הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אימון פרמידה<

• פותח/ת השרשור lolmit
  • פורסם בתאריך

lolmit

משתמש פעיל
354
19
נק' מוניטין:
109
354
19
אהלן חבר'ה,
מה היתרון של אימון פרמידה לעומת אימון רגיל?
אני אסביר את עצמי.
מה ההבדל ואיך אדע מה עדיף לי בין 3 סטים של לחיצות חזה במשקל של 10 קילו כל צד (משקל שאני מסתדר איתו) לעומת 12 חזרות של 7.5 קילו כל צד לאחר מכן 8 חזרות של 10 קילו כל צד ולאחר מכן 6 חזרות של 12.5 קילו כל צד?
מקווה שהובנתי נכון ואם לא אשמח להסביר את עצמי .
תודה מראש 😃

אימון פירמידה הוא לא משהו מומלץ במיוחד אם לא לגיוון ממש פעם בכמה זמן. אם כבר עדיף פירמידה הפוכה (דרופ סט), וגם אז צריך לדעת איך להשתמש בזה.
זה סה"כ כלי להעלות את נפח האימון, אבל כמו כל דבר, יותר מדי זה לא טוב, ככה שיש זמן ומקום לשימוש בדרופ סטים, וגם זה לרוב יהיה למטרות גיוון, שצריך להיות חלק קטן מהתוכנית שלך

לעניות דעתי הפרמידה שהצגת הוא דבר שחשבו לפני 50 שנה כיעיל והיום לא משתמשים בו.
פרמידה שיורדת במשקל ועולה בחזרות יכולה לתת תועלת כלשהו, אבל יש תוכניות אימון טובות יותר.

אני משער שזה שיקול פחות טוב מטווח חזרות קבוע בגלל שלעשות קצת מכל טווח פחות יעיל להתקדם בטווח חזרות מסויים שזה אומר גם פחות להתקדם בכללי

• פותח/ת השרשור
למה לא מומלץ? ההיגיון הממש לא מקצועי שלי אומר שאם אני מרים 7.5 קילו ומסוגל לעשות 3 סטים של 10 חזרות כל סט, אז אם אני אתחיל במשקל נמוך בהרבה חזרות ואגיע למשקל גבוה יותר מ7.5 קילו למשל 9 קילו אז הגוף יתרגל לאט למשקל 9 קילו ואוכל לקפוץ אליו.
תקנו אותי אם אני טועה?

היתרון של דרופ בעיניי הוא שאתה יכול ממש "לסחוט" את השריר, ולהתחיל ממשקל גבוה שאתה מסתדר איתו בסטים.
תחשוב שבפירמידה השריר לאט לאט מתעייף וכשהוא עדיין קצת עייף, אתה מוסיף משקל, אז יותר קשה לך להחזיק סט של משקל גבוה.
דרופ סט לעומת זאת מנצל את כל הכוח שעוד נשאר לך מהסט האחרון ולכן הרבה יותר אפקטיבי בעיניי.

למה לא מומלץ? ההיגיון הממש לא מקצועי שלי אומר שאם אני מרים 7.5 קילו ומסוגל לעשות 3 סטים של 10 חזרות כל סט, אז אם אני אתחיל במשקל נמוך בהרבה חזרות ואגיע למשקל גבוה יותר מ7.5 קילו למשל 9 קילו אז הגוף יתרגל לאט למשקל 9 קילו ואוכל לקפוץ אליו.
תקנו אותי אם אני טועה?
מה שאתה מתאר נקרא חימום

^נדחפת לך לאשכול 😃^
עלתה לי שאלה דומה לא מזמן כי אני גם עושה פירמידות מדי פעם...

* פירמידה שמתחילה במשקל גבוה - עד לכשל, ואז יורדת במשקל, עד ששוב יש כשל, ויורדת , ויורדת ויורדת.... זה בסדר?
(לא יודעת מה המונח של זה , אני אישית קוראת לזה 'מצב סחיטה' חח)

* האם זה בסדר אם אעשה את זה בתרגילים מסויימים באופן קבוע? או שעדיף רק פעם ב-?

ה"מצב סחיטה" הזה שתיארת הוא דרופ (DROP = ירידה). מוסיף לנפח של האימון.
אפשר לשלב בתוכנית האימון אבל לא בכל תרגיל, ולא בתרגילים מורכבים.
כל אחד עושה איך שהוא מרגיש ואין איזה "חוק". תלוי גם במטרת האימונים.
ההמלצה בד"כ לעשות דרופ בסט האחרון.

ה"מצב סחיטה" הזה שתיארת הוא דרופ (DROP = ירידה). מוסיף לנפח של האימון.
אפשר לשלב בתוכנית האימון אבל לא בכל תרגיל, ולא בתרגילים מורכבים.
כל אחד עושה איך שהוא מרגיש ואין איזה "חוק". תלוי גם במטרת האימונים.
ההמלצה בד"כ לעשות דרופ בסט האחרון.

אוקיי כן, זה מה שאני עושה בד"כ! D:
אחרי הסט האחרון, אם אני מרגישה שיש לי עוד מה לתת, אני מורידה משקל ועושה עוד ועוד ועוד.....
ויוצא לי רק בתרגילים כמו חתירה, פולי עליון, כתפיים, יד קדמית/אחורית, וחזה.

מה אני משיגה בזה בעצם? (חוץ מסיפוק עצום...)
זה מן הסתם נותן יותר גירוי לשריר, ויותר נפח לאימון. אבל זה באמת יעזור לי להתקדם מהר יותר במשקלים? להגדיל יותר את נפח האימון מבלי שאצטרך לעשות פירמידה בכל אימון?
כי נאמר לי פעם שדווקא לא מומלץ לסחוט את השריר יותר מדי, ושזה עלול לפגוע בהתאוששות...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית