הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

רוברט אוברסט (פרו סטרונגמן) ממליץ לא לעשות דדליפט

FloppyJoe

משתמש פעיל
327
230
נק' מוניטין:
442
327
230

מעניין שהוא מספר שכל מני ליגות בNFL לא עושים דדליפט, פשוט בגלל הסיכון לפציעות (גם עם מאמנים בתשלום שיודעים מה הם עושים) = לאנשים שהבריאות הפיזית חשובה להם נמנעים מהתרגיל ולא מדובר פהעל הפועל מתנס אשדוד.

הוא מוסיף ואומר שאם אתה מקבל כסף על זה ואתה צריך ברמה המקצועית שהדדליפט שלך יהיה גבוה -> תעשה דדליפט, אבל אם לא אז היחס עלות תועלת לא טוב בתרגיל הזה.

הערה שלי:
1) Trap bar היא חלופה מצוינת שמעמיסה הרבה פחות על הגב התחתון וייתכן שאין בה את הסיכונים שהוא מדבר עליהם.
2) אם אתם לא מהאחוז המאד זניח שמתאמן ליפטינג וגם מתכוון להתחרות -> דדליפט הולך לעצור את ההתקדמות בכל כך הרבה תרגילים פשוט כי אין לאנשים טבעיים את היכולת להתאושש מהתרגיל הזה, אם יש לנו משאב "התאוששות" אז דדליפט לוקח כמות חולנית ממנו ומשאיר מעט לשאר התרגילים. (בטח גם אם אתם אוכלים נקי, בחיטוב או לא ישנים טובים בגלל עבודה ובעיות בחיים)

מעניין לראות מה אנשים חושבים , שתפו דעתכם

נערך לאחרונה:
משהו שלא מדברים עליו יותר מדי. בעצם אתה מתכוון שאתה נכנס לסט אפ ומיישר את הגב ומוציא חזה ומרגיש מתח בהמסטרינג עד שהמוט מתחיל להתנתק מהמתח עצמו? נראה שיש לי עוד דגש מעולה לעבוד עליו באימוני הדדליפט...

למה אתה חושב שלארי ווילס הוא דוגמא לטכניקה טובה? לא אחת ראיתי אותו מרים משקלים עם טכניקה זוועתית.

לא חושב, אני סתם שואל מה דעתו (איך זה נראה)

פה ספציפית הוא לא הצליח, אבל מה אתה חושב על הניתוק? זה לא ''מתפרץ?'' יחסית..
הוא נכנס לסט אפ מהר מאוד, אבל זה לא מתפרץ, תראה כמה המוט מתעקם לפני שהוא מתנתק. גם אם תראה בהילוך איטי תוכל לראות שהמוט מתעקם מאוד, ואז יש חצי שניה שהמוט נשאר סטטי, ורק אז הוא מתנתק לחלוטין, כלומר זה השלב שבו הוא מתחיל לדחוף.

אני משום מה יכול לדמיין את הכוונה בסומו, אבל לא מצליח "לראות" את זה (חזותית) בקלאסי.

יש לך בשלוף סרטון של דדליפט קלאסי, שבו רואים את זה בצורה מאוד בולטת?
תסתכל על הסרטון שהגבתי עליו

משהו שלא מדברים עליו יותר מדי. בעצם אתה מתכוון שאתה נכנס לסט אפ ומיישר את הגב ומוציא חזה ומרגיש מתח בהמסטרינג עד שהמוט מתחיל להתנתק מהמתח עצמו? נראה שיש לי עוד דגש מעולה לעבוד עליו באימוני הדדליפט...
כן. במשקלי חימום המוט עוד אמור להתנתק להתנתק לחלוטין לפני שאתה דוחף. למשל עד 100 קילו בערך המוט מגיע לי לברכיים עוד לפני שבכלל התחלתי לדחוף

חלק מטכניקה נכונה היא לגרום למוט להתנתק מהרצפה לבד, או במשקלים כבדים שהמוט יזוז כמה שהוא יכול לפני שאתה דוחף עם הרגליים. רוב האנשים מנסים להרים את המשקל בעזרת כוח מתפרץ, ומנסים לגרום למוט להאיץ למעלה כמה שיותר מהר, שזו טעות
אשמח לסרטון הממחיש ושם דגש על המתיחה שהמוט זז, תודה.

אשמח לסרטון הממחיש ושם דגש על המתיחה שהמוט זז, תודה.

יש אמרה ידועה על דדליפט, pull the slack out of the bar, זה בדיוק זה. במשקלים קלים המוט יתרומם לבד מהרצפה - סט החימום הראשון שלי בדדליפט הוא כבר שנים 100 ק"ג רק בגלל הסיבה הזו.

יש אמרה ידועה על דדליפט, pull the slack out of the bar, זה בדיוק זה. במשקלים קלים המוט יתרומם לבד מהרצפה - סט החימום הראשון שלי בדדליפט הוא כבר שנים 100 ק"ג רק בגלל הסיבה הזו.
לא חושב שאני מבין למה אתה וKotzer מתייחסים

קוצר הסביר בצורה טובה מאוד את העניין + סרטונים.
זה עושה הבדל גדול מאוד וזה דגש מאוד חשוב.

למה? אתה בטוח שאתה כבר יודע הכל ואין משהו שאולי אתה עושה לא נכון?
ההומור שלכם מקולקל

זחיחות כזאת לא רואים אצל אנשים באליט של האליט, ליפטר בינוני מינוס שמגחח על העבודה שאולי יש משהו שהוא לא יודע על דדליפט
*מגחך 😆
אה ואני לא ליפטר

לצורך העניין, יש ה-מ-ו-ן דדליפטרים מאוד חזקים (400+) שלא משתמשים ב״שיטה״ למשוך את הסלאק בסט אפ.

יש הרבה דדליפטרים שמשתמשים בזה מבלי לנסות / להבין / לחשוב על זה בגלל ששאר המכניקה של הסט אפ שלהם טובה.

אבל כמובן, כמו הרבה ליפטרים גדולים (או ספורטאים אחרים) - אם העילוי הגנטי הזה עושה את זה או לא עושה את זה - זה לא אומר שזה חכם.

דווקא ה״שיטה״ הזאתי, יש עליה קונצנזוס די נרחב בקרב מאמנים מובילים (ממה שאני מכיר) ומי שלא מבצע את זה, לא יודע לחלוטין להסביר למה לא או לפרט יותר לעומק.

אף תרגיל לא חובה. גם להתאמן לא חובה. אפשר לחיות חיים שלמים בלי לעשות דדליפט, סקווט, בנץ', מתח, שכיבות שמיכה או כפיפות בטן, ריצה או אפילו הליכה. רוב האנשים בעולם המערבי נמצאים בכושר גופני ירוד והם ממשיכים לחיות בכל זאת, הפלא ופלא.

מהמעטים שבוחרים להתאמן, רוב המתאמנים לא עושים דדליפט. בסופו של דבר זה עניין של בחירה אישית ומטרות. אימונים זה לא דיכוטומיה של אימון דדליפט בעצימות של 95% מ1RM או כלום. יש כל כך הרבה דרכים להתאמן שזה חסר תועלת לפתח אובססיה על התרגיל הזה כאילו יקום ויפול העולם עליו. אז זהו שלא.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית