הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לפי מה ללכת?

• פותח/ת השרשור 1tay
  • פורסם בתאריך

1tay

משתמש מתחיל
299
86
נק' מוניטין:
194
299
86
עד כה תמיד מדדתי לפני הבישול (במקרה הזה זה פסטה)

היום רציתי לבדוק את שניהם ויצא לי הפרש של 100 קלוריות בין 2 הנתונים...

ביבש יצא שאכלתי 700 קלוריות, לפי המבושל יצא שאכלתי 600.

להתעלם מהמבושל?

????
אם לא הבנת ישלי הפרש של 100 קלוריות מאותו אוכל, מה הקשר התמדה פה?

השאלה שלך לא מובנת לי. ''להתעלם מהמבושל?'' מה זאת אומרת להתעלם מהמבושל, אתה שואל מה יותר מדויק? פסטה אחרי בישול סופגת נוזלים ולכן החישוב יהיה פחות מדויק.

• פותח/ת השרשור
השאלה שלך לא מובנת לי. ''להתעלם מהמבושל?'' מה זאת אומרת להתעלם מהמבושל, אתה שואל מה יותר מדויק? פסטה אחרי בישול סופגת נוזלים ולכן החישוב יהיה פחות מדויק.
בדרך כלל אני מחשב קלוריות לפני בישול - לקחתי 200 גרם פסטה (שזה 700 קלוריות), בישלתי מדדתי שוב ועכשיו יוצא שזה 600 קלוריות, אם אני הולך לפי הערכים של אחרי הבישול(על אותה אריזה)

בדרך כלל אני מחשב קלוריות לפני בישול - לקחתי 200 גרם פסטה (שזה 700 קלוריות), בישלתי מדדתי שוב ועכשיו יוצא שזה 600 קלוריות, אם אני הולך לפי הערכים של אחרי הבישול(על אותה אריזה)

אבל אמרתי לך שאחרי בישול זה פחות מדויק כי זה סופג נוזלים, אז למה אתה שואל? אתה רוצה לחשב מים? לא נותן כלום.

• פותח/ת השרשור
אבל אמרתי לך שאחרי בישול זה פחות מדויק כי זה סופג נוזלים, אז למה אתה שואל? אתה רוצה לחשב מים? לא נותן כלום.
רציתי להבין אם זה הגיוני שעל אותה אריזה תיהיה סטייה כזאת על אותו מוצר.
אלך לפי הלא מבושל אם ככה

אבל החברה גם מדדה אחרי בישול עם מים את הקלוריות ועדיין יש סטייה, זה מה שלא היה ברור

רציתי להבין אם זה הגיוני שעל אותה אריזה תיהיה סטייה כזאת על אותו מוצר.
אלך לפי הלא מבושל אם ככה

אבל החברה גם מדדה אחרי בישול עם מים את הקלוריות ועדיין יש סטייה, זה מה שלא היה ברור

כל אחד מכין את זה בצורה שונה (יותר מים פחות מים) בסיר שונה וכו' תמיד תלך על הלפני (אם אתה מחפש מדויק יותר)

פאק מה, רציני? בא לי למות אני גם הייתי עושה את זה ככה.. בודק אחרי הבישול.
זה כנל גם עם עוף? מלא פה אמרו לי כן לפני בישול לבדוק וכאלה שאחרי. מה אתה אומר כדאי?

פאק מה, רציני? בא לי למות אני גם הייתי עושה את זה ככה.. בודק אחרי הבישול.
זה כנל גם עם עוף? מלא פה אמרו לי כן לפני בישול לבדוק וכאלה שאחרי. מה אתה אומר כדאי?

גם אני בודק את הפסטה לאחר בישול (זה קצת פחות מדויק) אבל באופן שלא ממש משנה לי. אם אתה רוצה שיא הדיוק תבדוק לפני.
וזה לא עובד ככה עם עוף כי יש הבדל. פסטה סופחת נוזלים לאחר הבישול (נצבר משקל שהוא מים) לעומת עוף שהוא כבר עם מים ויוצאים ממנו הנוזלים בבישול (המשקל נהיה יותר מדויק מכיוון שיש יותר אחוז עוף במשקל הכולל) לכן אם תרצה למדוד במדויק את העוף אתה תמדוד אחרי ואם תרצה לבדוק במדויק את הפסטה אתה תבדוק לפני. במילים פשוטות איפה שיש פחות נוזלים ויותר ממה שאתה אוכל, זה יותר מדויק.

עם העוף זה לא יהיה מדויק גם אחרי, אבל יותר מדויק (כי עדיין ישארו נוזלים)

גם אני בודק את הפסטה לאחר בישול (זה קצת פחות מדויק) אבל באופן שלא ממש משנה לי. אם אתה רוצה שיא הדיוק תבדוק לפני.
וזה לא עובד ככה עם עוף כי יש הבדל. פסטה סופחת נוזלים לאחר הבישול (נצבר משקל שהוא מים) לעומת עוף שהוא כבר עם מים ויוצאים ממנו הנוזלים בבישול (המשקל נהיה יותר מדויק מכיוון שיש יותר אחוז עוף במשקל הכולל) לכן אם תרצה למדוד במדויק את העוף אתה תמדוד אחרי ואם תרצה לבדוק במדויק את הפסטה אתה תבדוק לפני. במילים פשוטות איפה שיש פחות נוזלים ויותר ממה שאתה אוכל, זה יותר מדויק.

עם העוף זה לא יהיה מדויק גם אחרי, אבל יותר מדויק (כי עדיין ישארו נוזלים)
האמת שאני לא אוכל פסטה זה יותר ככה אצלי עם אורז חחחח זה עדיין נחשב? 😃
וכן חצי שנה בערך הייתי מודד עוף לפני בישול. אוי ואבוי לי.😵

האמת שאני לא אוכל פסטה זה יותר ככה אצלי עם אורז חחחח זה עדיין נחשב? 😃
וכן חצי שנה בערך הייתי מודד עוף לפני בישול. אוי ואבוי לי.😵

כל דבר שסופח נוזלים לאחר בישול (עוף ההפך לדוגמה) ולמדוד עוף לפני בישול זה יכול להיות הבדל של 50-100 גרם.

אישית אני סופר דברים כמו אורז פסטה ודברים כאלו שסופחים נוזלים לפני בישול כי המשקל הסופי תלוי במשך זמן הבישול וכמות הנוזלים, המוצר היבש שוקל אותו דבר, לעומת זאת בשר רק מאבד נוזלים, שומן ומשקל ולכל אותו אני שוקל אחרי בישול.
בנוסף בלי קשר, כל עוד אתה אוכל כל יום את אותו מזון זה לא באמת משנה, כי אם אתה "טועה" ב100 קלוריות כל יום זה כבר הפך לנורמה שלך ולפי זה הורדת קלוריות וכדומה בטח

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית