הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לא יודע אם זה חרתא עסקית או אמת - אבקת חלבון

benberi

משתמש מתחיל
83
23
נק' מוניטין:
38
83
23
הייתי ב ישראלבודי באחד הסניפים במרכז, והמוכר אמר לי שיש שני סוגים של אבקות , אחד זה אבקה ממי גבינה והשני ממשהו עם בייצים לא בדיוק הבנתי.

אמר לי שהמי גבינה זה נספג רק אחרי אימון וכל מני כאלה אבל לשתות אותו במהלך היום לא ייספג, בשביל זה צריך את השני.

חרתא או אמת?

הוא לקח דברים אמיתיים וחירבש אותם לחלוטין.
קיימות אבקות עם ספיגה מהירה יחסית, לרוב מדובר על חלבון whey (מי גבינה), או whey hydrolase, שזה אותו הדבר, אבל החלבון מפורק יותר.
זה יספג מהר יחסית, בלי קשר לאימון או לא, באמת שאין לי מושג מאיפה הוא הביא את הגוש טמטום הזה. זה יעיל כדרך להכניס חלבון במהלך היום בלי להפריע לרעב כמעט בגלל שזה לא יושב בבטן הרבה זמן. זה גם טוב מתי שאתה צריך חלבון שיגיע מהר לדם, כמו למשל לפני אימון בוקר ולא אכלת כלום לפני, או אם יש לך יותר מאימון אחד ביום, שאז אתה צריך לטעון את עצמך מהר יותר.
בנוסף קיימות אבקות שדורשות יותר עיכול ולכן מתעכלות לאט יותר. מדובר על אבקות קזאין, בשר, או ביצים לרוב, ואותן אפשר לצרוך מתי שאתה רוצה. לדעי יש להן יתרון לאנשים שלא יכולים לאכול בתדירות אידאלית, והאבקות האלה ייתנו להם חלבון לאורך יותר זמן, מה שגם ייקל על הרעב, וגם ייתן לגוף את החלבון שהוא צריך מתי שהוא צריך.
בתכלס אין הבדל משמעותי איזה סוג אבקה תבחר, אם בכלל תבחר אבקה, אף אחד לא אמר שאתה צריך. מה שצריך לקבוע לך הוא סוג השימוש - האם אתה צורך את האבקה כדי להכניס חלבון שאתה לא מצליח לאכול (כמו במסה כשיש גם ככה יותר מדי אוכל), ואז הייתי בוחר באבקה שמתעכלת מהר, או אם אתה צריך חלבון באבקה מטעמי נוחות בלבד, ואז הייתי הולך על חלבון שמתעכל לאט יותר, או תשלובת חלבונים

הוא לקח דברים אמיתיים וחירבש אותם לחלוטין.
קיימות אבקות עם ספיגה מהירה יחסית, לרוב מדובר על חלבון whey (מי גבינה), או whey hydrolase, שזה אותו הדבר, אבל החלבון מפורק יותר.
זה יספג מהר יחסית, בלי קשר לאימון או לא, באמת שאין לי מושג מאיפה הוא הביא את הגוש טמטום הזה. זה יעיל כדרך להכניס חלבון במהלך היום בלי להפריע לרעב כמעט בגלל שזה לא יושב בבטן הרבה זמן. זה גם טוב מתי שאתה צריך חלבון שיגיע מהר לדם, כמו למשל לפני אימון בוקר ולא אכלת כלום לפני, או אם יש לך יותר מאימון אחד ביום, שאז אתה צריך לטעון את עצמך מהר יותר.
בנוסף קיימות אבקות שדורשות יותר עיכול ולכן מתעכלות לאט יותר. מדובר על אבקות קזאין, בשר, או ביצים לרוב, ואותן אפשר לצרוך מתי שאתה רוצה. לדעי יש להן יתרון לאנשים שלא יכולים לאכול בתדירות אידאלית, והאבקות האלה ייתנו להם חלבון לאורך יותר זמן, מה שגם ייקל על הרעב, וגם ייתן לגוף את החלבון שהוא צריך מתי שהוא צריך.
בתכלס אין הבדל משמעותי איזה סוג אבקה תבחר, אם בכלל תבחר אבקה, אף אחד לא אמר שאתה צריך. מה שצריך לקבוע לך הוא סוג השימוש - האם אתה צורך את האבקה כדי להכניס חלבון שאתה לא מצליח לאכול (כמו במסה כשיש גם ככה יותר מדי אוכל), ואז הייתי בוחר באבקה שמתעכלת מהר, או אם אתה צריך חלבון באבקה מטעמי נוחות בלבד, ואז הייתי הולך על חלבון שמתעכל לאט יותר, או תשלובת חלבונים
יש טענות שזה לא באמת משנה מתי אתה צורך חלבון כל עוד אתה צורך מספיק חלבון ביום, לצורך העניין גם ארוחת חלבון אחת גדולה ביום ובשאר כלום.

זכור לי גם כמה מחקרים שאנשים שלחו בנושא

לא יודע כמה זה מדויק או לא, רק זכורות לי טענות כאלה

יש טענות שזה לא באמת משנה מתי אתה צורך חלבון כל עוד אתה צורך מספיק חלבון ביום, לצורך העניין גם ארוחת חלבון אחת גדולה ביום ובשאר כלום.

זכור לי גם כמה מחקרים שאנשים שלחו בנושא

לא יודע כמה זה מדויק או לא, רק זכורות לי טענות כאלה
הטענות הן שהכי חשוב כמות החלבון היומית, אבל כן יש עדיפות לפיזור שווה של החלבון, ולצרוך כל כמה שעות חלבון. זו תוספת מינורית, אבל תוספת.
הנושא עדיין לא נחקר לחלוטין, ואני מאמין שהאפקט של הפיזור הוא נמוך יותר ממה שחושבים שהוא, אבל קשה להתווכח על האם הוא קיים

• פותח/ת השרשור
יש הרבה אנשים שאומרים שאתה מוגבל ל 40 גרם חלבון לכמה שעות ואם תאכל נגיד 100 אז 60% ילך למקום אחר .

מת לדעת אם זה נכון בוודעות

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית