נק' מוניטין:
59,267
- 6,008
- 4,798
אני מוציא 1700 בחודש על אוכל
שזה בתקופות הכי עמוסות קלוריות
שזה בתקופות הכי עמוסות קלוריות
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
אז עוד לא היית בגאורגיה..אם רק היה ספורט של לצפור כמה שיותר פעמים ברמזור בחצי דקה, גאווה גאווה ישראלית.
כמה יוצא לך ההרשמה לתחרות עצמה?אצלי דווקא ההוצאה הרצינית בדר״כ היא תחרויות (טיסה, לינה, אוכל, כניסה לתחרות וכו׳), זה סביב 1000$ אוסטרלי כל פעם שאני טס להתחרות.
הסצינה הישראלית נראית ככה כי היא מאורגנת כיוזמה פרטית של אנשים בודדים (לא בשונה מרוב העולם) שלא יכולים לזרוק 30,000 דולר על תחרות (בשונה ממדינות ספציפיות בעולם שבהן יש כסף): אין ספונסרים, אין הקלות מהמדינה, אין מענקים.
הבעיה היא שלאור תחרויות הוויטליפטינג בישראל (ענף אולימפי, יוקרה וכל הבולשיט הזה)- גם אם משרד הספורט היה מעניק "מימון" לא היית רואה ילדים ממשיכים עם זה כמשהו משמעותי בחיים.
בסופו של יום בנאדם צריך להתפרנס ולפרנס ומלגת ספורטאי בישראל משמעותה להיות עני בגיל 40 (השנים הכי יפות להתפתח הן שנות הפיק של ספורטאי אקטיבי, להתחיל קריירה שניה בגיל 37 זה קצת פחות יעיל/ריאלי).
זה לא הכל, אני טוען שזה הרבה עניין של שגרת חיים שלא ממש מאפשרת להשקיע הרבה זמן וכסף על תחביב.מה ההבדל? עניין תרבותי ותפיסתי שזה בסדר גמור להשקיע הרבה כסף והרבה זמן במשהו שלא מניב לך כסף חזרה. זה הכל.
יש לך 24 שעות ביממהלי למשל קשה לחשוב על העתיד שבו אני יבזבז שלוש שעות על נפח סקאווט במקום לעבוד כאשר יש לי משפחה לפרנס
מיתוך השד שעות האלו אני צריך להגיד גם זמן למשפחה...יש לך 24 שעות ביממה
אתה עובד 8-10 שעות?
ישן 8 שעות,
יש לך עוד 6-8 שעות לאימונים / פנאי אחר.
וכמובן שלא כל יום אתה תתאמן 3 שעות.
6-8 שעותמיתוך השד שעות האלו אני צריך להגיד גם זמן למשפחה...
בדיוק, על הכתב נשמע לא רע מה שאמר powerlifting, בפועל זה פשוט לא ככה.וזמן לפקקים וזמן לסידורים(דואר, בנק, קניות, מוסך, קופ"ח לא חסר...)
אני יודע בוודאות שהאירועים בארה"ב ממומנים בחלקם הגדול מספונסרינג, לפחות התחרויות המוצלחות (בהרבה מקרים החברות גם תורמות את הציוד עצמו והוא נמכר אחרי התחרות).באוסטרליה ובארה״ב שבריר אחוזון מהתחרויות מתנהלות ע״י גיבוי כלכלי של מישהו עשיר שיכול להרשות לעצמו. גם בארץ יש אנשים עשירים. בארה״ב הUS OPEN מתנהל בהפסדים כבדים (אני לא רואה דרך אחרת) כל שנה ואני די בטוח שהסכומים שהם מחלקים התחילו לרדת.
לא אמרתי שמישהו בעולם מקבל הקלות, זה לא ענף אולימפי ולכן הוא לא יזכה לסבסוד מאף מדינה.הקלות מהמדינה? למה אתה מצפה בדיוק? איזה הקלות אתה חושב שאני בתור פאוורליפטר מתחרה מקבל באוסטרליה או סופי ניסימוב מקבלת בארה״ב?
בחו"ל מתחרים גם גובים לא מעט עבור ייעוץ ואימון ומקבלים קליינטורה בזכות הספורט הזה, ככה שלא באמת משקיעים נטו במשהו שלא מניב בחזרה.מה ההבדל? עניין תרבותי ותפיסתי שזה בסדר גמור להשקיע הרבה כסף והרבה זמן במשהו שלא מניב לך כסף חזרה. זה הכל.
סלח לי שאינני קונה את התירוצים הללו.וזמן לפקקים וזמן לסידורים(דואר, בנק, קניות, מוסך, קופ"ח לא חסר...)
אני יודע בוודאות שהאירועים בארה"ב ממומנים בחלקם הגדול מספונסרינג, לפחות התחרויות המוצלחות (בהרבה מקרים החברות גם תורמות את הציוד עצמו והוא נמכר אחרי התחרות).
האירועים לא רווחיים אבל לא מתנהלים בהפסדים כבדים, זה הכל Promotionals זה יום של מכירות יותר מיום של תחרות, אין מה לעשות פשוט אין מספיק אנשים שמוכנים לשלם ולהגיע לצפות וזה נכון בכל מדינה.
לא אמרתי שמישהו בעולם מקבל הקלות, זה לא ענף אולימפי ולכן הוא לא יזכה לסבסוד מאף מדינה.
ספונסרינג שקיים בוודאות במדינות גדולות הוא של חברות תוספים וציוד, סדר גודל של 600-800$ לחודש מכל חברה תמורת פרסום, כשהרוב מגיע כמוצרים חינם ולא כמזומן (אבל אין סיבה לא להחשיב את זה ככסף).
אומנם זה מגיע ל1 מתוך 1,000 מתחרים, אבל תמיכה של 1000$ לחודש היא אחלה ובארץ זה פשוט לא קיים כי אין שום תמריץ לאף חברה.
בחו"ל מתחרים גם גובים לא מעט עבור ייעוץ ואימון ומקבלים קליינטורה בזכות הספורט הזה, ככה שלא באמת משקיעים נטו במשהו שלא מניב בחזרה.
אני זוכר וובינרים שאנשים כמו דייב טייט עשו מהנוחות של המשרד שלהם ב300$ לאדם תמורת 2 הרצאות. גם לא חסרות "תוכניות אימון מותאמות אישית" תמורת סכומים לא מבוטלים.
בארץ לעומת זאת לא מזיז לאף אחד כמעט אם הבנאדם אלוף אירופה, אלוף עולם או אלוף הגלקסיה, מדריך בילדר או מדריך סטודיו/ספינינג/חיטוב/פילאטיס עדיין יסגור יותר אימונים אישיים ממתחרה בPL.
שמע, אין ספק שבארץ עובדים יותר מהעולם המערבי מה שמשאיר פחות זמן לתחביבים, אי אפשר להתעלם מזה.זה לא הכל, אני טוען שזה הרבה עניין של שגרת חיים שלא ממש מאפשרת להשקיע הרבה זמן וכסף על תחביב.
לא יודע מה השגרה של הליפטרים שאתה מכיר באוסטרליה, כאלה עם שגרת עבודה, משפחה ו/או מחוייבויות אחרות, אבל ממה שאני רואה גם על עצמי וגם על רוב האנשים שאני מכיר, אין ממש אפשרות להשקיע את הזמן הדרוש בתחביבים בלי שזה יפגע במשפחה/זוגיות. שלא לדבר על עוד אספקטים, כמו נגיד לחשוב פעמיים אם לעשות טיול טבע או משהו כזה בשבת כי למחרת יש 3 שעות נפח סקוואט וכו'
מתאמנים אחרי העבודה, לא במקום העבודה.מאסטר
אני חייב לשאול מה בקשר ליוקר המחייה ?
לי למשל קשה לחשוב על העתיד שבו אני יבזבז שלוש שעות על נפח סקאווט במקום לעבוד כאשר יש לי משפחה לפרנס
מסכים איתך , אבל יש תקופות בחיים שזה בכלל לא פשוט. בעיקר כאשר יש ילדים קטנים או משרות לחוצותסלח לי שאינני קונה את התירוצים הללו.
מי שלא מוצא את הזמן פשוט לא באמת רוצה את זה. בינינו מי שלא תחרותי כמוני, צריך בערך שעתיים 3-4 פעמים בשבוע, לא נפחים של 3 שעות סקוואט. וגם אם כן, אני יכול לספר על כמה מנויים במכון שלי, אנשי משפחה במשרה מלאה שמקדישים 4 פעמים בשבוע שעתיים וחצי.
זה לא משנה אם זה PL או קרוספיט. אנשים עושים משהו עם החיים שלהם, למשל ריקוד.