הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מתי מחליפים תוכנית?

Stav123

משתמש מתחיל
113
22
נק' מוניטין:
-11
113
22
אהלן אני משתמש בתוכנית שלו של הfbw למתחילים כבר חצי שנה @yanivgoft עכשיו השאלה שלי היא מתי להחליף תוכנית?

התוכנית הנל:
20190627_155600.jpg

עריכה: שכחתי להוסיף שהורדתי את כל המורכבים ל 5x3 חוץ מהדדליפט שבו אני עושה 5x2

במתח ובמקבילים אני עושה עד כשל

אתה מראה פה רק על חוסר הבנה בסיסי ברור שהם יחזיקו יותר שריר נעזוב את זה שהרבה יותר קל להחזיק שריר שאתה 20%+ שומן ולא 6%
הם הרבה יותר גבוהים תשווה PW ובילדר שהם באותו הגובה מברמה תחרותית מקבילה

לא מבין חסר לך לראות ליפיטרים עם משקלי גבוהים שנראו שהתחילו להתאמן לפני שבוע? לעומת בילדרים חלשים?

ואני לא מבין למה אתה מתעלם מזה
שני אנשים שיתחילו ביחד ואחד מהם יעשה סקוואט 3*5 והשני יעשה סקוואט 4*8 למרות שהראשון התקדם יותר מהר במשקלים השני יבנה רגליים גדולות יותר

מה שבונה לך גוף (בהנחה ואתה אוכל כמו שצריך) זה הסטרטס על השריר לא משנה עם הוא מגיע מ80 קילו או מ100

סתיוש לתייג ליפטרים לא יגידל ך הרבה לפני 5 שנים אם היית פונה "לגדולי המוחות" באתר היית מקבל תשובה תעשה SS

לך תשאל בילדרים מתחרים דני קגנוביץ' עושה לא פעם QA תשאל אותו אם זה חכם לעשות כוח בשביל לגדול
מי דיבר על מראה?? דיברנו על מי יצבור יותר בשר ברגליים? הבחור שעושה תוכנית עם נפח גבוה והגיע ל90 סקוואט או הבחור שעושה SS ויגיע ל130 סקוואט? למה זה ברור בעיניך שליפטרים יחזיקו יותר שריר? הרי לפי דעתך 90 סקוואט 8*4 יביא יותר מסה לרגליים מסקוואט 130 3*5
אל תנסה להפריד כוח ממסת שריר כאילו אין ביניהם קשר. עלייה בכוח תוביל לעלייה במסת שריר.
שוב פעם, הבחור שעושה סקוואט 130 יהיו לו רגליים גדולות יותר משל הבחור שעושה 90 סקוואט, אף על פי שהנפח של הרגליים של הבחור בSS נמוך משל הבחור עם ה90 סקוואט. זה מה שקורה במציאות, אנשים עם 90 סקוואט יש להם רגליים קטנות יותר מאנשים עם 130 סקוואט.
אם מה שבונה לי את הגוף זה הסטרס על השריר ואין הבדל אם זה 80 או 100 קילו אז אם אני עכשיו בן 32, מרים 400 קילו סקוואט, ומחליט לפרוש בשיא שלי, 400 סקוואט. אני ממשיך להתאמן אחרי זה עד גיל 60. בגיל 60 הסקוואט שלי הוא כבר לא מה שהיה פעם, הוא "רק 150". אתה באמת חושב שהרגליים שלי יהיו גדולות כמו אז כשהייתי בן 32?

לא התכוונתי לזה, התכוונתי שאני רוצה קצת משקל על המוט ואז אני יעבור לתוכנית היפרטרופיה עם יותר נפח.
זו לא תוכנית שמתאימה להתקדמות כל אימון, בעיקר בגלל שאתה עושה סקוואט ודדליפט ובנץ' ופרס באותו אימון אז מתישהו ההתקדמות שלך תיתקע מאוד מהר.

• פותח/ת השרשור
זו לא תוכנית שמתאימה להתקדמות כל אימון, בעיקר בגלל שאתה עושה סקוואט ודדליפט ובנץ' ופרס באותו אימון אז מתישהו ההתקדמות שלך תיתקע מאוד מהר.
סבבה, הבנתי אז אני יוריד משקל ויעשה תתוכנית כמו שהיא כתובה.. הוא צודק סך הכל.

בלי להיכנס לעומק הדיון.

לשאלתך, מתי מחליפים תוכנית?
כשהיא כבר לא עובדת. או כשהמטרות שלך השתנו.

לאיזה תוכנית להחליף?
אני לא נוהג לחלק תוכנית בפורום, בגלל שזה מאוד משתנה.
אני הייתי ממליץ ללכת למאמן טוב ולקבל ממנו תוכנית.
מאמן טוב גם יוכל להסביר לך טכניקה, שזה הכי חשוב.
אני גם הייתי נזהר מלהמליץ תוכנית אימונים מעמיסה אם בכלל למתאמן שאני לא בטוח איך התזונה והשינה שלו.

תזונה לקויה וחוסר שינה זה מתקונת לפציעה.

yujinius בן 36 מטר 84
אני גם לא עם משקלים גבוהים וגם לא נראה כאילו התחלתי להתאמן לפני שבוע אלא נראה כאילו אני רק עומד להתחיל עוד שבוע אז לא תופס בתור הדוגמא שלך

אני גם לא עם משקלים גבוהים וגם לא נראה כאילו התחלתי להתאמן לפני שבוע אלא נראה כאילו אני רק עומד להתחיל עוד שבוע אז לא תופס בתור הדוגמא שלך
יפה שאתה מודה שלא צריך משקלים כדי להראות גדול

אחרי הרבה שנות אימון, טווחי הזמן שעובדים בשבילי הם בין 6-12 חודשים. לאחר מכן אני מרגיש משועמם \ תקוע.

חחחחח לא יודע.. אולי.., אתה?
חחח זה שילוב של ציניות והומור עצמי.
עכשיו, רגע של רצינות השטויות שכתבתי בכספ לפני 5 שנים זה רשימת מכולת חסרת פואנטה. לא תכנית אימונים. בתכנית אימונים יש הגדרה מדוייקת של מתכונת ההתקדמות בין האימונים ולא סתם רשימה של תרגילים סטים וחזרות

חחח זה שילוב של ציניות והומור עצמי.
עכשיו, רגע של רצינות השטויות שכתבתי בכספ לפני 5 שנים זה רשימת מכולת חסרת פואנטה. לא תכנית אימונים. בתכנית אימונים יש הגדרה מדוייקת של מתכונת ההתקדמות בין האימונים ולא סתם רשימה של תרגילים סטים וחזרות
איזה תוכנית היית נותן לבילדר?

איזה תוכנית היית נותן לבילדר?
תלוי באיזה שלב הוא אבל תכנית שתעבוד בטווחי החזרות של 6-12, תעשה חלוקה של האימונים בהתאם לנפח שהוא מסוגל להכניס באימון כאשר מוגדרת מתכונת התקדמות בצורת בלוקים בהתאם לרמה שלו וכמה מהר הוא מסוגל להתקדם.
אם מדובר על בילדר בתחילת דרכו הייתי נותן לו ss מסיבה אחת מאד חשובה:
שיתעסק בהתחלה בלמידת טכניקה טובה ותרגול של התרגילים הכי חשובים שהוא יעשה. על הדרך שיתחזק כמה שהוא יכול, מה רע? Ss נותנת לך 4-6 חודשים של תרגול מאסיבי של סקוואט בנץ ודדליפט, ואם תשקיע את כל הזמן בלימוד ושיפור הטכניקה, ותתעסק בלשפצר את הטכניקה בזמן הזה יהיה לך בסיס טוב לטכניקה כדי לעבור לתכנית עם נפח גבוה.

תכלס התוכנית סבבה, רק צריך לפצל אותה שלא יהיה מצב של סקוואט, דדליפט, בנץ' ופרס באותו אימון לנפח כזה 3 פעמים בשבוע.
תוכנית פח איזה טובה עם הנפח הבדיחה שיש שמה אין בעיה שיהיו הכל ביחד במיוחד שמדובר במתחיל שזה גם ככה לא יקשה עליו

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית