הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כמה שאלות בנושא פאוורליפטינג

elchonon

משתמש על
13,513
13,610
נק' מוניטין:
8,167
13,513
13,610
חדרי כושר מזדמנים
יש כמה דברים שמענינים אותי בפאוורליפטינג, ורציתי לשמוע חוות דעת על הנושאים האלה.

1. מדוע נותנים למתחיל לעבוד עם מכשירים, וחזרות גבוהות וסטים נמוכים? רמת ההתאוששות של מתחיל גבוה יותר (אם כי הדומס חזקים יותר).
לא יהיה יותר נבון לתת למתחיל 4X8 בכל התרגילים, ולהכניס המון תרגילים מורכבים?
כמו סקוואט, בנצ', דדליפט, מתח, פרס, ולידיים חזרות מרובות מעט וסטים נמוכים יותר כמו 3X10. ופשוט להתקדם עם המשקל בהדרגתיות.
אני אישית חושב שיש יתרון בלהתחיל עם היפוטרופיה, כדי לתת בסיס של מסת גוף גדולה יותר ועל זה לבנות כוח.
חוץ מזה שאפשר להתאושש יותר מהר, ואפשר להעמיס הרבה יותר, ומתחיל שגם ככה מתאושש מהר, הייתי רוצה להעמיס עליו כמה שיותר.

אז לסיכום, האם לדעתכם יותר נכון להתחיל עם תוכניות 5X5 או פחות סטים יותר חזרות? ומדוע? או סתם מה הדרך האידיאלית להתחיל באימונים אם המטרה לא פאוורליפטינג ספציפית אלא רק לבנות מסת שריר וכוח כללי בגוף בכללי ולא רק SBD. ולראות בהמשך לאיזה כיווןהמתאמן יקח את זה.

2. האם המושג "פאוורבילדינג" הוא דבר הגיוני וניתן ליישום?
הנה בן אדם שעשה דברים מטורפים בפאוורליפטינג ובבודיבילדינג באותה זמן
בכל הספרות, אומרים שכדי להיות בטופ אסור לשלב את השניים, ושאחד גוזל מהשני מבחינת התאוששות וזמן.
האם אפשר בלי חומרים לחלום אפילו לשלב בין השניים?
האם לדעתכם ניתן לשלב?

3. התוכנית הבולגרית לסקוואט.
האם הוא תוכנית שבאמת "רק" מתאימה לאנשים על חומרים שממריצים התאוששות? האם האפקטיביות שלו בעיקר אצל מתחילים שההתאוששות שלהם גבוה?
או האם ניתן להפיק ממנו תועלת גם למתקדמים טבעיים?
ודבר שני, האם זה יכול לדפוק את הטכניקה של המתאמן לעבוד תמיד כבד?

שמעתי המון חוות דעת על הנושאים האלה באינטרנט, אבל מעניין אותי לשמוע מהחברה בפורום מה אתם חושבים על זה.

אשמח לשמוע מה יש ל @kotzer @MasterSplitter וכל מי שגם לא ציינתי, להגיד על הנושא.

• פותח/ת השרשור
אני מעריך את הדעה שלו ואשמח לשמוע אותה
שאלתי אותו אתמול, הוא אמר לי להוסיף מתח עם משקל, פרס בסוף אימון אם בא לי, ואני די בטוח שאני יכול להוסיף גם ידיים.

הבעיה היא שאני גמור ואין לי זמן אחרי 4 שעות אימון להוסיף עוד שעה לבילדינג.
אבל אני מחפש דרך לחצות את האימון שלי לשני ימים ולהכניס אותם בעז"ה.

אני מאמין שבעצימות הוא לא יתן לי בכלל לעבוד על שום דבר חוץ מהאימון.

ועדיין השוני בינינו מספיק גדול שההבדלים בשיטת אימון לאדם אחד תהיה שונה לחלוטין מלאדם אחר
לא...
שאלתי אותו אתמול, הוא אמר לי להוסיף מתח עם משקל, פרס בסוף אימון אם בא לי, ואני די בטוח שאני יכול להוסיף גם ידיים.

הבעיה היא שאני גמור ואין לי זמן אחרי 4 שעות אימון להוסיף עוד שעה לבילדינג.
אבל אני מחפש דרך לחצות את האימון שלי לשני ימים ולהכניס אותם בעז"ה.

אני מאמין שבעצימות הוא לא יתן לי בכלל לעבוד על שום דבר חוץ מהאימון.
יש הבדל לא קטן בין להוסיף פרס ומתח לבין לעבוד בילדינג

כן בטח
החגורות תוצרת הארץ המיוצרות מעור איכותי מאוד שבאה בהתאמה אישית שלך.
החגורה מיוצרת לפי היקף המותן של הקונה ותתאים גם אם ההיקף יעלה או ירד.
מקבלים על החגורה אחריות של 3 שנים על הבאקל ולכל החיים על העור.
עולות 450 ל10ממ ו550 ל13ממ
לא יודע למה זה תייג אותך באשכול אחר בכלל אבל אם כבר אז אתם עושים גם חגורות כמו פיוניר קאט?
מה לדעתך נחשב לעבוד בילדינג?
מכלול של הרבה דברים שמורכב בנוסף מנפח עבודה גבוה תרגילים מבודדים ועוד
מה לא?
אני מניח שהניסיון העשיר שלך כמאמן מצליח אומר אחרת?
בנוסף לניסיון העשיר שלי כמאמן
אני מסתכל על אימונים של המתאמנים הטובים בעולם והם אומרים משהו די חד משמעי

אני מסתכל על אימונים של המתאמנים הטובים בעולם והם אומרים משהו די חד משמעי
שהוא?
בסופו של דבר אם אתה מאמן אתה יודע שאנשים יגיבו שונה לטווחים גדולים מאוד של עצימות, של תדירות, ושל נפח, שלא לדבר על שיטות אימון שונות

שהוא?
בסופו של דבר אם אתה מאמן אתה יודע שאנשים יגיבו שונה לטווחים גדולים מאוד של עצימות, של תדירות, ושל נפח, שלא לדבר על שיטות אימון שונות
כמה שאנחנו שונים אין מצב שבו בן אדם אחד מגיב טוב לחזרה ואחד אחר מגיב טוב ל20 לא בקטע של כוח ולא בקטע של בילדינג

• פותח/ת השרשור
האמת שפחות מעניין אותי בילדינג.
יותר מעניין אותי להתחזק בעוד שרירים ותרגילים מלבד SBD הקדושים.
רצוני להיות חזק במתח, חזק בפרס, וידיים זה סתם בשביל אישתי.
אני לא מחפש להיות בילדר חלילה.

האמת שפחות מעניין אותי בילדינג.
יותר מעניין אותי להתחזק בעוד שרירים ותרגילים מלבד SBD הקדושים.
רצוני להיות חזק במתח, חזק בפרס, וידיים זה סתם בשביל אישתי.
אני לא מחפש להיות בילדר חלילה.
אם אתה רוצה להיות חזק בX תעשה X אבל זה כנראה יבוא על חשבון משהו אחר

אני לא מתאמן ידיים, רוב הליפטרים שאני מכיר לא מאמנים ידיים, וברוב התוכניות שראיתי אין ידיים.

אז הכל יורד לגנטיקה. או תקופות אימונים שנות.
הייתי רוצה לנסות את זה תקופה, אולי אחרי התחרות הבאה.
כל התכניות ההגיוניות שאני מכיר - עושים ידיים.

אם אתה טבעי או מוזרק זה לא קשור לדיון. שימוש בחומרים יגביר את ההתקדמות בשני האפיקים. אבל היחס / דגש לאחד מהם לא קשור לאם אתה מזריק או לא.

לפעמים נראה שאנשים פה ממש תמימים, או ממש רוצים להיות צודקים.

במקום להתעסק כל היום במי מוזרק ואיזה תכנית הוא עושה, תלכו למאמן ולתזונאי ותלמדו להכיר את הגוף שלכם ולמה הוא מגיב יותר טוב, כי זה לא עובד אחרת.

@elchonon אתה לא ראסל, והוא דוגמה חריגה, לכן אי אפשר להשוות אליו.

בקיצור, פשוט תתאמנו ותנסו להגיע למטרה שאתם מציבים לאותו פרק זמן..

כמה שאנחנו שונים אין מצב שבו בן אדם אחד מגיב טוב לחזרה ואחד אחר מגיב טוב ל20 לא בקטע של כוח ולא בקטע של בילדינג
זה פשוט לא נכון. ברור שאין כמעט באדיבילדרים שיגדלו משמעותית מסינגלים או פאוורליפטרים שיתחזקו משמעותית מסטים של 20, אבל לכל אחד יש ספקטרום של תגובה שונה, ששונה מאדם לאדם, ומשתנה אצל כל אדם לאורך הזמן, וככל שתקלע יותר קרוב למקסימום של הספקטרום הזה ככה תקבל תגובה טובה יותר.
אתה תראה פאוורליפטרים שמתחזקים משמעותית ב-1RM שלהם מעבודה של כמעט אך ורק חמישיות ושמיניות, ויש כאלה ששום דבר לא יתורגם ל-1RM חוץ מסינגלים. לעומת זאת אתה תראה באדיבילדרים שללא עבודת כוח יתקשו לשמר על רוב המסה שלהם, ובאדיבילדרים שאפילו כמות קטנה יחסית של עבודת כוח תמנע מהם לבצע הרבה נפח נוסף.
ברור שאתה יכול לתת את הבסיס לכולם, וכנראה אתה תקלע איפושהו בתוך הספקטרום לכולם, אבל לא בהכרח תגיע למקסימום, רוב הפעמים תהיה יחסית רחוק מהמקסימום, וחלק אפילו בכלל לא תהיה בספקטרום

• פותח/ת השרשור
במקום להתעסק כל היום במי מוזרק ואיזה תכנית הוא עושה, תלכו למאמן ולתזונאי ותלמדו להכיר את הגוף שלכם ולמה הוא מגיב יותר טוב, כי זה לא עובד אחרת.
ומה אם אתה מאמן או תזונאי? איך תלמד איך הגוף שלך עובד?
כשמסתכלים על תוכנית אימונים של אלופים, ומנסים ללמוד מהתוכנית, ככה לומדים את הגוף.
@elchonon אתה לא ראסל, והוא דוגמה חריגה, לכן אי אפשר להשוות אליו.
אני לא ראסל, אבל גם הוא לא אלחנן.

ומה אם אתה מאמן או תזונאי? איך תלמד איך הגוף שלך עובד?
כשמסתכלים על תוכנית אימונים של אלופים, ומנסים ללמוד מהתוכנית, ככה לומדים את הגוף.
אני דווקא הייתי מסתכל פחות על מה עובד לאלופים, ומקשיב יותר למה יש למאמנים שלהם לומר.
למאמן שלו יש ערוץ יוטיוב לא רע בכלל, קוראים לו joseph franzo

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית