הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון סקוואט בדיקת טכניקה

Grrr All Mighty

משתמש משקיע
2,380
127
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
7,833
2,380
127
הרקולס
סט חמישי של אותו משקל..(5X5)

משקל סקוואט 110 (HB)
משקל גוף 96
גובה 183

אני די ירדתי נמוך, אני חושב שהזווית צילום קצת לא בעדי אבל נתן לכם לשפוט
בגלל שהמצלמה די נדפקה, יצא שיש פס סגול מתחת לברך, ככה שזה עזר לי לראות עומק..

אני חושב שלא הוצאתי ברכיים מספיק ויצא לי קצת בטויינק

אחרי בדיקה נוספת, זה קצת די נראה ששילבתי קצת בין 2 הסוגים 😵
כניראה שהלמידה לLB בילבלה אותי

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
בסה''כ בכלל לא רע. רק כמה דברים :
1. תחליף נעליים.
2. תפסיק עם הנשימות המפגרות האלה בין החזרות, קח נשימה גדולה בהתחלה ותחזיק אותה עד שבעלייה היא תשתחרר לבד.
3. בירידה תשתדל להיות קצת יותר מכווץ ואולי תחשוב על טוסיק למטה מאשר טוסיק אחורה.
4. חשבת לנסות חגורה? אישית לי זה הולך ממש טוב עם היי באר.

כן, זה ניראה שאתה קצת משלב פה LB, בחלק מהחזרות אתה לא מספיק אנכי לריצפה.
העומק בסדר, לדעתי לרדת יותר נמוך (Deep) יותר טוב בשביל באונס.
אחלה סקוואט, כל הכבוד.

• פותח/ת השרשור
תודה על התגובות חברה, הכל נלקח (כולל הנושא של הפיטמות של אייל, ברגע שאבוא לישראל נדאג לנושא)

OverPower:
1. כן אני מחפש אולסטארס רק חבל שהמחיר שלהן פה עומד על כ50~65 אירו, אבל עדיין בחיפושים.
לדעתך עדיף כבר יחף מאשר עם הנעליים הללו?

2. אחרי כל הנשימות המפגרות האלו (דווקא זה עוזר לי להישאר עיירני) תמיד לקחתי נשימה גדולה והיא הישתחררה בעלייה P:

3. כן זה נכון, לא יצא לי לתרגל HB בזמן האחרון (בעצם שום סקוואט) אז הנושא הזה ממש נשכח לי, פעם הבאה נשים לב יותר.

4. המשקל די קל לי בנתיים, אני לא רואה צורך בחגורה..אני מאמין שנתחיל להרביץ חזרות עם 140 בערך אז ננסה חגורות.

PowerLifting:
זה היה הכי נמוך שהצלחתי לרדת האמת מכל ה5 סטים שעשיתי, אבל אולי עם הזמן אצליח לרדת יותר, תודה רבה.

שלד:
פעם הבאה ננסה לעשות סטים עם 120~130, רק חזרתי לעשות סקוואט ככה שנראה איך זה ילך

לדעתכם לא צריך להוציא יותר ברכיים ?
כי אני שם לב שאני מגיע רק לקו האצבעות ולא עובר אותן בכלל

נערך לאחרונה:
אין שום בעיה עם הנשימות, תעשה מה שנוח לך.
ולדעתי אתה יורד יפה, עוד קצת אולי ייתן לך באונס ואולי יוציא אותך משיווי משקל, תנסה.

• פותח/ת השרשור
אין שום בעיה עם הנשימות, תעשה מה שנוח לך.
ולדעתי אתה יורד יפה, עוד קצת אולי ייתן לך באונס ואולי יוציא אותך משיווי משקל, תנסה.

אין בעיה אני אנסה פעם הבאה לרדת יותר עמוק נראה איך זה יירגיש וישפיע, תודה.

קבב:
אני חושב שבHB יורדים יותר עמוק LB

נערך לאחרונה:
מה זה נמוך מדי? בלאו באר ובהיי באר יורדים לאותו עומק.
ב HB יש אפשרות לרדת יותר עמוק. המיקום הגבוה של המוט על הגב מאפשר לרדת עם טורסו יותר אנכי מה שמקטין מעט את הכפיפה בירך ומאפשר לברך לבצע כפיפה גדולה יותר עקב האמסטרינגס רפויים יחסית (ל LB).

נכון, אבל בשביל לרדת יותר נמוך אתה גם נדרש לבצע כפיפה יותר גדולה בירך, או לחילופין לשנות את הזווית של הטורסו.

אתם פשוט צריכים להבין שעומק נקבע לפי היחס בין עצם האגן לנקודה הכי גבוהה בעצם הפיקה שבברך ולא לפי גודל הכפיפה, או לחילופין כמה האגן שלך קרוב לריצפה.

אתם פשוט צריכים להבין שעומק נקבע לפי היחס בין עצם האגן לנקודה הכי גבוהה בעצם הפיקה שבברך ולא לפי גודל הכפיפה, או לחילופין כמה האגן שלך קרוב לריצפה.
לא הבנתי בהקשר של מה כתבת את זה. אם אתה מתעקש על סמנטיקה אז:
"בהייבאר עצם האגן מגיעה לנקודה יותר נמוכה ביחס לנקודה הכי גבוהה בפיקה לעומת לובאר".

היחס בין עצם האגן לבין הפיקה נגזר מגודל הכפיפה במפרקים מן הסתם.

יש לי שני חברים טובים שברצוני להציג לפניך, האחד נתנאל והשני שלומיאל, שלומיאל ונתנאל הם תאומים בעלי אורך ומבנה גוף זהה אך כל אחד אוהב סגנון אחר של סקוואט, נתנאל אוהב לאו באר ושלומיאל אוהב היי באר. בצילום שלקחתי שלהם השתמשתי בקווי מדידה זהים כדי להמחיש את העובדה שלמרות שכפיפת הברך של שלומיאל גדולה מכפיפת הברך של נתנאל עומק הסקוואט שלהם זהה.

קבצים מצורפים

• Untitled-1.jpg
    Untitled-1.jpg
    KB 11.7 · צפיות: 141
רק בתמונה בספר של ריפ זה יוצא אותו עומק, וגם זה רק בגלל שההוא שעושה HB וההוא שעושה FS לא יורדים את כל הדרך.

אתה מכיר מישהו שעושה HB ויורד יותר עמוק מזה?
כן, 2 תמונות מצורפות. אבל זה לא העניין, אמרתי שלהייבאר יש יותר פוטנציאל לעומק, לא אמרתי שכל הייבאר סקוואט הוא בהכרח יהיה יותר עמוק.

והאיור שלך לא ממחיש שום דבר, אתה אילצת עליו מצב. מה גם שבסקוואט של שלומיאל האגן יותר קרוב לרצפה. 😛

קבצים מצורפים

• ScreenShot001.jpg
    ScreenShot001.jpg
    KB 33.5 · צפיות: 145
  • ScreenShot003.jpg
    ScreenShot003.jpg
    KB 34.8 · צפיות: 138
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית