הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אימון בוקר

אני=]

משתמש משקיע
4,022
3,085
נק' מוניטין:
4,104
4,022
3,085
ספייס רשל"צ
לעצלנים - אתם יכולים לדלג לשורת הת'כלס 😃

למי שלא דילג:
אני עוברת לשלושה חודשים למכון אחר, 10 דק' באופניים בערך מהבית.
קראתי תגובות על המכון והוא די זוועתי מבחינת העומס בשעות הערב, ואני רוצה להימנע מכך, ולכן אופציה אחרת היא ללכת באמצע היום.
מאחר ואין סיכוי שארכב על האופניים באמצע היום בחום של אוגוסט, (אני אהפוך לשלולית-אדם), יש לי אופציה נוספת לרכב לשם בבוקר.
בוקר הכוונה 6-7 בבוקר.

שורת התכלס:
זה בסדר ללכת למכון לאימון לפני ארוחת בוקר?
בעיקרון אני בנאדם של לילה, אז חוץ מהאתגר של לעשות סוויץ' וללכת לישון מוקדם ולקום מוקדם, אני לא רואה את עצמי אוכלת משהו ב6 בבוקר.
אולי רק אשתה קפה חזק או משהו.
התכנון הוא לקום, לרכב לאימון (10 דק') להתאמן (40 דק') לחזור (10 דק - עם עלייה רצינית בסוף המסלול חזור שאין-לי-מושג-איך-אני-אצליח-לעשות-אחרי-אימון-רגליים חחח)
ואז להתקלח ולאכול ארוחת בוקר בסביבות 7 וחצי-8.

יוצא שיש לי כאן הרבה אירובי ומאמץ אחרי הצום של הלילה... ומצד שני - לא כדאי לאכול מיד לפני אימון.

• פותח/ת השרשור
המטרה שלי היא לא כדי לשרוף יותר שומנים..... זה פחות מעניין אותי וסתם נשמע קלישאתי...
אני רק תוהה אם זה דבר נכון לעשות - האם זה עלול להזיק לי? לפגוע באיכות האימון? ומה אם אשתה קפה חזק?
או שאולי עדיף לי כן לאכול משהו.... ואם כן אז מה? ממש ארוחה או פרי קטן?
קצת מפחדת שזה יפתח לי תאבון אינסופי לכל שאר היום ._.

המטרה שלי היא לא כדי לשרוף יותר שומנים..... זה פחות מעניין אותי וסתם נשמע קלישאתי...
אני רק תוהה אם זה דבר נכון לעשות - האם זה עלול להזיק לי? לפגוע באיכות האימון? ומה אם אשתה קפה חזק?
או שאולי עדיף לי כן לאכול משהו.... ואם כן אז מה? ממש ארוחה או פרי קטן?
קצת מפחדת שזה יפתח לי תאבון אינסופי לכל שאר היום ._.

"אימון מוקדם בבוקר על בטן ריקה מקשה מאוד על המתאמן להגיע אפילו לרמת עצימות בינונית. ניסיון לביצוע אימון HIIT במצב היפוגליקמי יפגע כמעט באופן וודאי ביעילות האימון (33). מחקרים הראו שארוחה לפני אימון מאפשרת למתאמן להגיע לעצימויות אימון גבוהות יותר בהשוואה לאימונים על בטן ריקה (25). "

פרי לדעתי יספיק בהחלט.

מה עם חטיף חלבון?
אני מסוג האנשים שלא יכולים לתפקד אם לא נכנס להם משהו לפה...ואם ממש לא הספקתי או לא יצא לי. שותה אקסל זירו לפחות(קפה כבר מתחיל לא להשפיע עליי)

• פותח/ת השרשור
האמת שחצי ח.ח עם נסקפה יכול להיות לי סבבה.
השאלה היא אם זה בסדר לאכול ומיד אחכ להתאמן...

תנסי....יש כאלה שממש יעיק עליהם ולא יוכלו להתאמן. ויש כאלה שיסתדר להם סבבה. אני יכולה לומר על עצמי שפעם הלכתי להתאמן אחרי המבורגר והרגשתי מעולה. וחברה שלי עמדה להקיא מההמבורגר:lol:
תנסי....יש כאלה שממש יעיק עליהם ולא יוכלו להתאמן. ויש כאלה שיסתדר להם סבבה. אני יכולה לומר על עצמי שפעם הלכתי להתאמן אחרי המבורגר והרגשתי מעולה. וחברה שלי עמדה להקיא מההמבורגר:lol:
ואכלתי פי 2 ממנה....

אם את אוכלת משהו ממש קטן ולא שומני לדעתי זה לא אמור להציק לך.
יותר מזה, מן הסתם את יודעת מה יושב לך טוב ומה פחות. אני למשל אם אני אוכל חצי תפוח לפני אימון ארגיש אותו כל האימון, שני תמרים לעומת זאת - חלק. אותו דבר 2-3 כפות גרנולה עם שליש כוס חלב (זוועה. אימון של שעתיים אני ארגיש את זה בקטע רע ממש) לעומת כמות דומה ואף כפולה של קוואקר. קיצור הכרות עם עצמך..

ואכילה זה עניין של הרגל, מאמינה שתצליחי להתגבר על איזה מנה קטנטונת.
הניסיון האישי שלי הראה על פער ממש גדול בביצועים ובכלל בתחושה בין אם אכלתי בשעות קודם אימון או לא. עבורי להגיע בצום/צום חלקי זה ממש טעות (שאני עוד נופלת בה לפעמים בלי לשים לב)

אה, והייתי מהמרת שמשהו קטן יספיק. הייתי בודקת אפילו מצב של נס קפה עם כפית סוכר ו50 מל חלב או משהו שקול (קפה שחור ללא סוכר עם תמר קטן) אם את ממש לא מסוגלת לאכול

• פותח/ת השרשור
לדעתי אצליח חצי חטיף חלבון עם נסקפה 😃
האתגר האמיתי בעבורי הוא לקום ב6 בבוקר.
כמו שאמרתי, אני בנאדם של לילה. וחייבת לישון 8 שעות לפחווות.... אז זה גם להתגבר על הפיתוי להישאר ערה עד מאוחר....

אני התחלתי להתאמן בבקרים לפני כחודשיים, ואני יכול להגיד שבהתחלה זה סיוט ואחרי זה טיפה פחות סיוט.
אני גם יכול להגיד לך שאני הולך לנסות לחזור לאימונים בשעות סבירות, פשוט כי אני לא מצליח להגיע לעצימות שאני מגיע אליה אחרי כמה שעות של עירנות.
בגדול זה מאוד אפשרי, אבל אני מוצא את עצמי מנשנש חטיף חלבון ושותה XL בזמן האימון בשביל להתעורר ולקבל קצת אנרגיה, מה שגרם לי לרצות לחזור להתאמן בערב.

אני אוכל תוך כדי אימון, זה ממש לא בעיה.
חטיף חלבון או אבקת חלבון לפני האימון זה ממש סבבה, ואם זה נותן לך מספיק אנרגיה אז זה בסדר גמור.

ולמה האמ;לק יותר ארוך מהסיפור המלא?!

חחחחח כן שכחתי באמת להגיד שהצחקת עם השורת תכלס, לפחות היית מעדנת ורושמת פיסקת התכלס
או מקטינה את הגופן 😃

אני באופן אישי לא מסוגל להתאמן על בטן ריקה ואפילו לא על חטיף או פרי, חייב ארוחה כבדה שעה~שעה וחצי לפני.
אני חושב שזה גם תלוי באופי האימון, לא הייתי ממליץ לעשות אימון אירובי אינטנסיבי או אנאירובי כבד בלי ארוחה גדולה לפני, באימונים יותר קלילים זה עוד יכול לעבוד וגם זה בהנחה שאת טיפוס של בוקר, אני בקושי מסוגל לצאת מהמיטה בבוקר.

אני אישית בשישי/שבת קם בתשע הולך למכון ב10 על בטן ריקה וכשאני חוזר אני אוכל
איך שאני קם אני אוכל בננה/פרי
והתחלתי לאחרונה גם לשתות קפה שחור חצי שעה לפני האימון. אבל אני מקפיד לאכול עד שעה אחרי האימון ארוחת בוקר. לפני מה שהבנתי זה חשוב לאכול בטווח של חצי שעה-עד שעה ארוחה אחרי אימון אם לא אכלת לפני ארוחה מסודרת

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית