הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ורידים, מסת שריר ומה שבניהם

Johnny_i

משתמש פעיל
355
51
נק' מוניטין:
58
355
51
אני במסה כבר חודשיים ולאחרונה אני שם לב לוריד בולט באיזור הבייספס אבל הוא נראה קצת "עקום", זה נראה די מוזר ולא מובן לי אבל ההיגיון אומר שזה בגלל שעוד לא צברתי מסת שריר מכובדת.
אני אוכל תסביך על הוריד הזה כי אני רואה שלהמון אנשים יש את אותו בצד שרירי הבייספס ולפי מה שהבנתי הוא נקרא cephalic vein ואצלי אני עדיין לא מצליח להבין אם זה הוריד המדובר או שלא, ואם כן אז למה הוא ככה עקום?

מצרף תמונות שממחישות את המצב, התמונות הן מעכשיו, אחרי אימון יד אחורית.

ככה זה נראה:

בבבבבבב.jpg

לפי ההיגיון שלי הקו הכחול זה המיקום של הוריד לאחר שאני צובר מסת שריר, האם זה הגיוני?

דדדדדדדד.jpg

הקו הכחול הוא אכן איפה שהווריד הגדול בדרך כלל בולט.
אך יש עוד ווריד שחוצה את השריר באלכסון וזה מה שעכשיו בולט אצלך.
לכולם יש את הווריד הזה, אך אצל חלק הוא בולט יותר או פחות.

• פותח/ת השרשור
הקו הכחול הוא אכן איפה שהווריד הגדול בדרך כלל בולט.
אך יש עוד ווריד שחוצה את השריר באלכסון וזה מה שעכשיו בולט אצלך.
לכולם יש את הווריד הזה, אך אצל חלק הוא בולט יותר או פחות.

תודה.

יש גם הבדלים אנטומיים שיכולים להיות משמעותיים בין אדם לאדם, ואפילו על אותו אדם בין ימין לשמאל

• פותח/ת השרשור
יש גם הבדלים אנטומיים שיכולים להיות משמעותיים בין אדם לאדם, ואפילו על אותו אדם בין ימין לשמאל

בצד ימין בקושי רואה וריד בולט, בצד שמאל רואה אותו טוב מאוד במיוחד אחרי אימון. לזה התכוונת?

• פותח/ת השרשור
גם המבנה של הורידים יכול להיות שונה משמעותית

לא יודע למה אבל יש לי הרגשה שמבנה הורידים שלי שונה מאנשים אחרים וזה די מאכזב אותי, אבל אין כלכך מה לעשות לצערי.
הגיע הזמן להפסיק עם האובססיה לוריד שהולך לאורך הבייספס.

לא יודע למה אבל יש לי הרגשה שמבנה הורידים שלי שונה מאנשים אחרים וזה די מאכזב אותי, אבל אין כלכך מה לעשות לצערי.
הגיע הזמן להפסיק עם האובססיה לוריד שהולך לאורך הבייספס.
חחח...
תאמין לי שאתה כנראה לא כל כך שונה כמו שאתה חושב.
תגדיל מסת שריר ותראה שהווריד שאתה כל כך חפץ בו יופיע.
לא ביום אחד, אבל יופיע.

• פותח/ת השרשור
חחח...
תאמין לי שאתה כנראה לא כל כך שונה כמו שאתה חושב.
תגדיל מסת שריר ותראה שהווריד שאתה כל כך חפץ בו יופיע.
לא ביום אחד, אבל יופיע.

תשובה מפתיעה ומעודדת! תודה רבה
גם המבנה של הורידים יכול להיות שונה משמעותית

שאלה שלא קשורה לנושא, איך אני יודע שאני מאמץ את שרירי הבטן במהלך התרגילים המורכבים?
אני צריך לכווץ ממש את הבטן בכל תרגיל או שזה קורה אוטומטית?
בתוכנית האימון שאני עובד לפיה אני מאמן את הבטן פעם-פעמיים בשבוע ולא מרגיש שום דבר בשרירי הבטן כמו בשרירים אחרים בגוף, אני אמור להרגיש "שריפה" או לכוון לזה שהיא תיתפס יום אחרי כמו שקורה לי באימונים עצימים?

שאלה שלא קשורה לנושא, איך אני יודע שאני מאמץ את שרירי הבטן במהלך התרגילים המורכבים?
אני צריך לכווץ ממש את הבטן בכל תרגיל או שזה קורה אוטומטית?
בתוכנית האימון שאני עובד לפיה אני מאמן את הבטן פעם-פעמיים בשבוע ולא מרגיש שום דבר בשרירי הבטן כמו בשרירים אחרים בגוף, אני אמור להרגיש "שריפה" או לכוון לזה שהיא תיתפס יום אחרי כמו שקורה לי באימונים עצימים?
אתה צריך לעשות כיווץ פעיל של כל השרירים שמקיפים את הבטן, כולל האלכסונים ושרירי הגב העמוק, לא רק את הריבועים. יש כאלה שמרגישים את זה יותר ויש כאלה שפחות, אבל אתה כן אמור להרגיש ברמה מסויימת

• פותח/ת השרשור
אתה צריך לעשות כיווץ פעיל של כל השרירים שמקיפים את הבטן, כולל האלכסונים ושרירי הגב העמוק, לא רק את הריבועים. יש כאלה שמרגישים את זה יותר ויש כאלה שפחות, אבל אתה כן אמור להרגיש ברמה מסויימת
לא מרגיש יותר מדי, זה אומר שאצטרך לאמן יותר את הבטן?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית