הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כוח לא שווה מסת שריר?

ASAFABADI

משתמש קבוע
1,847
105
נק' מוניטין:
134
1,847
105
יש פה הרבה ויכוחים על תוכניות כוח לעומת סתם תוכניות בילדינג וההמלצה הגורפת בפורום למתחילים זה לעבוד על כוח כי בשלב הזה יש קורלציה מאוד גדולה בין כוח להיפרטרופיה.
רוב הטענות פה הן:"ראית מישהו עם 130 בנץ' שהחזה והיד האחורית שלי לא גדולים?" אני באמת גם חשבתי ככה ולכן התחלתי להתמקד בכוח אבל בסרטון הזה:
מדברים על החלקים האלה ועומאר איסאף בעצמו אומר ואני מצטט:"כולם אמרו לי שכשאני אעשה 315 פאונד בנץ' אני אהיה גדול אבל הסתכלתי במראה ופשוט לא", בנוסף דעה אישית אני גם רואה הרבה במכון שמרימים משקלים מכובדים ואכן לא נראים כאלה גדולים מה אתם חושבים על זה ומה דעתכם על מה שנאמר פה בפודקסט?

תיאורטית כן, אבל בגלל שהיפרטרופיה הוא תהליך שלוקח זמן, אם שיטת האימונים הזאת לא מאפשרת לך להתקדם איתה לאורך זמן מסויים, לפחות 3-4 שבועות, אז היא חסרת תועלת.
הבנתי אותך. אז כל עוד אני מתקדם בחזרות/סטים/משקלי עבודה וכו וכו, פה כבר יש פרוגרסיב אוברלורד.

• פותח/ת השרשור
הפוך, אם היית עם פחות מ-100 בבנצ' היה עוד אפשר לומר שאתה בשלב שלא משנה איזו עצה אני אתן לך, כנראה שהיא תעבוד, אבל בשלב שלך יש יותר צורך בהתאמה אישית ולהבין בידיוק מה עובד עליך ומה לא. כמות הדברים הכלליים שיעבדו עליך קטנה יחסית
יש שם הרבה יותר נפח מab רגילה ביום של האפר בודי נפח
ובנוגע למה שכתבתי, האם בab רגילה צריך פריודיזיישן ולעשות dup כמו פה בקנדיטו רק עם יותר נפח נגיד 6-8 ביום עצימות ו10-12 בנפח או שפשוט לעשות קבוע כל אימון אותו משקלים ואותן חזרות נגיד 8-10? (מדבר פה על המורכבים)

אני לא כל כך מבין את הפואנטה של הדיונים האלה, ביחוד כשיש פה אנשים שאומרים שאין למה להתחיל מאימוני כח.
כוח זה הבסיס לכל מה שאנחנו עושים בחדר כושר וביום יום.
גם אם אתה לא רוצה להגיע ל150 ק''ג סקוואט, למה לא להשקיע את החצי שנה הזאת ולהתקדם ממש בתחום שרלוונטי לחיים האישיים שלך?

• פותח/ת השרשור
אני לא כל כך מבין את הפואנטה של הדיונים האלה, ביחוד כשיש פה אנשים שאומרים שאין למה להתחיל מאימוני כח.
כוח זה הבסיס לכל מה שאנחנו עושים בחדר כושר וביום יום.
גם אם אתה לא רוצה להגיע ל150 ק''ג סקוואט, למה לא להשקיע את החצי שנה הזאת ולהתקדם ממש בתחום שרלוונטי לחיים האישיים שלך?
כי בתכלס גם 100 קילו סקוואט ואפילו אני כרגע עם ה70 שלי ל5 לא מרגיש שום קושי פיזי בלהרים דברים יותר ביום יום שלי

נפח זה גם לא התמונה המלאה, זה שילוב של המון דברים, שכן העיקרי בהם הוא נפח, אבל לבד הוא חסר משמעות
עם תוכנית נכונה בנפח נכון אתה תתקדם גם כוח בלי לשלב עצימות נמוכה שתבזבז לך את הזמן מבחינה אידיאלית

כי בתכלס גם 100 קילו סקוואט ואפילו אני כרגע עם ה70 שלי ל5 לא מרגיש שום קושי פיזי בלהרים דברים יותר ביום יום שלי

גוף חזק זה גוף עמיד.
אם חס וחלילה אתה ו @kotzer הייתם עוברים את אותה תאונת דרכים, סביר להניח שלקוצר יהיה משמעותית פחות נזק ממך, וגם יהיה לו קל יותר להחלים.

יש שם הרבה יותר נפח מab רגילה ביום של האפר בודי נפח
מי אמר שמה שאתה מכיר כ-AB רגילה זה הנורמה? ומי אמר שמה שאתה מכיר מתאים לכולם בכל שלב?
AB זה נטו חלוקה, לא תוכנית, זה יכול להיראות תכלס כמו כל דבר

ובנוגע למה שכתבתי, האם בab רגילה צריך פריודיזיישן ולעשות dup
DUP זה סוג מורכב של פיריודיזציה, אל תתעסק בזה בכלל כרגע. פיריודיזציה קלאסית יש פה מקום, אבל צריך לדעת כמה ואיך

נגיד 6-8 ביום עצימות ו10-12 בנפח או שפשוט לעשות קבוע כל אימון אותו משקלים ואותן חזרות נגיד 8-10? (מדבר פה על המורכבים)
באמת שאין תשובה אחת פה

• פותח/ת השרשור
מי אמר שמה שאתה מכיר כ-AB רגילה זה הנורמה? ומי אמר שמה שאתה מכיר מתאים לכולם בכל שלב?
AB זה נטו חלוקה, לא תוכנית, זה יכול להיראות תכלס כמו כל דבר

DUP זה סוג מורכב של פיריודיזציה, אל תתעסק בזה בכלל כרגע. פיריודיזציה קלאסית יש פה מקום, אבל צריך לדעת כמה ואיך

באמת שאין תשובה אחת פה
התכוונתי פשוט נפח של 18 סטים שבועיים לכל קבוצת שריר גדולה ו12 לידיים
בזאת של קנדיטו אבל כן יש DUP יש את היום כבד ויום קונטרול שזה בעצם הנפח והמשקלים היותר נמוכים (אומנם אבל פחות חזרות אז יכול להיותש הנפח לא כזה גדול עכשיו כשאני חשוב על זה)
ללכת על AB כמו שעשיתי לפני חצי שנה של נגיד 8 חזרות כל פעם מנסה לעלות בחזרות וכשמגיע ל10 מעלה משקל יורד ל8 יתאים אז? אני אעלה תכונית אימונים פה לאשכול אם אני אחליט ללכת על זה כבר עכשיו בסוף

מה שלא תבחר, אתה צריך תכנית ברורה, עם צורת התקדמות מובנית מראש וכללים מאוד ספציפיים.

אם תלך על ״AB רגילה״ - אתה שוב תלך לאיבוד.

התכוונתי פשוט נפח של 18 סטים שבועיים לכל קבוצת שריר גדולה ו12 לידיים
יותר מדי זה לא, זה כמות סבבה לגמרי, אבל אתה תמיד יכול להוריד טיפה סטים, למרות שלא הייתי מגזים

בזאת של קנדיטו אבל כן יש DUP יש את היום כבד ויום קונטרול שזה בעצם הנפח והמשקלים היותר נמוכים (אומנם אבל פחות חזרות אז יכול להיותש הנפח לא כזה גדול עכשיו כשאני חשוב על זה)
זה לא DUP

מה שלא תבחר, אתה צריך תכנית ברורה, עם צורת התקדמות מובנית מראש וכללים מאוד ספציפיים.

בידיוק, אתה צריך תוכנית עם התקדמות מסודרת, ותשתמש במה שעשית עד עכשיו כבסיס. כלומר תסתכל על מה עבד ומה לא, מה הרגיש יותר טוב ופחות טוב, ותשפוט לפי זה. אם אתה מרגיש שאתה מתקדם הכי טוב עם 50 סטים שבועיים לשריר אז אין סיבה שלא תעשה את זה גם אם זה נשמע מוגזם

• פותח/ת השרשור

מה הכוונה, אני רואה אותך כל הזמן אומר את זה? קנדיטו זאת תוכנית ברורה וכל מה שיש בה זה פשוט שהוא אומר לעלות כל שבוע ואם לא מצליחים לעשות ריסט וזהו..
אם אני עושה 8-10 חזרות מנסה לעלות כל אימון בחזרה כשמגיע ל3X10 מעלה משקל ומוריד ל8 חזרות ובמקרה של תקיעה בחזרות של יותר משבועיים ריסט זה נקרא צורת התקדמות מובנית מראש וכללים? כי אם כן זאת הAB ה"רגילה" שתמיד הייתי עושה
יותר מדי זה לא, זה כמות סבבה לגמרי, אבל אתה תמיד יכול להוריד טיפה סטים, למרות שלא הייתי מגזים

זה לא DUP

בידיוק, אתה צריך תוכנית עם התקדמות מסודרת, ותשתמש במה שעשית עד עכשיו כבסיס. כלומר תסתכל על מה עבד ומה לא, מה הרגיש יותר טוב ופחות טוב, ותשפוט לפי זה. אם אתה מרגיש שאתה מתקדם הכי טוב עם 50 סטים שבועיים לשריר אז אין סיבה שלא תעשה את זה גם אם זה נשמע מוגזם
למה זה לא DUP? הרי זה יום אחד עצימות יום שני נפח וזה ההגדרה של DUP

מה הכוונה, אני רואה אותך כל הזמן אומר את זה? קנדיטו זאת תוכנית ברורה וכל מה שיש בה זה פשוט שהוא אומר לעלות כל שבוע ואם לא מצליחים לעשות ריסט וזהו..
אם אני עושה 8-10 חזרות מנסה לעלות כל אימון בחזרה כשמגיע ל3X10 מעלה משקל ומוריד ל8 חזרות ובמקרה של תקיעה בחזרות של יותר משבועיים ריסט זה נקרא צורת התקדמות מובנית מראש וכללים? כי אם כן זאת הAB ה"רגילה" שתמיד הייתי עושה
תוכנית התקדמות אומר שאתה בונה על עקרונות מסויימים שיובילו להתקדמות. לכתוב רשימת תרגילים עם מספר חזרות ולקוות שתשתפר מאימון לאימון לא יביא אותך לכלום.
למשל בקנדיטו הוא נשען על עקרונות ההתקדמות הלינארית, כלומר שאתה יכול להתאושש מהר. הוא נותן לך חשיפה ראשונה ביום הכבד שבו יש יותר משקל ויותר נפח, ובחשיפה השניה, היום טכניקה, העצימות היחסית נשארת גבוהה יחסית, אבל העצימות האובייקטיבית נמוכה יותר. החשיפה השניה הזאת מאפשרת למשוך את הפיק עד לשבוע אחרי ולא מחייבת אותך להשתפר ישר לאימון אחרי, תוך כדי שהיא עובדת על טכניקה ונקודות חלשות.

למה זה לא DUP? הרי זה יום אחד עצימות יום שני נפח וזה ההגדרה של DUP
זה לא DUP. DUP אומר שיש כמה סוגי פיריודיזציה בנויים מראש, ואז אתה מערבב אותם בצורה שכל יום אתה עובד על סוג אחר של פיריודיזציה. יום התאוששות זה לא DUP

• פותח/ת השרשור
תוכנית התקדמות אומר שאתה בונה על עקרונות מסויימים שיובילו להתקדמות. לכתוב רשימת תרגילים עם מספר חזרות ולקוות שתשתפר מאימון לאימון לא יביא אותך לכלום.
למשל בקנדיטו הוא נשען על עקרונות ההתקדמות הלינארית, כלומר שאתה יכול להתאושש מהר. הוא נותן לך חשיפה ראשונה ביום הכבד שבו יש יותר משקל ויותר נפח, ובחשיפה השניה, היום טכניקה, העצימות היחסית נשארת גבוהה יחסית, אבל העצימות האובייקטיבית נמוכה יותר. החשיפה השניה הזאת מאפשרת למשוך את הפיק עד לשבוע אחרי ולא מחייבת אותך להשתפר ישר לאימון אחרי, תוך כדי שהיא עובדת על טכניקה ונקודות חלשות.

זה לא DUP. DUP אומר שיש כמה סוגי פיריודיזציה בנויים מראש, ואז אתה מערבב אותם בצורה שכל יום אתה עובד על סוג אחר של פיריודיזציה. יום התאוששות זה לא DUP
אבל גם בקנדיטו הוא בונה על התקדמות לינארית משבוע לשבוע ובפועל זה לא תמיד עובד ככה אז מה ההבדל בין זה לבין לבנות על התקדמות לינארית מאימון לאימון בab על אותו משקל שקנדיטו מסתמך? אם אני רושם ab ופשוט מציין שאני מתסמך על התקדמות לינארית מאימון לאימון בחזרה זה הופך את זה לתוכנית פתאום? סורי שאני משגע אבל אני באמת ובתמים לא מצליח להבין את ההבדלים
וגם היית אומר שיש הבדל בין התוכנית שלו שאני עושה עכשיו עם קונטרול לתוכנית שלו של כוח היפרטרופיה? כי הוא אומר שבשניהם אני אמור לעלות בערך אותה מסת שריר
2.אפשר דוגמה לdup? כי בסרטונים ודברים שקראתי נתנו למשל דוגמאות שביום הראשון אתה עושה 3*5 ואז בשני 4*10

אבל גם בקנדיטו הוא בונה על התקדמות לינארית משבוע לשבוע ובפועל זה לא תמיד עובד ככה אז מה ההבדל בין זה לבין לבנות על התקדמות לינארית מאימון לאימון בab על אותו משקל שקנדיטו מסתמך? אם אני רושם ab ופשוט מציין שאני מתסמך על התקדמות לינארית מאימון לאימון בחזרה זה הופך את זה לתוכנית פתאום? סורי שאני משגע אבל אני באמת ובתמים לא מצליח להבין את ההבדלים
וגם היית אומר שיש הבדל בין התוכנית שלו שאני עושה עכשיו עם קונטרול לתוכנית שלו של כוח היפרטרופיה? כי הוא אומר שבשניהם אני אמור לעלות בערך אותה מסת שריר
אתה מפספס את הפואנטה של תכנון התקדמות. לבנות רשימת תרגילים, להחליט רנדומלית איך תתקדם, ולקוות שזה מה שיקרה, זה לא יותר מחלום בהקיץ. אתה צריך לתכנן איך תגיע למטרה שלך.
למשל בתוכנית שלי אני יודע שהסקוואט שלי צריך אימון אחד ספציפי, אימון אחד פחות ספציפי, ואימון אחד לא ספציפי כדי שאני אצליח לבנות התקדמות מאימון לאימון. דדליפט אני יודע שאני צריך אימון ספציפי גדול ואחד פחות ספציפי. בנצ' זה בלאגן כי אני צריך 4 אימוני בנצ' בשבוע. ככה אני יודע שאני רוכב על גל של גירוי-התאוששות לאורך השבוע, עד השבוע אחרי ששם הסטרס ירד מספיק כדי שאני אוכל להעלות משקלים, אבל לא מספיק כדי שאני אתחיל להיות בטטה ואאבד מהיכולת שלי.
בקנדיטו לדוגמא הרעיון דומה, אבל עם תדירות מן הסתם נמוכה יותר.
משהו למשל שיכול להיות בעייתי אצלך ועוד הרבה אחרים למשל הוא הבנצ', שפעמיים בשבוע זה הסטנדרט לאמן אותו, אבל הרבה מאוד מרוויחים מ-3-5 אימוני חזה בשבוע, לרוב זה מה שצריך.

2.אפשר דוגמה לdup? כי בסרטונים ודברים שקראתי נתנו למשל דוגמאות שביום הראשון אתה עושה 3*5 ואז בשני 4*10
DUP קלאסי יהיה יום כוח, יום טכניקה, ויום נפח לשלוש ההרמות, וכל יום אתה עובד על כל 3 ההרמות, רק ימים שונים, נגיד ביום ראשון אתה עושה סקוואט כוח, בנצ' טכניקה, ודדליפט נפח. הרבה פעמים מספר החזרות יהיה קשור מאוד ליכולת שאתה עובד עליה, אבל זה לא חייב להיות.
עכשיו יש המון ווריאציות ל-DUP, וזה תלוי במלא גורמים, אבל בגדול אתה לוקח פיריודיזציה קלאסית של בלוקים, ובמקום לעבוד חודש שלם על אותו מוקד, אתה עובד יום בשבוע על אותו מוקד, ויום אחר על מוקד אחר, וככה הלאה

אתה מנסה לפשט יותר מדי דברים שאתה לא מסתדר איתם גם ככה.
התקדמות ליניארית יכולה להיות 10 קילו בשבוע או 2.5 קילו בשנה או 0.5 קילו באימון. יש המון דרכים שאפשר לפקשש על זה.

אני יודע שאתה לא יכול להרשות לעצמך לקחת מאמן, זה בסדר גמור, כולנו היינו חיילים, אבל לך על משהו מוכן שמסדר אותך לגמרי ובמקביל תקרא ותתעניין אבל הייתי מנסה להיצמד לפורמט מוכן של תכנית במקרה שלך.

לגבי DUP, זה כבר גדול עליך (ועלי) ב7 רמות. אני מכיר מאמנים ומתאמנים שעובדים ככה וזה בעיקר לנחש ולנסות ולטעות ולנסות לנחש טוב יותר. זה לנסות לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. תיצמד לעקרונות פשוטים שאי אפשר לטעות איתם.

• פותח/ת השרשור
אתה מפספס את הפואנטה של תכנון התקדמות. לבנות רשימת תרגילים, להחליט רנדומלית איך תתקדם, ולקוות שזה מה שיקרה, זה לא יותר מחלום בהקיץ. אתה צריך לתכנן איך תגיע למטרה שלך.
למשל בתוכנית שלי אני יודע שהסקוואט שלי צריך אימון אחד ספציפי, אימון אחד פחות ספציפי, ואימון אחד לא ספציפי כדי שאני אצליח לבנות התקדמות מאימון לאימון. דדליפט אני יודע שאני צריך אימון ספציפי גדול ואחד פחות ספציפי. בנצ' זה בלאגן כי אני צריך 4 אימוני בנצ' בשבוע. ככה אני יודע שאני רוכב על גל של גירוי-התאוששות לאורך השבוע, עד השבוע אחרי ששם הסטרס ירד מספיק כדי שאני אוכל להעלות משקלים, אבל לא מספיק כדי שאני אתחיל להיות בטטה ואאבד מהיכולת שלי.
בקנדיטו לדוגמא הרעיון דומה, אבל עם תדירות מן הסתם נמוכה יותר.
משהו למשל שיכול להיות בעייתי אצלך ועוד הרבה אחרים למשל הוא הבנצ', שפעמיים בשבוע זה הסטנדרט לאמן אותו, אבל הרבה מאוד מרוויחים מ-3-5 אימוני חזה בשבוע, לרוב זה מה שצריך.

DUP קלאסי יהיה יום כוח, יום טכניקה, ויום נפח לשלוש ההרמות, וכל יום אתה עובד על כל 3 ההרמות, רק ימים שונים, נגיד ביום ראשון אתה עושה סקוואט כוח, בנצ' טכניקה, ודדליפט נפח. הרבה פעמים מספר החזרות יהיה קשור מאוד ליכולת שאתה עובד עליה, אבל זה לא חייב להיות.
עכשיו יש המון ווריאציות ל-DUP, וזה תלוי במלא גורמים, אבל בגדול אתה לוקח פיריודיזציה קלאסית של בלוקים, ובמקום לעבוד חודש שלם על אותו מוקד, אתה עובד יום בשבוע על אותו מוקד, ויום אחר על מוקד אחר, וככה הלאה
אוקי אוקי התחלתי להבין על מה אתם מדברים סוף סוף, הדבר היחיד שלא הבנתי זה מה זה אומר אימון פחות ספציפי או אימון לא ספציפי?
אתה מנסה לפשט יותר מדי דברים שאתה לא מסתדר איתם גם ככה.
התקדמות ליניארית יכולה להיות 10 קילו בשבוע או 2.5 קילו בשנה או 0.5 קילו באימון. יש המון דרכים שאפשר לפקשש על זה.

אני יודע שאתה לא יכול להרשות לעצמך לקחת מאמן, זה בסדר גמור, כולנו היינו חיילים, אבל לך על משהו מוכן שמסדר אותך לגמרי ובמקביל תקרא ותתעניין אבל הייתי מנסה להיצמד לפורמט מוכן של תכנית במקרה שלך.

לגבי DUP, זה כבר גדול עליך (ועלי) ב7 רמות. אני מכיר מאמנים ומתאמנים שעובדים ככה וזה בעיקר לנחש ולנסות ולטעות ולנסות לנחש טוב יותר. זה לנסות לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. תיצמד לעקרונות פשוטים שאי אפשר לטעות איתם.
ברור לי שזה לא אידיאלי פשוט כרגע אני כן נצמדתי לתוכנית של קנדיטו ובכל זאת לא מתקדם בקצב מספיק מספק לכן כל המאמץ פה להבין

אוקי אוקי התחלתי להבין על מה אתם מדברים סוף סוף, הדבר היחיד שלא הבנתי זה מה זה אומר אימון פחות ספציפי או אימון לא ספציפי?

ברור לי שזה לא אידיאלי פשוט כרגע אני כן נצמדתי לתוכנית של קנדיטו ובכל זאת לא מתקדם בקצב מספיק מספק לכן כל המאמץ פה להבין
מה זה קצב לא מספק?

יכול להיות שיש בעיה בתיאום ציפיות...

• פותח/ת השרשור
מה זה קצב לא מספק?

יכול להיות שיש בעיה בתיאום ציפיות...
אתה מדבר מבחינת מסת שריר או כוח?
בשניהם הציפיות שלי וההקבלה למרות שכולם אומרים לא להסתכל על אחרים אבל זה הדרך היחידה לתאם ציפיות זה באמת חברים שלי והסביבה. אני מקווה שאתה מאמין לי ומבין לפי כמות ההתעניינות שלי פה בפורום שהפסדתי לא יותר מ4 אימונים בשנה וחודשיים האחרונות (לא כולל דילואדים כמובן) ואני אוכל מספיק חלבון וקלוריות (עולה במשקל בקצב טוב).
עכשיו מבחינת תוצאות במסת שריר שזה הסובייקטיבי אז כן, ברור שרואים עליה אבל לעומת חברים שלי שאחד מהם עושה אולי 2 אימונים בשבוע וגם זה בקושי, השני מתאמן חרא ובשלישי אומר לי שהוא אוכל חלבון רק בימים שהוא מתאמן ובשאר הימים לא ובכל זאת הם כמוני אם לא יותר שריריים ובדי פחות זמן...
מבחינת כוח תגיד לי אם 62.5 בנץ' 67.6 סקוואט 100 דלליפט 35 פרס ל6 חזרות על משקל של 57.5 כרגע זה טוב? נכון, מתוך השנה ו2 הייתי ב4 חודשי חיטוב ואז רק 5 חודשי מסה שלאחריהם עוד 4 חודשי חיטוב (הייתי שמן ובחיטוב הראשון סיימתי מוקדם מידי) וכרגע אני חודש וחצי בסייקל שני של מסה אבל עדיין, בתור מתאמן מתחיל דם בחיטוב הייתי צריך לעלות אבל זה קרה רק בחיטוב הראשון וגם זה לא וואו

זה בגדול עבודה של מאמן, ניחושים מושכלים

הדבר היחיד שלא הבנתי זה מה זה אומר אימון פחות ספציפי או אימון לא ספציפי?
אימון ספציפי יהיה נגיד סקוואט רגיל, אימון פחות ספציפי יהיה ווריאציה קרובה, כמו סקוואט עם עצירה או טמפו סקוואט

• פותח/ת השרשור
זה בגדול עבודה של מאמן, ניחושים מושכלים

אימון ספציפי יהיה נגיד סקוואט רגיל, אימון פחות ספציפי יהיה ווריאציה קרובה, כמו סקוואט עם עצירה או טמפו סקוואט
לאימון לא ספציפי יהיה לג פרס כאילו?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית