה ללכת כמו עיוור ומעוניין להבין. לא רואה למה מאמר בפורטל הוא 100% אמת בעוד שמחקר שערכו חוקרים במכון ויצמן הוא שטות גמורה.

קראתי כבר את המאמרים האלה בפורטל אבל וואלה אני לא רוצה ללכת כמו עיוור ומעוניין להבין. לא רואה למה מאמר בפורטל הוא 100% אמת בעוד שמחקר שערכו חוקרים במכון ויצמן הוא שטות גמורה.
אז תלך לפי הכתבות של ynet - הגיוני סך הכל. וכמו שפרוזן הנסיך אמר, תתמצת את מה שהיה בסירטון
צריך להעניק לאחרים.
נניח נתתי לך עכשיו,אני חייב לתת ל5 אנשים שונים בשביל לתת לך שוב

אז תתחיל לעבוד חביבי

אנשים מחפשים ישועות בשיטות לא שיטות, במקום ללכת בדרך שנראית להם מורכבת מידי אבל דורשת רק משמעת ויסודיות, התהליכים האלו של ירידה/עליה במשקל הם הרבה יותר "פשוטים" ממה שמציגים בכתבות, למעט אלו שיש להן בעיות ספציפיות

מהרגע שאני שומע, דיאטה בכתבה אני מתערער

נערך לאחרונה:
אין פה קשר רק לערך גליקמי , בכתבה דובר על חיידקי מעיים שאחראים על המון תגובות לאוכל שאתה אוכל .
אז כן כנראה שיש מזון שתאכל שהחיידקים ינצלו אותו ולא יהפכו אותו לשומן , ויש כאלה שאת כולו יהפכו לשומן .
זה דיי מסביר את עניין ״הגנטיקה״
אני מכיר אנשים שלא אוכלים המון ומשמינים , ודם כאלה שאוכלים כל יום גאנק פוד בכמויות גדולות והם רזים .
יש בסיס למה שמדובר בכתבה , אבל עדין זה לא הוכח ברמה מספקת , כנראה בעתיד נדע יותר
יש גם תאוריה שאומרת שבעצם כל פעם שבאלך איזה שוקולד ספציפי או מזון מסוים פתאום והוא קופץ לך לראש ולחשקים , אז מה שגורם לזה זה חיידקי המעיים שיש להם קשר למוח , והם מאותתים למוח לקבל את האוכל הספציפי הזה . אבל גם זה לא הוכח עדין .
לדעתי האישית אני כן מאמין בזה ומאמין שיוכח בעתיד

מה הולך פה? יש איזשהו שביב של אמת במה ששתי השיטות האלו שם אומרות? מצד אחד נשמע לי לא הגיוני ומוזר או שפשוט לא הסבירו את זה טוב בכתבה אבל מצד שני זה לא סתם זה מכון ויצמן אחד מהם ולא סתם אחד שלא מבין מה הוא אומר. בתקציר: דיאטה שמותאמת לכל אחד לפי הגנטיקה של חיידקי המעיים שלו, אומרים על ניב גלבוע שם למשל שהוא פחות סופג קלוריות משומנים ופחמימות ולכן בהשוואה לאדם אחר (כמובן עם אותו BMR) אם יאכל אותה כמות ישמין פחות ובנוסף יש שם עוד שיטה שמראה אילו מאכלים גורמים לעליה של סוכר אצלו ולכן הם כאילו ה"משמינים" יודע עכשיו שכל הערך גליקמי וכל זה והקפצת אינסולין לא משפיע אבל יש שם מחקרים של מכון ויצמן ולא רוצה לבטל את מה שהם אומרים בכזה קלות בלי לשמוע קודם הסבר למה הם טועים
דיאטה מותאמת לפי גנטיקה וחיידקי מעי זה לא משהו יעיל באמת בבני אדם, ותכלס גם אם היה שווה משהו, זה לא היה שווה את המאמץ והכסף

מחקר על עכברים, ניחוש שלי גם בכמויות לא ריאליות. לא שווה כלום בבני אדם

• פותח/ת השרשור
דיאטה מותאמת לפי גנטיקה וחיידקי מעי זה לא משהו יעיל באמת בבני אדם, ותכלס גם אם היה שווה משהו, זה לא היה שווה את המאמץ והכסף

מחקר על עכברים, ניחוש שלי גם בכמויות לא ריאליות. לא שווה כלום בבני אדם
אז למה בשני המחקרים האלו חוקרים של מכון ויצמן ככה יוצאים בהצהרות ועוד עושים כתבה בטלויזיה?

בנוסף פה הוא טוען בפרופסור שבשר מסרטן ומלא בשומן רווי שמצטבר על דפנות כלי הדם, מה דעתך על זה? בנוסך ראיתי שגם ארגון הבריאות העולמי קבע שבשר אדום גורם לסרטן הגיוני? יש באמת מאכלים שאם אני אוכל אותם בכמויות ואפילו אם אשמור על אורך חיים בריא א.ש נמוך ואתאמן עדיין לא אהיה בריא?

נערך לאחרונה:
אז למה בשני המחקרים האלו חוקרים של מכון ויצמן ככה יוצאים בהצהרות ועוד עושים כתבה בטלויזיה?
הם נוטים לצאת בהצהרות כאלה כל הזמן, זה נותן משקל למחקר שלהם, במיוחד כשמדובר בתקשורת.

בנוסף פה הוא טוען בפרופסור שבשר מסרטן
מסרטן זה ביטוי שצריך לשמור רק למקרים מאוד ספציפיים, כשמשהו גורם לסרטן בצורה ישירה, כמו אסבסט, קרינה, ועשן סיגריה.
בשר אדום מעלה את הסיכון היחסי, אבל הוא רק גורם סיכון אחד מני רבים. אם נגיד הסיכוי שלך לחלות בסרטן המעי הוא 1%, אחרי צריכה של בשר אדום לאורך שנים, הסיכוי שלך עכשיו הוא 1.3%, זה הכל.

ומלא בשומן רווי שמצטבר על דפנות כלי הדם, מה דעתך על זה?
זו תיאוריה משנות ה-50, היום ידוע לנו שהנושא משמעותית יותר מורכב מזה.
אפילו לא מלמדים יותר את השטות הזאת

• פותח/ת השרשור
הם נוטים לצאת בהצהרות כאלה כל הזמן, זה נותן משקל למחקר שלהם, במיוחד כשמדובר בתקשורת.

מסרטן זה ביטוי שצריך לשמור רק למקרים מאוד ספציפיים, כשמשהו גורם לסרטן בצורה ישירה, כמו אסבסט, קרינה, ועשן סיגריה.
בשר אדום מעלה את הסיכון היחסי, אבל הוא רק גורם סיכון אחד מני רבים. אם נגיד הסיכוי שלך לחלות בסרטן המעי הוא 1%, אחרי צריכה של בשר אדום לאורך שנים, הסיכוי שלך עכשיו הוא 1.3%, זה הכל.

זו תיאוריה משנות ה-50, היום ידוע לנו שהנושא משמעותית יותר מורכב מזה.
אפילו לא מלמדים יותר את השטות הזאת
בנוגע לשני הדברים האחרונים למה אז הפרופסור הזה אמר את זה שהבשר מסרטן ואת הקטע על השומן רווי בטלויזיה כשזה אפילו לא מחקר שלו אלא סתם כדי להזהיר את הציבור ולא יוצא לו מזה שום דבר?

בנוגע לשני הדברים האחרונים למה אז הפרופסור הזה אמר את זה שהבשר מסרטן ואת הקטע על השומן רווי בטלויזיה כשזה אפילו לא מחקר שלו אלא סתם כדי להזהיר את הציבור ולא יוצא לו מזה שום דבר?
כי זה קוטף כותרות. זה שילוב בין הרצון של העיתונות ליצור כותרות רועשות, לבין הרצון של החוקרים להישמע.
וזה קצת נאיביות לחשוב שחוקרים הולכים לתקשורת רק מרצון טוב ושום סיבה אחרת

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית