חוסר סימטריה בחזה

אורן פלד

משתמש מתחיל
100
4
נק' מוניטין:
-16
100
4
אני מתאמן 3 חודשים ומתחיל לראות שינוי בחזה. אבל אני שם לב שצד שמאל של החזה גדול יותר מצד ימין (מוזר כי אני ימני) מה אפשר לעשות כדי לאזן את זה? כרגע אני עושה לחזה בנץ פרס ופרפר בשכיבה מלאה

אני מתאמן 3 חודשים ומתחיל לראות שינוי בחזה. אבל אני שם לב שצד שמאל של החזה גדול יותר מצד ימין (מוזר כי אני ימני) מה אפשר לעשות כדי לאזן את זה? כרגע אני עושה לחזה בנץ פרס ופרפר בשכיבה מלאה

יכול להיות שהבעיה היא אנטומית ולכן לא ניתנת לשינוי, אך אם מדובר בהבדל בין מסת השריר,
ניתן לנסות כמה דברים, אם ההבדל הוא לא משמעותי הוא עלול להסתדר עם הזמן..

אתה רק בתחילת הדרך אז בנתיים תוודא שהטכניקה שלך בבנץ היא טובה, ושאין יד אחת שדחופת יותר משמעותית מהשניה.(תוודא שהמוט ישר וששני הידיים מביאות יחדאת המוט למעלה ולא אחת אחרי השניה)

ואם עוד כמה חודשים אתה רואה שאין שינוי תעבור לעבודה בדאמבלים

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
לא כדאי לתת טיפה יותר לצד ימין נגיד בנוסף לתרגילים הרגילים להוסיף כמה חזרות רק עם יד ימין בלחיצות חזה במכונה או משהו? יכול לעזור?

לא כדאי לתת טיפה יותר לצד ימין נגיד בנוסף לתרגילים הרגילים להוסיף כמה חזרות רק עם יד ימין בלחיצות חזה במכונה או משהו? יכול לעזור?

לא.
יש עוד שרירים שמעורבים בפעולה שאתה מבצע, אתה עלול ליצור חוסר סימטריה גם בהם.
ואתה כרגע בשלב ההתחלה, ככה שמסת השריר שלך באופן כללי היא כנראה לא עלתה משמעותית

לדעתי הבעיה מגיע מטכניקה שגויה בבנץ
תוודא שהטכניקה נכונה, ואם לא תעבוד עליה

תעלה תמונה.
צריך להבין אם החוסר סימטריה נובע מגודל השריר(שאפשר "לתקן") או בגלל נקודות חיבור שונות לגיד ועצם(גנטיקה)

בגדול בגדול, יש עבודה עם דאמבלים שאפשר לעשות, ואפילו אפשר לעבוד יד-יד כדי לוודא שאין פיצוי על חוסר כוח בצד אחד באמצעות השני. מעבר לזה, תמיד תדע שאף פעם אל תעשה יותר חזרות או סטים בנפרד לצד אחד.

• פותח/ת השרשור
אז אולי כדאי בכלל במקום הנץ פרס לעשות לחיצות חזה על ספה עם דמבלים וככה אהיה בטוח שלא יד אחת דוחפת יותר?

ואם עוד כמה חודשים אתה רואה שאין שינוי תעבור לעבודה בדאמבלים

עבודה עם דאמבלים אפשר לעשות

זה בדיוק מה שהם אמרו לך

אז אולי כדאי בכלל במקום הנץ פרס לעשות לחיצות חזה על ספה עם דמבלים וככה אהיה בטוח שלא יד אחת דוחפת יותר?

אז למה עוד כמה חודשים ולא מעכשיו.? בנץ יותר טוב?

ההתקדמות בדאמבלים תיהיה איטית יותר, והמשקל הכללי שתרים יהיה נמוך יותר מעבודה במוט
ייש את הפקטור של האיזון שבא מעט על חשבון היכולת להתרכז בכוח, זה למה המשקלים נמוכים יותר בעבודה בדאמבלים.

בתור מתאמן מתחיל יש לך את היכולת לעלות משקלי עבודה בקצב מהיר ויחסית קבוע, לכן בחירה של בנץ על דאמבלים יהיה טוב יותר, לדעתי אל תתעסק בזה יותר מידי, רק תוודא שהטכניקה טובה.

אם בא לך אתה מוזמן לעלוץ תמונה כמו שאמרו לך וננסה להבין אם זה בר שינוי או לא

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית