הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אימונים ארוכים מדי

שיר1

משתמש קבוע
1,286
1,413
נק' מוניטין:
1,912
1,286
1,413
הי לכולם,
עברתי לפני כחודשיים שלושה לתכנית ab אחרי כחודשיים ב-fbw. בחודשיים הראשונים בfbw ביקשתי תכנית שאוכל לעשות בזמן קצר יחסית (לפני כן התאמנתי קצת על תקן 'עצלנית חד"כ' בתדירות של 1-2 פעמים בשבוע, ואז חודשיים הפסקה). כתבו לי תכנית של סופר סטים כדי לכווץ את הזמן, ואני הגדלתי לעשות ולא לקחתי בכלל מנוחות (לא רעיון טוב, אני יודעת) ועם כל זה הצלחתי לסיים את האימון בערך בשעה ועשר דקות. שיניתי תכנית למשהו קצת יותר עמוס, ולמדתי לקחת מנוחות, אבל הנפח שם היה לא ריאלי לאימון אחד עבורי אז פיצלתי לab - רגליים גב יד קדמית, וחזה כתפיים יד אחורית.
מה שקורה הוא שאני עובדת לאט, ודי קשה עבורי, ולוקחת מנוחות יחסית ארוכות כדי להיכנס לסט הבא בהצלחה (אם אני לא עושה את זה אני משלמת בחזרות בדר"כ, אבל גם בטכניקה לפעמים). האימונים שלי תפחו למימדים מפלצתיים של כשעתיים אימון רגליים גב, וכשעה וחצי ואפילו יותר אימון חזה כתפיים. וזה אימון נטו, לא כולל חימום לפני ומתיחות אחרי שאני עושה.
זה מרגיש לי קצת מוגזם, מה גם שאני הופכת לדי מותשת ופחות יעילה ככל שהאימון מתקדם.

זו התכנית:
(בסקוואט ולחיצת חזה עושה כמה סטים נוספים של חימום ספציפי).

A
סקוואט כנגד מוט 6-10 חזרות (תלוי ביום עצימות/נפח) ל3-4 סטים
היפטראסט 8-12*3-4
מכרעים בהליכה 8-10 לרגל ל2 סטים
מכרעים סטטי כנגד מוט 8-10*3-4
דדליפט 4-8 חזרות (עצימות/נפח) ל3-4 סטים
חתירה במוט T/בפולי תחתון אחיזה צרה/לאחרונה עברתי למוט באחיזה רחבה 10-12*3-4
פול אובר בעמידה כנגד פולי עליון 10*3
יד קדמית במוט w ל10-12 חזרות 3-4 סטים.

B
לחיצת חזה במוט בשכיבה 6-8*3-4
לחיצת חזה דאמבלים בשיפוע חיובי 10*3
לחיצת כתפיים בדאמבלים בישיבה 6-10*3-4
הרחקת כתפיים 8-12*3
יד אחורית פשיטה בפולי עליון/פשיטה בכפיפת גו עם משקולת יד 10-12*3

לאחרונה הוספתי לרגל חזרה מפציעה בכתף גם 2-3 סטים של לחיצת קיובן במשקל קל, וכן itwy סטטי בהליכה כנגד גומיה.

אני בת 23, שוקלת כ-66 גובה 1.62, בסה"כ בריאה אם כי אנמית, משתדלת לדאוג לחלבון ושינה אבל לא מאה אחוז שם.

אשמח ממש לעזרה/חוות דעת/המלצות
סילחה על האריכות ותודה מראש

ווואי אני מכירה את עניין האימונים הארוכים להחליא... אתה יוצא מהחדכ"ש אחרי שעתיים כמו סמרטוט...

מה שהמליצו לי בזמנו זה להעלות משקלים ולהוריד סטים וחזרות (תוך כדי שמירה על נפח האימון) וזה עובד פלאים.
האימונים שלי התקצרו לחצי שעה עד גג 50 דק (חילקתי לAB)

ותראי אם אין אצלך תרגילים "מיותרים" שעובדים על אותם השרירים או על שרירים מינוריים שעובדים בין כה וכה בתרגילים הגדולים יותר.
ובלי קשר, כדאי לעשות תרגילים מורכבים שמשלבים כמה שיותר שריריים וזה חוסך 😃

• פותח/ת השרשור
ווואי אני מכירה את עניין האימונים הארוכים להחליא... אתה יוצא מהחדכ"ש אחרי שעתיים כמו סמרטוט...

מה שהמליצו לי בזמנו זה להעלות משקלים ולהוריד סטים וחזרות (תוך כדי שמירה על נפח האימון) וזה עובד פלאים.
האימונים שלי התקצרו לחצי שעה עד גג 50 דק (חילקתי לAB)

ותראי אם אין אצלך תרגילים "מיותרים" שעובדים על אותם השרירים או על שרירים מינוריים שעובדים בין כה וכה בתרגילים הגדולים יותר.
ובלי קשר, כדאי לעשות תרגילים מורכבים שמשלבים כמה שיותר שריריים וזה חוסך 😃

תודה!
א. יש לי שם בעיקר תרגילים מורכבים, וזה דווקא מאריך, כי זה דורש יותר, פיזית ומנטלית (לא שאני הולכת להוריד אותם)
ב. גם בימים שאני מתמקדת בעצימות ומורידה חזרות זה ככה ארוך, כי אני צריכה יותר זמן להתאושש ולהתגייס..
ג. בסוף כנראה צריך גירוי מסויים לשריר. למשל באימון רגליים ברור שכל השרירים שם עובדים בכל אחד מהתרגילים, עם מעט יותר דגש לחלק מסוים (למשל הגלוטוס וההמסטרינג בהיפ טראסט, אם כי לפעמים, כנראה עם רגליים מעט יותר לכיוון הגוף הארבע ראשי הפך פתאום ליותר נוכח להרגשתי), וברור למשל שהטרייספס מעורבים בלחיצות החזה. כך שאני לא יודעתיודעת איך להחליט לגבי תרגילים מיותרים. .

אוף

• פותח/ת השרשור
מה המטרה שלך?
כמה אימונים את עושה בשבוע?
כמה זמן מנוחה את לוקחת בין סטים?

ארבעה אימונים בשבוע, לפעמים שלושה.
אין לי זמני מנוחה על סטופר (חוץ מנניח בכפיפת מרפקים ופשיטה, תרגילים מבודדים, וגם אז לא חקוק בסלע).. אני נחה עד שמרגישה מוכנה להיכנס לסט. בדר"כ זה יוצא 2-4 דקות. במבודדים 1-2 דקות. לפעמים אפילו קצת יותר..

המטרה. זו שאלה קשה כי אני לא אוכלת לשום מטרה - אין לי כרגע משאבים נפשיים ופיזיים להיכנס לזה, אז אני רואה את זה כמיותר להחליט שאני רק מתאמנת נניח למסה כשאני לא מתאימה תזונה.
אני מתאמנת בעיקר למטרות בריאות נפשית, ואח"כ בריאות פיזית - להתחזק, להגביר חילוף חומרים, יותר מסת שריר, יותר כוח.
אני לא מספיק ספציפית :/

אין לי זמני מנוחה על סטופר (חוץ מנניח בכפיפת מרפקים ופשיטה, תרגילים מבודדים, וגם אז לא חקוק בסלע).. אני נחה עד שמרגישה מוכנה להיכנס לסט. בדר"כ זה יוצא 2-4 דקות. במבודדים 1-2 דקות. לפעמים אפילו קצת יותר..

המטרה. זו שאלה קשה כי אני לא אוכלת לשום מטרה - אין לי כרגע משאבים נפשיים ופיזיים להיכנס לזה, אז אני רואה את זה כמיותר להחליט שאני רק מתאמנת נניח למסה כשאני לא מתאימה תזונה.
אני מתאמנת בעיקר למטרות בריאות נפשית, ואח"כ בריאות פיזית - להתחזק, להגביר חילוף חומרים, יותר מסת שריר, יותר כוח.

אל תתנצלי,
לדעתי בריאות נפשית זו המטרה הכי נעלה ומהממת שיכולה להיות לספורט!!

אוקיי אז כדאי להתחיל לשים סטופר במורכבים ל 3 דקות ובחד מפרקים 1-2 זה בסדר.
בשביל AB ארבע פעמים היא עמוסה מידי לדעתי, במיוחד לרגליים. לכן בדיוק שאלתי מה המטרה כי לפי זה אפשר לתכנן תוכנית שיותר תתאים לך. בריאות נפשית, פיזית וכוח זה מטרה. הייתי מציע לשלב יוגה ומדיטציה לבריאות נפשית.

בשביל 4 פעמים הייתי משהו כזה

A1
סקווט 3x6-8
היפ טראסט 3x8-12
משיכות מטה בפולי עליון 3x8-10
יד קדמית 3x10-12

B1
לחיצת חזה כנגד מוט 3x6-8
לחיצת כתפיים בדאמבלים בישיבה 3x6-8
הרחקת כתפיים 3x10-12
יד אחורית 3x10-12

A2
מכרעים בהליכה או סטטיים או סקווט בולגרי 3x6-8
דדליפט/ דדליפט רומני 3x6-8
חתירה 3x8-10
יד קדמית 3x10

B2
לחיצת חזה כנגד מוט 3x6-8
לחיצת כתפיים בדאמבלים בישיבה 3x6-8
הרחקה אופקית 3x10-12
יד אחורית 3x10-12

• פותח/ת השרשור
תודה!
(שמה לב שטעיתי במכרעים, עושה 4 סטים, כ-2 בהליכה ואז משלימה בסטטי, תלוי בכוח שנשאר לי. מצב שקוראיח לזה עצלנות .
וגם בטן באימון B, זה יוצא עוד כ10-15 דק).

התכנית שצירפת אכן נראית ריאלית יותר עבור הקצב שלי. שאלות:
א. הנפח לא קטן מדי?
יש מצב טוב שהתמכרתי לעבודה קשה וכואבת..
ב. האם זה אכן רעיון טוב להיכנס לסט לפי סטופר כשאני מרגישה לא מוכנה? הניסיון הראה שכשאני מרגישה כך אבל דוחקת כי לחוצה בזמן או משהו כזה, הסט באמת לא נראה משהו.. יודעת שיש בזה גישות שונות, אשמח לשמוע את דעתך/דעתכם..

תודה רבה!

תודה!
(שמה לב שטעיתי במכרעים, עושה 4 סטים, כ-2 בהליכה ואז משלימה בסטטי, תלוי בכוח שנשאר לי. מצב שקוראיח לזה עצלנות .

א. הנפח לא קטן מדי?
ב. האם זה אכן רעיון טוב להיכנס לסט לפי סטופר כשאני מרגישה לא מוכנה? הניסיון הראה שכשאני מרגישה כך אבל דוחקת כי לחוצה בזמן או משהו כזה, הסט באמת לא נראה משהו.. יודעת שיש בזה גישות שונות, אשמח לשמוע את דעתך/דעתכם..

תודה רבה!

לדעתי באימונים הכי חשוב שתקשיבי לגוף שלך.
אם הנפח קטן לך מדי - תגדילי אותו.
אם את לא מרגישה מוכנה עם הסטופר - תאריכי את זמן המנוחה...
נגיד בהיפטרסט אני לוקחת לפחוווות 2-3 דקות לפעמים יותר, לפני שאני עושה כל סט. ממש הכנה נפשית חחח

תודה!

א. הנפח לא קטן מדי?

תודה רבה!

אין בעד מה.
בסך הכל לקחתי את התוכנית שלך וסידרתי אותה קצת על פני הימים.

א- לא מספיק נפח ביחס למה? לאיזו מטרה? למטרת כוח יש מספיק. את מעלה משקלי עבודה מאימון לאימון, משבוע לשבוע, משנה לשנה? האם הטרנד הוא כלפי מעלה?
תמיד אפשר להוסיף נפח אם צריך עם תרגילים חד מפרקים, זה פחות מעייף וצריך פחות מנוחה. זה גם בדיוק המקום לעשות סופרסטים, לחסוך בזמן ולהוסיף המון נפח.
ב. ברור שאל תיכנסי לסט אם את לא מוכנה. אבל בין להגיע לשעתיים וחצי אימון ובין לתקתק אימון יעיל של שעה פלוס מינוס יש הרבה הבדל. הסטופר זה בשביל המודעות. 3 דקות מנוחה זה די והותר ברוב המקרים. זה תלוי במשקלים שאת מרימה ובהתאוששות שלך מבחינת תזונה ושינה. אם את עושה היפ טראסט עם פי 3 משקל גוף אז אולי 4 דקות זה נחוץ, למרות שגם אז אני לא בטוח.

• פותח/ת השרשור
אין בעד מה.
בסך הכל לקחתי את התוכנית שלך וסידרתי אותה קצת על פני הימים.

א- לא מספיק נפח ביחס למה? לאיזו מטרה? למטרת כוח יש מספיק. את מעלה משקלי עבודה מאימון לאימון, משבוע לשבוע, משנה לשנה? האם הטרנד הוא כלפי מעלה?

יש התקדמות, איטית לטעמי, אבל יש.
המטרה- שוב, זה קצת טריקי. אני יוצאת מרוצה ובמצב רוח טוב, כמו גם הנושא של עבודה על השרירים המנטליים, כשאני עובדת קשה ומרגישה טוב טוב את כל השרירים המעורבים. אגב, זו הסיבה שעברתי מהתכנית ההיא, פשוט לא הרגשתי אפקט. הייתי מסיימת אימון ובערך שוכחת שהוא קרה חצי שעה אחרי. אז אני מניחה שלמטרת בריאות נפשית 😃
תמיד אפשר להוסיף נפח אם צריך עם תרגילים חד מפרקים, זה פחות מעייף וצריך פחות מנוחה. זה גם בדיוק המקום לעשות סופרסטים, לחסוך בזמן ולהוסיף המון נפח..
אני אהיה ממש קרציה ואגיד שלרוב תרגילים מבודדים כמו גם מכונות פשוט משעממים אותי.. ובכל זאת, לוקחת לתשומת ליבי.

ובתכלס גם הניסיון שלי מראה שאתה צודק, ובדר"כ 3 דק זה ממש מספיק..
אולי גם להיות יותר ערה למעברים ולהכנת התרגיל הבא.

אם את עושה היפ טראסט עם פי 3 משקל גוף אז אולי 4 דקות זה נחוץ, למרות שגם אז אני לא בטוח.

😆
בקושי פי 1.5
ונחה באמת 2-2.5 דק.

מתנצלת על הטענות והקושיות, אני די מבולבלת ובאמת לא יודעת..

מניחה שאבדוק מה קורה באימון הבא, אהיה עם עין על השעון כפי שהצעת ונראה אם בכל אופן שווה להחליף תכנית למשהו בסגנון מה שאתה מציע

יש התקדמות, איטית לטעמי, אבל יש.
המטרה- שוב, זה קצת טריקי. אני יוצאת מרוצה ובמצב רוח טוב, כמו גם הנושא של עבודה על השרירים המנטליים, כשאני עובדת קשה ומרגישה טוב טוב את כל השרירים המעורבים. אגב, זו הסיבה שעברתי מהתכנית ההיא, פשוט לא הרגשתי אפקט. הייתי מסיימת אימון ובערך שוכחת שהוא קרה חצי שעה אחרי. אז אני מניחה שלמטרת בריאות נפשית 😃

לכמת נפח אימון למטרת בריאות נפשית זו משימה מאתגרת. אני לא חושב שיש פה מספר קסם מכיוון שמה שמאתגר אותך מנטלית תלוי אך ורק בך. יכול להיות שסקווט 10X10 עם 50% מ 1RM יהווו אתגר בשבילך ויכול מאוד להיות שלא. דומס זה לא אמת מידה לאימון קשה, קל או בינוני. אפשר לעשות אימון רק עם גומיות שיגרור דומס חריף בכל תזוזה שלך לשבוע, השאלה היא בשביל מה.

אני אהיה ממש קרציה ואגיד שלרוב תרגילים מבודדים כמו גם מכונות פשוט משעממים אותי.. ובכל זאת, לוקחת לתשומת ליבי.
אולי זה יכול להיות חלק מהאתגר, להיות נוכחת ב100% בתרגילים האלה ולהוציא את כל מה שאפשר מכל חזרה וחזרה. אולי השאלה לשאול את עצמך היא: למה התרגילים xyz משעממים אותי? האם הם קלים לי מדי? האם הם קשים לי מדי? האם אני לא מרגישה את העבודה? האם אני מעדיפה לעשות מה שאני כבר מכירה ואוהבת לעומת דברים חדשים? תהיי אמיתית וכנה עם עצמך באופן רדיקלי ושימי לב איזה דברים צפים מהתת-מודע.

אימונים זה דיאלקטיקה עם עצמך.

• פותח/ת השרשור
אז,
א. תודה @Yukio Mishima

ב. היום שמתי עין חזקה על השעון וצמצמתי הרבה זמני מנוחות (היה מה). לקח לי שעה וחמישים דקות, מתוכן כ-15-20 התארגנות לתרגיל והמתנה לציוד (הגעתי בעומס). גם אם נניח שאצליח לייעל את ההתארגנות שלי לרמה אופטימלית ולקצץ את הגורם הזה נשארתי עם שעה וחצי אימון, כשאני הופכת למותשת ופחות שמחה וחזקה איפשהו כשאני עוברת את השעה-שעה ועשר.

בהנחה שאני רוצה להחליף תכנית, נניח לרדת לשני תרגילים לרגליים, שני תרגילים לגב ואחד ליד קדמית, עם רוטציה כמו בהצעה למעלה
- מה לדעתכם עדיף: להשאיר את הסקוואט בשני אימוני A, והיפטראסט ומכרעים ברוטציה (פעם בשבוע), או לקחת תרגילים שונים לכל אימון כך שכל תרגיל מופיע פעם בשבוע? והאם באמת פרוטוקול של תרגילים שונים בכל אימון יפגע בקצב ההתקדמות כמו שנראה לי?
- גב: אותו דבר, רק שכאן שוקלת להשאיר חתירה כתרגיל קבוע (או להחליף אחיזה רחבה וצרה) ותרגיל נוסף דדליפט באימון אחד, ומשהו אחר בשני. לא יודעת מה עדיף - משיכת פולי עליון לחזה/פנים, או פול אובר בעמידה כנגד פולי עליון (לא מכירה מספיק טוב את התרגילים והאנטומיה שלהם כדי להחליט..) או בכלל משהו אחר. (פה יש כמה פרטים: גיוון או לא, אם כן גיוון באחיזה בחתירה או לא, איזה סוג תרגיל נוסף, ובכלל אם מישהו יואיל להחכימני אודות התרגילים שהזכרתי (פולאובר ומשיכה לפנים)).
- כנ"ל ביד קדמית - כפיפת מרפקים בשני האימונים או לגוון (נניח פטישים).

אשמח להתייחסות, בתודה רבה רבה מראש

ב. היום שמתי עין חזקה על השעון וצמצמתי הרבה זמני מנוחות (היה מה). לקח לי שעה וחמישים דקות, מתוכן כ-15-20 התארגנות לתרגיל והמתנה לציוד (הגעתי בעומס). גם אם נניח שאצליח לייעל את ההתארגנות שלי לרמה אופטימלית ולקצץ את הגורם הזה נשארתי עם שעה וחצי אימון, כשאני הופכת למותשת ופחות שמחה וחזקה איפשהו כשאני עוברת את השעה-שעה ועשר.

מעולה, זה כבר שיפור, עכשיו יש לך הרבה יותר מודעות. זה אומר שעדיין יש מה להוריד ולייעל.

בהנחה שאני רוצה להחליף תכנית, נניח לרדת לשני תרגילים לרגליים, שני תרגילים לגב ואחד ליד קדמית, עם רוטציה כמו בהצעה למעלה
- מה לדעתכם עדיף: להשאיר את הסקוואט בשני אימוני A, והיפטראסט ומכרעים ברוטציה (פעם בשבוע), או לקחת תרגילים שונים לכל אימון כך שכל תרגיל מופיע פעם בשבוע? והאם באמת פרוטוקול של תרגילים שונים בכל אימון יפגע בקצב ההתקדמות כמו שנראה לי?
- גב: אותו דבר, רק שכאן שוקלת להשאיר חתירה כתרגיל קבוע (או להחליף אחיזה רחבה וצרה) ותרגיל נוסף דדליפט באימון אחד, ומשהו אחר בשני. לא יודעת מה עדיף - משיכת פולי עליון לחזה/פנים, או פול אובר בעמידה כנגד פולי עליון (לא מכירה מספיק טוב את התרגילים והאנטומיה שלהם כדי להחליט..) או בכלל משהו אחר. (פה יש כמה פרטים: גיוון או לא, אם כן גיוון באחיזה בחתירה או לא, איזה סוג תרגיל נוסף, ובכלל אם מישהו יואיל להחכימני אודות התרגילים שהזכרתי (פולאובר ומשיכה לפנים)).
- כנ"ל ביד קדמית - כפיפת מרפקים בשני האימונים או לגוון (נניח פטישים).

אני בכלל הייתי יורד ל3 אימונים בשבוע אבל אם את רוצה 4 אז סבבה. אני יוצא מתוך נקודת הנחה שאת מוסיפה משקל על המוט בכל אימון, תקני אותי אם לא כך המצב. מתוך ארבעת התרגילים: סקווט, מכרעים, היפ טרסט ודדליפט את יכולה לבחור סקווט או מכרעים ולא חייבת את שניהם אלא אם את ממש רוצה. אני מעדיף תרגילים אונילטרלים על בילטרלים (תרגילים שעובדים על רגל/יד אחת כל פעם לעומת שתי הרגליים בו זמנית). לעשות אחד מהם פעם בשבוע לא יפגע לך בהתקדמות. לא ציינת כמה משקל את מרימה בכל התרגילים האלה אבל אני מניח שאת לא קרובה למיצוי מקסימלי שלהם.

פולי עליון/מתח לעומת פולאובר שניהם תרגילי גב אבל פולי עליון/מתח הוא תרגיל מורכב שמערב יותר שרירים מאשר הפולאובר.
לא צריך להסתבך יותר מדי עם גיוון: את צריכה משיכה אנכית (פולי עליון/מתח), משיכה אופקית (חתירה כלשהי) והרחקת כתף אופקית (מכונה, כבל או דאמבלים).

יד קדמית- אם את רוצה לעשות במנח אחר את יכולה, זה ממש לא קריטי. את יכולה לבחור תרגיל אחד ולעשות אותו פעמיים בשבוע, או שני תרגילים שונים.

• פותח/ת השרשור
מעולה, זה כבר שיפור, עכשיו יש לך הרבה יותר מודעות. זה אומר שעדיין יש מה להוריד ולייעל.

אני בכלל הייתי יורד ל3 אימונים בשבוע אבל אם את רוצה 4 אז סבבה. אני יוצא מתוך נקודת הנחה שאת מוסיפה משקל על המוט בכל אימון, תקני אותי אם לא כך המצב. מתוך ארבעת התרגילים: סקווט, מכרעים, היפ טרסט ודדליפט את יכולה לבחור סקווט או מכרעים ולא חייבת את שניהם אלא אם את ממש רוצה. אני מעדיף תרגילים אונילטרלים על בילטרלים (תרגילים שעובדים על רגל/יד אחת כל פעם לעומת שתי הרגליים בו זמנית). לעשות אחד מהם פעם בשבוע לא יפגע לך בהתקדמות. לא ציינת כמה משקל את מרימה בכל התרגילים האלה אבל אני מניח שאת לא קרובה למיצוי מקסימלי שלהם.

פולי עליון/מתח לעומת פולאובר שניהם תרגילי גב אבל פולי עליון/מתח הוא תרגיל מורכב שמערב יותר שרירים מאשר הפולאובר.
לא צריך להסתבך יותר מדי עם גיוון: את צריכה משיכה אנכית (פולי עליון/מתח), משיכה אופקית (חתירה כלשהי) והרחקת כתף אופקית (מכונה, כבל או דאמבלים).

יד קדמית- אם את רוצה לעשות במנח אחר את יכולה, זה ממש לא קריטי. את יכולה לבחור תרגיל אחד ולעשות אותו פעמיים בשבוע, או שני תרגילים שונים.

א. אני ממש מודה לך. ההתייחסות הסבלנית מאוד לא מובנת מאליה.
ב. אני אתקן אותך. אני לא מוסיפה משקל למוט בכל אימון וגם לא בכל שבוע. איזו פציעה קלה כנראה אבל מציקה ומגבילה בהחלט בכתף ימין, כמעט עוצרת התקדמות בתרגילי חזה וכתפיים. ההתקדמות מאוד איטית. וכרגע החלטתי לעבור לעבודת גומיות.
בסקוואט למשל לקחתי קצת אחורה ותקופה ארוכה של דגש על טכניקה ועלייה איטית (לא מדייקת אבל חודש וחצי לפחות לעלייה של 10 ק"ג, שוב, ממשקל נמוך יותר ממה שהרמתי קודם).. בשני האימונים האחרונים הוספתי 2.5 ו-5 קילו בהתאמה, ואני בהחלט חושבת כעת לקחת כמה אימונים עם המשקל הזה לשפר טכניקה ולהעלות חזרות. בשאר התרגילים אני גם מתקדמת לאט, בקצב לא עקבי (נניח שבועיים באותו משקל, ואז שתי העלאות, ואז אחורה, ואז העלאה, ואז להישאר. קיצור הבנת את הסגנון 😭

ג. אני די מתחילה אז כנראה מאוד רחוקה ממיצוי מקסימלי של משקל. יכולה לצרף משקלים אם תרצה.

ד. הצלחת לשמח אותי מאוד כי אני לא ככ סובלת מכרעים. היום קיצצתי אותם למשל וזה הותיר לי מספיק כוח כדי להיזכר שדדליפט הוא בעצם אחלה תרגיל. זאת כשאני מרשה לעצמי להניח שאתה יודע על מה אתה מדבר.
כנ"ל עברתי היום למשיכה מלמעלה במקום פולאובר - פצצה של תרגיל!

שוב תודה

אה, וזו מנת השפיות שלי, אז נראה לי אשאר עם ארבעה

א. אני ממש מודה לך. ההתייחסות הסבלנית מאוד לא מובנת מאליה.
ב. אני אתקן אותך. אני לא מוסיפה משקל למוט בכל אימון וגם לא בכל שבוע. איזו פציעה קלה כנראה אבל מציקה ומגבילה בהחלט בכתף ימין, כמעט עוצרת התקדמות בתרגילי חזה וכתפיים. ההתקדמות מאוד איטית. וכרגע החלטתי לעבור לעבודת גומיות.
בסקוואט למשל לקחתי קצת אחורה ותקופה ארוכה של דגש על טכניקה ועלייה איטית (לא מדייקת אבל חודש וחצי לפחות לעלייה של 10 ק"ג, שוב, ממשקל נמוך יותר ממה שהרמתי קודם).. בשני האימונים האחרונים הוספתי 2.5 ו-5 קילו בהתאמה, ואני בהחלט חושבת כעת לקחת כמה אימונים עם המשקל הזה לשפר טכניקה ולהעלות חזרות. בשאר התרגילים אני גם מתקדמת לאט, בקצב לא עקבי (נניח שבועיים באותו משקל, ואז שתי העלאות, ואז אחורה, ואז העלאה, ואז להישאר. קיצור הבנת את הסגנון 😭

ג. אני די מתחילה אז כנראה מאוד רחוקה ממיצוי מקסימלי של משקל. יכולה לצרף משקלים אם תרצה.

א. בבקשה.
ב. אוקיי, תודה על התיקון. מצטער לשמוע שיש לך פציעה בכתף. האם זה מגביל אותך גם ברגליים? בזמן שאת מחלימה, אולי אפשר להתקדם עם תרגילי רגליים. השאיפה היא להתקדם לאורך זמן אז נשמע שאת עושה את זה. אולי שווה להעלות סרטונים שלך בשביל לבדוק את הטכניקה. אולי זה יותר טוב ממה שאת חושבת ותוכלי בעצם להתקדם מאימון לאימון מבלי לעשות את הריקוד של הקדימה אחורה, במיוחד אם את בשלב של מתחילה.

ג. משקלי עבודה יעזרו להעריך איפה את נמצאת ולאן את שואפת.

• פותח/ת השרשור
הכתף כמעט ולא מגבילה אותי ברגליים-גב, תודה לאל

באימון האחרון עשיתי
(משקל*חזרות*סטים)
סקוואט 65*6*4 (אימון לפניו 60 קג לשמיניות)
היפטראסט 87*8*4
מכרעים 45*8-8*3
דדליפט 62*6*4
חתירה באחיזה רחבה 37.5*8*4
משיכה מלמעלה באחיזה רחבה 36*8*3 או 4 לא זוכרת
כפיפת מרפקים 18*10*4

חזה כתפיים מוקפא כרגע (לחיצת חזה נתקעתי על 30-32, לחיצת כתפיים 20*8*3)
יד אחורית פשיטה בפולי 18*10*4

להעלות סרטונים, מממ.. רעיון. אשתדל אולי אולי באימון הבא (אני מתאמנת ממש לבד לצערי אז זה מן הסתם פשוט להטריד מישהו בסביבה. מקווה להתגבר על עצמי ולעשות את זה :/

הכתף כמעט ולא מגבילה אותי ברגליים-גב, תודה לאל

באימון האחרון עשיתי
(משקל*חזרות*סטים)
היפטראסט 87*8*4
מכרעים 45*8-8*3
דדליפט 62*6*4
כפיפת מרפקים 18*10*4

להעלות סרטונים, מממ.. רעיון. אשתדל אולי אולי באימון הבא (אני מתאמנת ממש לבד לצערי אז זה מן הסתם פשוט להטריד מישהו בסביבה. מקווה להתגבר על עצמי ולעשות את זה :/

אלופה!!!
מקווה שבעזרת השם תחלימי מהר מהפציעה! 3>

באימון האחרון עשיתי
(משקל*חזרות*סטים)
היפטראסט 87*8*4
מכרעים 45*8-8*3
דדליפט 62*6*4
כפיפת מרפקים 18*10*4

יפה מאוד. יש בסיס טוב ויש לאן לצמוח. את יכולה לצלם את עצמך לבד. אני שם את המצלמה על משהו או משעין כנגד משקולת. אז כמו שאמרנו בהתחלה, את יכולה בכיף לייעל את התוכנית שלך ולהוריד את זמן האימון לשעה- שעה וחצי מקסימום כולל הכל. עם 4 פעמים בשבוע יש לך הרבה חופש לפרוס תרגילים, לעשות מספיק נפח, להתקדם במשקלים לאורך זמן ולהשיג את המטרות שלך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית