הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

איך זה שלכל בקבוקי החלב עם החלבון יש תאריך תפוגה פי 5 מחלב רגיל?

• פותח/ת השרשור Devil
  • פורסם בתאריך

Devil

משתמש קבוע
1,490
454
נק' מוניטין:
575
1,490
454
כאילו, אני ממש מבסוט מזה, לא צריך לדאוג יותר שלחלב יפוג התוקף. כל בקבוק עם חודש+

אבל סתם מעניין אותי, למה זה ככה?

עניין של תהליכי סטריליזציה שסוג החלב עובר, כנראה הם עוברים סטריליזציה יותר רצינית

• פותח/ת השרשור
עניין של תהליכי סטריליזציה שסוג החלב עובר, כנראה הם עוברים סטריליזציה יותר רצינית
נשמע הגיוני
משהו נוסף שעלה לי לראש, יכול להיות שהחלב הרגיל מחזיק יותר זמן בתכלס, אבל מייצרים כל כך הרבה ממנו ונוצר מצב שהחדשים מחכים במחסנים או משהו בסגנון וכל פעם על המדף יש את ההכי ישנים? (כדי לא לזרוק כמויות אסטרונומיות)

נשמע הגיוני
משהו נוסף שעלה לי לראש, יכול להיות שהחלב הרגיל מחזיק יותר זמן בתכלס, אבל מייצרים כל כך הרבה ממנו ונוצר מצב שהחדשים מחכים במחסנים או משהו בסגנון וכל פעם על המדף יש את ההכי ישנים? (כדי לא לזרוק כמויות אסטרונומיות)
לא ממש.
זה גם תלוי בעוד כל מני תהליכים שהחלב עובר, לא סגור עליהם בידיוק.
למשל חלב סגור שעבר את תהליך התפוגה שלו כנראה יהיה בריא לשתייה גם שבועיים-שלושה אחרי, אבל הוא פשוט יחמיץ ויהפוך לגבינתי, אבל מבחינת האם הוא מסוכן לשתיה, כנראה שלא בגלל הפסטור

זה הכל תלוי בתהליך הפיסטור של החלב ובחומרים שמוסיפים לו.
חלב טרי עובר פיסטור רגיל ואינו מכיל תוספי מזון נוספים ולכן התוקף שלו קצר.
חלב מועשר מעבר לתוספת החלבון מכיל המון חומרים נוספים כמו מווסתי חומציות וכו'.
דבר נוסף, ככל שתהליך הפיסטור של החלב משמעותי יותר ככה ערך החלב נפגע, במצב כזה כשמדובר בחלב מועשר ניתן לפצות על כך ולהוסיף את הערכים שנפגעו בצורה מלאכותית.
אני לא יודע על איזה מוצר מדובר, אך רוב הסיכויים שהחלב שאתה מדבר עליו עבר תהליך פיסטור בטמפרטורה גבוהה יותר וכן הוסיפו לו חומרים נוספים שיעזרו להאריך את התוקף שלו.

• פותח/ת השרשור
זה הכל תלוי בתהליך הפיסטור של החלב ובחומרים שמוסיפים לו.
חלב טרי עובר פיסטור רגיל ואינו מכיל תוספי מזון נוספים ולכן התוקף שלו קצר.
חלב מועשר מעבר לתוספת החלבון מכיל המון חומרים נוספים כמו מווסתי חומציות וכו'.
דבר נוסף, ככל שתהליך הפיסטור של החלב משמעותי יותר ככה ערך החלב נפגע, במצב כזה כשמדובר בחלב מועשר ניתן לפצות על כך ולהוסיף את הערכים שנפגעו בצורה מלאכותית.
אני לא יודע על איזה מוצר מדובר, אך רוב הסיכויים שהחלב שאתה מדבר עליו עבר תהליך פיסטור בטמפרטורה גבוהה יותר וכן הוסיפו לו חומרים נוספים שיעזרו להאריך את התוקף שלו.
יטבתה פרו
תנובה go

למה אתה מתכוון ערך החלב נפגע? מה נפגע בו בידיוק?

תלוי ברמת הפיסטור, ככל שרמת הפיסטור גבוהה יותר כך החלב נשמר ליותר זמן אך ערכו התזונתי, טעמו ומרקמו נפגע.
ברגע שהחלב עובר תהליך פיסטור ברמות גבוהות (כמו למשל חלב עמיד) ישנה פגיעה בפרופיל חומצות השומן, תהליך דנטורציה של חלבון מי הגבינה שבחלב תוך פגיעה בחומצות האמינו החשובות, הרס של ויטמינים ומינרלים (חומצה פולית, ניאצין, ביוטין ויטמיני A,B,D), פגיעה בחלק מרכיבי החלב המסייעים לספיגת המינרלים כמו למשל פגיעה משמעותית בלקטופרין, תרכובת המסייעת למינרלים כמו ברזל להיספג בגוף.
יש המון מאמרים בנושא וזה מאוד משתנה בין כל תהליך של סוג הפיסטור.
החלב הטרי הרגיל עובר את תהליך הפיסטור הכי יעיל כדי להשיג תוקף ארוך יחסית תוך שמירה על רמת מינימום של פגיעה בערך התזונתי.

ישנה פגיעה בפרופיל חומצות השומן
פגיעה מינימלית ביותר, במיוחד עם פסטור על. זה לא משמעותי בגדול

תהליך דנטורציה של חלבון מי הגבינה שבחלב תוך פגיעה בחומצות האמינו החשובות
גם פה, אין כמעט דנטורציה, וגם אם כן, חלבון זה חלבון, זה לא משנה. כדי להרוס את חומצות האמינו אתה תצטרך הרבה יותר מכמה שניות בטמפרטורה חמה

הרס של ויטמינים ומינרלים (חומצה פולית, ניאצין, ביוטין ויטמיני A,B,D)
גם כאן, מינימלי מאוד

פגיעה בחלק מרכיבי החלב המסייעים לספיגת המינרלים
איזה מרכיבים יש בחלב שמסייעים בספיגה שלו?

כמו למשל פגיעה משמעותית בלקטופרין, תרכובת המסייעת למינרלים כמו ברזל להיספג בגוף.
זה לא התפקיד של לקטופורין, גוגל בהחלט מספיק כדי להסביר מה התפקיד שלו

• פותח/ת השרשור
דרך אגב למה עושים אותם דלי שומן? הgo זה אחד אחוז.

לא מצאתי חלב חלבון עם אחוז שומן נורמאלי(3+). זה פוגע בדברים כמו הספיגה של הסידן לא?

דרך אגב למה עושים אותם דלי שומן? הgo זה אחד אחוז.
הדבר היחיד שאני יכול לחשוב עליו זה שכאילו מתאימים את החלב go למתאמנים ורוצים מעט שומן.
לא יודע למה ומה הקשר אבל זה דעתי לגביהם

• פותח/ת השרשור
הדבר היחיד שאני יכול לחשוב עליו זה שכאילו מתאימים את החלב go למתאמנים ורוצים מעט שומן.
לא יודע למה ומה הקשר אבל זה דעתי לגביהם
היטבתה פרו היה 2%, עכשיו הוציאו ליין חדש והורידו את זה ל1.5% בבקבוקים האחרונים שקניתי, מגמה מדאיגה...

היחידים עם 3% זה טרה אבל החלב-חלבון שלהם רק 40 גרם במקום 30, מקווה שהם יבינו שזה מגוכח ויעלו את כמות החלבון

יטבתה פרו
תנובה go
חומר המוצא בכל סוגי היוגורט הוא חלב UHT, אבל אם באמת יש הבדל משמעותי בחיי המדף בין יוגורט "רגיל" לבין "מועשר" הוא יכול להיות בגלל נקיון משופר בקוים המועשרים כי הם חדשים יותר, ו/או מנוקים בצורה יעילה יותר (ואז רמת האספטיות שלהם גבוהה יותר).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית