הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

נוזלים בגוף ואימוני כוח

Shahar Voltinski

משתמש קבוע
1,143
256
נק' מוניטין:
430
1,143
256
כן. בבית.
אני מבין שיש קשר בין הרגשה של רעננות באימון לבין מאזן נוזלים טוב בגוף, ואני מבין ששריר שיש בו יותר נוזלים יתפקד יותר טוב מבחינת ביצועים.

הרבה מאמנים מדברים על חשיבות העניין של שתייה במהלך אימון ועל החשיבות של לא להגיע "יבש" לאימון.

וכאן לב העניין:
לאחרונה אני מתאמן בבקרים, כי לוגיסטית זה הזמן הכי מתאים ואין לי ממש זמן אחר בתנאי החיים הנוכחיים.
קם ב-05:30-06:00, מתחיל אימון ב-06:30-06:50, משך האימון כחצי שעה.
5-6 פעמים בשבוע, חד"כ בתוך הבית.

אני מרגיש יבש בבקרים.
אני קם ושותה 2 כוסות מים, אוכל קופסת טונה או קוטג', מוציא את הכלבה, עובר בשירותים, ורק אז מתחיל אימון, כלומר אני ער איזה 30-50 דק' עד תחילת האימון כדי שמה ששתיתי ייספג קצת בגוף.

מה אפשר לעשות כדי להרגיש יותר טרי בבוקר?
לשתות כשאני קם בלילה?
אם אני מתאמן אחה"צ בד"כ אני מרגיש יותר טוב וגם יש מצב שמצליח להרים יותר/יותר חזרות.
טיפים/רעיונות?

אני מבין שיש קשר בין הרגשה של רעננות באימון לבין מאזן נוזלים טוב בגוף, ואני מבין ששריר שיש בו יותר נוזלים יתפקד יותר טוב מבחינת ביצועים.

הרבה מאמנים מדברים על חשיבות העניין של שתייה במהלך אימון ועל החשיבות של לא להגיע "יבש" לאימון.

וכאן לב העניין:
לאחרונה אני מתאמן בבקרים, כי לוגיסטית זה הזמן הכי מתאים ואין לי ממש זמן אחר בתנאי החיים הנוכחיים.
קם ב-05:30-06:00, מתחיל אימון ב-06:30-06:50, משך האימון כחצי שעה.
5-6 פעמים בשבוע, חד"כ בתוך הבית.

אני מרגיש יבש בבקרים.
אני קם ושותה 2 כוסות מים, אוכל קופסת טונה או קוטג', מוציא את הכלבה, עובר בשירותים, ורק אז מתחיל אימון, כלומר אני ער איזה 30-50 דק' עד תחילת האימון כדי שמה ששתיתי ייספג קצת בגוף.

מה אפשר לעשות כדי להרגיש יותר טרי בבוקר?
לשתות כשאני קם בלילה?
אם אני מתאמן אחה"צ בד"כ אני מרגיש יותר טוב וגם יש מצב שמצליח להרים יותר/יותר חזרות.
טיפים/רעיונות?

בנוגע לשתייה, בגדול - לשתות הרבה יותר, ולוודא בשירותים לפני שאתה מתחיל אימון שהשתן יוצא שקוף, (יתן לך אינדקציה שמצב הנוזלים בסדר)
לעיתים קשה לשתות הרבה בבוקר, אז -
1. או שבלילה תקפיד לשתות מספיק - (תוודא שאתה הולך לשירותים לפני השינה ואין שתן צהוב חריף)
אבל עד גבול שלא יגרום לך לרוץ באמצע הלילה מספר פעמים, ותקל על עצמך מעט בבוקר

2. שבבוקר תשתה הרבה יותר.

היה לי מקרה דומה, ולי באופן אישי עזר - להכין ספל של מים עם עלי נענע, לימון וג'ינגר, זה מרענן, כיפי לשתייה וטעים ובאופן אישי עזר לי לשתות הרבה הרבה יותר מבלי להרגיש שאני נחנק ואפילו נהנתי מזה.

בנוגע לאימוני צהריים והבוקר - לדעתי הוספה של פחמימות פשוטות לארוחת הבוקר לפני האימון יחד עם שיפור הרוויה יספיק לך, ואם לא, גם כוס קפה, לערנות יכולה לסייע, אתה מתאמן אחרי צום של הלילה, מאגרי הגליקוגן שלך מעט ריקים, והגוף צריך אנרגיה זמינה על מנת לעמוד בעומס של האימון, טונה וקוטג' אלו מאכלים שאין בהם מספיק פחמימה.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
תשובה אש אחי!
תותח.

לגבי הלילה - הילדה שלי מעירה אותנו פעמיים שלוש במינימום אז אני מנצל את זה כדי לשתות בכל פעם שאני קם, שמתי לב שכשאני *לא* שותה כשאני מתעורר אליה אז בבוקר אני יותר יבש.

תודה על המשוב!
קריאה נוספת במקורות אחרים מלמדת אותי שיש עניין של התרגלות לאימונים בבוקר וכמו כל תהליך אחר - גם לעניין הזה הגוף צריך ללמוד להתרגל ככה שהתמדה היא עניין חשוב כאן.

יחד עם זאת, המאזן ההורמונלי בגוף כשמתעוררים הוא אחר(מבלי להיכנס לפרטים מסובכים שאני לא מבין בהם) אבל בשורה התחתונה הגוף "ערוך יותר" לעומס פיזי אחרי שעברו שעה שעתיים מרגע שהתעוררנו והרבה פעמים יש מחסור באנרגיה ונוזלים כשמתעוררים וזה מתאזן אחרי שארוחת הבוקר והנוזלים ששתינו נספגים בגוף ככה שתמיד לכאורה נהיה "בחיסרון" על הבוקר בהשוואה למאוחר יותר... ופה זה טיפה מבאס אבל יחד עם זאת די הגיוני.

ממה שאני מבין אפשר להפחית את האפקט של "להרגיש חלש יותר בבוקר" אך לא למנוע את התופעה לחלוטין....

ואני מאוד מוזר. דווקא סקוואטים קלים לי יותר בבוקר. ודווקא אחרי פחמימה אני מרגיש תשוש ואחרי מנת חלבון ללא פחמימה אני מרגיש חזק יותר, למשל חצי שעה אחרי קופסת טונה אני מרגיש טוב בהרבה מאשר חצי שעה אחרי קורנפלקס עם חלב (כן תזונה חרא יש לי)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית