היי אני בן 20 , מתאמן הרבה שנים ריצות מכון כושר משחקי כדור וכו'.
לפני כחודש התחלתי ריצות בחול ים עם הוספה של ספרינטים ושינוי כיוון והתחיל לי כאבים במפשעה שעם הימים עברו גם לבטן התחתונה , לאחר המלצה של פיזוטרפיסט לעשות בדיקת אולטרסאונד אצל ד"ר קוץ מחשש לבקע ספורטאים.
תוצאות הבדיקה :
לא הודגם קרע בגידים או בשרירים.
לא הודגם בקע מפשעתי או פמוראלי או ספורטאי.
משני הצדדים יותר משמאל הודגמה התעבות של גיד AL (אדוקטור לונגוס) עם אי סדירות קורטילית בפוביס כביטוי לפגיעה אפונאוראטית.
חזרתי לפיזוטרפיסט המטפל עם התוצאות והוא אמר לי לשחות במשך שבוע ולעשות תרגילים במים ולא לקחת כדורים נגד דלקות או משהו .
עבר שבוע ואני עדיין מרגיש כאבים בבטן התחתונה ובמפשעות לאחר שחיה.
1. מה חומרת הפציעה הזאת ?
2. האם ההמלצה של הפיזוטרפיסט המטפל היא נכונה , לא לקחת כדורים נגד דלקות ורק לשחות?
3. תוך כמה זמן אפשר לחזור לפעילות מלאה?
4. משהו ששמתי לב שהאשך השמאלי יותר גדול קצת מהימני האם זה קשור להתעבות הגיד?
לפני כחודש התחלתי ריצות בחול ים עם הוספה של ספרינטים ושינוי כיוון והתחיל לי כאבים במפשעה שעם הימים עברו גם לבטן התחתונה , לאחר המלצה של פיזוטרפיסט לעשות בדיקת אולטרסאונד אצל ד"ר קוץ מחשש לבקע ספורטאים.
תוצאות הבדיקה :
לא הודגם קרע בגידים או בשרירים.
לא הודגם בקע מפשעתי או פמוראלי או ספורטאי.
משני הצדדים יותר משמאל הודגמה התעבות של גיד AL (אדוקטור לונגוס) עם אי סדירות קורטילית בפוביס כביטוי לפגיעה אפונאוראטית.
חזרתי לפיזוטרפיסט המטפל עם התוצאות והוא אמר לי לשחות במשך שבוע ולעשות תרגילים במים ולא לקחת כדורים נגד דלקות או משהו .
עבר שבוע ואני עדיין מרגיש כאבים בבטן התחתונה ובמפשעות לאחר שחיה.
1. מה חומרת הפציעה הזאת ?
2. האם ההמלצה של הפיזוטרפיסט המטפל היא נכונה , לא לקחת כדורים נגד דלקות ורק לשחות?
3. תוך כמה זמן אפשר לחזור לפעילות מלאה?
4. משהו ששמתי לב שהאשך השמאלי יותר גדול קצת מהימני האם זה קשור להתעבות הגיד?