נק' מוניטין:
11,301
- 4,129
- 2,234
אני לא יודע את המספרים ברמת הפרטים הקטנים מאחורי התחרות.כמה כסף אתה חושב חברה שמה ספונסר על תחרות? סתם לצורך השוואה מבחינת פרופורציה, חודש הבא יש את אליפות אוסטרליה של השלוחה האוסטרלית של IPF, תהיה תחרות מדהימה בגלל המארגנים אבל זה לא העניין, הם קיבלו ספונסר של 2500$ (אוסטרלי) מחברה שמוכרת ציוד. הם מאוד התלהבו מזה והיו מרוצים, במקרה הם החליטו שזה ילך לפרסים למתחרים, אבל כמה אתה חושב ש2500$ עוזר לתחרות עם 150-180~ מתחרים שלוקחת יומיים שלושה?
ספציפית הUS OPEN מתנהל בהפסדים כבדים בוודאות, היו להם פרסים של 250,000$, בוא תסביר לי איך הם מכסים את ההוצאה הזאת בלבד (בלי השכרת אולם וכו׳ וכו׳).
מכירות של מה? חוץ מחולצות של התחרות מה יש כבר למכור? כמה כסף אפשר לעשות על חולצות? אם אתה מדבר על מכירת ציוד - זה מגיע מהחברות ציוד וההכנסות לא הולכות למארגן.
לגבי מכירת כרטיסי כניסה לתחרות - אתה צודק. גם בתחרות שגובים כניסה, זה לא מקור הכנסה רציני, כאן בדר״כ לוקחים 5-10$ כניסה לכל היותר, חוץ מביג דוגס שאפשר להסכים שזה משהו אחר לגמרי (70$~ כניסה ונמכרים מאות כרטיסים).
אני יודע שבArnold's שבו הושקו המוטות והפלטות של Titan לדוגמה תרמו לתחרות ציוד ששווה יותר מ30,000$ חינם (לפחות- בסטים מלאים של 400KG תחרותיים כולל מוטות וסוגרים- ואני לא מחשיב את הציוד של החימום, ביגוד ודברים אחרים כי אני לא יודע מה נתנו ומה לא).
לא הייתי בתחרות, לא מכיר כמה חברות נוספות נותנות ספונסרינג וכמה כסף הם מכניסים/מוציאים בכל תחרות, אבל מה שאתה מתאר כ-2000-3000 דולר תרומה לתחרות גדולה זו פיקציה או ארגון לקוי, אני יודע בוודאות שמדובר בסכומים הרבה יותר גדולים.
שוב, אנשים שמתחרים פעם בכמה חודשים שהיחידים שמכירים אותם זה כמה מאות אוסטרליים לא יקבלו שקל כי אין שום סיבה שיקבלו, זה שהם מתחרים באינטנסיביות ומתאמנים רציני וטסים 4 פעמים בשנה לתחרות לא מעניין אף אחד חוץ מאותם כמה מאות אוסטרליים שסביר להניח לעולם לא יוציאו דולר לטובת הספורטאי (תמיכה שמסתכמת בכמה פוסטים בפייסבוק וצילומי סלפי).מוצרים חינם? יש לי הרבה חברים שמקבלים מוצרים חינם וכביכול יש להם ״ספונסר״. חלק נכבד מהם לא מקבל כלום בחינם, אלא בהנחה. מי שמקבל מוצרים בחינם - כמה אתה חושב זה חוסך? איזה מתחרה מוציא 600-800 דולר על חלבון? אתה חושב שמתחרים היו משלמים על תוספים אחרים מכספם הפרטי (כל מיני בולשיט שלא באמת עוזר)? ממש לא. סבבה אז הם לא מוציאים כסף על חלבון, חסכת להם 50$ בחודש לכל היותר.
לגבי אנשים שמקבלים צ׳ק חודשי מזומן - זה הרבה יותר נמוך מ1 ל1000. יש לך כמעט רבע מליון מתחרים, ההימור שלי הוא שלא יותר מ50 מתחרים בכל העולם מקבלים צ׳ק מזומן. ככה שלפי ההימור שלי זה 1 ל50,000 מתחרים. אתה באמת חושב שזה מה שמקדם את הענף? כמה חבר׳ה שמקבלים כמה גרושים בחודש?
כמו כל פרסום מוצרים, חברות יתנו ספונסרינג למי שיכול לייצר להם מכירות, אם אתה יכול לייצר לחברה 5000$ הם יתנו לך ספונסר של 500$.
מהסיבה הזו יש הרבה יותר ילדים שמקבלים ספונסרינג ושעושים סטרימינג לפורטנייט במדינת ניו יורק מכל מתחרי הPL ביחד בכל העולם.
לא טענתיי שכל המתחרים מתאמנים, כמו שלא כל המתחרים בשחיה (או כל ענף אחר) מאמנים. מה גם שלא ציינתי שמתחרה טוב הוא מאמן טוב (אין פה שום לוגיקה, אלה 2 דברים שלא תמיד הולכים יד ביד).למה אתה חושב שכל המתחרים מאמנים? זה רחוק מהאמת. יש המון מתחרים מעולים אבל בתור מאמנים (מבחינה עסקית ומקצועית) הם פח. מעבר לזה, המאמנים הטובים בעולם (מייק טושיר, צ׳אד סמית׳ וכו׳) ממש לא גובים סכומים הזויים, יש לך אינסטלטורים שגובים יותר עבור הזמן שלהם.
הסיבה שאנשים יכולים לגבות סכומים יחסית גבוהים, הסיבה שאנשים ישלמו את זה בארצות מתקדמות יותר - 1. יש הרבה מתחרים, היצע. 2. המתחרים מוכנים להשקיע כסף וזמן עבור התחביב שלהם. זה הכל.
אתה חושב שמתחרה שמתחיל כאן חושב על הצ׳ק החודשי שיקבל? על הספונסר מהחברת תוספים שתשלח לו קריאטין וBCAA? לא. הוא חושב על זה שזה כיף ומהנה וחווייתי.
אבל: אפשר להסכים שרוב המתחרים המוכרים עוסקים באימון (בתור הכנסה ובתור ספורט) ויכולים להתפרנס מזה, לפחות כמשרה חלקית.
חלק לוקחים את זה לכיוון של חנויות מוצרים, חלק עושים ייעוץ, חלק בונים מכוני כושר, חלק עושים סדנאות ואימונים כל אחד ומה שבא לו.
לגבי הארץ: זו יוזמה של כמה אנשים פרטיים שבא להם להרים תחרות ואני מסכים עם מה ש@hanan כתב למעלה (מצד שני אני לא כ"כ יודע איך נראות תחרויות היום, כמה אנשים מגיעים וכד',מניח שפחות מפעם כי אין את ההייפ שהיה פה אחרי/לפני תחרות)מעבר לזה, התחום בארץ אכן מתקדם, פשוט לא מהר כמו מקומות אחרים וזה בסדר. יש לך כיום 5-10 מאמנים שמתמחים בפאוורליפטינג ודוחפים את המתחרים שלהם להתחרות. לפני 5+ שנים היה לך רק את יוסי שגם לא עשה את זה פול טיים פאוורליפטינג. אנשים נפתחים לרעיון שצריך להשקיע זמן וכסף וכו׳. הנה עובדה יש לך מכון פאוורליפטינג נטו (וולקן) אנשים נוסעים לשם יותר ממה שהיו נוסעים למכון רגיל. הנה אליהו ארגן תחרות עם פרסים כספיים מאוד מרשימים... לאט לאט התחום מתקדם.
הדבר היחיד שאני יכול להגיד שכאן יותר ״קל״ זה התנאים- יש יותר מכונים, ציוד יותר טוב, יותר מאמנים ברמה גבוהה ויותר תחרויות. אבל זה הביצה והתרנגולת ביחס לכמות המתחרים. שאני התחלתי להתאמן בסידני היה מכון פאוורליפטינג אחד (!!!) כיום יש לפחות 30... הכל בגלל צמיחה של כמות המתחרים = ביקוש. אחת הדרכים שהספורט כאן שגשג בצורה יוצאת דופן זה תחרויות NOVICE, יש כאן המון, אפילו יותר מתחרויות איגוד לדעתי. תחרויות זולות, כיפיות, קלות ועם פחות לחץ כדי שאנשים יוכלו להכנס לספורט.
אם הייתי מקבל שקל על כל לאטח שפגשתי שמתאמן אצל "אלוף" או "מיס פיטנס" בפיתוח גוף הייתי יכול לפתוח קרן צדקה שהייתה יכולה להמשיך להתקיים רק מריביות.אנקדוטה - בארץ לא משלמים ל״אלוף אירופה״ ו״אלוף עולם״ - כי אף אחד מהם לא באמת כזה. מי שמתחרה ומבין משהו בתחום - יודע את זה.
יש דברים שמוכרים, מראה חיצוני מוכר הרבה יותר מביצועים ספורטיביים וזה לא הולך להשתנות כל עוד רוב האנשים שדורכים בחדר כושר באים בשביל להיראות טוב יותר (ולא נראה שיש מגמת שינוי כלשהי ויסלחו לי הכמה אלפי חובבי קרוספיט שחושבים שהם משנים את העולם).
נערך לאחרונה: