הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סדר תרגילים

Amitamit

משתמש מתחיל
121
13
נק' מוניטין:
14
121
13
יום אחד בתכנית שלי כרגע ככה:
אוברהד פרס
אקססורי לכתפיים
אקססורי לכתפיים
סקוואט
אקססורי לרגליים
אקססורי לרגליים
ועוד כמה לבייספס אבל זה לא רלוונטי

האם זה בסדר שאתחיל מפרס ואז אעבור לסקוואט ואז אחזור לשאר האקססוריז? או שעדיף לעשות תרגיל מרכזי ומיד אחריו אקססוריז של אותה קבוצת שריר?

שואל גם מטעמי נוחות (כי אני גם ככה בתוך הכלוב) וגם כי אני מעדיף את הסקוואט והפרס כמה שיותר בתחילת אימון כי אלה התרגילים שאני הכי רוצה להשתפר בהם

באופן אישי אני חושב שחכם יותר להתחיל עם תרגילים מרובי מפרקים שהעצימות בהם גבוהה, מכיוון שמערבים את מרבית השרירים בין אם זה עבודה ישירה או איזומטרית, וההתשה במערכת העצבים יכולה להיות גבוהה גם כן,
ולעבור אחרי זה לתרגילי עזר.

אבל בסוף זה עניין של נוחיות, כי לעשות דדליפט אחרי סקוואט לדוגמא זה נורא.
ויש עוד גורמים שנכנסים לך בתכנון כמו שאתה אומר..

שורה תחתונה, זה לא משמעותי, כל עוד אתה לא מרגיש מותש מידי בתחילת אחד התרגילי בסיס, וזו מבחירה לא נכונה של סדר עדיפויות בתרגילים, זה בסדר.

• פותח/ת השרשור
באופן אישי אני חושב שחכם יותר להתחיל עם תרגילים מרובי מפרקים שהעצימות בהם גבוהה, מכיוון שמערבים את מרבית השרירים בין אם זה עבודה ישירה או איזומטרית, וההתשה במערכת העצבים יכולה להיות גבוהה גם כן,
ולעבור אחרי זה לתרגילי עזר.

אבל בסוף זה עניין של נוחיות, כי לעשות דדליפט אחרי סקוואט לדוגמא זה נורא.
ויש עוד גורמים שנכנסים לך בתכנון כמו שאתה אומר..

שורה תחתונה, זה לא משמעותי, כל עוד אתה לא מרגיש מותש מידי בתחילת אחד התרגילי בסיס, וזו מבחירה לא נכונה של סדר עדיפויות בתרגילים, זה בסדר.

כן אבל השאלה בשורה תחתונה היא האם עדיף לעשות את כל התרגילים של קבוצת שריר X ברצף או שזה לא ישנה אם נעשה תרגיל לX ואז תרגיל לY ואז נחזור לX וכך הלאה..

כן אבל השאלה בשורה תחתונה היא האם עדיף לעשות את כל התרגילים של קבוצת שריר X ברצף או שזה לא ישנה אם נעשה תרגיל לX ואז תרגיל לY ואז נחזור לX וכך הלאה..
שמע אחי שריר זה שריר
יש עדיפות להתחיל בשרירים גדולים יותר ובאמת בתרגילים מורכבים כדי לחמם כביכול כמה שיותר שרירים
אבל בסוף זה לא ממש משנה
לגביי השאלה שלך כן אפשרי לעשות
ואפילו אולי תרוויח קצת אירובי על הדרך שיעלה הדופק

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית