הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כמה שאלות בנושא פאוורליפטינג

elchonon

משתמש על
13,513
13,610
נק' מוניטין:
8,167
13,513
13,610
חדרי כושר מזדמנים
יש כמה דברים שמענינים אותי בפאוורליפטינג, ורציתי לשמוע חוות דעת על הנושאים האלה.

1. מדוע נותנים למתחיל לעבוד עם מכשירים, וחזרות גבוהות וסטים נמוכים? רמת ההתאוששות של מתחיל גבוה יותר (אם כי הדומס חזקים יותר).
לא יהיה יותר נבון לתת למתחיל 4X8 בכל התרגילים, ולהכניס המון תרגילים מורכבים?
כמו סקוואט, בנצ', דדליפט, מתח, פרס, ולידיים חזרות מרובות מעט וסטים נמוכים יותר כמו 3X10. ופשוט להתקדם עם המשקל בהדרגתיות.
אני אישית חושב שיש יתרון בלהתחיל עם היפוטרופיה, כדי לתת בסיס של מסת גוף גדולה יותר ועל זה לבנות כוח.
חוץ מזה שאפשר להתאושש יותר מהר, ואפשר להעמיס הרבה יותר, ומתחיל שגם ככה מתאושש מהר, הייתי רוצה להעמיס עליו כמה שיותר.

אז לסיכום, האם לדעתכם יותר נכון להתחיל עם תוכניות 5X5 או פחות סטים יותר חזרות? ומדוע? או סתם מה הדרך האידיאלית להתחיל באימונים אם המטרה לא פאוורליפטינג ספציפית אלא רק לבנות מסת שריר וכוח כללי בגוף בכללי ולא רק SBD. ולראות בהמשך לאיזה כיווןהמתאמן יקח את זה.

2. האם המושג "פאוורבילדינג" הוא דבר הגיוני וניתן ליישום?
הנה בן אדם שעשה דברים מטורפים בפאוורליפטינג ובבודיבילדינג באותה זמן
בכל הספרות, אומרים שכדי להיות בטופ אסור לשלב את השניים, ושאחד גוזל מהשני מבחינת התאוששות וזמן.
האם אפשר בלי חומרים לחלום אפילו לשלב בין השניים?
האם לדעתכם ניתן לשלב?

3. התוכנית הבולגרית לסקוואט.
האם הוא תוכנית שבאמת "רק" מתאימה לאנשים על חומרים שממריצים התאוששות? האם האפקטיביות שלו בעיקר אצל מתחילים שההתאוששות שלהם גבוה?
או האם ניתן להפיק ממנו תועלת גם למתקדמים טבעיים?
ודבר שני, האם זה יכול לדפוק את הטכניקה של המתאמן לעבוד תמיד כבד?

שמעתי המון חוות דעת על הנושאים האלה באינטרנט, אבל מעניין אותי לשמוע מהחברה בפורום מה אתם חושבים על זה.

אשמח לשמוע מה יש ל @kotzer @MasterSplitter וכל מי שגם לא ציינתי, להגיד על הנושא.

אני חושב שאתה מתבלבל, אני תמיד אמרתי שמי שרוצה פאוורליפטינג שיעשה תכנית פאוורליפטינג מי שרוצה בודיבילדינג יעשה תכנית בודיבילדינג, כל דבר באמצע ככל הנראה יפגע בתוצאות של שני הצדדים.
אז אנחנו מסכימים

• פותח/ת השרשור
בילדינג עדיף תוכנית מותאמת לבילדינג לליפטר תוכנית מותאמת לליפטינג בסוף מי שעושה את שניהם יוצא לא כזה גדול וגם לא כזה חזק

@kotzer
@MasterSplitter
בחיים עוד לא יצא לי לראות POWERBUILDER שלא מתאמן המון שנים בשביל להגיע לתוצאה טובה שיכל לעשות בפחות זמן אם הוא היה בוחר תחום אחד
לא בפורום ולא במציאות כמו שכתבתי למעלה יוצאים לא כאלה חזקים ולא כאלה גדולים
מדבר על טבעיים לשים סרטון של מישהו לא טבעי זה לא חכמה
הבן אדם שהבאתי בתור דוגמה הוא הטופ של הפאוורליפטינג, שבר כמה שיאי עולם, ומקום ראשון בIPF 2019 בקטגוריה של עד 83 ק"ג.
ברור שהוא מוזרק, אבל הוא ניצח את כל שאר המתחרים המוזרקים שמתאמנים רק לפאוורליפטינג, הוא הצליח לשלב את שניהם.
הוא גם מתאמן בייספס ויד אחורית, דבר שכמעט לא קיים בליפטינג.

הבחור צעיר, בן 25. הבן עשה הישגים מטורפים גם עם הסטרואידים זה מרשים, ועוד להצליח לשלב בילדנג ברמה של תחרות, זה בכלל מטורף.

אני גם מודע לכך שאסור לשלב את שניהם. אני לא חדש בתחום, רציתי להבין איך בן אדם מגיע להישגים כל כך מטורפים אחרי ששילב.

אשמח לשמוע הסבר לתופעה, ולא ציטוט של כל מאמן או ספר על פאוורליפטינג.
ברור שכולם נגד השילוב.
השאלה היא, איך הוא הגיע לטופ למרות השילוב בזמן קצר כל כך ועם מתחרים מוזרקים כמוהו?

החוכמה היא לא לא להביא אנשים מהנקודות קיצור של הפריקים הגנטיים. גם דן גרין נראה כמו בודי בילדר אבל ממש לא מתאמן כמו אחד. אריק ליליברידג אומנם ענק אבל נראה ״לא אסטטי״ ועדיין מתאמן (יחסית) עם המון נפח בתרגילים מבודדים.

מאיפה הבאת שליפטרים לא מאמנים ידיים? אני מסכים שלא מאמנים ידיים בנפח גבוה אבל בדר״כ עושים 6-10 סטים בשבוע לכל הפחות.

מי אמר שאסור לשלב את שניהם? החיים זה לא שחור ולבן, 0 ו1. אם ליפטר יקח שנה ויעבוד בנפח יותר גבוה וכו׳ איזה אסון יקרה? שום אסון ואולי אפילו ישתפר. נלך יותר רחוק, גם אם יקח שנתיים ויעבוד נטו בילדינג, ירד במשקלי עבודה, הוא עדיין יוכל לחזור לעצמו ועם מאסת שריר יותר גבוהה יש לו סיכוי גם להשתפר.

שאתה מדבר על פריקים גנטים שנמצאים בטופ - זה גנטיקה. יותר מעניין להביא מישהו שאף פעם לא היה נראה מי יודע מה ועשה שינוי יוצא דופן.

• פותח/ת השרשור
מאיפה הבאת שליפטרים לא מאמנים ידיים? אני מסכים שלא מאמנים ידיים בנפח גבוה אבל בדר״כ עושים 6-10 סטים בשבוע לכל הפחות.
אני לא מתאמן ידיים, רוב הליפטרים שאני מכיר לא מאמנים ידיים, וברוב התוכניות שראיתי אין ידיים.
מי אמר שאסור לשלב את שניהם? החיים זה לא שחור ולבן, 0 ו1. אם ליפטר יקח שנה ויעבוד בנפח יותר גבוה וכו׳ איזה אסון יקרה? שום אסון ואולי אפילו ישתפר. נלך יותר רחוק, גם אם יקח שנתיים ויעבוד נטו בילדינג, ירד במשקלי עבודה, הוא עדיין יוכל לחזור לעצמו ועם מאסת שריר יותר גבוהה יש לו סיכוי גם להשתפר.

שאתה מדבר על פריקים גנטים שנמצאים בטופ - זה גנטיקה. יותר מעניין להביא מישהו שאף פעם לא היה נראה מי יודע מה ועשה שינוי יוצא דופן.
אז הכל יורד לגנטיקה. או תקופות אימונים שנות.
הייתי רוצה לנסות את זה תקופה, אולי אחרי התחרות הבאה.

אני לא מתאמן ידיים, רוב הליפטרים שאני מכיר לא מאמנים ידיים, וברוב התוכניות שראיתי אין ידיים.

אז הכל יורד לגנטיקה. או תקופות אימונים שנות.
הייתי רוצה לנסות את זה תקופה, אולי אחרי התחרות הבאה.
חד משמעית עושים ידיים, במיוחד במיוחד טרייספס.
אולי חוץ מתכניות עם נפח גבוה מאוד ללחיצה כמו קורטה או סמולוב, שם באמת אין מקום לעוד יד אחורית.

הבן אדם שהבאתי בתור דוגמה הוא הטופ של הפאוורליפטינג, שבר כמה שיאי עולם, ומקום ראשון בIPF 2019 בקטגוריה של עד 83 ק"ג.
ברור שהוא מוזרק, אבל הוא ניצח את כל שאר המתחרים המוזרקים שמתאמנים רק לפאוורליפטינג, הוא הצליח לשלב את שניהם.
הוא גם מתאמן בייספס ויד אחורית, דבר שכמעט לא קיים בליפטינג.

הבחור צעיר, בן 25. הבן עשה הישגים מטורפים גם עם הסטרואידים זה מרשים, ועוד להצליח לשלב בילדנג ברמה של תחרות, זה בכלל מטורף.

אני גם מודע לכך שאסור לשלב את שניהם. אני לא חדש בתחום, רציתי להבין איך בן אדם מגיע להישגים כל כך מטורפים אחרי ששילב.

אשמח לשמוע הסבר לתופעה, ולא ציטוט של כל מאמן או ספר על פאוורליפטינג.
ברור שכולם נגד השילוב.
השאלה היא, איך הוא הגיע לטופ למרות השילוב בזמן קצר כל כך ועם מתחרים מוזרקים כמוהו?
בן אדם שמתאמן 10 שנים גם אם הוא בילדר יגיע למשקלים גבוהים וגם אם הוא ליפטר יגיע לגוף טוב עכשיו תוסיף לזה זריקות והתוצאות מוכפלות ומשלושות

בן אדם שמתאמן 10 שנים גם אם הוא בילדר יגיע למשקלים גבוהים וגם אם הוא ליפטר יגיע לגוף טוב עכשיו תוסיף לזה זריקות והתוצאות מוכפלות ומשלושות

נכנסים לפה פרמטרים של תזונה, טכניקה נכונה ועוד הרבה דברים שאתה מוחק. יש בכל חדרי הכושר מספיק אנשים שמתאמנים 10 שנים ואין להם אפילו סקוואט 120/בנץ 110 לחזרות. וזרקתי פה משקלים אבסולוטיים שללא קשר למ.ג נמצאים בטווח של פחות משנה.

נכנסים לפה פרמטרים של תזונה, טכניקה נכונה ועוד הרבה דברים שאתה מוחק. יש בכל חדרי הכושר מספיק אנשים שמתאמנים 10 שנים ואין להם אפילו סקוואט 120/בנץ 110 לחזרות. וזרקתי פה משקלים אבסולוטיים שללא קשר למ.ג נמצאים בטווח של פחות משנה.
אז בשני המקרים הם לא יגעו לתוצאות לא פה ולא פה

אז בשני המקרים הם לא יגעו לתוצאות לא פה ולא פה

הבעיה באבסולוטיות שאתה זורק פה שאנשים מוזרקים אוטומטית פי שניים/שלושה יותר חזקים/גדולים. שכל בילדר אחרי 10 שנים יהיה חזק יותר, כל ליפטר גדול. זה לא נכון.

הבעיה באבסולוטיות שאתה זורק פה שאנשים מוזרקים אוטומטית פי שניים/שלושה יותר חזקים/גדולים. שכל בילדר אחרי 10 שנים יהיה חזק יותר, כל ליפטר גדול. זה לא נכון.
אולי אני לא ברור
אנשים שמוזרקים אוטומטי פי 2/3 אם לא יותר, קל להם להקדם מטבעי

כל ליפטר שמתאמן נכון וגיע לתוצאות בליפטינג אחרי 10 שנים גם יהיה לו אחלה גוף
כל בילדר שמתאמן נכון והגיע לתוצאות בבילדינג אחרי 10 שנים יהיה חזק (בילדינג תאמת יש הרבה דרכים לגדול אבל לרוב אנשים לא יעשו 20-30 חזרות על משקל נמוך וגם אם כן אם הם ירצו לעבור לליפטינג ההתקדמות שלהם תיהיה מטורפת והם יגיעו למשקלים מאוד גבוהים תוך זמן קצר)

• פותח/ת השרשור
אנשים שמוזרקים אוטומטי פי 2/3 אם לא יותר, קל להם להקדם מטבעי
אמת.
אבל מדובר בבחור מוזרק שמתחרה מול מתחרים שגם כן מוזרקים, וניצח במקום הראשון.
ביחס אליהם, הוא השקיע גם בבילדינג וגם בליפטינג, והם רק בליפטינג. והוא ניצח.
מה שאומר, שלא רק שזה לא מנע את ההתקדמות שלו, אולי זה גם עזר.

וזה נגד הקונצנזוס שאומר "ליפטר חייב להשקיע רק בליפטינג".

אני לא מדבר על ליפטר עם גוף יפה, אני מדבר על ליפטר שהשקיע הרבה בבילדנג תוך כדי, ואף עשה תקופות ייבוש והתחרה בבילדינג.
זה קצת מעבר לגוף מעט יפה משנים של ליפטינג.

משהו שמתחיל להיכנס לאחרונה לעולם הליפטינג הוא אשכרה חשיבה ביקורתית.
אם משהו עובד, למה לפקפק בו?
אנשים יכולים לעשות פיקינג בעיקר עם עשיריות, ויש כאלה שרק עם סינגלים לאורך כל השנה.
אם מישהו עם גנטיקה מטורפת כמו שלו, מאפשרת לו להרוויח במשקלי העבודה בעזרת עבודת בילדינג פשוטה, אז מעולה, אבל להרבה אנשים זה גם יהיה רחוק מאידאלי.
צריך לנסות ולראות מה עובד הכי טוב

אמת.
אבל מדובר בבחור מוזרק שמתחרה מול מתחרים שגם כן מוזרקים, וניצח במקום הראשון.
ביחס אליהם, הוא השקיע גם בבילדינג וגם בליפטינג, והם רק בליפטינג. והוא ניצח.
מה שאומר, שלא רק שזה לא מנע את ההתקדמות שלו, אולי זה גם עזר.

אני לא מדבר על ליפטר עם גוף יפה, אני מדבר על ליפטר שהשקיע הרבה בבילדנג תוך כדי, ואף עשה תקופות ייבוש והתחרה בבילדינג.
זה קצת מעבר לגוף מעט יפה משנים של ליפטינג.
אזרוק פה כמה אפשרויות
1. הוא היה ליפטר הגיע לתוצאות מאוד מכובדות ואז התחיל לשלב ליפטינג
2.הפוך
3. עילוי גנטי שהיה מתקדם עוד יותר בליפטינג אם הוא היה עושה רק את זה

• פותח/ת השרשור
אזרוק פה כמה אפשרויות
1. הוא היה ליפטר הגיע לתוצאות מאוד מכובדות ואז התחיל לשלב ליפטינג
2.הפוך
3. עילוי גנטי שהיה מתקדם עוד יותר בליפטינג אם הוא היה עושה רק את זה
4. עילוי גנטי שהתקדם לאן שהגיע בזכות השילוב.

יש מצב שגם אני עילוי גנטי, ואולי גם כולנו, צריך לבדוק.
אם כי, אחרי 4 שעות אימון של ליפטינג אין לי שום כוח לעשות עוד תרגילי בילדינג.
אני צריך לסדר את האימון והיום שלי לשילוב הזה בלי להוריד מהעומס שהייתי שם בליפטינג.

עילוי גנטי השאלה במה, אולי בסריגה

אני צריך לסדר את האימון והיום שלי לשילוב הזה בלי להוריד מהעומס שהייתי שם בליפטינג.
זה לא אמור להיות בנוסף, זה אמור להיות חלוקה שונה.
לדעתי כוח אפשר לפתח בהמון דרכים שהן לא חייבות להיות 10X10 בסקוואט. זה הכל שאלה של מיומנות מתאמן, וכמה הוא צריך לתרגל את התנועה כדי להתחזק בה. אני מאמין שעילוי גנטי כמו ראסל יכול לנצל מיידית כל פיסת שריר שהוא בונה בצורה עקיפה כדי להשתמש בהם ישירות בתרגילי התחרות, זה למה הוא מצליח בשניהם

• פותח/ת השרשור
עילוי גנטי השאלה במה, אולי בסריגה
דווקא לא, בציור.
זה לא אמור להיות בנוסף, זה אמור להיות חלוקה שונה.
לדעתי כוח אפשר לפתח בהמון דרכים שהן לא חייבות להיות 10X10 בסקוואט. זה הכל שאלה של מיומנות מתאמן, וכמה הוא צריך לתרגל את התנועה כדי להתחזק בה. אני מאמין שעילוי גנטי כמו ראסל יכול לנצל מיידית כל פיסת שריר שהוא בונה בצורה עקיפה כדי להשתמש בהם ישירות בתרגילי התחרות, זה למה הוא מצליח בשניהם
ראסל אמר שהוא עושה תוכנית ליפטינג, ובנוסף תרגילי בילדינג.

יש מצב שזה באמת הסיבה שראסל כזה מוצלח.

4. עילוי גנטי שהתקדם לאן שהגיע בזכות השילוב.

אם מה שהוא היה עושה היה הדבר הנכון זה היה הקונסנזוס

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית