הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חומרים טבעיים שאתם משתמשים בהם

inexplicable

משתמש מתחיל
57
9
נק' מוניטין:
12
57
9
בואו נצא לרגע מחומרים לא חוקיים/לא טבעיים
באילו תוספים אתם משתמשים ולאיזו מטרה?
וחוות דעת כמובן

• פותח/ת השרשור
מצאתי את זה Is fructose bad for you? Benefits, risks, and other sugars
https://www.shape.com
Fructose Consumption in the Development of Obesity and the Effects of Different Protocols of Physical Exercise on the Hepatic Metabolism
אכן לא ידעתי שיש מחקרים שקושרים פרוקטז להשמנה.
אני חושב שמדובר בתוסף פרוקטוז ללא הפרי, בטח תגיד שאין הבדל בין פרוקטוז מזוקק לפרי עצמו, אבל אני חושב שעדיין יש הבדל בין פרוקטוז מזוקק לפרי.
המסקנה של המחקר הראה שמי שעושה פעילות גופנית סדירה אין למה לחשוש.
צפה בקובץ המצורף 49691

תוסף פרוקטוז בכוונה לסירופ אגבה, סירופ תירס וכו שמוסיפים כמעט לכל המוצרים היום?
אם לזה התכוונת אז כמובן וכמובן הם באים עם הנזקים שלהם- הם קודם כל בשימוש נרחב משום שהם זולים מאוד לשימוש ומתוקים בהרבה מסוכר רגיל.

לגבי פרוקטוז שנמצא בפירות- להבדיל מגלוקוז, פרוקטוז בחלקו לא נכנס למטבוליזם, כלומר אי אפשר להפיק מכל הפרוקטוז שנצרך אנרגיה.
הוא בעצם סוכר פעיל כימית, הוא נאגר בגוף וגורם לצימוד חלבונים ברקמות של קולגן
מצב שגורם לפגיעה בדופן כלי הדם, פגיעה בתאי כבד,

מצב שיכול להוביל להיצרות כלי הדם

תוסף פרוקטוז בכוונה לסירופ אגבה, סירופ תירס וכו שמוסיפים כמעט לכל המוצרים היום?
אם לזה התכוונת אז כמובן וכמובן הם באים עם הנזקים שלהם- הם קודם כל בשימוש נרחב משום שהם זולים מאוד לשימוש ומתוקים בהרבה מסוכר רגיל.

לגבי פרוקטוז שנמצא בפירות- להבדיל מגלוקוז, פרוקטוז בחלקו לא נכנס למטבוליזם, כלומר אי אפשר להפיק מכל הפרוקטוז שנצרך אנרגיה.
הוא בעצם סוכר פעיל כימית, הוא נאגר בגוף וגורם לצימוד חלבונים ברקמות של קולגן
מצב שגורם לפגיעה בדופן כלי הדם, פגיעה בתאי כבד,

מצב שיכול להוביל להיצרות כלי הדם
זה מאוד מעניין מה שאתה אומר, שבעצם פירות זה דבר לא בריא.
אני אצטרך לקרוא על הנושא עוד.

• פותח/ת השרשור
אם הוא מכיר 10 אנשים ומדבר מהניסיון שלהם ושלו זה נחשב?
אני אבין אותו, אבל זה לא יהיה מספיק בשבילי.

אלירן סבג
למה ככה חזק??

תגיד, צפית בזה בעצמך?
חשבת שאצפה בזה למשך שעה וחצי?
אז כן, אמנם דילגתי המון, אבל צפיתי בסרטון. הוא מדבר על לתסף מזון עם פרוקטוז מזוקק ובסוכר מזוקק, לא על פירות.

שום סוכר בכל צורה שהיא לא גורם בפני עצמו להשמנה או מחלה מטבולית כזאת או אחרת, זה רק כשזה מגיע בכמויות בשילוב עם עודף קלורי, עודף במשקל וחוסר פעילות, שאז מתחילות הבעיות

שום סוכר בכל צורה שהיא לא גורם בפני עצמו להשמנה או מחלה מטבולית כזאת או אחרת, זה רק כשזה מגיע בכמויות בשילוב עם עודף קלורי, עודף במשקל וחוסר פעילות, שאז מתחילות הבעיות
זה לא מה שהמחקר הראה Fructose Consumption in the Development of Obesity and the Effects of Different Protocols of Physical Exercise on the Hepatic Metabolism
קצת מוזר בהתחשב בזה שזה מספיק לך בהמון מקרים נראה כאילו אתה מאמין למה שנוח לך ולמה שאתה רוצה להאמין
האם כולנו לא ככה. אנשים מאמינים במה שנוח להם, אם זה לפעמים דת או בורא או מסלול מסוים בתזונה. לפעמים נוח להאמין רק אחרי שיש מחקר ארוך על הנושא, לפעמים סיפור אחד או שניים יספיקו.
למה אתה נשמע מופתע?

בכל סייקל לא משנה בשילוב אוראלים או שמנים תמיד שלישיה קבוע שזה: מולטי ויטמין,אומגה3,q10 עם אני מתסף לסייקל אוראלים אז אני מוסיף Liver support. בגדול זה הכל
לגבי תוספי פארמה שאני יכול לתסף תעצמי זה קרטיה או קרדיו מגניל תמיד בהשג יד, Tritace (נכון לעד היום לא היה שימוש בו) ויכול להיות מודלטור למערכת החיסונית להזרקה תוך ורידית (נכון לעד היום לא היה צורך בו)
קרטיה אני משלב עם אוראלים

אני אחדד את מה שאמרתי.
שום סוכר בפני עצמו יכול לגרום לבעיות מטבוליות.
גם אם פרוקטוז מתערב במעגלים מטבוליים אחרים, זה לא מספיק כדי ליצור תנגודת אינסולין או מחלה מטבולית.
רק כאשר אתה נמצא בעודף משקל ועודף קלורי, ללא פעילות גופנית מספקת, השומנים שהפרוקטוז עוזרים לייצר הופכים לבעיה, ואז אתה מתחיל לפתח דיסליפידמיה, משם סינדרום מטבולי ותנגודת אינסולין, ורק אם זה תהליך כרוני שנמשך שנים על גבי שנים

אני אחדד את מה שאמרתי.
שום סוכר בפני עצמו יכול לגרום לבעיות מטבוליות.
גם אם פרוקטוז מתערב במעגלים מטבוליים אחרים, זה לא מספיק כדי ליצור תנגודת אינסולין או מחלה מטבולית.
רק כאשר אתה נמצא בעודף משקל ועודף קלורי, ללא פעילות גופנית מספקת, השומנים שהפרוקטוז עוזרים לייצר הופכים לבעיה, ואז אתה מתחיל לפתח דיסליפידמיה, משם סינדרום מטבולי ותנגודת אינסולין, ורק אם זה תהליך כרוני שנמשך שנים על גבי שנים
מי זה הרופא הזה

יש להבדיל בין פרוקטוז מזוקק לבין פרוקטוז הנמצא בתוך הפירות, ממש אבל ממש לא מסוכן, ההיפך.

לא משנה אם זה מעובד אם לא

ריכוז גבוה של סוכרים בדם משחרר תגובות דלקתיות בגוף באופן אקוטי, ואם זה לטווח ארוך באופן קבוע זה גם יעשה בעיה כרונית

לא מדבר אפילו על תנגודת לאינסולין וכל שאר השטויות

אין סיבה שבן אדם יצרוך מעל 50 גרם סוכר ביום וזה גם נדיב

ריכוז גבוה של סוכרים בדם משחרר תגובות דלקתיות בגוף באופן אקוטי, ואם זה לטווח ארוך באופן קבוע זה גם יעשה בעיה כרונית

ואיך זה סותר את עניין הפירות?

בכל פרי יש ממוצע של 9-12 גרם סוכר, עדין משאיר לך מקום בכיף ל 3-4 פירות ביום

תשובה נבחרת 🙌

ואיך זה סותר את עניין הפירות?

בכל פרי יש ממוצע של 9-12 גרם סוכר, עדין משאיר לך מקום בכיף ל 3-4 פירות ביום

כמות הפרי שתצטרך לאכול ובשביל להגיע לכמות המומלצת של אשלגן תעבור את הכמות סוכרים המומלצת

אתה מוכן להפסיק להטעות אנשים?
כל עוד אתה בן אדם בריא ולא סובל מחוסר אשלגן (בדיקת דם תראה זאת) אין צורך סתם לתסף באשלגן.
ההמלצה היומית לבן אדם בוגר היא 4700 מ"ג ליום, וכל עוד אתה אוכל מסודר ובריא אתה תקבל את זה בתפריט היומי שלך.
אשלגן נמצא כמעט בכל מקור תזונה - בשר, דגים, קטניות, ירקות, פירות, מוצרי חלב ושומנים מן הצומח.

לגבי עניין הפרוקטוז, מציע לכם להכנס ללינק הבא :

Tal Ben Moshe

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית