הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מרק בטעם עוף

מתחיל בחדר כושר

משתמש מתחיל
40
9
נק' מוניטין:
18
40
9
upload_2019-9-19_14-18-49.png

במידה ונמצא בחיטוב לפי הערכים פה לא יקרה כלום אם אשים גם 10 כפות (סתם לדוגמא ) נכון? הכמות קלוריות שרשומה כאן מזערית

דרך אגב, כשאני לוקח אורז \ שיבולת שועל

אני שוקל לאחר הבישול? למשל לאחר שהתבשל מזגתי לצלחת ובדקתי במשקל גרמים (100 גרם בדיוק) זה אומר שיש שם 120 קלוריות ?
כנל לגבי השיבולת שועל ? ( השיבולת זה לפני בישול כן? אני שם נגיד 50 גרם זה 180 קלוריות ? )

בכפית שטוחה של מרק עוף יש סביבות ה18-20 קלוריות. פה רשום לך לפי מיל ולא לפי גרם. אתה יכול לבדוק בגוגל קלוריות. לדעתי ב100 גרם יש סביבות ה270 קלוריות

• פותח/ת השרשור
כמה גרם של אבקה הם שמים ב100 מל מרק מוכן? תסתכל על האותיות הקטנות

בכפית שטוחה של מרק עוף יש סביבות ה18-20 קלוריות. פה רשום לך לפי מיל ולא לפי גרם. אתה יכול לבדוק בגוגל קלוריות. לדעתי ב100 גרם יש סביבות ה270 קלוריות

יש בזה הרבה נתרן.
מעניין אותי אם יש בזה MSG, אני לא רואה את הרכיבים.

אם כן לא רק שזה לא בריא, זה גם משמין.
הנה מחקר.
pubmed ועוד מחקר.

הי ותודה על התשובות , לפי התגובות אני רואה שזה מוצר ממש לא מומלץ

אך אם אני מוסיף למשל 15-20 גרם לאורז למשל כדי להוסיף טעם זה ישנה את הערכים או שזה מזערי לסיר אורז?
רכיבים : מלח, מחזק טעם (מונוסודיום גלוטמט) , סוכר , עמילן תפו"א , שמן צמחי, ירקות מיובשים(בצל פטרוזיליה) , חומרי טעם וריח, תבלינים

מנסה לשער עד כמה זה גרוע מבחינת בריאות ( וליעול - לאכול אורז בלי כלום זה קצת בעייתי חח) ומבחינת ערכים כי רוצה להיות מדוייק

רכיבים : מלח, מחזק טעם (מונוסודיום גלוטמט) , סוכר , עמילן תפו"א , שמן צמחי, ירקות מיובשים(בצל פטרוזיליה) , חומרי טעם וריח, תבלינים
מונוסודיום גלוטומט הלוא הוא MSG.
אם עוד לא קראת את הקישורים שלי, עכשיו היה מעולה לעשות את זה.
הנה מחקר.
pubmed ועוד מחקר.
תוכל לתבל את מה שתכין במקום אבקת מרק עם קארי או תבלינים שאתה אוהב.

יש בזה הרבה נתרן.
מעניין אותי אם יש בזה MSG, אני לא רואה את הרכיבים.

הנה מחקר.
pubmed ועוד מחקר.

טועה ומטעה. אין דבר כזה מאכל משמין. יש צפוף יותר מבחינת דחיסות קלורית, ויש צפוף פחות.
נ"ב: מונוסודיום גלוטומט אינו הוכח כמזיק לרוב האוכלוסיה (שאינה רגישה בכלל ל-MSG).

טועה ומטעה. אין דבר כזה מאכל משמין. יש צפוף יותר מבחינת דחיסות קלורית, ויש צפוף פחות.
נ"ב: מונוסודיום גלוטומט אינו הוכח כמזיק לרוב האוכלוסיה (שאינה רגישה בכלל ל-MSG).
קראת את הקישורים שלי?
או שהחלטת שזה לא רלוונטי כי אתה לא מעוניין לשמוע את דעתי?

נערך לאחרונה:
קראת את הקישורים שלי?
או שהחלטת שזה לא רלוונטי כי אתה לא מעוניין לשמוע את דעתי?
האמת שאחד הקישורים שלך אומר לגמרי ההפך ממה שאתה טוען.

בלי קשר לנושא של האם MSG פוגעני או לא. סתם קראתי פה ובמקרה הסתכלתי בקישורים ששמת

והופתעתי לגלות שהמחקר דווקא מדבר בדיוק על הנושא ההפוך ממה שרשמת.

MSG intake suppresses weight gain, fat deposition, and plasma leptin levels in male Sprague-Dawley rats. - PubMed - NCBI

ואם נתייחס לנושא ה-MSG. שום דבר מיוחד

Examine סיכמו את זה יפה: Is MSG bad for your health?

נערך לאחרונה:
האמת שאחד הקישורים שלך אומר לגמרי ההפך ממה שאתה טוען.

בלי קשר לנושא של האם MSG פוגעני או לא. סתם קראתי פה ובמקרה הסתכלתי בקישורים ששמת

והופתעתי לגלות שהמחקר דווקא מדבר בדיוק על הנושא ההפוך ממה שרשמת.

MSG intake suppresses weight gain, fat deposition, and plasma leptin levels in male Sprague-Dawley rats. - PubMed - NCBI

ואם נתייחס לנושא ה-MSG. שום דבר מיוחד

Examine סיכמו את זה יפה: Is MSG bad for your health?
סליחה, הבאתי באמת קישור שמראה ירידה במשקל באוגר בטעות, ריפרפתי יותר מידי מהר כשציטתתי.
הנה הארוך יותר שעשו על בני אדם Association of monosodium glutamate intake with overweight in Chinese adults: the INTERMAP Study

סליחה, הבאתי באמת קישור שמראה ירידה במשקל באוגר בטעות, ריפרפתי יותר מידי מהר כשציטתתי.
הנה הארוך יותר שעשו על בני אדם Association of monosodium glutamate intake with overweight in Chinese adults: the INTERMAP Study

קודם כל אני מצטער. לתת מוניטין שלילי להודעתך באמת היה צעד די קיצוני מצדי. אך התיאור של מאכל כ"משמין" או "מרזה" שגוי בעיניי ואף מטעה לרוב וגורם לאנשים לחשוב שיש להימנע מקטגוריות שלמות של מאכלים (כמו פחמימות בזמנו) ולהתעלם מהמאזן הקלורי. קראתי את כל הקישורים שצירפת ומעבר למחקרים שבוצעו על חולדות (שלא משקפים השפעה על בני אדם) קראתי את הניסוי שנערך בסין על בני אדם ונתקלתי בקשיים מסוימים.
במחקר ששילבו במאמר שצירפת, המראה כביכול הוכחות לכך ששילוב של מונוסודיום גלוטומט בתזונה גורם להשמנה הוא בעייתי. למה בעייתי? משום שבפיסקה הזאת המתארת את ביצוע הניסוי
( The great majority of participants prepared their foods at home, without use of commercially processed foods. Diet was assessed with four in-depth multi-pass 24-hour recalls. Participants were asked to demonstrate MSG amounts added in food preparation. Amounts shaken out were weighed by trained interviewers.)
אין שום תיאור של דרך לדעת שהנבדקים היו באותו מאזן קלורי. הקבוע הידוע היחיד במחקר הזה הוא כמויות ה-MSG שצרכו הנבדקים. באמת יכול להיות (וזאת המסקנה המתבקשת) שכמויות גבוהות של מונוסודיום גלוטומט גורמות לך לאהוב יותר את המזון ולאכול ממנו יותר (אחד מתפקידיו הוא הרי לתת טעם אומאמי). לכן קשה למצוא במחקר הזה הוכחה כלשהי לכך שמונוסודיום גלוטומט גורם באופן ישיר להשמנה. בשביל שאני אבין זאת עד הסוף אשמח לתשובה על השאלה הבאה:
האם בן אדם שנמצא בגירעון קלורי וודאי וישלב בתזונה היומית שלו כמויות גדולות של מונוסודיום גלוטומט - ישמין?
אם התשובה היא כן, אשמח לדעת מדוע המודל הקלורי לעלייה וירידה במשקל שגוי לדעתך.

האם בן אדם שנמצא בגירעון קלורי וודאי וישלב בתזונה היומית שלו כמויות גדולות של מונוסודיום גלוטומט - ישמין?
אם התשובה היא כן, אשמח לדעת מדוע המודל הקלורי לעלייה וירידה במשקל שגוי לדעתך.
ודאי שלא ישמין.
אין דעה כזאת שתטען שאפשר להשמין במינוס קלורי.
הטענה היא שMSG מגביר תאבון או גורם לפחות שימוש באנרגיה (עייפות), ובכך גורמת לאדם להיות בפלוס קלורי.
הרי איך משמינים עם היפו בלוטת התריס? לפי הבנתי זה בעצם מצב של חילוף חומרים איטית שגורמת להוצאה קלורית נמוכה יותר וכמובן שהסימפטומים הם עייפות וחוסר אנרגיה, ובכך גם עם מעט קלוריות יחסית, זה עדיין נחשב פלוס קלורי.

באותו כיוון, אם אומר שסוכר מזוקק ושומן הם משמינים, אין כוונתי שהקלוריות שלהם שוים יותר מקלוריות אחרות, אלא שכמות הקלוריות שלהם גבוה ביחס לתחושת השובע שתקבל, ואולי גם תחושת האנרגיה שתהיה לך, וממילא קיבלת מתכונת שתוביל אותך לפלוס קלורי.

המחקר לא ניסה לבדוק האם איכשהו בצורה קסומה נשמין מ MSG למרות שאין לו כמעט קלוריות, אלא האם MSG תגרום השמנה בגלל שהיא תגרום לאדם להיות בפלוס קלורי, אם על ידי הגברת תיאבון, או הורדת הוצאה קלורית, או משהו אחר שאולי נצליח לגלות דרך המחקר אם נעמיק יותר.

תודה על ההתנצלות.
אני מצטער אם ניסחתי את דעתי בצורה גורפת מידי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית