הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סקוואט כל יום

lyyyosef

משתמש מתחיל
26
4
נק' מוניטין:
4
26
4
שלום לכולם.

מישו ניסע לבצע תוכנית של סקוואט כל יום?
אפשר קישור לתוכנית?
האם זה יכול להיות יעיל לשיפור הסקוואט?
האם הורדה במשקל (חיטוב) יכול להשפיע על הטכניקה?
תודה לכולם

יכול להיות יעיל אם יש לך מספיק ניסיון, הטכניקה טובה מאוד, אתה יודע מה אתה עושה, אם זה מתאים לך, ואם זה שינוי לא דרסטי מאיך שהתאמנת עד עכשיו, כי אחרת זה מתכון לפציעה.
זה ממש לא לכולם, אבל למי שכן זה יעבוד

אל תתקרב אפילו לתוכנית בסגנון אם אתה הולך להיות בחיטוב

• פותח/ת השרשור
תודה.
יש לך אולי קישור לתוכנית לדוגמא?
שואל באופן כללי. אם הורדה במשקל יכולה לפגוע בטכניקה שהייתה?

ש לך אולי קישור לתוכנית לדוגמא?
The Bulgarian Method for Powerlifting

שואל באופן כללי. אם הורדה במשקל יכולה לפגוע בטכניקה שהייתה?
יש 2 דרכים שחיטוב יכול לפגוע בטכניקה, אבל זה לא מחייב שהטכניקה תיפגע:
  • החיטוב משנה מעט את הפרופורציות בגוף מה שמעט ישנה את הטכניקה, אבל לא בצורה משמעותית.
  • עייפות מוקדמת יותר תגרום לתנועות פיצוי במהלך קושי, ותרגול של אותן תנועות יגרום להן להפוך לחלק מהטכניקה

אתה צריך להיות מתאמן ממש ותיק ומתקדם בכדי שהתוכנית הזו תהיה יעילה ואם בכלל, אני הייתי מוותר.

עשיתי אותה יחסית הרבה זמן.

באופן כללי - ממליץ להתרחק. היא טובה לזמן קצר, אבל כל בנאדם כמעט יטעה ביישום שלה (כולל אני כמובן).

מנגד, אני לא מסכים עם הקביעה שצריך להיות מתאמן ותיק כדי לבצע אותה. דווקא מתאמנים ותיקים וחזקים - הסיכויים לשרוד אותה לא קיימים. אני לא רוצה לחשוב בכלל מה זה לצורך העניין בשבילי לשפוף 300~ כל יום. אין מצב שאני מחזיק שבוע אחד.

באופן כללי - ממליץ להתרחק. היא טובה לזמן קצר, אבל כל בנאדם כמעט יטעה ביישום שלה (כולל אני כמובן).

מנגד, אני לא מסכים עם הקביעה שצריך להיות מתאמן ותיק כדי לבצע אותה. דווקא מתאמנים ותיקים וחזקים - הסיכויים לשרוד אותה לא קיימים. אני לא רוצה לחשוב בכלל מה זה לצורך העניין בשבילי לשפוף 300~ כל יום. אין מצב שאני מחזיק שבוע אחד.

תקרא טוב מה שרשמתי - במילים אחרות - אם היא כבר תתאים למישהו זה רק למאמן מתקדם - ואני בספק אם היא מתאימה למישהו.
אז לתת אותה למתאמן מתחיל - חוסר אחריות.

קראתי שוב, אני עדיין חולק עליך.

דווקא למתאמן טרי / מתחיל, בהנחה ויש טכניקה סבירה - אני חושב שיהיה הרבה יותר הגיוני לבצע.

באופן כללי, ככל שאתה מתקדם יותר וחזק יותר, ככה יורדת היכולת שלך לשרוד אימונים עצימים מאוד בתדירות גבוהה מאוד.

• פותח/ת השרשור

מנגד, אני לא מסכים עם הקביעה שצריך להיות מתאמן ותיק כדי לבצע אותה. דווקא מתאמנים ותיקים וחזקים - הסיכויים לשרוד אותה לא קיימים. אני לא רוצה לחשוב בכלל מה זה לצורך העניין בשבילי לשפוף 300~ כל יום. אין מצב שאני מחזיק שבוע אחד.[/QUOTE
תודה. היא שיפרה לך את הסקוואט במשקלי עבודה?

כן. בחודש~ הראשון שביצעתי את התכנית שברתי המון שיאים. עליתי מ210 ל223 לסינגל על פחות משקל גוף.

אבל (!!!) בעוד בחודש הראשון שברתי שיאים כל שבוע לפחות, ככה עם הזמן לאט לאט הפסקתי לשבור שיאים והתחלתי להיות בעיקר גמור ועם דלקות.

צריך להבין את העקרונות של אימונים כוח כדי להבין למה התכנית הזאתי מאוד לא חכמה.

שלום לכולם.

מישו ניסע לבצע תוכנית של סקוואט כל יום?
אפשר קישור לתוכנית?
תודה לכולם
עשיתי, לא הייתי בחיטוב וזה פצע אותי.
לא רעיון מדהים... כן זה הביא אותי מ215 ל225, אם זה היה שווה את זה? אפשר להתווכח על זה.

הבעיה בתכנית שהיא מתעלמת מהעקרונות הבסיסיים של אימונים כוח, הכל בשם בעקרון הכי חשוב - ספציפיות.

שאתה עובד בעצימות מאוד גבוהה (1-3 חזרות, קרוב לכשל) אתה לא מתחזק בפועל. אתה לא מוסיף שריר ואתה לא בונה נפח עבודה. מה שאתה עושה, זה מתמקצע בצורה מאוד יסודית בביצוע סטים מאוד כבדים, מערכת עצבים, מנטלית וכו׳ וכו׳. ככה שהשיפור שלעיתים רואים בין ההתחלה לרוב יהיה בגלל שהשיא הקודם שלך לא נבנה על ידי פיקינג אידיאלי.

הבעיה בתכנית שהיא מתעלמת מהעקרונות הבסיסיים של אימונים כוח, הכל בשם בעקרון הכי חשוב - ספציפיות.

שאתה עובד בעצימות מאוד גבוהה (1-3 חזרות, קרוב לכשל) אתה לא מתחזק בפועל. אתה לא מוסיף שריר ואתה לא בונה נפח עבודה. מה שאתה עושה, זה מתמקצע בצורה מאוד יסודית בביצוע סטים מאוד כבדים, מערכת עצבים, מנטלית וכו׳ וכו׳. ככה שהשיפור שלעיתים רואים בין ההתחלה לרוב יהיה בגלל שהשיא הקודם שלך לא נבנה על ידי פיקינג אידיאלי.
לא לגמרי מדויק, זה נועד במקור לייצר ספציפיות למקסימום.
את הנפח צוברים בזכות תדירות, אנשים נוטים לשכוח שהשיטה הבולגרית באה לצד עומס מצטבר של סנאצ' וקלין.

לא לגמרי מדויק, זה נועד במקור לייצר ספציפיות למקסימום.
את הנפח צוברים בזכות תדירות, אנשים נוטים לשכוח שהשיטה הבולגרית באה לצד עומס מצטבר של סנאצ' וקלין.
אני מדבר נטו על היישום של השיטה הבולגרית לשיפור הסקוואט, כחלק מאימוני כוח / פאוורליפטינג.

זה שיש נפח מסויים זה נכון, השאלה איך מעלים אותו שהעצימות היא 100%~ כמעט באופן יומי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית