הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

מתי מחליפים תוכנית?

Stav123

משתמש מתחיל
113
22
נק' מוניטין:
-11
113
22
אהלן אני משתמש בתוכנית שלו של הfbw למתחילים כבר חצי שנה @yanivgoft עכשיו השאלה שלי היא מתי להחליף תוכנית?

התוכנית הנל:
20190627_155600.jpg

עריכה: שכחתי להוסיף שהורדתי את כל המורכבים ל 5x3 חוץ מהדדליפט שבו אני עושה 5x2

במתח ובמקבילים אני עושה עד כשל

אם החלטת כמו שצריך היית צריך כבר מזמן אחלה הרצל שבעולם

נ.ב
איפה ההיגיון להוריד את הנפח של התוכנית

• פותח/ת השרשור
אם המטרה שלך זה זה כוח אז התוכנית לא משהו לזה אם המטרה שלך זה גוף אז מה עשינו בלהוריד נפח?

עשיתי את זה כדי שיהיה משקל קצת על המוט כרגע מעניין אותי כוח ואז אני יעבור להיפרטרופיה

איזו תוכנית כוח מומלצת אתה יכול להביא לי אחי?
לא מכיר תוכניות כוח טובות למתחילים בטח מישהו אחר פה מכיר אני רק ימליץ לעשות פעמיים בשבוע כתפיים/חזה

אם אתה חושב שזה יעזור לך אחר כך להיפרטרופיה אתה טועה בהצחלה

• פותח/ת השרשור
לא מכיר תוכניות כוח טובות למתחילים בטח מישהו אחר פה מכיר אני רק ימליץ לעשות פעמיים בשבוע כתפיים/חזה

למה טועה?

לא התכוונתי לזה, התכוונתי שאני רוצה קצת משקל על המוט ואז אני יעבור לתוכנית היפרטרופיה עם יותר נפח.
למה לא להתחיל עם תוכנית עם יותר נפח ולהתחזק על הדרך כמו שכל בן אדם שמעניין אותו היפרטרופיה עושה

• פותח/ת השרשור
למה לא להתחיל עם תוכנית עם יותר נפח ולהתחזק על הדרך כמו שכל בן אדם שמעניין אותו היפרטרופיה עושה
אוקיי הבנתי אותך, אז יש לי שאלה אליך, אם אני יישאר על אותו המשקל וינסה להתקדם בנפח של התוכנית מאימון לאימון זה סבבה?
או שעדיף לי להוריד משקל ולעשות 8 חזרות?

צודק, כי סקוואט 90 קילו ל8 חזרות 3 סטים יבנו לך רגליים ענקיות לעומת סקוואט 130 קילו 5 חזרות 3 סטים שככה הרגליים שלך יהיו קטנות.
"בילדרים" צריכים בתחילה להתאמן כוח, לבנות את הבסיס, ואז, כשמשקלי העבודה הופכים להיות גבוהים יחסית, לעבור לתוכניות עם נפח גבוה יותר. להתאמן במשקלים של 50 סקוואט 40 בנץ' 70 דדליפט 20 פרס לא יעשו אותך בחור גדול.

אוקיי הבנתי אותך, אז יש לי שאלה אליך, אם אני יישאר על אותו המשקל וינסה להתקדם בנפח של התוכנית מאימון לאימון זה סבבה?
או שעדיף לי להוריד משקל ולעשות 8 חזרות?
אני הייתי עושה את התוכנית כמו שהיא כתובה (3 סטים לידיים) אבל אם אתה כבר לא מתקדם בה אז עובר לAB
צודק, כי סקוואט 90 קילו ל8 חזרות 3 סטים יבנו לך רגליים ענקיות לעומת סקוואט 130 קילו 5 חזרות 3 סטים שככה הרגליים שלך יהיו קטנות.
כן כי זה בדיוק מה שאמרתי טמבל, טוב שלא אמר 400 קילו סקוואט 3 חזרות לעומת 20 קילו 20 חזרות

אני יודע שקשה לך לקלוט אז בבקשה תקרא את זה כמה פעמיים ותתאמץ להבין לבד

שני אנשים שיתחילו ביחד ואחד מהם יעשה סקוואט 3*5 והשני יעשה סקוואט 4*8 למרות שהראשון התקדם יותר מהר במשקלים השני יבנה רגליים גדולות יותר
"בילדרים" צריכים בתחילה להתאמן כוח, לבנות את הבסיס, ואז, כשמשקלי העבודה הופכים להיות גבוהים יחסית, לעבור לתוכניות עם נפח גבוה יותר. להתאמן במשקלים של 50 סקוואט 40 בנץ' 70 דדליפט 20 פרס לא יעשו אותך בחור גדול.
לא יודע מאיפה הפלצת את זה אבל זה מצחיק שאתה ורבים כותבים שצריך להתאמן כוח כדי לבנות בסיס כאילו אחרת אי אפשר לבנות בסיס
גם עם תכוניות היפרטרופיה אפשר להתחזק מצוין

אין שום היגיון שבעולם לעשות כוח כי השריר לא יודע כמה הוא מרים אם 70 קילו מפעיל עליו אותו הסטרס כמו ש80 קילו מפעיל עליו הוא יגדל זהה

אני הייתי עושה את התוכנית כמו שהיא כתובה (3 סטים לידיים) אבל אם אתה כבר לא מתקדם בה אז עובר לAB

כן כי זה בדיוק מה שאמרתי טמבל, טוב שלא אמר 400 קילו סקוואט 3 חזרות לעומת 20 קילו 20 חזרות

אני יודע שקשה לך לקלוט אז בבקשה תקרא את זה כמה פעמיים ותתאמץ להבין לבד

שני אנשים שיתחילו ביחד ואחד מהם יעשה סקוואט 3*5 והשני יעשה סקוואט 4*8 למרות שהראשון התקדם יותר מהר במשקלים השני יבנה רגליים גדולות יותר
טמבל, אני? מקבל באהבה.
ההערה ש90 סקוואט יבנו לך רגליים גדולות יותר מ130 סקוואט כי הנפח ב90 יהיה גדול יותר היה ציני. ב130 קילו סקוואט הרגליים שלך יהיו גדולות בהרבה מאשר אם תרים 90 קילו, גם כשהנפח גבוה יותר. אתה מוזמן לראות את זה קורה במציאות:
אנשים שפותחים שרשורים על "רגליים קטנות" הסקוואט שלהם תמיד אבל תמיד (על פי מה שאני ראיתי) נמוך (80,90) והם מתפלאים למה הם לא גדלים משמעותית ברגליים. אתה תגדל בצורה משמעותית כשמשקלי העבודה שלך יהיו גבוהים.
ראייה נוספת: בSS יש 3 סטים סקוואט 5 חזרות דדליפט סט אחד 5 חזרות (זה לרגליים). בSS הרגליים גדלות בצורה מאד מאד משמעותית אצל כולם, ולא פגשתי מישהו אחד שעשה את התוכנית כמו שצריך, הגיע למשקלי עבודה גבוהים ויש לו צ'יקן לגס.

טמבל, אני? מקבל באהבה.
ההערה ש90 סקוואט יבנו לך רגליים גדולות יותר מ130 סקוואט כי הנפח ב90 יהיה גדול יותר היה ציני. ב130 קילו סקוואט הרגליים שלך יהיו גדולות בהרבה מאשר אם תרים 90 קילו, גם כשהנפח גבוה יותר. אתה מוזמן לראות את זה קורה במציאות:
אנשים שפותחים שרשורים על "רגליים קטנות" הסקוואט שלהם תמיד אבל תמיד (על פי מה שאני ראיתי) נמוך (80,90) והם מתפלאים למה הם לא גדלים משמעותית ברגליים. אתה תגדל בצורה משמעותית כשמשקלי העבודה שלך יהיו גבוהים.
לפי ההיגיון שלך ליפטרים היו אמורים לככב באולימפיה (מה שלא קורה)

אתה מביא סתם מספרים גבוהים בהרבה שכנראה הבן אדם שהגיע ל130 התאמן גם יותר מה90
אבל בוא ננסח את זה אחרת מישהו שעושה שמיניות עם 110 אתה חושב שהרגליים שלו בהכרח יותר קטנות מאחד שעושה חמישיות עם 130?

שוב פעם בקשתי ממך לקרוא כמה פעמים ואני רואה שלא עשית את זה

לפי ההיגיון שלך ליפטרים היו אמורים לככב באולימפיה (מה שלא קורה)

אתה מביא סתם מספרים גבוהים בהרבה שכנראה הבן אדם שהגיע ל130 התאמן גם יותר מה90
אבל בוא ננסח את זה אחרת מישהו שעושה שמיניות עם 110 אתה חושב שהרגליים שלו בהכרח יותר קטנות מאחד שעושה חמישיות עם 130?

שוב פעם בקשתי ממך לקרוא כמה פעמים ואני רואה שלא עשית את זה
למה שליפטר יככב באולימפיה? כוח חשוב לו יותר מאסתטיקה היקפים ופרופורציה. אל תטעה, יש ליפטרים מתחרים שיש עליהם מסת שריר מאד גדולה, יותר משל אלה שזכו באולימפיה. בריאן שו מחזיק עליו 145 קילו מסת גוף, ריי 138 על פי מה שאני זוכר.. תור שוקל 200 ועל אחוז שומן סביר. כמה בילדרים באולימפיה שוקלים? 120? 130? 135? על פי מה שאני זוכר רוני קולמן שקל כשהתחרה 136 קילו, והיה לו אז, על הבמה, פחות שריר מלתור, בריאן שו וריי.
משקלים של 110 ו130 הם לא דוגמה מפני שאדם שיתחיל תוכנית עם נפח גבוה ואדם שיתחיל תוכנית כוח (כמו SS) וזו פעם הראשונה שהם מרימים משקולות ושניהם מתחילים להתאמן בחדר כושר עם נתונים זהים לחלוטין (בתיאוריה) אז מה שיקרה הוא שהבחור שעושה SS יגיע למשקלים גבוהים (בתנאי שיבצע את התוכנית כמו שצריך) והשני כנראה לא יתקרב בכלל לבחור הראשון (גם בהנחה שהוא עושה את התוכנית כמו שצריך). הראשון ישיג משקלי עבודה גבוהים, והשני יעלה קצת אבל עדיין משקלים נמוכים. 110 8*4 לעומת 5*3 הוא לא הבדל רציני, אבל זה לא מה שקורה בפועל. אם הבחור שעושה SS יגיע ל130 סקוואט בסיום התוכנית, השני, שעושה תוכנית עם נפח גבוה, יגיע למשקלים נמוכים בהרבה משלו. לכן נתתי דוגמה 130 ו90.
נ.ב - ההוא שעושה SS יהיו לו רגליים גדולות יותר לעומת הבחור שעובד בנפח גבוה (אני מתכוון לדוגמה שהבאתי).

נערך לאחרונה:
למה שליפטר יככב באולימפיה? כוח חשוב לו יותר מאסתטיקה היקפים ופרופורציה. אל תטעה, יש ליפטרים מתחרים יש עליהם מסת שריר מאד גדולה, יותר משל אלה שזכו באולימפיה. בריאן שו מחזיק עליו 145 קילו מסת גוף, ריי 138 על פי מה שאני זוכר.. תור שוקל 200 ועל אחוז שומן סביר. כמה בילדרים באולימפיה שוקלים? 120? 130? 135? על פי מה שאני זוכר רוני קולמן שקל כשהתחרה 136 קילו, והיה לו אז, על הבמה, פחות שריר מלתור, בריאן שו וריי.
אתה מראה פה רק על חוסר הבנה בסיסי ברור שהם יחזיקו יותר שריר נעזוב את זה שהרבה יותר קל להחזיק שריר שאתה 20%+ שומן ולא 6%
הם הרבה יותר גבוהים תשווה PW ובילדר שהם באותו הגובה מברמה תחרותית מקבילה

לא מבין חסר לך לראות ליפיטרים עם משקלי גבוהים שנראו שהתחילו להתאמן לפני שבוע? לעומת בילדרים חלשים?

ואני לא מבין למה אתה מתעלם מזה

מה שבונה לך גוף (בהנחה ואתה אוכל כמו שצריך) זה הסטרטס על השריר לא משנה עם הוא מגיע מ80 קילו או מ100

סתיוש לתייג ליפטרים לא יגידל ך הרבה לפני 5 שנים אם היית פונה "לגדולי המוחות" באתר היית מקבל תשובה תעשה SS

לך תשאל בילדרים מתחרים דני קגנוביץ' עושה לא פעם QA תשאל אותו אם זה חכם לעשות כוח בשביל לגדול

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית