הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כאבים במפשעה ובטן תחתונה

Kangaroo

משתמש מתחיל
105
6
נק' מוניטין:
6
105
6
היי אני בן 20 , מתאמן הרבה שנים ריצות מכון כושר משחקי כדור וכו'.
לפני כחודש התחלתי ריצות בחול ים עם הוספה של ספרינטים ושינוי כיוון והתחיל לי כאבים במפשעה שעם הימים עברו גם לבטן התחתונה , לאחר המלצה של פיזוטרפיסט לעשות בדיקת אולטרסאונד אצל ד"ר קוץ מחשש לבקע ספורטאים.

תוצאות הבדיקה :
לא הודגם קרע בגידים או בשרירים.
לא הודגם בקע מפשעתי או פמוראלי או ספורטאי.
משני הצדדים יותר משמאל הודגמה התעבות של גיד AL (אדוקטור לונגוס) עם אי סדירות קורטילית בפוביס כביטוי לפגיעה אפונאוראטית.

חזרתי לפיזוטרפיסט המטפל עם התוצאות והוא אמר לי לשחות במשך שבוע ולעשות תרגילים במים ולא לקחת כדורים נגד דלקות או משהו .
עבר שבוע ואני עדיין מרגיש כאבים בבטן התחתונה ובמפשעות לאחר שחיה.

1. מה חומרת הפציעה הזאת ?
2. האם ההמלצה של הפיזוטרפיסט המטפל היא נכונה , לא לקחת כדורים נגד דלקות ורק לשחות?
3. תוך כמה זמן אפשר לחזור לפעילות מלאה?
4. משהו ששמתי לב שהאשך השמאלי יותר גדול קצת מהימני האם זה קשור להתעבות הגיד?

כל המידע שאתה מבקש תוכל לקבל מהפיזיותרפיסט שבדק אותך, אין מישהו שיודע טוב ממנו כרגע. לא כל בקע ספורטאים זהה לשני. זמני ההחלמה וחומרת הפציעה מאוד שונים אבל שינויים קורים לאורך מספר שבועות ולא בתוך שבוע.
אם אין לך מספיק אמון בפיזיותרפיסט אפשר לגשת לפיזיותרפיסט אחר לאבחון נוסף (חוות דעת נוספת). אני מציע לשתף פעולה ולהמשיך לפחות מספר טיפולים ולשאול הרבה שאלות את אותו פיזיותרפיסט.
לגבי הבדלים בגודל האשכים וחשש לבקע אינגוינלי- יש לגשת לרופא כירורג לאבחנה מבדלת. יש להניח שכבר בוצעה אבחנה מבדלת אבל אם זה מידע חדש שלא מודעים אליו יש ליידע גם את הפיזיותרפיסט וגם גורמים מטפלים אחרים.

• פותח/ת השרשור
כל המידע שאתה מבקש תוכל לקבל מהפיזיותרפיסט שבדק אותך, אין מישהו שיודע טוב ממנו כרגע. לא כל בקע ספורטאים זהה לשני. זמני ההחלמה וחומרת הפציעה מאוד שונים אבל שינויים קורים לאורך מספר שבועות ולא בתוך שבוע.
אם אין לך מספיק אמון בפיזיותרפיסט אפשר לגשת לפיזיותרפיסט אחר לאבחון נוסף (חוות דעת נוספת). אני מציע לשתף פעולה ולהמשיך לפחות מספר טיפולים ולשאול הרבה שאלות את אותו פיזיותרפיסט.
לגבי הבדלים בגודל האשכים וחשש לבקע אינגוינלי- יש לגשת לרופא כירורג לאבחנה מבדלת. יש להניח שכבר בוצעה אבחנה מבדלת אבל אם זה מידע חדש שלא מודעים אליו יש ליידע גם את הפיזיותרפיסט וגם גורמים מטפלים אחרים.
כן אבל מה הפרוש של התעבות גיד , זה דלקת מה זה אומר?

התעבות גיד יכולה לרמז על עומס מוגבר על הגיד, אם זה בגלל דלקת או בגלל עומס גבוה מדי שגורם לגיד להיות עבה מדי.
אבל זה לא אומר שמשם הכאב או המגבלה בוודאות

• פותח/ת השרשור
התעבות גיד יכולה לרמז על עומס מוגבר על הגיד, אם זה בגלל דלקת או בגלל עומס גבוה מדי שגורם לגיד להיות עבה מדי.
אבל זה לא אומר שמשם הכאב או המגבלה בוודאות
כן אבל לפי התוצאות של האולטרסאונד זה לא בקע מכל סוג שהוא , אלא התעבות גיד...

בקע ספורטאים זה לא שם האבחנה הרשמי. בעברית יש הרבה כינויים מטופשים לכאבים טיפוסיים.
במקור קראו לזה כך מכיוון שזה מעורר כאבים שמזכירים בקע למרות שבפועל מדובר בגירוי של רקמות החיבור באזור הבטן התחתונה והמפשעה

• פותח/ת השרשור
בקע ספורטאים זה לא שם האבחנה הרשמי. בעברית יש הרבה כינויים מטופשים לכאבים טיפוסיים.
במקור קראו לזה כך מכיוון שזה מעורר כאבים שמזכירים בקע למרות שבפועל מדובר בגירוי של רקמות החיבור באזור הבטן התחתונה והמפשעה
ומי אמור לאבחן בקע ספורטאים אם אולטרסאונד לא הצליח ?
כירורג יכול?
ומי אמור לאבחן בקע ספורטאים אם אולטרסאונד לא הצליח ?
כירורג יכול?
והאם זה כרוך אך ורק בניתוח ?

תעבור שוב על התשובות שלי, נתתי לך מידע מדויק וכאילו לא התייחסת/לא הבנת.
כנראה שלא הכל ניתן להבין דרך רסיסי מידע ברשת.
גש לפיזיותרפיסט בתחום הספורט.
שאל אותו את כל השאלות במסודר ובהקשר למקרה הפרטי שלך.
תקבל גם תשבות, גם אבחון וגם טיפול. בעיני הבריאות שלך שווה את הכסף הזה.

• פותח/ת השרשור
תעבור שוב על התשובות שלי, נתתי לך מידע מדויק וכאילו לא התייחסת/לא הבנת.
כנראה שלא הכל ניתן להבין דרך רסיסי מידע ברשת.
גש לפיזיותרפיסט בתחום הספורט.
שאל אותו את כל השאלות במסודר ובהקשר למקרה הפרטי שלך.
תקבל גם תשבות, גם אבחון וגם טיפול. בעיני הבריאות שלך שווה את הכסף הזה.
הייתי עכשיו אצל פרופסור משה דודאי הוא איבחן לי בקע ספורטאים אבל באולטרסאונד זה מראה שאין בקע ספורטאים אז אני בסוג של בילבול...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית