הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דלקת במרפק לא עוברת - עצות ?

The King

משתמש קבוע
1,078
384
נק' מוניטין:
807
1,078
384
התפתחה אצלי דלקת במרפק כנראה בגלל עומס על הטרייספס ועבודה עם משקלים גבוהים (לפי דברי הרופא שתואמים את המציאות). אני חושד שזה בעיקר בגלל לחיצה צרפתית שהייתי מבצע עם משקל גבוה ובזווית שכף היד מאחורי הראש (ולא מעל הראש כמו בשיטה ה"קלאסית"). בכל מקרה הפסקתי לעשות את התרגיל הזה כי הוא מאוד כואב לי כרגע.

קיבלתי טיפול מאורתופד של כדור אנטי דלקתי לתקופה של 10 ימים (Celecox), והשתדלתי לנוח כמה שבועות ולא להעמיס הרבה על היד האחורית כפי שהרופא הורא. זה לא עזר ואני עדיין סובל מכאבים. רציתי לשאול האם מישהו הצליח לרפא דלקת במרפק ואיך? הבנתי שזו פציעה די נפוצה אצל מפתחי גוף ולכן אני שואל את זה כאן. בנוסף, האם כדאי לחזור לאורתופד לדעתכם? או אולי ללכת לפיזיותרפיסט? או שבכלל חבל לבזבז את הזמן שלי על שניהם ?

עד הדרך, אשמח גם לקבל טיפים לגבי תרגילים שיותר "ידידותיים" לדלקת, כדי לא להחמיר אותה וכן לעזור לזה להחלים, תוך כדי שאני עובד על כל חלקי השריר. כרגע אני עושה מקבילים עם משקל גוף בלבד, קיק בק, בנץ באחיזה צרה ופשיטת מרפקים כלפי מטה עם חבל בפולי.

תודה לעוזרים!

התפתחה אצלי דלקת במרפק כנראה בגלל עומס על הטרייספס ועבודה עם משקלים גבוהים (לפי דברי הרופא שתואמים את המציאות). אני חושד שזה בעיקר בגלל לחיצה צרפתית שהייתי מבצע עם משקל גבוה ובזווית שכף היד מאחורי הראש (ולא מעל הראש כמו בשיטה ה"קלאסית"). בכל מקרה הפסקתי לעשות את התרגיל הזה כי הוא מאוד כואב לי כרגע.

קיבלתי טיפול מאורתופד של כדור אנטי דלקתי לתקופה של 10 ימים (Celecox), והשתדלתי לנוח כמה שבועות ולא להעמיס הרבה על היד האחורית כפי שהרופא הורא. זה לא עזר ואני עדיין סובל מכאבים. רציתי לשאול האם מישהו הצליח לרפא דלקת במרפק ואיך? הבנתי שזו פציעה די נפוצה אצל מפתחי גוף ולכן אני שואל את זה כאן. בנוסף, האם כדאי לחזור לאורתופד לדעתכם? או אולי ללכת לפיזיותרפיסט? או שבכלל חבל לבזבז את הזמן שלי על שניהם ?

עד הדרך, אשמח גם לקבל טיפים לגבי תרגילים שיותר "ידידותיים" לדלקת, כדי לא להחמיר אותה וכן לעזור לזה להחלים, תוך כדי שאני עובד על כל חלקי השריר. כרגע אני עושה מקבילים עם משקל גוף בלבד, קיק בק, בנץ באחיזה צרה ופשיטת מרפקים כלפי מטה עם חבל בפולי.

תודה לעוזרים!

מה חומרת המצב כרגע?
ברגע שאתה פושט מרפק אתה מרגיש כאב לא משנה באיזה מצב, או רק בפשיטות אובר אהד?

• פותח/ת השרשור
מה חומרת המצב כרגע?
ברגע שאתה פושט מרפק אתה מרגיש כאב לא משנה באיזה מצב, או רק בפשיטות אובר אהד?
רק בתרגילים מסויימים. באלה שציינתי שאני מבצע כרגע לא כואב לי. יש מצב באמת שרק באובר הד.
בנוסף, ביומיום כשאני מקבל מכה הכי קטנה במרפק זה כואב ואני מרגיש את הרגישות שם.

רק בתרגילים מסויימים. באלה שציינתי שאני מבצע כרגע לא כואב לי. יש מצב באמת שרק באובר הד.
בנוסף, ביומיום כשאני מקבל מכה הכי קטנה במרפק זה כואב ואני מרגיש את הרגישות שם.

תמנע לגמרי מהתרגילים שמייצרים כאב
לי באופן אישי הרבה עיסויים, יחד עם משחות חימום עזרו להעביר את הפציעה, קראתי גם שעבודה בטווחי חזרות גבוהים מאוד עם גומיה אפילו, לפני כל תרגיל פשיטה, יכול להפיג את הלחץ מהנקודה ולהפחית כאב בפעילות, ניסיתי בעבר ולי זה גם הועיל..

אבל הכי חשוב זה שתמנע מפשיטות אובר האד ותדע לא להכריח את עצמך לבצע אותן בהמשך אחרי שזה עובר כי זה חוזר.. מניסיון..

• פותח/ת השרשור
תודה חבר. איישם מה שאתה אומר.
מעודד לדעת שהצלחת לרפא את זה, כבר התחלתי לחשוב שזה כנראה לכל החיים כזה.

אשמח להתייחסות לגבי פיזיותרפיה, אם מישהו יודע האם זה יכול להועיל בריפוי הדלקת.
אשמח גם להתייחסות לגבי כורכומין ששמעתי הרבה על כך שיכול לעזור. הייתי מנסה אבל.. אם כדור אנטי דלקתי רפואי לא עזר, אז אולי חבל על הכסף (?).

אתה יוצא מנקודת הנחה שיש שם דלקת. אבל לא כל כאב חזק מושפע מדלקת ולא כל דלקת דורשת התייחסות ספציפית.
פיזיותרפיה זה מקצוע (לא טיפול) שמטרתו להשיב את האדם לתפקוד מלא ולאיכות חיים טובה.
אם לצורך העניין יש לך כאב במרפק, הפיזיותרפיסט יבדוק מה הפער בין המצב שלך היום לבין מה שהיה טרם הפגישה ויגבש תכנית שיקום וטיפול. התכנית צריכה לכלול בין השאר התאמה של האימונים המבוצעים היום וכן תרגילי שיקום לאזור הפגוע. ישנם גם אמצעים להקלה על הכאאב בתוך ומחוץ לקליניקה שניתן ליישם.
אם הפיזיותרפיסט יבחין שיש חשש לפגיעה משמעותית במבנה בהתאם לתלונות וסיפור המקרה הוא יוכל להפנות אותך לאורטופד. על פניו לא נשמע שיש צורך לצילומים ו/או פרוצדורה ניתוחית על פי התיאור שלך.
מוזמן לציין אזור מבוקש אם תרצה המלצות על פיזיותרפיסט פרטי באזורך, כמו כן ניתן לגשת לטיפול בקופ"ח באופן מסובסד (אבל סביר שתהיה המתנה)

• פותח/ת השרשור
@Nir Kriger ראשית תודה רבה על התגובה.

אתה יוצא מנקודת הנחה שיש שם דלקת. אבל לא כל כאב חזק מושפע מדלקת ולא כל דלקת דורשת התייחסות ספציפית.
עשיתי צילום רנטגן ואולטרה סאונד ולפי תוצאות הבדיקות (ודברי הרופא) יש דלקת.

פיזיותרפיה זה מקצוע (לא טיפול) שמטרתו להשיב את האדם לתפקוד מלא ולאיכות חיים טובה.
אם לצורך העניין יש לך כאב במרפק, הפיזיותרפיסט יבדוק מה הפער בין המצב שלך היום לבין מה שהיה טרם הפגישה ויגבש תכנית שיקום וטיפול. התכנית צריכה לכלול בין השאר התאמה של האימונים המבוצעים היום וכן תרגילי שיקום לאזור הפגוע. ישנם גם אמצעים להקלה על הכאאב בתוך ומחוץ לקליניקה שניתן ליישם.
אם הפיזיותרפיסט יבחין שיש חשש לפגיעה משמעותית במבנה בהתאם לתלונות וסיפור המקרה הוא יוכל להפנות אותך לאורטופד. על פניו לא נשמע שיש צורך לצילומים ו/או פרוצדורה ניתוחית על פי התיאור שלך.
הבנתי. אצל אורתופד כבר הייתי וקיבלתי טיפול שלא עזר.
השאלה אם במקרה שלי שאנחנו יודעים שכנראה מדובר בדלקת, האם לפזיותרפיסט יהיה טיפול מתאים להציע לי, ששווה את הזמן והכסף שלי. אתה יודע, אני לא ממהר ללכת ולהתייעץ עם הפיזיותרפיסט עצמו על העניין הזה, כי יש לו אינטרס מן הסתם.

מוזמן לציין אזור מבוקש אם תרצה המלצות על פיזיותרפיסט פרטי באזורך, כמו כן ניתן לגשת לטיפול בקופ"ח באופן מסובסד (אבל סביר שתהיה המתנה)
אשמח מאוד לקבל המלצה אם זה רלוונטי לדעתך. אני מאיזור פתח תקווה / יהוד / אור יהודה. כמו כן אם יש לך המלצה למישהו שעובד עם קופ"ח מכבי אשמח גם כן להמלצה ואבדוק לגבי ההמתנה.

ושוב תודה רבה!

לא ירדת לסוף דעתי.
דלקת זה תהליך ריפוי טבעי של הגוף. לרוב יש גורם לדלקת שמעורר אותה מלכתחילה ועליו יש לשים דגש מבחינת ההחלמה.
פיזיותרפיה היא ללא ספק הכתובת שלך. למיטב ידיעתי אין פיזיותרפיסטים פרטיים שעובדים עם מכבי אלא מכונים של הקופה.
ניתן לקבוע תור דרך מוקד מכבי
באופן פרטי יש ביהוד מכון שנקרא ספורט קליניק בהנהלת עידו דנה.
אני מקבל בהוד השרון אם זה לא רחוק לך.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית