הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שמירה על מסת שריר

Yogev_T

משתמש מתחיל
3
0
נק' מוניטין:
0
3
0
אהלן חברה,

מעניין אותי לדעת מה המחקר אומר לגבי שמירה על מסת שריר, בדיוק היה לי שיח על זה עם חבר.
לטענתו גם בשמירה על מסת שריר (ולא על הגדלה) יש להתאמן חזק, כמובן במקביל לאכילת כמות מספקת של חלבון. אני טענתי שלא צריך כלל להתאמן, אלא מספיק רק לאכול כמות מספקת של חלבון כדי לשמור על השריר.

לדעתי מה שהוא אומר לא נכון בעליל, ללא קשר לנכונות הדברים שלי. כלומר, ברגע שאדם מתאמן מאוד חזק ובמקביל אוכל מספיק חלבון השריר גודל, בין אם בחיטוב או העלאת מסה (למרות שכמובן שבחיטוב העלאת מסת השריר היא לא יעילה, אך עדיין האדם עולה, גם אם קצת).

השאלה שלי בעצם היא האם בשמירה על מסת שריר צריך בהכרח לבצע אימוני כוח, או שמספיק לאכול כמות מספקת של חלבון?
חשוב לציין שאני מדבר על אנשים רגילים שמפתחים מסת שריר באופן טבעי, ולא כל מיני מתאמנים שמזריקים חומרים (לא יודע אם זה משנה, אני מניח שכן)

תודה

אהלן חברה,

מעניין אותי לדעת מה המחקר אומר לגבי שמירה על מסת שריר, בדיוק היה לי שיח על זה עם חבר.
לטענתו גם בשמירה על מסת שריר (ולא על הגדלה) יש להתאמן חזק, כמובן במקביל לאכילת כמות מספקת של חלבון. אני טענתי שלא צריך כלל להתאמן, אלא מספיק רק לאכול כמות מספקת של חלבון כדי לשמור על השריר.

לדעתי מה שהוא אומר לא נכון בעליל, ללא קשר לנכונות הדברים שלי. כלומר, ברגע שאדם מתאמן מאוד חזק ובמקביל אוכל מספיק חלבון השריר גודל, בין אם בחיטוב או העלאת מסה (למרות שכמובן שבחיטוב העלאת מסת השריר היא לא יעילה, אך עדיין האדם עולה, גם אם קצת).

השאלה שלי בעצם היא האם בשמירה על מסת שריר צריך בהכרח לבצע אימוני כוח, או שמספיק לאכול כמות מספקת של חלבון?
חשוב לציין שאני מדבר על אנשים רגילים שמפתחים מסת שריר באופן טבעי, ולא כל מיני מתאמנים שמזריקים חומרים (לא יודע אם זה משנה, אני מניח שכן)

תודה
בלי פעילות גופנית בסיסית אתה תאבד מסת שריר בהכרח, הכמות כבר תלויה בכמה משתנים.
ע"ע סרקופניה, לא מדובר במשהו שאפשר לטפל בו בעזרת תזונה בלבד אלא אם נבע מחוסר ספציפי.

• פותח/ת השרשור
וזה חייב להיות אימונים חזקים, כלומר הגעה לכשל? או שמספיק פעילות גופנית בינונית, למשל עבודה עם משקל גוף וכדומה?

וזה חייב להיות אימונים חזקים, כלומר הגעה לכשל? או שמספיק פעילות גופנית בינונית, למשל עבודה עם משקל גוף וכדומה?
תלוי ברמתך, במה עשית קודם, בכמה מסת שריר יש, בכמה אתה מצפה לשמר?
יש פה הרבה משתנים נוספים אי אפשר לענות על השאלה שלך.

בכללי, אם עשית אימוני התנגדות ואתה מתאמן מתקדם סביר להניח שאתה תאבד שריר (גם אם מעט) לפי הרעיון שלך.

החבר שלך צודק, די מטופש להתערב על דבר כזה
מין הסתם שצריך להמשיך להתאמן בחיטוב והאימונים קריטיים מאוד בכדי לשמר על מסת שריר.

וכן יש גם אופציה לעלות מסת שריר תוך כדי חיטוב, (2.2 וprogressive overload)

האימונים הם דרייבר יותר חזק משמעותית לשמירה\עלייה במסת שריר מאשר צריכת חלבון גבוהה. אידיאלית שניהם צריכים להיות משולבים, כמובן.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית