הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האם שינת REM הכרחית לפיתוח שריר?

Shahar Voltinski

משתמש קבוע
1,143
256
נק' מוניטין:
430
1,143
256
כן. בבית.
למחזור השינה יש מס' שלבים כאשר העיקריים בו הם
  • שינת גלים איטיים הבאה לפני שינת ה-REM
  • ושינת REM.
האם יש מחקרים המדברים על נחיצותה של שינת REM לצורך שיפור בכוח מירבי/היפרטרופיה? או מה ההבדל בין האפקט של אימון כאשר שינת REM מתקיימת לעומת מצבים של היעדר או מיעוט של שינת REM?

אני לא מכיר מחקרי בנושא.
אבל אני כן יודע באופן אישי כמה שינה חשובה לאימונים.

למחזור השינה יש מס' שלבים כאשר העיקריים בו הם
  • שינת גלים איטיים הבאה לפני שינת ה-REM
  • ושינת REM.
האם יש מחקרים המדברים על נחיצותה של שינת REM לצורך שיפור בכוח מירבי/היפרטרופיה? או מה ההבדל בין האפקט של אימון כאשר שינת REM מתקיימת לעומת מצבים של היעדר או מיעוט של שינת REM?
איזו השוואה אתה מחפש? שינת REM לעומת מה? אתה מתכנן להעביר את החיים שלך עם שנ"צים של חצי שעה ולא לישון ברצף?
בכל מקרה

• פותח/ת השרשור
@yanivgoft
שנ"צ לא יקרה אצלי בקרוב חחחח אני שואל כי
1. מאז שהפכתי לאבא השינה שלי בלילה הרבה פחות רציפה ולעתים הלילות כוללים זמני ערות ביניים ממושכים בשעות הקטנות (שעה ושעתיים לעתים).
2. עישון ירוק לפני השינה.מצמצם משמעותית את הזמן שהגוף מבלה בשנת REM. אני לא על בסיס קבוע אלא לעתים בלבד. עניין אותי לדעת עד כמה זה מעכב / מפריע להתפתחות / התאוששות של מע' העצבים ושל השרירים כאשר יש מיעוט בשנת REM

בחיי שאני לא מבין מאיפה המידע לגבי הירוק.. אני ישן כמו תינוק אחרי שאני מעשן וקם רענן לחלוטין (הרבה יותר טוב משינה רגילה) אני אפילו זוכר את החלומות שחלמתי.
בנוסף, בגלל המנצ׳ המטורף, אני טוחן כמויות הזויות של אוכל שכוללות ים חלבון ופחמימה ככה שזה בהחלט עוזר להתאוששות.

בחיי שאני לא מבין מאיפה המידע לגבי הירוק.. אני ישן כמו תינוק אחרי שאני מעשן וקם רענן לחלוטין (הרבה יותר טוב משינה רגילה) אני אפילו זוכר את החלומות שחלמתי.
בנוסף, בגלל המנצ׳ המטורף, אני טוחן כמויות הזויות של אוכל שכוללות ים חלבון ופחמימה ככה שזה בהחלט עוזר להתאוששות.
זה מוכח מדעית

באמת? ממש מוזר. לי זה דווקא נורא עוזר אם מבחינת השינה ואם מבחינת ההתאוששות. מעניין, אחפש את המחקרים.

הגראס מגביר התאוששות למרות שהוא כן פוגע בשנת REM ואז אתם נהיים עייפים יותר שאתם קמים
אבל מבחינת התאוששות זה עוזר

הגראס מגביר התאוששות למרות שהוא כן פוגע בשנת REM ואז אתם נהיים עייפים יותר שאתם קמים
אבל מבחינת התאוששות זה עוזר
מסכים.
הרבה חברים אמרו לי אותו דבר.

בשביל ההתאוששות של השרירים קצת קשה לשים בכמויות את החשיבות של שינת REM, אבל אני מניח שהיא חשובה.
ה-REM יותר חשוב בעיקר בשביל ההתאוששות של המוח ומערכת העצבים

יש ביסוס מדעי לכך שירוק מצמצם שנת REM ובגלל זה שאלתי למעשה
אני פחות מבין להשפעות של חוסר ב-REM על כושר ופיתוח שריר...
אבל אני כן מבין בהשפעות של הקנאביס ברמה המורכבת.

זה נכון, קנאביס מצמצם שנת REM. אבל באותה מידה. הרבה קנאביס לאורך זמן, דווקא יחזק לך את ה-REM
בהתחלה אתה מעשן, נרדם כמו תינוק, ולא חולם בכלל (REM מועט, או לא קיים)
זה ה-תופעת לוואי המדוברת.
אבל אחרי כמה חודשים\שנים של עישון (או אידוי) רצוף, אתה תראה ותרגיש איך לאט לאט ה-REM חוזר. וזה נכון לגבי עוד כמה תופעות לוואי (למשל, תיאבון, אנרגטיות)

באיזה שלב אחרי שימוש רציני בקנאביס, המוח פשוט מסתגל לזה. מכל כיוון ומכל בחינה.התופעות לוואי מצטמצמות ולפעמים מגיעות מהכיוון ההפוך (מעודף תיאבון ומאנצ'ים כל היום. לחוסר תיאבון לא מוסבר. משינה שטוחה, חסרת REM. לשינה רווית חלומות ואפילו סיוטים)
btw, אם נכנס למונחים מדעיים. זה בעצם משוב שלילי\חיובי שמגיע מכיוון רצפטור cb1 בעיקר. האם זה משוב חיובי או שלילי, תלוי בסיטואציה.
אז לא יודע באמת מה ההשפעה של REM על פיתוח שריר. אבל אם קנאביס זה החשש שלך בהקשר של REM. זה כנראה לא ממש רלוונטי.
וגם אם נניח שאתה מעשן קנאביס ומה שרשמתי כאן לא רלוונטי או תקף אלייך. דבר אפשרי בהנחה שקנאביס יכול להכיל מאות חומרים שונים, במינונים שונים, עם השפעות לא ידועות.

אז פשוט תקח מלטונין. בכמות קטנה. מומלץ 0.5 מ"ג. והנה, יש לך שנת rem. 😃

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
@Guy158
אחי איפה אני ואיפה שימוש קבוע חחחח מעשן עם אשתי פעמיים שלוש בשבוע. לא אגיע לשימוש כזה או לתכיפות כזו של צריכה לעולם כנראה.

@kotzer
כן, הנחתי ששינת REM רלוונטית בעיקר להתאוששות של מע' העצבים ותורמת לקונסולידציה של תהליכים קוגניטיביים וללמידה והטמעה של תהליכים.

אני פחות מבין להשפעות של חוסר ב-REM על כושר ופיתוח שריר...
אבל אני כן מבין בהשפעות של הקנאביס ברמה המורכבת.

זה נכון, קנאביס מצמצם שנת REM. אבל באותה מידה. הרבה קנאביס לאורך זמן, דווקא יחזק לך את ה-REM
בהתחלה אתה מעשן, נרדם כמו תינוק, ולא חולם בכלל (REM מועט, או לא קיים)
זה ה-תופעת לוואי המדוברת.
אבל אחרי כמה חודשים\שנים של עישון (או אידוי) רצוף, אתה תראה ותרגיש איך לאט לאט ה-REM חוזר. וזה נכון לגבי עוד כמה תופעות לוואי (למשל, תיאבון, אנרגטיות)

באיזה שלב אחרי שימוש רציני בקנאביס, המוח פשוט מסתגל לזה. מכל כיוון ומכל בחינה.התופעות לוואי מצטמצמות ולפעמים מגיעות מהכיוון ההפוך (מעודף תיאבון ומאנצ'ים כל היום. לחוסר תיאבון לא מוסבר. משינה שטוחה, חסרת REM. לשינה רווית חלומות ואפילו סיוטים)
btw, אם נכנס למונחים מדעיים. זה בעצם משוב שלילי\חיובי שמגיע מכיוון רצפטור cb1 בעיקר. האם זה משוב חיובי או שלילי, תלוי בסיטואציה.
אז לא יודע באמת מה ההשפעה של REM על פיתוח שריר. אבל אם קנאביס זה החשש שלך בהקשר של REM. זה כנראה לא ממש רלוונטי.
וגם אם נניח שאתה מעשן קנאביס ומה שרשמתי כאן לא רלוונטי או תקף אלייך. דבר אפשרי בהנחה שקנאביס יכול להכיל מאות חומרים שונים, במינונים שונים, עם השפעות לא ידועות.

אז פשוט תקח מלטונין. בכמות קטנה. מומלץ 0.5 מ"ג. והנה, יש לך שנת rem. 😃
חחח שמע אני הלכתי לרופא אמרתי לה תקשיבי אני לפעמים שוכב במיטה פתאום קופצת לי הכתף פתאום הרגל פתאום הגב כזה קופץ
אם אמרה לי בגלל זה במינון גבוהים יש שם איזה שיבוש קטן במערכת העצבים
לא יודע בדיוק מה אני אומנם מבין בקנאביס אבל לא רופא עדיין

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית